Įkraunama...
Įkraunama...

Vyras medžiotojas ir žvejys

QUOTE(uolma @ 2008 08 20, 09:45)
Na tu truputį mašai. aš kalbu apie tokį puodą, kur telpa apie 30 sloikiukų tušonkės. Sakau jis kaip bitonas didelis, į jį dedami stiklainiai, užpila vandeniu, uždaro, pripučia oro ir verda. Na man tai labai tokia sudėtinga ir atsakinga procedūra. Nes pabaigoj jei padarai klaidą, per staigiai nuleidi tą orą gali nušokinėti visi dangteliai, ir po koncervų tada  doh.gif Šį visą procesą daro maniškis arba uošvis. bet labai skaniai vviskas gaunasi, pav. žuvies net ašakų nelieka, jos ištirpsta.  thumbup.gif

aaaaaaaaaa rolleyes.gif as tokiu atsakingu konservavimu neuzsimineju. vistiek ne moku blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(M E M O R Y @ 2008 08 20, 10:24)
vakar dariau tinginiu balandelius blush2.gif  sumaliau serniena, na kaip paprasta farsa su svogunais ir prieskoniais, sumaliau kopustu, idejau virtu ryziu, kiausinio, viska sumaisiau, padariau kotletukus, apkepiau ir idejau i troskintuva 4u.gif  troskinau sultinyje (na tai pagal skoni, as kubeli dedu stai ir buljonas) blush2.gif  tomato pastos... 4u.gif    viskas su bulviu tyre... uzlieju tu padazu..... essen.gif  vyras alpsta 4u.gif

o tie kukuliukai neisztyzta su kopustais? labai idomiai skamba reiks ir man pabandyt smile.gif O krakmolo nededi?
Atsakyti
QUOTE(Fregata @ 2008 08 20, 10:28)
o tie kukuliukai neisztyzta su kopustais? labai idomiai skamba reiks ir man pabandyt smile.gif O krakmolo nededi?

na ne. ir jokio krakmolo. kam? g.gif gaunasi skonis tikru balandeliu. pvz vyras jei darau paprastus balandelius kopustus atideda doh.gif o cia viskas kartu ax.gif ir su grietine valgom. zodziu kaip balandeliai. tik kiausiniu butinai, nes kose gausis blush2.gif o bulviu tyre atskirai nuo kotletuku blush2.gif gal taip parasiau kad viskas vienoj masei doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo M E M O R Y: 20 rugpjūčio 2008 - 09:33
QUOTE(M E M O R Y @ 2008 08 20, 11:32)
na ne. ir jokio krakmolo. kam? g.gif  gaunasi skonis tikru balandeliu.  pvz vyras  jei darau paprastus balandelius kopustus atideda doh.gif  o cia viskas kartu ax.gif  ir su grietine valgom. zodziu kaip balandeliai. tik kiausiniu butinai, nes kose gausis blush2.gif    o bulviu tyre atskirai nuo  kotletuku blush2.gif  gal taip parasiau kad viskas vienoj  masei doh.gif

na pagalvojau, ar tikrai sulips tie kotletukai smile.gif Bet matyt kopusto reikia nepadaugint smile.gif
Balandeliai yra mano megstamiausias patiekala,s tik as tyngiu terstis su tuo vyniojimu smile.gif Jauciu sitas receptas tavo pataps mano megstamiausiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Fregata @ 2008 08 20, 11:22)
na pagalvojau, ar tikrai sulips tie kotletukai smile.gif Bet matyt kopusto reikia nepadaugint smile.gif
Balandeliai yra mano megstamiausias patiekala,s tik as tyngiu terstis su tuo vyniojimu smile.gif Jauciu sitas receptas tavo pataps mano megstamiausiu biggrin.gif

na taip. skanu ir paprasta mirksiukas.gif na man permaltu kopustu iseina tiek pat, kiek ir farsho 4u.gif ir idedu 2 kiausinius ax.gif ir kai apkepu tai is pradziu apvaliuoju dziuveseliuose 4u.gif
Atsakyti
Istikro labai jau skaniai atrodo, butinai bandysiu ir as, o ta kopusta malate mesmale per labai smulku sieteli, o gal uztenka sutarkuoti su tarka? g.gif
Atsakyti
QUOTE(..vijana.. @ 2008 08 20, 11:31)
Istikro labai jau skaniai atrodo, butinai bandysiu ir as, o ta kopusta malate mesmale per labai smulku sieteli, o gal uztenka sutarkuoti su tarka? g.gif

per tarka pirstu gaila bigsmile.gif as turiu elektrine mesmale. per ja viska ir sumalu. tiesa, smulkia seteli pameciautad turiu tik stambesni. bet vistiek iseina super. per ji viska ir sumalu.. ir mesa ir kopustus. tik kopustus supjaustu is pradziu gabalais. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(..vijana.. @ 2008 08 20, 11:31)

O aš kopūstą tiesiog smulkiai supjaustau.
O tušonkės tai nedarau. Kažkada tėvai turėjo pasiskolinę tą puodą. Toks bais didelis ir sunkus tas puodas r sudėtingas procesas su juo. Bet tokie laikai būdavo, kiaulę kaime pas močiutę papjauna, tai ir reik kažką gamint. Skanios būdavo tušonkytės smile.gif
Dabar retkarčiais pasidarau greito vartojimo tušonkę. Per savaitę ir suvalgom. Bet gal laikytūsi ir dvi g.gif
Atsakyti
QUOTE(M E M O R Y @ 2008 08 20, 10:39)
per tarka  pirstu gaila bigsmile.gif  as turiu elektrine mesmale. per ja viska ir sumalu.  tiesa, smulkia seteli pameciautad turiu tik stambesni. bet vistiek iseina super. per ji viska ir sumalu.. ir mesa ir kopustus. tik kopustus supjaustu is pradziu gabalais. 4u.gif

Na butinai bandysiu, net dabar seile tysta ax.gif
Atsakyti
QUOTE(M E M O R Y @ 2008 08 20, 08:24)
vakar dariau tinginiu balandelius blush2.gif  sumaliau serniena, na kaip paprasta farsa su svogunais ir prieskoniais, sumaliau kopustu, idejau virtu ryziu, kiausinio, viska sumaisiau, padariau kotletukus, apkepiau ir idejau i troskintuva 4u.gif  troskinau sultinyje (na tai pagal skoni, as kubeli dedu stai ir buljonas) blush2.gif  tomato pastos... 4u.gif    viskas su bulviu tyre... uzlieju tu padazu..... essen.gif  vyras alpsta 4u.gif

Siandien darysiu ir as tinginio balandelius, tik siek tiek inprovizuosiu nes neturiu troskintuvo, gal orkaiteje karsciui atspariam inde, ar dar kur?
Gal kas turit minciu, kur galeciau patroskinti? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(..vijana.. @ 2008 08 22, 09:05)
Siandien darysiu ir as tinginio balandelius, tik siek tiek inprovizuosiu nes neturiu troskintuvo, gal orkaiteje karsciui atspariam inde, ar dar kur?
Gal kas turit minciu, kur galeciau patroskinti? smile.gif

Paprastam puode ir nebūtinai orkaitėj smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jeta @ 2008 08 22, 08:46)
Paprastam puode ir nebūtinai orkaitėj  smile.gif

Juk tikrai smile.gif o as mat, ieskau sudetingiausio varijanto doh.gif
Aciu 4u.gif
Atsakyti