Įkraunama...
Įkraunama...

Vyras medžiotojas ir žvejys

QUOTE(Jeta @ 2008 08 19, 19:30)
Gal kai nematai žalio, o tik paruoštą produktą, tai visai kitaip  g.gif Mes  kai prapjovėm uodegą,  pamatėm vien taukus ir dar tokie neapetitiški pasirodė. Ir smarvė fe... tai dabar nė ton pusėn žiūrėt nesinori. O gal dar ir nuo rūkymo priklauso, gal nevykusiai išrūkė.
Papildyta:
Vat ir dabar MB išleidau į medžioklę thumbup.gif  viena namuose aš darau ką noriu  clap.gif  nail.gif

thumbup.gif
Tik bėda dar vakarykštę mėsukę reikia sutvarkyti. Sumalt faršą, ir nesugalvoju ką man iš jo padaryti skaniai.

Ir maniškis sakė visą savaitę varys medžiot, nes nori normukę mėsos šerno tušonkei susirinkti. +Žuvies nori dar koncervų pasidaryti. tai dar ir žuvies puse šaldiklio prikišta. Bet reiks pamažinti savaitgaliui, nes noriu jau rūkytos pasmaguriauti thumbup.gif

Na man būtent tas uodegos riebalas ir nepatinka. Nors sakau draugai tai kaip už delikatesą sulapnoja, sako labai skanu, na o man nea schmoll.gif Mes tas uodegas bebro tik dėl jų ir laikom šaldiklyje doh.gif
Atsakyti
Aš iš faršo kepu kotletus, zuikį, bulvinius blynus su mėsa, darau balandėlius, verdu frikadelių sriubą. Dar pasidarau koldūnų ir užsišaldau - žymiai skanesni nei parduotuvėj. Retkarčiais čeburėkų padarau.
Atsakyti
O tusonkei tikriausiai reikia to spec. kaitinimo puodo?
Atsakyti
QUOTE(..vijana.. @ 2008 08 19, 20:22)
O tusonkei tikriausiai reikia to spec. kaitinimo puodo?

tikrai taip

Na mes kažkaip nebandę tų kadagio uogų, nebent jei tik būna jau prieskoniuose. Gal reiktų kada dar papildomai kelias įmesti. O jų būna pirkti ar prisirenkat patys ir džiovinat. kada jas reikia rinkti g.gif
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2008 08 19, 20:58)
tikrai taip

Na mes kažkaip nebandę tų kadagio uogų, nebent jei tik būna jau prieskoniuose. Gal reiktų kada dar papildomai kelias įmesti. O jų būna pirkti ar prisirenkat patys ir džiovinat. kada jas reikia rinkti  g.gif

Mes perkam vaistinėje - gamintojas "Švenčionių vaistažolės". Kaina nesiekia 4 lt.
Atsakyti
Gal kas koki recepta sernienai? Nebeismanau, ka su ja daryt... Kepsniai, kotletai, troskiniai... smile.gif Gal kuri nors ka nors ipatingo turit uzslepe? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Fregata @ 2008 08 19, 22:55)
Gal kas koki recepta sernienai? Nebeismanau, ka su ja daryt... Kepsniai, kotletai, troskiniai... smile.gif Gal kuri nors ka nors ipatingo turit uzslepe? biggrin.gif

vakar dariau tinginiu balandelius blush2.gif sumaliau serniena, na kaip paprasta farsa su svogunais ir prieskoniais, sumaliau kopustu, idejau virtu ryziu, kiausinio, viska sumaisiau, padariau kotletukus, apkepiau ir idejau i troskintuva 4u.gif troskinau sultinyje (na tai pagal skoni, as kubeli dedu stai ir buljonas) blush2.gif tomato pastos... 4u.gif viskas su bulviu tyre... uzlieju tu padazu..... essen.gif vyras alpsta 4u.gif
Atsakyti
Gal kas gali placiau papasakoti apie ta spec puoda? Kadangi medziotojo zmona reiks dar daugel metu buti lotuliukas.gif visai gerai butu tureti toki stebukla, g.gif
As tai viena universala receptuka turiu rolleyes.gif Darau befstrogena, nors ten pagrindine mesa turetu buti versiena rolleyes.gif mums skanu ir serniena ir stirniena mirksiukas.gif
Atsakyti
Žinok net nežinau kur tokį puodą glima gauti, nes ir uošviai ir tėvai jau nuo labai seniai turi, o kur pirko net nežinau. Juos gal pagal spec. užsakymą tik gamina, nes man panašu, kaip perdarytas bitonas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uolma: 20 rugpjūčio 2008 - 08:46
QUOTE(uolma @ 2008 08 20, 09:36)
Žinok net nežinau kur tokį puodą glima gauti, nes ir uošviai ir tėvai jau nuo labai seniai turi, o kur pirko net nežinau. Juos gal pagal spes užsakymą tik gamina, nes man panašu, kaip perdarytas bitonas.

na taip. mano puodas irgi gan senokas. toks sunkus. nuo tevu man atiteko ax.gif rusiskai jis "utiatnica" vadinasi. lig tai antis jame reikia troskint g.gif bet as ji daznai naudoju... i orkaite ikisu ir troskinasi tan viskas gerai...nepridega... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(M E M O R Y @ 2008 08 20, 09:38)
na taip. mano puodas irgi gan senokas. toks sunkus. nuo tevu  man atiteko ax.gif    rusiskai jis "utiatnica" vadinasi.  lig tai antis jame reikia troskint g.gif  bet as ji daznai naudoju... i orkaite ikisu ir troskinasi tan viskas gerai...nepridega... 4u.gif

Na tu truputį mašai. aš kalbu apie tokį puodą, kur telpa apie 30 sloikiukų tušonkės. Sakau jis kaip bitonas didelis, į jį dedami stiklainiai, užpila vandeniu, uždaro, pripučia oro ir verda. Na man tai labai tokia sudėtinga ir atsakinga procedūra. Nes pabaigoj jei padarai klaidą, per staigiai nuleidi tą orą gali nušokinėti visi dangteliai, ir po koncervų tada doh.gif Šį visą procesą daro maniškis arba uošvis. bet labai skaniai vviskas gaunasi, pav. žuvies net ašakų nelieka, jos ištirpsta. thumbup.gif
Atsakyti
Cia man kazkas neaisu g.gif smile.gif As suprantu taip, tarkim pridedi i stiklainiukus mesytes ten kokios ar zuvies sudedi tada i ta puoda stiklainiukus su mesyte ir kaitini tam tikra laika? Ir yra dar tas paprastas troskintuvas, kur seip troskinama mesyte g.gif

Kol rezgiau savo sakini uolma atsake , ka ir norejau paklausti
Aciu, smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ..vijana..: 20 rugpjūčio 2008 - 08:50