Nušovė šerną. Laukiam tyrimų rezultatų. Jei viskas bus OK, tai vakare virsiu šaltieną Jau pasiilgau šaltienytės
QUOTE(*KAJA* @ 2008 06 27, 13:13)
Maniskis parita sav. serna nusove, tai kimsom desreles jau kaip skanu :
Ir dar basturma pakeliui i musu skrandukus siandien jau trauks dziovinti
Ir dar basturma pakeliui i musu skrandukus siandien jau trauks dziovinti
Įsivaizduoju kaip skanu O kaip jūs gaminat basturmą. Tikriausiai iš stirnienos? Niekad nedariau, norėčiau pabandyt
QUOTE(Jeta @ 2008 06 27, 22:53)
Įsivaizduoju kaip skanu O kaip jūs gaminat basturmą. Tikriausiai iš stirnienos? Niekad nedariau, norėčiau pabandyt
as irgi laukiu recepto is isbandziusiu
QUOTE(Jeta @ 2008 06 27, 21:53)
Įsivaizduoju kaip skanu O kaip jūs gaminat basturmą. Tikriausiai iš stirnienos? Niekad nedariau, norėčiau pabandyt
jo, skanestas, butinai lasinuku kaiulienos reikia deti
Ispjova ima, berods nugarine, svarbu, kad butu be gyslu. Tai gabaliukais po 200 g supjausto. Tada pasudo nemazai, suprieskoniuoja ir i saldytuva3 parom. kas 12 val pavartant. Paskui isima perveria vielute kazkokia ir kabina. Ziema kabindavo 15 -20 cm nuo radiatoriaus, o vat dabar dar nekabino, nes nezino kur Gal i koki linini maisiuka ir i balkona kazkur reikes.
Del prieskoniu - nemenka problema, nes jam atveza kaunietis draugas. tik zinau, kad perka Kaune bazej (kazkoks ten yra prekybos pavilojonas) nezianu Kauno Bet nesako kur. manau jei bunate ten, tai galite rasti, nes nedaug gi vietu yra, kur padruoda priekonius. O tas parazitas neisduoda paslapties... vaiku darzelis. Jei rasite ta viecike - papasakokite man
QUOTE(*KAJA* @ 2008 06 30, 11:40)
jo, skanestas, butinai lasinuku kaiulienos reikia deti
Ispjova ima, berods nugarine, svarbu, kad butu be gyslu. Tai gabaliukais po 200 g supjausto. Tada pasudo nemazai, suprieskoniuoja ir i saldytuva3 parom. kas 12 val pavartant. Paskui isima perveria vielute kazkokia ir kabina. Ziema kabindavo 15 -20 cm nuo radiatoriaus, o vat dabar dar nekabino, nes nezino kur Gal i koki linini maisiuka ir i balkona kazkur reikes.
Del prieskoniu - nemenka problema, nes jam atveza kaunietis draugas. tik zinau, kad perka Kaune bazej (kazkoks ten yra prekybos pavilojonas) nezianu Kauno Bet nesako kur. manau jei bunate ten, tai galite rasti, nes nedaug gi vietu yra, kur padruoda priekonius. O tas parazitas neisduoda paslapties... vaiku darzelis. Jei rasite ta viecike - papasakokite man
Ispjova ima, berods nugarine, svarbu, kad butu be gyslu. Tai gabaliukais po 200 g supjausto. Tada pasudo nemazai, suprieskoniuoja ir i saldytuva3 parom. kas 12 val pavartant. Paskui isima perveria vielute kazkokia ir kabina. Ziema kabindavo 15 -20 cm nuo radiatoriaus, o vat dabar dar nekabino, nes nezino kur Gal i koki linini maisiuka ir i balkona kazkur reikes.
Del prieskoniu - nemenka problema, nes jam atveza kaunietis draugas. tik zinau, kad perka Kaune bazej (kazkoks ten yra prekybos pavilojonas) nezianu Kauno Bet nesako kur. manau jei bunate ten, tai galite rasti, nes nedaug gi vietu yra, kur padruoda priekonius. O tas parazitas neisduoda paslapties... vaiku darzelis. Jei rasite ta viecike - papasakokite man
o kuom ipatingi tie priekoniai? Jie specialiai basturmai skirti?
QUOTE(*KAJA* @ 2008 06 30, 10:40)
jo, skanestas, butinai lasinuku kaiulienos reikia deti
Ispjova ima, berods nugarine, svarbu, kad butu be gyslu. Tai gabaliukais po 200 g supjausto. Tada pasudo nemazai, suprieskoniuoja ir i saldytuva3 parom. kas 12 val pavartant. Paskui isima perveria vielute kazkokia ir kabina. Ziema kabindavo 15 -20 cm nuo radiatoriaus, o vat dabar dar nekabino, nes nezino kur Gal i koki linini maisiuka ir i balkona kazkur reikes.
Del prieskoniu - nemenka problema, nes jam atveza kaunietis draugas. tik zinau, kad perka Kaune bazej (kazkoks ten yra prekybos pavilojonas) nezianu Kauno Bet nesako kur. manau jei bunate ten, tai galite rasti, nes nedaug gi vietu yra, kur padruoda priekonius. O tas parazitas neisduoda paslapties... vaiku darzelis. Jei rasite ta viecike - papasakokite man
Ispjova ima, berods nugarine, svarbu, kad butu be gyslu. Tai gabaliukais po 200 g supjausto. Tada pasudo nemazai, suprieskoniuoja ir i saldytuva3 parom. kas 12 val pavartant. Paskui isima perveria vielute kazkokia ir kabina. Ziema kabindavo 15 -20 cm nuo radiatoriaus, o vat dabar dar nekabino, nes nezino kur Gal i koki linini maisiuka ir i balkona kazkur reikes.
Del prieskoniu - nemenka problema, nes jam atveza kaunietis draugas. tik zinau, kad perka Kaune bazej (kazkoks ten yra prekybos pavilojonas) nezianu Kauno Bet nesako kur. manau jei bunate ten, tai galite rasti, nes nedaug gi vietu yra, kur padruoda priekonius. O tas parazitas neisduoda paslapties... vaiku darzelis. Jei rasite ta viecike - papasakokite man
Reiks pabandyt Bet gal palauksiu šildymo sezono, kad galėčiau džiovint prie radijatorių, nes dabar toks klimatas - tai lyja, tai saulė, bijau, kad galiu supūdyt
O prieskoniai ten kokie? Žolelių? Man tai patinka įvairūs žvėrienos prieskoniai, kad ir Santa Marijos
Mes jau ir valgome tokią mėsytę. Ir net nereikia laukti jokių radiatorių, puikiai ir virtuvėj išdžiūsta. Maniškis deda bile kokių prieskonių daug, druskos ir labai labai daug česnako.Palaiko kokią savaitę šaldytuve, tada į pėtklenias sudedam po gabaliuką ir pakabinam džiūti.
QUOTE(Fregata @ 2008 06 30, 11:06)
o kuom ipatingi tie priekoniai? Jie specialiai basturmai skirti?
jo, butent jai ir skirti. su kitais nepadarysi niekaip gaunasi kaip parduotuveje
Papildyta:
QUOTE(uolma @ 2008 06 30, 11:58)
Mes jau ir valgome tokią mėsytę. Ir net nereikia laukti jokių radiatorių, puikiai ir virtuvėj išdžiūsta. Maniškis deda bile kokių prieskonių daug, druskos ir labai labai daug česnako.Palaiko kokią savaitę šaldytuve, tada į pėtklenias sudedam po gabaliuką ir pakabinam džiūti.
tai cia gaunasi kaip kaimiskas kumpis....
o ta kur daro maniskia, tai visai nereikia cesnaku. Niu kai pirksit basturma -pamatysit ten kazkokias zoleles. Bandziau ragauti, aiskintis -neissiaiskinau. jie yra 3 maiseliuose.
Na nesakyčiau, kad be tų stebuklingų prieskonių nieko nesigaus. Gaunasi ir viskas labai gerai ir su saldvos ir su santa marijos. Mes maišom :šašlyko + žvėrienos+druska+česnakas smulkiai kapotas Ir nebūtina lyginti su parduotuve skonį, gali gi ir skirtis, ne visada ir toj parduotuvėj skanu būna .
Draugai kurie išragavę parduotuvės, sakė, kad su parduotuvės skoniu net nelyginti, jiems labiau patiko naminis su česnaku.
Draugai kurie išragavę parduotuvės, sakė, kad su parduotuvės skoniu net nelyginti, jiems labiau patiko naminis su česnaku.
QUOTE(uolma @ 2008 06 30, 12:52)
Na nesakyčiau, kad be tų stebuklingų prieskonių nieko nesigaus. Gaunasi ir viskas labai gerai ir su saldvos ir su santa marijos. Mes maišom :šašlyko + žvėrienos+druska+česnakas smulkiai kapotas Ir nebūtina lyginti su parduotuve skonį, gali gi ir skirtis, ne visada ir toj parduotuvėj skanu būna .
Draugai kurie išragavę parduotuvės, sakė, kad su parduotuvės skoniu net nelyginti, jiems labiau patiko naminis su česnaku.
Draugai kurie išragavę parduotuvės, sakė, kad su parduotuvės skoniu net nelyginti, jiems labiau patiko naminis su česnaku.
As nesakau kad skanu ar neskanu, nes neragavau. Juk yra 100 budu kaip ja daryti. Gal ir gaunasi, gal ir skanu, tiesiog maniskis daro taip ir as ragauju jo padaryta. As lyginu parduotuvini skoni, del prieskoniu (prieskoniai tokie pat kaip parduotuveje perkamu), o parduotuveje tai aisku, kad ne tas, nes ten ne zveriena