Sveikos, merginos,
ikelsiu savo firmini receptuka, kuri jau rasiau kitoj temoj Na, ne kepenelemes skirtas, siaip mesytei (super skanu su stirniena), bet labai geras siulau ismeginti:
Stirniena kinietiskai
imate gabaliuka stirnienos (pries tai niekur nemirkau ir nemarinuoju), supjaustot plonom plonom juostelem. As dazniausiai imu is saldiklio, kol dar neatsilus, paparasciau taip smulkiai supjaustyt.
sudedate i koki dubeneli. ten imusat pora kiausiniu, dedat keleta saukstu krakmolo ir keleta saukstu miltu. mesa kepti stipriai ikaitintoj keptuvej, po viena gabaliuka, kad apskrustu ir gautusi su traskai plutele. Atkreipkit demesi, kad i mesa jokie prieskoniai nededami.
iskepe mesa, isplaunam keptuve ir kepam morkas, pjaustytas siaudeliais, paprika ir svoguna. Visas darzoves apkepinam kol suminksteja.
Tada vel isplaunam keptuve ir i sausa, be riebalu sudedame mesa ir darzoves, viska sumaisom ir uzpilame padazu:
Esminis reikalas- nerealus saldziarugstis padazas. Jis gaminamas taip:
i maza dubeneli dedame 2 saukstus medaus, 2 saukstu cukraus, 6 sausktai ispaustos citrinos sulciu, 4 saukstai sojos padazo, 2 saukstai aliejaus, 10 skilteliu cesnako (ji smulkiai supjaustyt arna ispausti)! viska pakaitinti, kol istirps cukrus. Padaza butina paragauti, jei atrodo per saldu, ipilkit dar sauksta vynuogiu acto. Neisigaskit del tiek daug cesnako, as dedu dar daugiau. Tikrai nesigauna astriai, kai susimaiso su mesa.
Padaza uzpylus ant mesytes su darzovem daugiau kaitint nebereikia, tik truputeli pasildyt.
Skanaus, pirstus apsilaizysit!
P.S. Receptas turi tik vieninteli minusa- ilgai uztrunka kol iskepu mesa po viena gabaliuka kad apskrustu....
QUOTE(Fregata @ 2008 04 01, 20:40)
Sveikos, merginos,
ikelsiu savo firmini receptuka, kuri jau rasiau kitoj temoj Na, ne kepenelemes skirtas, siaip mesytei (super skanu su stirniena), bet labai geras siulau ismeginti:
Stirniena kinietiskai
imate gabaliuka stirnienos (pries tai niekur nemirkau ir nemarinuoju), supjaustot plonom plonom juostelem. As dazniausiai imu is saldiklio, kol dar neatsilus, paparasciau taip smulkiai supjaustyt.
sudedate i koki dubeneli. ten imusat pora kiausiniu, dedat keleta saukstu krakmolo ir keleta saukstu miltu. mesa kepti stipriai ikaitintoj keptuvej, po viena gabaliuka, kad apskrustu ir gautusi su traskai plutele. Atkreipkit demesi, kad i mesa jokie prieskoniai nededami.
iskepe mesa, isplaunam keptuve ir kepam morkas, pjaustytas siaudeliais, paprika ir svoguna. Visas darzoves apkepinam kol suminksteja.
Tada vel isplaunam keptuve ir i sausa, be riebalu sudedame mesa ir darzoves, viska sumaisom ir uzpilame padazu:
Esminis reikalas- nerealus saldziarugstis padazas. Jis gaminamas taip:
i maza dubeneli dedame 2 saukstus medaus, 2 saukstu cukraus, 6 sausktai ispaustos citrinos sulciu, 4 saukstai sojos padazo, 2 saukstai aliejaus, 10 skilteliu cesnako (ji smulkiai supjaustyt arna ispausti)! viska pakaitinti, kol istirps cukrus. Padaza butina paragauti, jei atrodo per saldu, ipilkit dar sauksta vynuogiu acto. Neisigaskit del tiek daug cesnako, as dedu dar daugiau. Tikrai nesigauna astriai, kai susimaiso su mesa.
Padaza uzpylus ant mesytes su darzovem daugiau kaitint nebereikia, tik truputeli pasildyt.
Skanaus, pirstus apsilaizysit!
P.S. Receptas turi tik vieninteli minusa- ilgai uztrunka kol iskepu mesa po viena gabaliuka kad apskrustu....
ikelsiu savo firmini receptuka, kuri jau rasiau kitoj temoj Na, ne kepenelemes skirtas, siaip mesytei (super skanu su stirniena), bet labai geras siulau ismeginti:
Stirniena kinietiskai
imate gabaliuka stirnienos (pries tai niekur nemirkau ir nemarinuoju), supjaustot plonom plonom juostelem. As dazniausiai imu is saldiklio, kol dar neatsilus, paparasciau taip smulkiai supjaustyt.
sudedate i koki dubeneli. ten imusat pora kiausiniu, dedat keleta saukstu krakmolo ir keleta saukstu miltu. mesa kepti stipriai ikaitintoj keptuvej, po viena gabaliuka, kad apskrustu ir gautusi su traskai plutele. Atkreipkit demesi, kad i mesa jokie prieskoniai nededami.
iskepe mesa, isplaunam keptuve ir kepam morkas, pjaustytas siaudeliais, paprika ir svoguna. Visas darzoves apkepinam kol suminksteja.
Tada vel isplaunam keptuve ir i sausa, be riebalu sudedame mesa ir darzoves, viska sumaisom ir uzpilame padazu:
Esminis reikalas- nerealus saldziarugstis padazas. Jis gaminamas taip:
i maza dubeneli dedame 2 saukstus medaus, 2 saukstu cukraus, 6 sausktai ispaustos citrinos sulciu, 4 saukstai sojos padazo, 2 saukstai aliejaus, 10 skilteliu cesnako (ji smulkiai supjaustyt arna ispausti)! viska pakaitinti, kol istirps cukrus. Padaza butina paragauti, jei atrodo per saldu, ipilkit dar sauksta vynuogiu acto. Neisigaskit del tiek daug cesnako, as dedu dar daugiau. Tikrai nesigauna astriai, kai susimaiso su mesa.
Padaza uzpylus ant mesytes su darzovem daugiau kaitint nebereikia, tik truputeli pasildyt.
Skanaus, pirstus apsilaizysit!
P.S. Receptas turi tik vieninteli minusa- ilgai uztrunka kol iskepu mesa po viena gabaliuka kad apskrustu....
Butinai ismeginsiu kepeneliu pasteta.
O jau receptukas kinietiskas
kibsim i darba kuria diena
Labai dekui uz kulinarijos sedevru paslaptis
QUOTE(*KAJA* @ 2008 04 03, 15:41)
Niotchadie ot kassy... vakar ir isbandziau. Visai gerai gavosi. Kinietiskai taip Tik kita karta pjaustysiu mesyte dar plonesniais gabaliukais ir darzoves kepinsiu trumpiau, kad butu traskios. O dar klausimukas - jei mesyte nesaldyta ar ja marinuoti galima, ar nereikia?
ne, as niekada nemarinuoju nei saldytos, nei sviezios kinietiskas padazas suteikia skoni, kazkaip netruksta prieskoniu
bet sitas receptas mano fantazijos vaisius, bandziau bandziau ir va finalini varianta, man labiausiai patikusi, uzrasiau
tai is esmes, gaminkit, kaip jums skaniau galima ir pamarinuot
keliu tema
dar keliu
negi nieks nemedžioja
QUOTE(Bebre @ 2008 04 11, 15:03)
negi nieks nemedžioja
matyt ne kol kas mesyte valgo . o maniskis ka tik isvaziavo i saudykla. visokiausiu leksciu saudyt...ta prasme i sportine kazkokia saudykla. ,mane tempe, bet atsisakiua. sakau nepasiruosusi..nepasidazusi, nesusukavusi, be manikiuro-pedikiuro tai atsisakiau
QUOTE(M E M O R Y @ 2008 04 11, 16:23)
matyt ne kol kas mesyte valgo . o maniskis ka tik isvaziavo i saudykla. visokiausiu leksciu saudyt...ta prasme i sportine kazkokia saudykla. ,mane tempe, bet atsisakiua. sakau nepasiruosusi..nepasidazusi, nesusukavusi, be manikiuro-pedikiuro tai atsisakiau
Gal dalyvausit saudymo varzybose 19 d. Anyksciuose?
QUOTE(Fregata @ 2008 04 12, 15:53)
Gal dalyvausit saudymo varzybose 19 d. Anyksciuose?
ne zinojau aciu uz info. zinau kad lig tai per si savaitgali Kaune varzybos
QUOTE(*KAJA* @ 2008 04 15, 17:01)
Tai juk menkas dabar sezonas. vat nuo geguzes 1 tai spirges visi padus pasipuste kaip cia tik islekus kur vamzdziu pasildyti
maniskis partempe bebra.... kaili nuveze isdirbti i Vilniaus kailius, o mesa tipo gamins... jau marinuojasi kokias 4 paras. ziuresiu kas gausis
maniskis partempe bebra.... kaili nuveze isdirbti i Vilniaus kailius, o mesa tipo gamins... jau marinuojasi kokias 4 paras. ziuresiu kas gausis
mes irgi visus kailius isdirbinejam "vilniaus kailiai" ziurejau ten kadaise ir kailinius is bebro skamba ne labai, bet kailis pakiptas ir toks grozis o bebro mesos niekad net neragavau. nors turim "delikateso"... bebro troskinio. bet neragavom dar. sernienos troskinio pastoviai darom. laaaabai skanu su makaronais. kai reikia greitai padaryt valgyt o dar girdejau kad pats delikatesas pas bebra tai uodega *Kaja*, paragausi bebrienos, pasidalink ispudziais as dar nesubrendau tam paragauti