Įkraunama...
Įkraunama...

Vyras medžiotojas ir žvejys

Sveikos, merginos,

ikelsiu savo firmini receptuka, kuri jau rasiau kitoj temoj smile.gif Na, ne kepenelemes skirtas, siaip mesytei (super skanu su stirniena), bet labai geras smile.gif siulau ismeginti:

Stirniena kinietiskai

imate gabaliuka stirnienos (pries tai niekur nemirkau ir nemarinuoju), supjaustot plonom plonom juostelem. As dazniausiai imu is saldiklio, kol dar neatsilus, paparasciau taip smulkiai supjaustyt.
sudedate i koki dubeneli. ten imusat pora kiausiniu, dedat keleta saukstu krakmolo ir keleta saukstu miltu. mesa kepti stipriai ikaitintoj keptuvej, po viena gabaliuka, kad apskrustu ir gautusi su traskai plutele. Atkreipkit demesi, kad i mesa jokie prieskoniai nededami.
iskepe mesa, isplaunam keptuve ir kepam morkas, pjaustytas siaudeliais, paprika ir svoguna. Visas darzoves apkepinam kol suminksteja.
Tada vel isplaunam keptuve ir i sausa, be riebalu sudedame mesa ir darzoves, viska sumaisom ir uzpilame padazu:
Esminis reikalas- nerealus saldziarugstis padazas. Jis gaminamas taip:
i maza dubeneli dedame 2 saukstus medaus, 2 saukstu cukraus, 6 sausktai ispaustos citrinos sulciu, 4 saukstai sojos padazo, 2 saukstai aliejaus, 10 skilteliu cesnako (ji smulkiai supjaustyt arna ispausti)! viska pakaitinti, kol istirps cukrus. Padaza butina paragauti, jei atrodo per saldu, ipilkit dar sauksta vynuogiu acto. Neisigaskit del tiek daug cesnako, as dedu dar daugiau. Tikrai nesigauna astriai, kai susimaiso su mesa.
Padaza uzpylus ant mesytes su darzovem daugiau kaitint nebereikia, tik truputeli pasildyt.

Skanaus, pirstus apsilaizysit!

P.S. Receptas turi tik vieninteli minusa- ilgai uztrunka kol iskepu mesa po viena gabaliuka kad apskrustu....

Atsakyti
QUOTE(Fregata @ 2008 04 01, 20:40)
Sveikos, merginos,

ikelsiu savo firmini receptuka, kuri jau rasiau kitoj temoj smile.gif Na, ne kepenelemes skirtas, siaip mesytei (super skanu su stirniena), bet labai geras smile.gif siulau ismeginti:

Stirniena kinietiskai

imate gabaliuka stirnienos (pries tai niekur nemirkau ir nemarinuoju), supjaustot plonom plonom juostelem. As dazniausiai imu is saldiklio, kol dar neatsilus, paparasciau taip smulkiai supjaustyt.
sudedate i koki dubeneli. ten imusat pora kiausiniu, dedat keleta saukstu krakmolo ir keleta saukstu miltu. mesa kepti stipriai ikaitintoj keptuvej, po viena gabaliuka, kad apskrustu ir gautusi su traskai plutele. Atkreipkit demesi, kad i mesa jokie prieskoniai nededami. 
iskepe mesa, isplaunam keptuve ir kepam morkas, pjaustytas siaudeliais, paprika ir svoguna. Visas darzoves apkepinam kol suminksteja.
Tada vel isplaunam keptuve ir i sausa, be riebalu sudedame mesa ir darzoves, viska sumaisom ir uzpilame padazu:
Esminis reikalas- nerealus saldziarugstis padazas. Jis gaminamas taip:
i maza dubeneli dedame 2 saukstus medaus, 2 saukstu cukraus, 6 sausktai ispaustos citrinos sulciu, 4 saukstai sojos padazo, 2 saukstai aliejaus, 10 skilteliu cesnako (ji smulkiai supjaustyt arna ispausti)! viska pakaitinti, kol istirps cukrus. Padaza butina paragauti, jei atrodo per saldu, ipilkit dar sauksta vynuogiu acto. Neisigaskit del tiek daug cesnako, as dedu dar daugiau. Tikrai nesigauna astriai, kai susimaiso su mesa.
Padaza uzpylus ant mesytes su darzovem daugiau kaitint nebereikia, tik truputeli pasildyt.

Skanaus, pirstus apsilaizysit!

P.S. Receptas turi tik vieninteli minusa- ilgai uztrunka kol iskepu mesa po viena gabaliuka kad apskrustu....



Butinai ismeginsiu kepeneliu pasteta.

O jau receptukas kinietiskas wub.gif
kibsim i darba kuria diena smile.gif

Labai dekui uz kulinarijos sedevru paslaptis 4u.gif
Atsakyti
Niotchadie ot kassy... biggrin.gif vakar ir isbandziau. Visai gerai gavosi. Kinietiskai taip smile.gif Tik kita karta pjaustysiu mesyte dar plonesniais gabaliukais ir darzoves kepinsiu trumpiau, kad butu traskios. O dar klausimukas - jei mesyte nesaldyta ar ja marinuoti galima, ar nereikia?
Atsakyti
QUOTE(*KAJA* @ 2008 04 03, 15:41)
Niotchadie ot kassy... biggrin.gif vakar ir isbandziau. Visai gerai gavosi. Kinietiskai taip smile.gif Tik kita karta pjaustysiu mesyte dar plonesniais gabaliukais ir darzoves kepinsiu trumpiau, kad butu traskios. O dar klausimukas - jei mesyte nesaldyta ar ja marinuoti galima, ar nereikia?

ne, as niekada nemarinuoju smile.gif nei saldytos, nei sviezios smile.gif kinietiskas padazas suteikia skoni, kazkaip netruksta prieskoniu smile.gif
bet sitas receptas mano fantazijos vaisius, bandziau bandziau ir va finalini varianta, man labiausiai patikusi, uzrasiau biggrin.gif
tai is esmes, gaminkit, kaip jums skaniau smile.gif galima ir pamarinuot smile.gif
Atsakyti


keliu tema user posted image
Atsakyti
dar keliu angel.gif
Atsakyti
negi nieks nemedžioja blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Bebre @ 2008 04 11, 15:03)
negi nieks nemedžioja blush2.gif

matyt ne schmoll.gif kol kas mesyte valgo mirksiukas.gif . o maniskis ka tik isvaziavo i saudykla. visokiausiu leksciu saudyt...ta prasme i sportine kazkokia saudykla. ,mane tempe, bet atsisakiua. sakau nepasiruosusi..nepasidazusi, nesusukavusi, be manikiuro-pedikiuro irnesakyk.gif tai atsisakiau hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(M E M O R Y @ 2008 04 11, 16:23)
matyt ne  schmoll.gif  kol kas mesyte valgo mirksiukas.gif . o maniskis ka tik isvaziavo i saudykla. visokiausiu leksciu saudyt...ta prasme i sportine kazkokia saudykla. ,mane tempe, bet atsisakiua. sakau nepasiruosusi..nepasidazusi, nesusukavusi, be manikiuro-pedikiuro  irnesakyk.gif  tai atsisakiau  hihihi.gif


Gal dalyvausit saudymo varzybose 19 d. Anyksciuose? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fregata @ 2008 04 12, 15:53)
Gal dalyvausit saudymo varzybose 19 d. Anyksciuose? smile.gif

schmoll.gif ne zinojau blink.gif aciu uz info. zinau kad lig tai per si savaitgali Kaune varzybos g.gif
Atsakyti
Tai juk menkas dabar sezonas. vat nuo geguzes 1 tai spirges visi padus pasipuste kaip cia tik islekus kur vamzdziu pasildyti biggrin.gif
maniskis partempe bebra.... kaili nuveze isdirbti i Vilniaus kailius, o mesa tipo gamins... jau marinuojasi kokias 4 paras. ziuresiu kas gausis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *KAJA*: 15 balandžio 2008 - 16:01
QUOTE(*KAJA* @ 2008 04 15, 17:01)
Tai juk menkas dabar sezonas. vat nuo geguzes 1 tai spirges visi padus pasipuste kaip cia tik islekus kur vamzdziu pasildyti biggrin.gif
maniskis partempe bebra.... kaili nuveze isdirbti i Vilniaus kailius, o mesa tipo gamins... jau marinuojasi kokias 4 paras. ziuresiu kas gausis smile.gif

mes irgi visus kailius isdirbinejam "vilniaus kailiai" mirksiukas.gif ziurejau ten kadaise ir kailinius is bebro wub.gif skamba ne labai, bet kailis pakiptas ir toks grozis wub.gif o bebro mesos niekad net neragavau. nors turim "delikateso"... bebro troskinio. ax.gif bet neragavom dar. sernienos troskinio pastoviai darom. laaaabai skanu su makaronais. kai reikia greitai padaryt valgyt 4u.gif o dar girdejau kad pats delikatesas pas bebra tai uodega mega_shok.gif *Kaja*, paragausi bebrienos, pasidalink ispudziais ax.gif as dar nesubrendau tam paragauti blush2.gif
Atsakyti