Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(Renatelem @ 2009 05 02, 14:09)
Įdomu, kur jums reikia? Kokiam mieste gyvenat? Ir kokiu atstumu ieškote to ūkininko?

as pati gyvenu Vilniuje ieskau ukininko,kuris gyvena nelabai toli 4u.gif
Atsakyti
sveikos, kiek man yra zinoma, Lietuvoje nera pardavinejami kiausiniai is laisvai laikomu vistu, zimetini 1, ir juo labiau nera pardavinejami 0, t.y. kai vistos seriamos ekologisku pasaru. Tiesiog vet. tarnybos nera registravusios tokiu dalyku. O nusipirkti galima tik ukiuose, kur zmones sau augina.
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 05 03, 21:55)
as pati gyvenu Vilniuje ieskau ukininko,kuris gyvena nelabai toli 4u.gif

Deja, mes gyvenam už 50 km. Tai jau nebe taip ir arti.
Atsakyti
Vistik gerai paieshkojus radau, labai jau man shitas klausimas rupejo. Pasirodo Lt yra tik 1 ukininkas kuris tiekia tokius kiausinius-laisvai laikomu vishtu ir sheria ji ekologishku savo uzaugintu maistu. Tachiau tokiu kiausiniu galima gauti nedaug kur, ukininkas sako kad pasirashes sutarti su Maxima Vilniaus berods ir vasara kazkiek kiausiniu tieks parduotuvems. Realiai Vilniuje kiausiniu ish sito E.Gelaziaus ukio galima isigyti Antakalnyje ekologisku prekiu parduotuveju, tachiau kaina ju sakychiau ganetinai didele ax.gif shtai sita parduotuve:
http://ekologiskipro...vnt-/p_247.html
o chia apie pati ukininka:
http://www.lsveikata...e_id=278&s=4609
Atsakyti
Jei Kaune, tai ekologiškų kiaušinių galima būtų paieškoti Girstupio turgavietėje. Kiek žinau ūkininkė iš Jonavos turėjo pradėti tiekti.
Atsakyti
Aš kol kas ekologišką jautieną perku prekybos centruose (Utenos mėsos pakuotėse). Jei yra noras, galima pavažiuoti iki Ariogalos (Raseinių r.) Ūkininkės Žilienės ūkį susirasti ir nusipirkti arba iš Vaitelių ekologinio ūkio Kėdainių rajone. 4u.gif
Atsakyti
O kur Kaune galima gauti ekologisku darzoviu, kruopu, gal net vaisiu ir t.t.- turiu omenyje turgelio kokio tipo, o ne Maximos skyriuje"ekologiski produktai'? Vilniuje pvz. kiek zinau, kad ketvirtadieniais vyksta ekologiskas turgelis Uzupyje...
Atsakyti
QUOTE(karba @ 2009 05 05, 13:39)
Aš kol kas ekologišką jautieną perku prekybos centruose (Utenos mėsos pakuotėse). Jei yra noras, galima pavažiuoti iki Ariogalos (Raseinių r.) Ūkininkės Žilienės ūkį susirasti ir nusipirkti arba iš Vaitelių ekologinio ūkio Kėdainių rajone. 4u.gif

Zilienes ukis gaves sertifikatus tik del to, kad EU reikejo rezultatu, nes sukista i programa nemazai pinigeliu.. O kadangi nei vienas LT is vis neatitiko standartu, tik sis vienintelis siek tiek, tai ir gavo. Ir naudojasi juo , ir vadina ekologiska produkcija doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Renatelem @ 2009 05 04, 07:18)
Deja, mes gyvenam už 50 km. Tai jau nebe taip ir arti.

nera taip toli mirksiukas.gif parasykit i az kokios produkcijos turit,ka galit pasiulyti mirksiukas.gif
Atsakyti
Kaune tikrai su mačius ekologiškų kiaušinių Savanorių pr. priešais hyper maximą esančioje parduotuvėje. Lygtais vadinasi sveiko maisto parduotuvė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolete: 05 gegužės 2009 - 19:07

QUOTE(Diva:) @ 2009 05 05, 12:54)
Zilienes ukis gaves sertifikatus tik del to, kad EU reikejo rezultatu, nes sukista i programa nemazai pinigeliu.. O kadangi nei vienas LT is vis neatitiko standartu, tik sis vienintelis siek tiek, tai ir gavo. Ir naudojasi juo , ir vadina ekologiska produkcija doh.gif

Gaila, kad ten tik kaina ekologiškos mėsos. Nuvykus į vietą aš jau nebenorėjau mėsos.
Apie Vaitelį negaliu nieko sakyt, nors man visai netoli iki jų nuvykti, bet po apsilankymo pas Žilienę dingo noras iš tokių ūkių ką nors pirkti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2009 05 05, 12:54)

Nu cia šnekat manau tik nuogirdas. Ekologiškų ūkių LT yra daug ir manau visi jie atitinka EU standartus.
Pačiai tenka daug padirbėti pas tėvus ekologiniame ūkije, kuris ekologinis yra jau 15m., turi visus sertifikatus. Visi gyvuliukai šeriami tik pačių užaugintais grūdais ir žolyte, nieks neperka jokių kombikormų, pienas melžiamas per pieno liniją ir nerūgsta ilgai ne todėl, kad į jį kažko primaišoma, o todėl, kad laikomasi švaros nu ir t.t. Tenka mamai bendrauti su kitais eko ūkio ūkininkais ir visi stengiasis laikytis reikalavimų. Aišku yra visokių, bet manau dauguma laikosi standartų.

Papildyta:
QUOTE(Jolete @ 2009 05 05, 19:15)
Gaila, kad  ten tik kaina ekologiškos mėsos.  Nuvykus į vietą aš jau nebenorėjau mėsos.
Apie Vaitelį negaliu nieko sakyt, nors man visai netoli iki jų nuvykti, bet po apsilankymo pas Žilienę dingo noras iš tokių ūkių ką nors pirkti  doh.gif

Kas ten tau nepatiko? g.gif Labai įdomu, ką miestiečiai tikisi pamatyti. atvykę į eko ūkį pirkti mėsos?
Atsakyti