Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(pikkolo @ 2009 09 21, 09:14)
Ir kuriame prekybos centre? Nes niekur nemačiau pieno pigiau nei 2,40 lt.

Kauflande, gyvenu netoli Lenkijos.
Atsakyti
QUOTE(kristina.nesvarbu033 @ 2009 09 18, 20:37)
Nu man tai pasitaiko ir sugedusiu gaminiu nusipirkt, nes turgus tapo ne toks populiarus kaip prekybcentriai, tai prekybininkai ta mesa visaip apdoroja kad tik ilgiau išlaikyt. O paskui nusiperki ir pasirodo, kad sena. Geriausias variantas tai pirkti tiesiai iš ukininko ar kiaule ar avi tai tikrai šviežia ir skani mesa buna.

Sugedusių gaminių esu ne kartą nusipirkusi prekybos centruose, kai kada net nepradaryti, nepasibaigus galiojimo laikui jau būna sugedę.
Šį šeštadienį nuvažiavom į bazę. Žmonių tai milijonas, vos praeiti įmanoma. Man ten patinka dar ir dėl to, kad duoda paragauti mėsos gaminių. O taip pat dar ir kraiko katėm nupirkom gerokai pigiau nei Kikoj. Po to užsukom į maximą, nusipirkt likusių reikalingų daiktų, aikštelė buvo tuščia.
Žinau, kad Žaliakalnio turgus kiek apmiręs, bet bazė ir kiti turgai (Šilainių, Vilijampolės) tai tikrai klesti.
QUOTE(kristina.nesvarbu033 @ 2009 09 21, 09:17)
Kauflande, gyvenu netoli Lenkijos.

lotuliukas.gif Nejuokinkit, dėl pieno į Lenkiją nevažiuosiu. Kalbam apie Lietuvą, čia gyvenančius, čia auginančius ir čia parduodančius savo produkciją ūkininkus ir prekybos centrus. Pigiau nei ūkininkų pienas, prekybcentryje pieno niekur nerasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pikkolo: 21 rugsėjo 2009 - 08:31
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 09 21, 06:31)
Esat visiskai teisi drinks_cheers.gif Bet skonines medziagos, dazai tai ne kas kitas, kaip E verysad.gif
Blogiausia, kad dabar gamintojai gudrauja ir suraso ne E526 pvz, o kalcio hidroksidas bigsmile.gif Nu paskaito zmogus ir pagalvoja-va kaip faina, ne tik kad nera E, bet ir vitaminu ideda biggrin.gif Deja, deja, padirbekit su google, iveskit tuos grazius "vitaminu pavadinimus" ir kad ismes jums doh.gif
Tokiu budu padariau tyrima ir su pieno misiniais, skirtais maitinti vaikus nuo naujagymystes ir issiziojau-juose radau po 5-6 E blink.gif

Tikrai idomu kas per misiniai, eisiu savojo panagrinet

Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2009 09 21, 10:14)
Tikrai idomu kas per misiniai, eisiu savojo panagrinet

Hipp 4u.gif
Jus nepatingekit ivesti tu visu hidroksidu, gelezies II laktatu doh.gif Gelezies II laktatas-tai ne kas kita, kaip spalvos fiksatorius, su gelezim, reikalinga kudikiui, neturinti nieko bendra schmoll.gif
Nezinau, koks misinys jusu, bet bukit gera, nurasykit cia visuotinam teismui misinio sudeti(galit ten be procentu visu), tuoj sutikrinsim bendrom jegom drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2009 09 11, 23:15)
Ar kas naudojate linų sėmenų aliejų "Naturata" g.gif http://imunitetas.lt...d=8&prekid=1277

Rašo, kad "po tam tikro liko karsteli, todėl atidarius greit sunaudoti"..šitą tai aš jau žinau. Bet kad jis man ką tik atidarytas žiauriai kartus doh.gif  Čia normalu? unsure.gif Gal čia man sugedęs kliuvo? g.gif

Anksčiau turguje iš kažkokio diedžioko pirkdavau, tai tikrai nebuvo beveik jokio kartumo, visai malonus skonis ir spalva šviesesnė, drumstesnis kiek rolleyes.gif

Sveikutės, esmė tame, kad linų sėmenų aliejų galima laikyti tik šaldytuve ir visai nesvarbu ar jis atidarytas ar ne. Čia yra patikima informacija iš lietuvos gamintojo.
pasižiūrėkit kur aliejus linų saugomas maksimose ar kitose parduotuvėse. Iš čia ir kartumas, kuo ilgiau aliejus buvo laikomas šiltai tuo jis kartesnis.
Kaune visokiu sveiku idomiu produktu perkam urmo bazeje 5 sandeli. Toks vienas sandelys neremontuotas.Parduotuves bazeje prekes
smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bobute369 @ 2009 09 21, 21:51)
Sveikutės, esmė tame, kad linų sėmenų aliejų galima laikyti tik šaldytuve ir visai nesvarbu ar jis atidarytas ar ne. Čia yra patikima informacija iš lietuvos gamintojo.
pasižiūrėkit kur aliejus linų saugomas maksimose ar kitose parduotuvėse. I

Būtent drinks_cheers.gif Jūs labai teisi.
Kaip ir visi tie majonezai lentynose doh.gif

"Holos" daugiau tokių dalykų nepirksiu schmoll.gif Neužtikrina produktų kokybės...o kas žino, gal ir saugos unsure.gif

Kruopos, prieskoniai, miltai, cukrus - galima pirkti, bet tik ne produktus, kuriems reikia žemesnės t-ros ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bobute369 @ 2009 09 21, 20:51)
pasižiūrėkit kur aliejus linų saugomas maksimose ar kitose parduotuvėse. Iš čia ir kartumas, kuo ilgiau aliejus buvo laikomas šiltai tuo jis kartesnis.
Kaune visokiu sveiku idomiu produktu perkam urmo bazeje 5 sandeli.  Toks vienas sandelys neremontuotas.Parduotuves bazeje prekes
smile.gif  smile.gif  smile.gif

O kaip ten kainos, nes traukinuke esancioje eko parduotuveleje kainos labai uzkeltos
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2009 09 21, 09:30)
Sugedusių gaminių esu ne kartą nusipirkusi prekybos centruose, kai kada net nepradaryti, nepasibaigus galiojimo laikui jau būna sugedę.
Šį šeštadienį nuvažiavom į bazę. Žmonių tai milijonas, vos praeiti įmanoma. Man ten patinka dar ir dėl to, kad duoda paragauti mėsos gaminių. O taip pat dar ir kraiko katėm nupirkom gerokai pigiau nei Kikoj. Po to užsukom į maximą, nusipirkt likusių reikalingų daiktų, aikštelė buvo tuščia.
Žinau, kad Žaliakalnio turgus kiek apmiręs, bet bazė ir kiti turgai (Šilainių, Vilijampolės) tai tikrai klesti.

lotuliukas.gif Nejuokinkit, dėl pieno į Lenkiją nevažiuosiu. Kalbam apie Lietuvą, čia gyvenančius, čia auginančius ir čia parduodančius savo produkciją ūkininkus ir prekybos centrus. Pigiau nei ūkininkų pienas, prekybcentryje pieno niekur nerasi.

Tikrai nejuokinu, perku ne tik piena. Nusiperku 7 litrus pieno ir jis man visa savaite kuo puikiausiai stovi. Pirkdavau ukininku piena bet jo neimanoma buvo gerti tiesiog bjaurus, o po dvieju dienu jau ir prarugsta. O dar kai ir vaikas apsikrete campilo bakterija, tai tikrai ukininku pieno daugiau nepirksiu. Beje Marijampolej prekybcentriuose pieno yra ir už 1,70. Bet tai liesesnis ir ne toks skanus. Aš jums ten nesiulau važiuoti aš tik atsakiau i klausima kur aš perku. Beje man Kauno baze irgi patinka, bet man ten per toli važiuoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristina.nesvarbu033: 22 rugsėjo 2009 - 08:47
QUOTE(kristina.nesvarbu033 @ 2009 09 22, 09:45)
Tikrai nejuokinu, perku ne tik piena. Nusiperku 7 litrus pieno ir jis man visa savaite kuo puikiausiai stovi. Pirkdavau ukininku piena bet jo neimanoma buvo gerti tiesiog bjaurus, o po dvieju dienu jau ir prarugsta. O dar kai ir vaikas apsikrete campilo bakterija, tai tikrai ukininku pieno daugiau nepirksiu.

Ūkininkų pieną reikia pasterizuoti, tuomet jis puikiausiai išstovi visą savaitę ir neužsikrėsi niekuo. Parduotuvinis pienas irgi yra pasterizuotas, todėl ir stovi ilgai, ypač jei apdorotas ultra aukštoje temperatūroje.
O man ūkininkų pienas patinka dėl kvapo - karvės, žinau, kad daug kam jis nepriimtinas.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2009 09 22, 09:56)
Ūkininkų pieną reikia pasterizuoti, tuomet jis puikiausiai išstovi visą savaitę ir neužsikrėsi niekuo. Parduotuvinis pienas irgi yra pasterizuotas, todėl ir stovi ilgai, ypač jei apdorotas ultra aukštoje temperatūroje.
O man ūkininkų pienas patinka dėl kvapo - karvės, žinau, kad daug kam jis nepriimtinas.

Ilgo galiojimo pienas kainuoja 1,82 "Marge"3,2 proc.ir perku ji Vilniuj 'Sanitexe" man ir Lenkijos nereikia biggrin.gif Perku blokais, laikau rusy. Negenda. Bet ir rugpienio susirauginti neina, bandziau. Bet eina pasigaminti varske thumbup.gif
Atsakyti
'Juokingiausia', kad ūkininkų parduodamo pieno irgi neina surauginti į normalų rūgpienį. Kai aš paklausiau 'kodėl?', būtumėt matę jų r-ją doh.gif O jau teorijų išvedžiojimai: labiausiai patiko "iškart po melžimo pienas labai atvėsinamas" bigsmile.gif Fantastika. Dėl to rūgpienis nesigauna doh.gif Kai pasakiau, kad perku butelį, surašom mėginių paėmimo aktą ir ištiriam dėl kenksmingų medžiagų liekanų, man pieno išvis nepardavė cool.gif

O aš žinau viena - užtenka lašelio "Fairy" ar akių lašų ir pienas nerūgs, ir rūgpienis normalus nesigaus, o va skonis ir kitos kokybinės savybės liks tos pačios..
Atsakyti

O aš žinau viena - užtenka lašelio "Fairy" ar akių lašų ir pienas nerūgs, ir rūgpienis normalus nesigaus, o va skonis ir kitos kokybinės savybės liks tos pačios..
[/quote]

nu cia viršūnė doh.gif
dar ACE stiklainius praplaukit tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 09 22, 11:09)
Ilgo galiojimo pienas kainuoja 1,82 "Marge"3,2 proc.ir perku ji Vilniuj 'Sanitexe" man ir Lenkijos nereikia biggrin.gif Perku blokais, laikau rusy. Negenda. Bet ir rugpienio susirauginti neina, bandziau. Bet eina pasigaminti varske thumbup.gif

na kazko ekologija sioje temoje nebekvepia lotuliukas.gif
Atsakyti