Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(kristina.nesvarbu033 @ 2009 09 17, 17:28)
O del pigumo tai 1 litras pieno tiek pas ukininka tiek parduotuvinio kainuoja1,50.

O kurioj čia parduotuvėj riebaus pieno litras kainuoja 1,5 lt? blink.gif

QUOTE(kristina.nesvarbu033 @ 2009 09 17, 17:28)
Nu piena tai galima išvirinti, o tai kaip tas dešras apdoroti kad neapsikrestum ligom? Nu kad ir pas pažistama vistiek gali visko pasitaikyti.Man atrodo kad ukininku dešros nesaugu vartoti, nes ju ir turguje pardavineti neleidžia.

Gali ir parduotuvėj nusipirkti ir užkrėstą, ir sugedusią dešrą ar mėsą. Man netgi atrodo, kad turguje mažesnė tikimybė nusipirkti sugedusį gaminį, nes jie labiau suinteresuoti viską išparduoti, nei parduotuvės. Tik, kad mane amžinai apgauna turguj kai perku mėsa doh.gif Reiks vėl grįžti į Bazę pirkti mėsą, dar nei karto neapsigavau, o vat Žaliakalnio turguj kiekvieną kartą apgauna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pikkolo: 18 rugsėjo 2009 - 07:37
QUOTE(pikkolo @ 2009 09 18, 08:37)
o vat Žaliakalnio turguj kiekvieną kartą apgauna.

apgauna dėl svorio? kiek žinau yra ten kontrolinės svarstyklės, gali pasisverti ir grįžti su pretenzijom pas pardavėją. mano mama visada taip daro - kaip iš tikrųjų nežinau, bet pagal tėvų pasakojimus, nesąžiningi pardavėjai vos pamatę, kad tu nuėjai prie tų svarstyklių ir grįžti, jau būna paruošę grąžinti pinigus - kad tik neskandalintum.
mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(san @ 2009 09 18, 09:11)
apgauna dėl svorio? kiek žinau yra ten kontrolinės svarstyklės, gali pasisverti ir grįžti su pretenzijom pas pardavėją. mano mama visada taip daro - kaip iš tikrųjų nežinau, bet pagal tėvų pasakojimus, nesąžiningi pardavėjai vos pamatę, kad tu nuėjai prie tų svarstyklių ir grįžti, jau būna paruošę grąžinti pinigus - kad tik neskandalintum.
mirksiukas.gif

Ne dėl svorio, o dėl kokybės. Aš nelabai ką suprantu apie mėsą blush2.gif , bet tai nereiškia, kad gali man iškišti seną ar kremzlėtą. Kiek pirkau bazėj, to niekada nebūdavo, dar net patardavo ką geriau vienam ar kitam patiekalui pirkti ir nei karto neapsigavau. Ir daržoves kai deda visada bent vieną papuvusią įdeda, atrodo žiūriu visada ką deda, bet grįžus visada randu papuvusį pomidorą ar agurką. To niekada nėra buvę bazėj, nors kiekvieną kartą pirkdavau pas kitą prekeivį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pikkolo: 18 rugsėjo 2009 - 09:09
..turguj kai perku mėsa doh.gif Reiks vėl grįžti į Bazę pirkti mėsą, dar nei karto neapsigavau, o vat Žaliakalnio turguj kiekvieną kartą apgauna.

Man dar visai nieko Vilijampolės turgus, dar neapšniaukštas ir nedvokia. Ir neteko nusipirkt kažko nekokybiško. Bazėj man žiauriai nepatinka, kad pardavėjai ima mėsą plikom rankom, negaliu pakest doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 09 17, 13:18)
Cia pasenes virinimas 4u.gif Pakanka sulaukti vieno uzputojimo(uzverda prie 100 laipsniu, visos bacilos zuva prie 60, parduotuvinis pasterizuotas prie 70 laipsniu) 4u.gif

Dėkui, taip ir darysiu 4u.gif

O kaip dėl iš tokio pieno daromo jogurto, sūrio, rūgpienio g.gif sūris kažkiek lyg kaitinamas g.gif o jogurtas tai lyg iki 40 laipsnių panašiai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2009 09 18, 16:38)

O kaip dėl iš tokio pieno daromo jogurto, sūrio, rūgpienio g.gif sūris kažkiek lyg kaitinamas g.gif o jogurtas tai lyg iki 40 laipsnių panašiai g.gif

jogurtui uzvirini ir tada atvesini iki reikiamos temperaturos.
rugpieniui uzvirinti nereikia.
Atsakyti
O kurioj čia parduotuvėj riebaus pieno litras kainuoja 1,5 lt? blink.gif
Gali ir parduotuvėj nusipirkti ir užkrėstą, ir sugedusią dešrą ar mėsą. Man netgi atrodo, kad turguje mažesnė tikimybė nusipirkti sugedusį gaminį, nes jie labiau suinteresuoti viską išparduoti, nei parduotuvės. Tik, kad mane amžinai apgauna turguj kai perku mėsa doh.gif Reiks vėl grįžti į Bazę pirkti mėsą, dar nei karto neapsigavau, o vat Žaliakalnio turguj kiekvieną kartą apgauna.

Deja tas pienas lenkiškas 3,2 proc. riebumo, bet labai skanus ir pigus. Nu man tai pasitaiko ir sugedusiu gaminiu nusipirkt, nes turgus tapo ne toks populiarus kaip prekybcentriai, tai prekybininkai ta mesa visaip apdoroja kad tik ilgiau išlaikyt. O paskui nusiperki ir pasirodo, kad sena. Geriausias variantas tai pirkti tiesiai iš ukininko ar kiaule ar avi tai tikrai šviežia ir skani mesa buna.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2009 09 18, 09:08)
Ne dėl svorio, o dėl kokybės. Aš nelabai ką suprantu apie mėsą blush2.gif , bet tai nereiškia, kad gali man iškišti seną ar kremzlėtą. Kiek pirkau bazėj, to niekada nebūdavo, dar net patardavo ką geriau vienam ar kitam patiekalui pirkti ir nei karto neapsigavau. Ir daržoves kai deda visada bent vieną papuvusią įdeda, atrodo žiūriu visada ką deda, bet grįžus visada randu papuvusį pomidorą ar agurką. To niekada nėra buvę bazėj, nors kiekvieną kartą pirkdavau pas kitą prekeivį.

Va cia man irgi labai aktualus klasimas, pati mesa perku Zaliakalnio turguje, kazkaip man baze nelimpa, nors gal be reikalo. Dabar Zaliakalnyje neseniai atsirado tokia seima, kur po nedaug mesu turi, tai isivazduoju, kad nebus urmu lenkiskos uzsiveze kaip kad vieni, kur eiles pastoviai buna...o siaip tas ieskojimas geru mesininku taip nusibodo
Atsakyti
vakar nusipirkau krekenavos desreliu be E.
Skaitau: lasiniai, jautiena....t.t.......skonines medziagos....dazai....
Tai kaip manot kas slepaisi po tom skoninem medziagom, dazais?
Na cia parasyta ant etiketes, "Sveikas vaikas" tik skaito etiketes. jei pamato be E, tai tipo vos ne ekologiskas produktas.Dabar krize tai manau kazkaip reikia durninti zmones. g.gif

Papikau blink.gif
Atsakyti
QUOTE(kristule666 @ 2009 09 20, 20:36)
vakar nusipirkau krekenavos desreliu be E.
Skaitau: lasiniai, jautiena....t.t.......skonines medziagos....dazai....
Tai kaip manot kas slepaisi po tom skoninem medziagom, dazais?
Na cia parasyta ant etiketes, "Sveikas vaikas" tik skaito etiketes. jei pamato be E, tai tipo vos ne ekologiskas produktas.Dabar krize tai manau kazkaip reikia durninti zmones. g.gif

Papikau blink.gif

Esat visiskai teisi drinks_cheers.gif Bet skonines medziagos, dazai tai ne kas kitas, kaip E verysad.gif
Blogiausia, kad dabar gamintojai gudrauja ir suraso ne E526 pvz, o kalcio hidroksidas bigsmile.gif Nu paskaito zmogus ir pagalvoja-va kaip faina, ne tik kad nera E, bet ir vitaminu ideda biggrin.gif Deja, deja, padirbekit su google, iveskit tuos grazius "vitaminu pavadinimus" ir kad ismes jums doh.gif
Tokiu budu padariau tyrima ir su pieno misiniais, skirtais maitinti vaikus nuo naujagymystes ir issiziojau-juose radau po 5-6 E blink.gif
Atsakyti
o cia pieno misinukai ar kosytes su E?
Atsakyti
QUOTE(kristina.nesvarbu033 @ 2009 09 18, 20:37)
Deja tas pienas lenkiškas 3,2 proc. riebumo, bet labai skanus ir pigus.

Ir kuriame prekybos centre? Nes niekur nemačiau pieno pigiau nei 2,40 lt.
Atsakyti