Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(pikkolo @ 2009 09 15, 14:34)
Iš ko nusprendėt, kad nebuvo chemijos? Buvo ir dar kiek, dėdavo visur ir didžiuliais kiekiais, nebuvo tokių griežtų reikalavimų nei kokybei, nei ženklinimui kaip dabar. O dar kai pusę mėsos išvogdavo, tai velnias žino ko pridėdavo, kad įvykdytų planą. Bet kai nežinai, tai ir galvos neskauda.

Tevas dirbo mesos kombinate. Tai visa chemija tai salietra buvo. Tikrai jos nebuvo tokios kaip dabar. Va kad nešvaru baisiai buvo tai tikrai su visokiais dzikais tas dešras maldavo.
Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 09 15, 14:40)
O kas butent nutiko vaikui? Gal tiesiog alergiskas jis, ar netoleruoja laktozes? Tai cia tada ukininkas kaip ir nekaltas unsure.gif

Pradejo skaudeti pilva tai nuvežem i ligonine tai itare apendicita. Tai gerai kad neleidau operuot nusivežiau i Kauno klinikas, tai ten nustate, kad bakterija ir pagulde i ligonine. Tai pasakiau, kad gere pieno, tai nustate, kad campilo bakterija. Čia mano anyta ji tuo ukininku pienu prigirde, nes aš tai jo niekad neperku. Nu tai kaip sakant vyras jau didelis 7 metu, savaite pagulejo ligoninej ir pasveiko. Pienui tikrai nealergiškas, tyrimai daryti.
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2009 09 16, 23:11)
Ačiū už pagalbą 4u.gif
Visgi neiškenčiau ir išmečiau tą aliejų blush2.gif dar kartą bandžiau ant salotų užsipilti, gal mano skonio receptoriai pakitę, bet nieko daugiau nejutau, jokio daržovių skonio, tik nežmonišką kartumą doh.gif Gal ir geras tas aliejus, bet aš tokio kartaus negaliu valgyti.. unsure.gif
Ieškosiu jaučiu turguje to dieduko su šaltais spaustu linų sėmenų aliejumi ir parduotuvėse nebepirksiu..nors knietėjo dar "Aniros" pabandyti g.gif

Jis kartus tai neturi buti, nes kai apkarsta tai jau skaitosi pasenes ir naudojimui netinkamas. Taip kaip ir alyvuogiu jei jau apkarsta tai reik išmesti.
Atsakyti
QUOTE(kristina.nesvarbu033 @ 2009 09 17, 08:53)
Pradejo skaudeti pilva tai nuvežem i ligonine tai itare apendicita. Tai gerai kad neleidau operuot nusivežiau i Kauno klinikas, tai ten nustate, kad bakterija ir pagulde i ligonine. Tai pasakiau, kad gere pieno, tai nustate, kad campilo bakterija. Čia mano anyta ji tuo ukininku pienu prigirde, nes aš tai jo niekad neperku. Nu tai kaip sakant vyras jau didelis 7 metu, savaite pagulejo ligoninej ir pasveiko. Pienui tikrai nealergiškas, tyrimai daryti.

Dėl to reikia gerti tik pasterizuotą pieną. Kai kada netgi ūkininkai gali nežinoti, kad jų karvės serga. Geriant nevirintą pieną galima susirgti ir erkiniu encefalitu. Tačiau užvirinus pieną žūva visos bakterijos ir virusai. Niekada negalima pasitikėti ūkininkais, kad jie laiku atšaldė pieną ir kad jų karvės neserga, jie irgi žmonės ir gali klysti.
Ant PC parduodamo ūkininkų pieno butelių yra uždėtas užrašas: vartoti tik virintą.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2009 09 17, 09:07)
Dėl to reikia gerti tik pasterizuotą pieną. Kai kada netgi ūkininkai gali nežinoti, kad jų karvės serga. Geriant nevirintą pieną galima susirgti ir erkiniu encefalitu. Tačiau užvirinus pieną žūva visos bakterijos ir virusai. Niekada negalima pasitikėti ūkininkais, kad jie laiku atšaldė pieną ir kad jų karvės neserga, jie irgi žmonės ir gali klysti.
Ant PC parduodamo ūkininkų pieno butelių yra uždėtas užrašas: vartoti tik virintą.

Tai kam ji tada pirkti iš tu ukininku, galima nusipirkti parduotuveje, ten tikrai jis saugus ir be chemijos.
Atsakyti
QUOTE(kristina.nesvarbu033 @ 2009 09 17, 10:16)
Tai kam ji tada pirkti iš tu ukininku, galima nusipirkti parduotuveje, ten tikrai jis saugus ir be chemijos.


riebesnis, pigesnis, apsieini be tarpininkų - nemoki duoklės "blogiečiam" pieno kombinatam ir didcentriam biggrin.gif .
o gerti nepasterizuotą, man net mintis nekiltų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kristina.nesvarbu033 @ 2009 09 17, 08:53)
Pradejo skaudeti pilva tai nuvežem i ligonine tai itare apendicita. Tai gerai kad neleidau operuot nusivežiau i Kauno klinikas, tai ten nustate, kad bakterija ir pagulde i ligonine. Tai pasakiau, kad gere pieno, tai nustate, kad campilo bakterija. Čia mano anyta ji tuo ukininku pienu prigirde, nes aš tai jo niekad neperku. Nu tai kaip sakant vyras jau didelis 7 metu, savaite pagulejo ligoninej ir pasveiko. Pienui tikrai nealergiškas, tyrimai daryti.

QUOTE(pikkolo @ 2009 09 17, 09:07)
Dėl to reikia gerti tik pasterizuotą pieną. Kai kada netgi ūkininkai gali nežinoti, kad jų karvės serga. Geriant nevirintą pieną galima susirgti ir erkiniu encefalitu. Tačiau užvirinus pieną žūva visos bakterijos ir virusai. Niekada negalima pasitikėti ūkininkais, kad jie laiku atšaldė pieną ir kad jų karvės neserga, jie irgi žmonės ir gali klysti.
Ant PC parduodamo ūkininkų pieno butelių yra uždėtas užrašas: vartoti tik virintą.

Vajetau... mes gėrėm nevirintą unsure.gif kažkaip pasitikėjau ir vaikui daviau... kiek laiko reik virint??? ar tik užvirė ir jau saugu??
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2009 09 17, 11:20)
Vajetau... mes gėrėm nevirintą unsure.gif kažkaip pasitikėjau ir vaikui daviau... kiek laiko reik virint??? ar tik užvirė ir jau saugu??


aš kažkaip įsivaizduoju, kad čia ne pasitikėjime esmė - na kaip nevalgai neplautos morkos, taip negeri nevirinto pieno...

kaip teisingiausiai pasterizuoti pieną nežinau, bet mane mokė taip: virini, kol pradeda putoti (bet neužvirini, kad jau smarkiai kiltų), išjungi, nurimsta visas veiksmas, tada vėl iki putojimo, vėl išjungi, ir taip 3 kartus.
Atsakyti
QUOTE(kristina.nesvarbu033 @ 2009 09 17, 10:16)
Tai kam ji tada pirkti iš tu ukininku, galima nusipirkti parduotuveje, ten tikrai jis saugus ir be chemijos.

Ūkininkų tikrai pigesnis, riebesnis ir man bent jau skanesnis. Iš parduotuvės pirkdavau Dobilas, bent kaina jo beveik dvigubai didesnė, nei ūkininko (iš tos pačios maximos). Be to, ne kartą yra buvę, kad nusipirkus parduotuvėje, pienas surūgdavo dar nepasibaigus galiojimo laikui. Kol kas ūkininkų (tiksliau vienos ūkininkės, kuri tiekia maximoms) pienu nenusivyliau, užvirintas jis man savaitę stovi.

QUOTE(Saulužė @ 2009 09 17, 11:20)
Vajetau... mes gėrėm nevirintą unsure.gif kažkaip pasitikėjau ir vaikui daviau... kiek laiko reik virint??? ar tik užvirė ir jau saugu??


QUOTE(san @ 2009 09 17, 12:25)
kaip teisingiausiai pasterizuoti pieną nežinau, bet mane mokė taip: virini, kol pradeda putoti (bet neužvirini, kad jau smarkiai kiltų), išjungi, nurimsta visas veiksmas, tada vėl iki putojimo, vėl išjungi, ir taip 3 kartus.


Aš užverdu ir viskas. O čia info iš interneto:
Apdorojant pieną, jis ilgiau kaitinamas žemesnėje temperatūroje. Kaitinimas trunka maždaug 15 sekundžių, o temepratūra siekia 72 oC ar šiek tiek daugiau. Pasterizacija sunaikina didelę dalį nepageidautinų organizmų, taip pat sulėtina keleto sporų augimą, bet išlaiko naudingas maistingąsias medžiagas. Tokio pieno galiojimo laikas - maždaug viena savaitė, o laikymo sąlygos - ganėtinai griežtos, nes uždaroje pakuotėje pienas kontaktuoja su oru ir visi mikroorganizmai esantys ore skatina pieno rūgimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pikkolo: 17 rugsėjo 2009 - 12:16
QUOTE(Saulužė @ 2009 09 17, 11:20)
Vajetau... mes gėrėm nevirintą unsure.gif kažkaip pasitikėjau ir vaikui daviau... kiek laiko reik virint??? ar tik užvirė ir jau saugu??


Nu ir nieko nenutiko mirksiukas.gif Gal ir gerai viskas drinks_cheers.gif Juk nevisos karves sergancios yra.
QUOTE(san @ 2009 09 17, 12:25)
kaip teisingiausiai pasterizuoti pieną nežinau, bet mane mokė taip: virini, kol pradeda putoti (bet neužvirini, kad jau smarkiai kiltų), išjungi, nurimsta visas veiksmas, tada vėl iki putojimo, vėl išjungi, ir taip 3 kartus.

Cia pasenes virinimas 4u.gif Pakanka sulaukti vieno uzputojimo(uzverda prie 100 laipsniu, visos bacilos zuva prie 60, parduotuvinis pasterizuotas prie 70 laipsniu) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 09 17, 13:18)
Cia pasenes virinimas 4u.gif Pakanka sulaukti vieno uzputojimo(uzverda prie 100 laipsniu, visos bacilos zuva prie 60, parduotuvinis pasterizuotas prie 70 laipsniu) 4u.gif


na matai, dar geriau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 09 17, 13:18)
Nu ir nieko nenutiko mirksiukas.gif Gal ir gerai viskas drinks_cheers.gif Juk nevisos karves sergancios yra.

Žinoma, kad ne visos. Dar daug priklauso nuo to kada atšaldomas pienas. Kuo greičiau po pamelžimo, tuo geriau. Bet kai kada ir dėl savo karvutės negali būti tikras (pvz. dėl erkinio encefalito, karvės nesuserga, bet virusą perduoda), o ką jau kalbėti apie kitų žmonių.
Atsakyti
QUOTE(san @ 2009 09 17, 10:26)
riebesnis, pigesnis, apsieini be tarpininkų - nemoki duoklės "blogiečiam" pieno kombinatam ir didcentriam biggrin.gif .
o gerti nepasterizuotą, man net mintis nekiltų doh.gif

Tai kad nepigesnis ir neriebesnis. O nevirintas jau po dvieju dienu prarugsta. Man asmeniškai išvirintas praranda visa skoni ir pasidaro bjaurus. Todel aš perku tik parduotuvini piena. O del pigumo tai 1 litras pieno tiek pas ukininka tiek parduotuvinio kainuoja1,50. Tai man neapsimoka pas ta ukininka pirkt nes parsinešus ji dar ir virinti reiks.
Papildyta:
QUOTE(Diva:) @ 2009 09 15, 13:39)
Nu ir man is paskos trenkit smile.gif ... ir as netikiu, bet kartais, labai retai nusiperku.Nu patinka tos "sasiskos" dar is vaikystes  doh.gif  biggrin.gif ...
O siaip turiu pazistama ukininka, kuris gamina desras, kumpius, mesas ir t.t. - turi didziuli uki, daug pazistamu ,kolegu, konkurentu... Jis pasake labai man aiskiai viena karta- neimanoma tokiu desreliu pagaminti nieko nededant, tos desreles tiesiog isbegtu is celofano...
Bet as save raminu- na, gaaaal vistik siek tiek maziau kokio brudo deda...

Nu piena tai galima išvirinti, o tai kaip tas dešras apdoroti kad neapsikrestum ligom? Nu kad ir pas pažistama vistiek gali visko pasitaikyti.Man atrodo kad ukininku dešros nesaugu vartoti, nes ju ir turguje pardavineti neleidžia.
Atsakyti
QUOTE(kristina.nesvarbu033 @ 2009 09 17, 17:28)
Nu piena tai galima išvirinti, o tai kaip tas dešras apdoroti kad neapsikrestum ligom? Nu kad ir pas pažistama vistiek gali visko pasitaikyti.Man atrodo kad ukininku dešros nesaugu vartoti, nes ju ir turguje pardavineti neleidžia.

Ukininkams leidziama turguje pardavineti ir desras, ir kumpelius, ir lasinius, ir zalia mesa drinks_cheers.gif Tik ir perku is ten mesa, nes ta pc mesa, fe...
Ir kvapas desru wub.gif O lasiniu... Niam niam.
O del baimes susirgti-turguje maisto ir veterinarijos tarnyba kasdien paima meginius nuo produkcijos ir isduoda leidimus(paciai teko kazkada pardavineti namines vistas, tai kol nebuvo istirta mano vistos, tol neleido net eiti i prekyviete.

Tas pats su pienu turguje drinks_cheers.gif Del pieno pardavinejimo prie parduotuviu ar i namus-pasakyti nieko negaliu 4u.gif
Bet koks tas ukininku pienas wub.gif Ir riebus(galima palikti nusistoveti ir nugraibyti grietinele per keturis pirstus), ir kvapnus, ir varske kokia gera gaunasi, o rugpienis wub.gif
Oi, prasides tuoj seiletekis... Noriu bulviu su rugpieniu naminiu blush2.gif
Atsakyti