Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(Rasma @ 2009 09 11, 22:15)
Ar kas naudojate linų sėmenų aliejų "Naturata" g.gif http://imunitetas.lt...d=8&prekid=1277

Rašo, kad "po tam tikro liko karsteli, todėl atidarius greit sunaudoti"..šitą tai aš jau žinau. Bet kad jis man ką tik atidarytas žiauriai kartus doh.gif  Čia normalu? unsure.gif Gal čia man sugedęs kliuvo? g.gif

Anksčiau turguje iš kažkokio diedžioko pirkdavau, tai tikrai nebuvo beveik jokio kartumo, visai malonus skonis ir spalva šviesesnė, drumstesnis kiek rolleyes.gif

Visi riebalai sendami apkarsta. Nežinodama tikrojo skonio negaliu pasakyt ar jums kliuvo pasenęs, bet jeigu jūs pirkdavote kitur ir skonis buvo kitoks, greičiausiai taip - kliuvo pasenęs aliejus. Tik negaliu pasakyt ar apkartęs jis jau netinkamas maistui.
Atsakyti
QUOTE(kristule666 @ 2009 09 14, 14:45)
trenkit man per galva, bet desreliu be E, nemanau kad galima pagaminti. ir dar tos desreles is blogos mesos. vistiek neduosiu savo vaikam tu desreliu schmoll.gif

turiu omeny Krekenavos desreles tipo be E biggrin.gif

Nu ir man is paskos trenkit smile.gif ... ir as netikiu, bet kartais, labai retai nusiperku.Nu patinka tos "sasiskos" dar is vaikystes doh.gif biggrin.gif ...
O siaip turiu pazistama ukininka, kuris gamina desras, kumpius, mesas ir t.t. - turi didziuli uki, daug pazistamu ,kolegu, konkurentu... Jis pasake labai man aiskiai viena karta- neimanoma tokiu desreliu pagaminti nieko nededant, tos desreles tiesiog isbegtu is celofano...
Bet as save raminu- na, gaaaal vistik siek tiek maziau kokio brudo deda...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 15 rugsėjo 2009 - 12:40
QUOTE(kristule666 @ 2009 09 14, 14:45)
trenkit man per galva, bet desreliu be E, nemanau kad galima pagaminti. ir dar tos desreles is blogos mesos. vistiek neduosiu savo vaikam tu desreliu schmoll.gif

turiu omeny Krekenavos desreles tipo be E biggrin.gif

Nu sudety tai tikrai nera jokios chemijos. Bet aišku, kad i dešreles tai ir lašiniu prideta ir kitokios prastos mesos. Bet labai blogos tai neturetu buti, nes tai aukščiausios rušies gaminiai. Beje yra ir rukyta dešra be E, ir vytintos dešreles be E. Aš manau jei pirkti tai geriau jau tokias, nei su chemija. Bet aš irgi užtai, kad dešros ir dešreles nekasdieninis patiekalas ir jas galima valgyt tik retkarčiais.
Papildyta:
QUOTE(Diva:) @ 2009 09 15, 13:39)
Nu ir man is paskos trenkit smile.gif ... ir as netikiu, bet kartais, labai retai nusiperku.Nu patinka tos "sasiskos" dar is vaikystes  doh.gif  biggrin.gif ...
O siaip turiu pazistama ukininka, kuris gamina desras, kumpius, mesas ir t.t. - turi didziuli uki, daug pazistamu ,kolegu, konkurentu... Jis pasake labai man aiskiai viena karta- neimanoma tokiu desreliu pagaminti nieko nededant, tos desreles tiesiog isbegtu is celofano...
Bet as save raminu- na, gaaaal vistik siek tiek maziau kokio brudo deda...

O tai kaip tarybiniais laikais jas pagamindavo? Gi tos chemijos tai nebuvo. O kas del tu ukininku, tai aš skaudžiai nukentejau, girdydama ukininku piena savo vaikui.Teko ir ligoninej pagulet. O dešros tai iš viso reikalauja tam tikros technologijos, ir ne visi jas sugeba pagaminti, o beto ir sanitariniai reikalavimai tinkami turi buti. Taigi aš bijau tu ukininku, nes gali kokia liga pasigauti.
Atsakyti
Nagi nupirkau šiandien tos dešros be E pabandymui, skonis ir vaizdas tikrai neblogas, sudėtis: kiauliena, kiaulienos lašiniai, druska, prieskoniai (sudėtyje yra salierų), dekstrozė, cukrus, maltodekstrinas, vaisių milteliai, kvapiosios medžiagos, laktozė.
Atsakyti
QUOTE(kristina.nesvarbu033 @ 2009 09 15, 14:17)
O tai kaip tarybiniais laikais jas pagamindavo? Gi tos chemijos tai nebuvo.

Iš ko nusprendėt, kad nebuvo chemijos? Buvo ir dar kiek, dėdavo visur ir didžiuliais kiekiais, nebuvo tokių griežtų reikalavimų nei kokybei, nei ženklinimui kaip dabar. O dar kai pusę mėsos išvogdavo, tai velnias žino ko pridėdavo, kad įvykdytų planą. Bet kai nežinai, tai ir galvos neskauda.
Atsakyti
QUOTE(kristina.nesvarbu033 @ 2009 09 15, 14:17)
O kas del tu ukininku, tai aš skaudžiai nukentejau, girdydama ukininku piena savo vaikui.Teko ir ligoninej pagulet.

O kas butent nutiko vaikui? Gal tiesiog alergiskas jis, ar netoleruoja laktozes? Tai cia tada ukininkas kaip ir nekaltas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2009 09 15, 14:34)
Iš ko nusprendėt, kad nebuvo chemijos? Buvo ir dar kiek, dėdavo visur ir didžiuliais kiekiais, nebuvo tokių griežtų reikalavimų nei kokybei, nei ženklinimui kaip dabar. O dar kai pusę mėsos išvogdavo, tai velnias žino ko pridėdavo, kad įvykdytų planą. Bet kai nežinai, tai ir galvos neskauda.


tualetinio popieriaus tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(kristina.nesvarbu033 @ 2009 09 15, 14:17)
O tai kaip tarybiniais laikais jas pagamindavo? Gi tos chemijos tai nebuvo. O kas del tu ukininku, tai aš skaudžiai nukentejau, girdydama ukininku piena savo vaikui.Teko ir ligoninej pagulet. O dešros tai iš viso reikalauja tam tikros technologijos, ir ne visi jas sugeba pagaminti, o beto ir sanitariniai reikalavimai tinkami turi buti. Taigi aš bijau tu ukininku, nes gali kokia liga pasigauti.

Kalbu ne tik apie E, kalbu apie visa bruda aplamai. Salietra kaip senais laikais pildavo kibirais taip ir dabar doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2009 09 15, 14:53)
Salietra kaip senais laikais pildavo kibirais taip ir dabar  doh.gif

Salietra-natrio nitritas arba E250
Food-Info.net> E-numeriai > E200-300

E250: Natrio nitritas
Kilmė:
Natūraliai egzistuojantis mineralas. Gali būti iškasamas arba gaunamas cheminiu būdu iš natrio nitrato.

Funkcijos ir savybės:
Balti milteliai naudojami kaip konservantas prieš Clostridium botulinus (bakterijas, kurios gali sukelti botulizmą) mėsos produktuose.

Produktai:
Mėsos ir žuvies produktuose.

Paros norma:
Iki 0,06 mg/kg kūno masės.

Šalutinis poveikis:
Nitritai yra pirmtakai nitrozaminų (gali būti kancerogeninių), kurie susiformuoja skrandyje iš nitritų ir baltymų. Didelės koncentracijos gali sureaguoti su hemoglobinu. Nitritai neleidžiami produktuose, skirtuose vaikams iki 6 mėnesių amžiaus. Mažų vaikų hemoglobinas skiriasi nuo suaugusiųjų, jis greičiau reaguoja su nitritais.

Mitybos apribojimai:
Nėra – nitritus ir nitratus gali naudoti visos religinės grupės, veganai ir vegetarai.


Jau geriau gauti tos salietros, nei gauti botulizmo bakterijos blush2.gif Ne tokia jau ir baisi, pasirodo, ta salietra, nebaisiau nei druska. Abu mineralai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2009 09 15, 14:53)
Kalbu ne tik apie E, kalbu apie visa bruda aplamai. Salietra kaip senais laikais pildavo kibirais taip ir dabar  doh.gif

Salietra tai čia vienas iš mažiausių blogybių. Buvo ir blogesnių chemikalų naudojama (vien koks pesticidų palikimas doh.gif ), maisto pramonė ne išimtis. Tik tarybiniais laikais niekas neteikė jokios informacijos apie naudojamus priedus. Kaip ir dabar, taip ir anksčiau buvo tikros mėsos dešrų, buvo ir popierinių dešrelių. Tarybiniais laikais tikru maistu maitinosi tik išrinktieji (taip sakant po blato kas gaudavo), o dabar tie kas turi pinigų. Ir žinoma atsirado galimybė rinktis ar pirkti dešreles su 5 E priedais, ar su 2 E priedais. Tik tiek, kad tarybiniais laikasi buvo daugiau natūralumo kitose srityse.
Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 09 15, 15:01)
Salietra-natrio nitritas arba E250

Šiaip jau salietra tai nitratas, ne nitritas ir nebūtinai natrio.
E251: Natrio nitratas
Kilmė:
Natūraliai egzistuojantis mineralas. Taip pat randamas beveik visose daržovėse.
Funkcijos ir savybės:
Balti milteliai naudojami kaip konservantas ir prieš natūralios spalvos fedingą.
Produktai:
Sūryje, mėsoje ir mėsos produktuose, picoje ir pan.
Paros norma:
Iki 3,7 mg/kg kūno masės.
Šalutinis poveikis:
Nitratai nesukelia šalutinio poveikio, tačiau jie gali kaitinimo metu arba patekę į skrandį virsti į nitritus (E250).
Mitybos apribojimai:
Nėra – nitritus ir nitratus gali naudoti visos religinės grupės, veganai ir vegetarai.

Papildyta:
Medicinos literatūroje plačiai aprašyta, kad, su maisto produktais ar geriamuoju vandeniu patekę į organizmą nitratai, dėl nitratredukuojančių bakterijų poveikio lengvai virstatoksiškesniais junginiais - nitritais. Šie jungiasi su kraujo baltymu - hemoglobinu ir sudaro methemoglobiną, kuris negali pernešti į audinius reikiamo deguonies kiekio, todėl organizme vystosi hipoksija (deguonies badas). Kraujyje methemoglobino norma yra iki 1,5%. Kai jo koncentracija didesnė kaip 10%, žmogaus organizme vystosi klinikiniai apsinuodijimo požymiai; žmogų pykina, jis vemia, viduriuoja, silpna, skauda galvą, padidėja kepenys ir kt.
Bandymais įrodyta, kad patekęs į žmogaus organizmą didelis nitratų ir nitritų kiekis sutrikdo galvos smegenų biosroves, pažeidžia endokrininių organų veiklą, pakeičia daugelio fermentų aktyvumą, imunologinę bei generatyvinę funkcijas.
Kadangi organizme nitratai virsta nitritais dėl daugelio mikroorganizmų poveikio, todėl svarbu, kad vaikai, ypač sergantys infekcinėmis ligomis, negautų su maistu didelio nitratų kiekio.

Deja išvengti nitratų maisto produktuose negalim, Lietuvos klimato sąlygomis (dėl saulės stygiaus) augančios daržovės akumuliuoja savyje nitratus. Maisto pramonėje tai vienas iš pigesnių koncervantų. Tad viskas ką galim padaryt, stengtis vengti produktų savo sudėtyje turinčių natrio ar kalio nitrato.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pikkolo: 15 rugsėjo 2009 - 14:06
QUOTE(Jolete @ 2009 09 15, 15:18)
Nagi nupirkau šiandien tos dešros be E pabandymui, skonis ir vaizdas tikrai neblogas, sudėtis: kiauliena, kiaulienos lašiniai, druska, prieskoniai (sudėtyje yra salierų), dekstrozė, cukrus, maltodekstrinas, vaisių milteliai, kvapiosios medžiagos, laktozė.


o kas yra kvapniosios medziagos?kokios jos?
kiek zinau jos tokios pat negeros kaip kai kurie E
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristule666: 15 rugsėjo 2009 - 14:30
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 09 15, 15:01)
Jau geriau gauti tos salietros, nei gauti botulizmo bakterijos blush2.gif Ne tokia jau ir baisi, pasirodo, ta salietra, nebaisiau nei druska. Abu mineralai 4u.gif

Nu kur jau geriau ... Man asmeniskai tai visai nesinoretu gauti nei salietros, nei kitu chemiju, todel rukytu desru, siaip desru jau stengiames namuose valgyti tik labai labai retai, ne taip kaip anksciau- koks saldytuvas, jei jame neguli kokios 3-4 rusys desru biggrin.gif Yra juk ir be desru ka valgyti- skanu, nesakau, as buvau ypac megeja, bet kazkaip pamastai, pasvarstai ir nebe taip jau skanu pasidaro biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 15 rugsėjo 2009 - 14:44