Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(dilditele @ 2009 08 07, 23:15)
O kaip suprast kiausiniai zymini 00lt???

Gal sumaišiau, gal 0Lt g.gif o reikšmė tokia:
0 - ekologiškai auginamų vištų kiaušiniai
1 - laisvėje auginamų vištų kiaušiniai
2 - ant kraiko laikomų vištų kiaušiniai
3 - narveliuose laikomų vištų kiaušiniai
Lt reiškia, kad kiaušiniai lietuvški
Paskiau dar kažkos kodas eina
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulužė: 08 rugpjūčio 2009 - 14:43
http://www.delfi.lt/...php?id=23485199
Atsakyti
As darzoves perku Tymo turgelyje arba kitame kokiame. ne visada sertifikatas yra lemiamas. O renkuosi pagal skoni - tikrai jauciasi, kada yra tikros darzoves skonis, o kada jos nera. man svarbiausia, kad nebutu chemikalu darzovese. O prekybos centruose net eko darzoves buna kuo nors apdorojamos, kad ilgiau laikytusi (cia mao nuomone) - nes vien darzoviu skyrius baisiausiai smirda chemija. esu maciusi, kaip ten esancios darzoves kazkuo nupurskiamos. Tai pirkti is turgaus sezonines darzoves tikrai yra sveikiau.
Atsakyti
QUOTE(helada @ 2009 08 03, 11:41)
Naturalus, lietuviski  ir ekologiski produktai (darzoves, mesa,pieno produktai, miltai, sausainiai, medus, arbatzoles...) is Lietuvos ukininku. Tel nr. 8657 44259. Pristato i namus nemokamai.

Sveikos 4u.gif
Kas nors domėjosi šitais produktais ax.gif gal turite koki sąraša ir kainas g.gif user posted image
Atsakyti
QUOTE(Dalia Dalia Dalia @ 2009 08 09, 13:14)
Tai pirkti is turgaus sezonines darzoves tikrai yra sveikiau.

Kažin ar sveikiau g.gif kaip pavyzdį pateiksiu apie agurkus, tikrai žinau, kad šiuo metu tręšia agurkus kiekvieną dieną žvėriškom dozėm ir gabena į turgų verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2009 08 08, 15:42)
Paskiau dar kažkos kodas eina

Tie kiti skaičiai, po šalies žymėjimo, nurodo vištų laikymo vietos veterinarinio patvirtinimo numerį, kuris reiškia, kad ta laikymo vieta yra kontroliuojama VMVT.

Yra išimtys smulkiems ūkininkams, kurie augina ne daugiau kaip 50 vištų savo ūkyje mirksiukas.gif Todėl nebūtinai kiaušiniai bus ženklinti smile.gif Jie gali parduoti ir be jokio ženklinimo, tik užtenka ant pakuotės ar šalia kokio užrašo apie ūkio pavadinimą ir taip vad. "kiaušinių gamybos vietą" smile.gif

Taip pat neprivaloma žymėti ir 'stambiam' ūkininkui, kur jau virš 50 vištų, jei kiaušiniai parduodami tiesiogiai vartotojui, pvz. pristatomi tiesiai į namus ar perkami tiesiai iš ūkininko namų..
Papildyta:
O renkuosi pagal skoni - tikrai jauciasi, kada yra tikros darzoves skonis, o kada jos nera. man svarbiausia, kad nebutu chemikalu darzovese.

O kaip tai nustatote?
Tik nesakykite apie skonį, skonis nieko nelemia sprendžiant apie daržovės naudingumą ir joje esančias kenksmingas medžiagas schmoll.gif
Atsakyti
Buvau prie to jau Akropolio ...viskas tas pats, kaip ir visuose kituose turgeliuose...
Kol kas mano apsistojimas vis tik ties Girstupio turgelio eko skyreliu- jei ir ne eko darzoviu randu, tai bent LSDI augintu - o instituto idejos ir nuotaikos ekologines smile.gif, tad jei ir pripyle koks studenciokas ant mano nupirkto pomidoro kokio brudo pabandymui kas bus- tiek jau to biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 09 rugpjūčio 2009 - 21:31
O renkuosi pagal skoni - tikrai jauciasi, kada yra tikros darzoves skonis, o kada jos nera. man svarbiausia, kad nebutu chemikalu darzovese.

prieštaraučiau Jūsų nuomonei smile.gif mano uošviai augina eko daržoves, skanios jos, viskas tvarkoj, bet pagal skonį kaži ar atskirtumėt smile.gif daug priklauso ir nuo veislių - kažkuriais metais pomidorai buvo baisūs, kaip trąšuoti ispaniški, visai be skonio, nors augę tikrai ekologiškai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2009 08 09, 22:30)
Kol kas mano apsistojimas vis tik ties Girstupio turgelio eko skyreliu- jei ir ne eko darzoviu randu, tai bent LSDI augintu - o instituto idejos ir nuotaikos ekologines smile.gif, tad jei ir pripyle koks studenciokas ant mano nupirkto pomidoro kokio brudo pabandymui kas bus- tiek jau to  biggrin.gif

O tai institute ne ekologiškai augina g.gif

Va, pažiūrėjau jų puslapy, kad parduoda vaisius ir daržoves ir tel numeris, gal sakau reiks pabandyt ant rudens kokių daržovių daugiau pabandyt užsisakyt, turėtų būt pigiau g.gif be antkainio, aišku jei taip parduoda paprastam žmogui g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulužė: 10 rugpjūčio 2009 - 18:05
QUOTE(Saulužė @ 2009 08 10, 18:59)
O tai institute ne ekologiškai augina g.gif

Labai tikiuosi,kad ekologiskai smile.gif Tiesiog ju produkcijos matomai negali vadinti EKO , nes juk sertifikatu neturi- o institutui tai kam? Nes kaip ir minejai, Sauluze, prie kai kuriu darzoviu parasyta EKO bulves, EKO morkos, o prie kai kuriu tik LSDI. Tai as manau, kad bukim ramios, tiesiog ne ta instituto paskirtis,kad uzsiimti sertifikavimu. Tik idomu kaip cia dabar paskirtis pardavinejimo pasidare g.gif - bet mums nuo to tik geriau, jei kaip minejau koks studenciokas nepripyle nuodu eksperimentus darydamas lotuliukas.gif .Juokauju- valgiau jau visko -buciau pamirus senai biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Saulužė @ 2009 08 10, 18:59)
Va, pažiūrėjau jų puslapy, kad parduoda vaisius ir daržoves ir tel numeris, gal sakau reiks pabandyt ant rudens kokių daržovių daugiau pabandyt užsisakyt, turėtų būt pigiau g.gif be antkainio, aišku jei taip parduoda paprastam žmogui g.gif

Ane, net parasyta,kad parduoda? tai puiku thumbup.gif Zinoma,kad galima daugiau- tokiu bulviu, morku,svogunu juk galima uzsipirkti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 10 rugpjūčio 2009 - 18:12
QUOTE(Diva:) @ 2009 08 10, 19:09)
Ane, net parasyta,kad parduoda? tai puiku thumbup.gif  Zinoma,kad galima daugiau- tokiu bulviu, morku,svogunu juk galima uzsipirkti.

Aha, va čia jų puslapis, http://www_lsdi_lt/ užeiti ten kur Apie mus, Teikiamos paslaugos, reikpaziūret, jei nelabai toli nuo Kauno gal ir dabar butu verta pavaziuot g.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2009 08 10, 19:22)
Aha, va čia jų puslapis, http://www_lsdi_lt/ užeiti ten kur Apie mus, Teikiamos paslaugos, reikpaziūret, jei nelabai toli nuo Kauno gal ir dabar butu verta pavaziuot g.gif

jie Babtuose. mano tolima draugė ten eina perka agurkus, pomidorus ir visokias kitokias daržoves smile.gif nuo Kauno 25 km smile.gif jei dėl didesnio kiekio, manau verta važiuoti.
Atsakyti