Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

As internete radau skelbima, kad prekiauja ekologiska jautiena tel. 865761100, u.vaiteliene@gmail.com . Zadejau pati skambinti teirautis, tai jei kas ka suzinos, praneskit mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rimule @ 2009 03 24, 19:04)

rimule, 24 Kov 2009 - 19:04, para�ė:

rimule, 24 Kov 2009 - 19:04, para�ė:

As internete radau skelbima, kad prekiauja ekologiska jautiena tel. 865761100, u.vaiteliene@gmail.com . Zadejau pati skambinti teirautis, tai jei kas ka suzinos, praneskit mirksiukas.gif

tai as sitam ir rasiau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Viola fiola @ 2009 03 24, 16:15)

Viola fiola, 24 Kov 2009 - 16:15, para�ė:

Viola fiola, 24 Kov 2009 - 16:15, para�ė:

O dar liudna, kad uzsidare EMAISTAS.LT  verysad.gif Dabar nei sviezios zuvytes nei eko mesytes...  verysad.gif

O dar liudna, kad uzsidare EMAISTAS.LT  verysad.gif Dabar nei sviezios zuvytes nei eko mesytes...  verysad.gif

Ir aš nusiminiau blink.gif O gal kuri žinot apie emaistą, ar jie galutinai stabdo veiklą, vis viliuosi, kad gal tik laikinai, jų svetainėj tai jokios info, tik tiek, kad produkcijos irgi nėra blush2.gif Dar pirmadienį man atvežė užsakymą ir nieko nesakė, kad nebedirbs.
Atsakyti
QUOTE(san @ 2009 03 24, 20:15)

san, 24 Kov 2009 - 20:15, para�ė:

san, 24 Kov 2009 - 20:15, para�ė:

Tai ar išbandėt iš šio ūkininko mėsytę? Ar skonis skiriasi? Ar galima tikėti esą tai ekologiška? Ir dar, kuriame mieste jos galima įsigyti?
Atsakyti
QUOTE(MAMarija @ 2009 03 26, 12:24)

MAMarija, 26 Kov 2009 - 12:24, para�ė:

MAMarija, 26 Kov 2009 - 12:24, para�ė:

Tai ar išbandėt iš šio ūkininko mėsytę? Ar skonis skiriasi? Ar galima tikėti esą tai ekologiška? Ir dar, kuriame mieste jos galima įsigyti?

aš pirkau praeitą pavasarį (paskui matyt nebesezonas buvo, tai taip ir nutrūko tas reikalas).
dėl ekologiškumo: pateikia sertifikato kopiją, dar savo gyvenimo aprašymą hihihi.gif tyrimų pati nedariau...
tada atveždavo į namus, tik reikėjo užsakyti min 10 kg; o ūkis jų lyg kėdainių rajone ar pn. (namie turiu tuos popierius su tiksliu adresu);
dėl skonio nežinau - mėsa kaip mėsa, nesu tokia gurmanė, kad plonybes jausčiau. bet kokybė mėsos tikrai buvo labai gera. kaip jie deklaravo tai buvo 1 metų amžiaus limuzinų veislės jautukai. atvežė tokiais nemažais gabalais - po kokius 5 kg kumpis, nugarinė šiek tiek mažesniais. tai tame gabale jokių plėvių-gyslų, iš įšorės tik plėvė viena - praktiškai nieko neatsimeta. mėsa minkšta nereikia imtis kokių spec. priemonių, kad paskui įkasti galėtum. vnz, man patiko.

tai jei kas skambinsit, parašykit trumpai čia,kaip ten padėtis. nes į emailą man neatsako. o skambinti dabar nenoriu, nes vistiek aktualu man bus tik po velykų...
Atsakyti
QUOTE(gika @ 2009 03 04, 11:11)

gika, 04 Kov 2009 - 11:11, para�ė:

gika, 04 Kov 2009 - 11:11, para�ė:

Lietuvoje  mirksiukas.gif ir tikrai kitokia nei iš parduotuvės  thumbup.gif 13 lt. už kg. Pardavinėja supakuota po visą viščiuką.

Lietuvoje  mirksiukas.gif ir tikrai kitokia nei iš parduotuvės  thumbup.gif 13 lt. už kg. Pardavinėja supakuota po visą viščiuką.

Pirkau šitą vištytę, nu nelabai man. Liesa baisiai buvo, nebuvo ką valgyt, o ir kepė daug ilgiau nei įprasta, nesupratau kodėl. Vienu žodžiu, likau nsuivylus.

QUOTE(jolie23 @ 2009 03 06, 13:44)

jolie23, 06 Kov 2009 - 13:44, para�ė:

jolie23, 06 Kov 2009 - 13:44, para�ė:

Pagal idėja ekologiška mėsa galima laikyti žvėrieną, gyvūnai maitinasi gamtoje (na, išskyrus tada, kai šerniukai įsisuka į chemikalais nupurkštų javų laukus, bet iki vasaros pabaigos dar toli), nuolat juda, tokia mėsa tikrai pilnavertė. Bet taip pat reikia, kad ji būtų gerai ištirta dėl parazitų.

Pagal idėja ekologiška mėsa galima laikyti žvėrieną, gyvūnai maitinasi gamtoje (na, išskyrus tada, kai šerniukai įsisuka į chemikalais nupurkštų javų laukus, bet iki vasaros pabaigos dar toli), nuolat juda, tokia mėsa tikrai pilnavertė. Bet taip pat reikia, kad ji būtų gerai ištirta dėl parazitų.

Šiuo metu savo berniuką maitinu stirniena. Kalakutienos vėl nenusipirkau šiandien Tymo turguj, nes tokia eilė buvo...

Jei organizuojatės pirkt veršienos-jautienos (galiu paimt ir 10 kg), triušienos, būtinai ir mane prisiminkit. Geriau rašyti į AŽ, nes kartais neturiu laiko skaityt.
Atsakyti
http://www.vet.lt/lt...es/view/?id=279

Pažiūrėkite kiek laukiniuose gyvūnuose randama sunkiųjų metalų (o jie kaupiasi organizme, jei žinote..) ir ar vaikiškiems organizmams ne per didelis krūvis nuo kūdikystės g.gif Iš kur žinoti ar tas laukinio gyvūno mėsa nėra sunk. metalų šaltinis unsure.gif
Aišku, svarstant rizikinga valgyti ar ne, tikrai negalvojama, kad pvz. tokia mėsytė galėtų būti duodama kasdien vaikui unsure.gif Aš niekaip negaliu suprasti kodėl būtent vaikams žvėriena yra vertinga mėsa g.gif
Atsakyti
NA, paimciau ir as kokius 5kg, butu labai faina 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2009 03 26, 23:02)

Rasma, 26 Kov 2009 - 23:02, para�ė:

Rasma, 26 Kov 2009 - 23:02, para�ė:

Aišku, svarstant rizikinga valgyti ar ne, tikrai negalvojama, kad pvz. tokia mėsytė galėtų būti duodama vaikui unsure.gif Aš niekaip negaliu suprasti kodėl būtent vaikams žvėriena yra vertinga mėsa g.gif Šiaip pasidarė įdomu, kodėl jūs ją renkatės vietoje naminių gyvūnų mėsos: veršienos/jautienos/kalakutienos/triušienos ir kt.? g.gif

Aišku, svarstant rizikinga valgyti ar ne, tikrai negalvojama, kad pvz. tokia mėsytė galėtų būti duodama vaikui unsure.gif Aš niekaip negaliu suprasti kodėl būtent vaikams žvėriena yra vertinga mėsa g.gif Šiaip pasidarė įdomu, kodėl jūs ją renkatės vietoje naminių gyvūnų mėsos: veršienos/jautienos/kalakutienos/triušienos ir kt.? g.gif

Išgąsdinai tu čia mane su tuo tyrimu. O toliau jis nebuvo vykdomas? Kur tie gyvuliai tų sunkiųjų metalų prisimedžioja kažin? Dėl žverienos kūdikiams, tai nemažai šaltinių ją rekomenduoja, kad ir tas pats Vingras. Atseit valgė laukinis gyvūnas tik sveiką maistą. Nu skamba logiškai, ką aš žinau.
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2009 03 30, 20:41)

Junda, 30 Kov 2009 - 20:41, para�ė:

Junda, 30 Kov 2009 - 20:41, para�ė:

Išgąsdinai tu čia mane su tuo tyrimu. O toliau jis nebuvo vykdomas? Kur tie gyvuliai tų sunkiųjų metalų prisimedžioja kažin? Dėl žverienos kūdikiams, tai nemažai šaltinių ją rekomenduoja, kad ir tas pats Vingras. Atseit valgė laukinis gyvūnas tik sveiką maistą. Nu skamba logiškai, ką aš žinau.

Vykdomi tie tyrimai kiekvienais metais, tik kažkodėl nebėra tolesnių metų sudėta, nors anksčiau buvo g.gif
Kiek dirbau, tai kiekvienais metais laukinių žvėrių vidaus organuose randami sunkieji metalai: švinas ir kadmis.
Naminių gyvūnų irgi būna, bet rečiau, tiesiog paskerdžiami greičiau, nei spėja sukaupt didelius kiekius, nebent jau ganiavos metu nuolat buvo paplentėje rišami ganytis, tai tada greičiau ir sukaupia.. O žvėrys paprastai sumedžiojami jau pagal "natūralią atranką": jei laukinis gyvūnas sveikas, stiprus, ne taip lengva sumedžiot. Dažnai pakliūna silpnesni, senesni, nebe tokie atsargūs... verysad.gif Kuo senesnis gyvūnas, tuo didesni šansai, kad bus sunkiųjų metalų..ir su žmonėm tas pats ax.gif

Man asmeniškai, tai laukinių gyvūnų mėsa visada atrodė "sunki" g.gif : sunkiai virškinama, o gyvūnas jei neiškart nušaunamas, ne pirmu šūviu, o dar spėja patirt kančią, tai dar ir streso hormonų 'paduodama'..Užtai mano turbūt tokia reakcija į žvėrieną ir vaikų mitybą blush2.gif Man ta mėsytė tokia 'dideliems dėdėms ir tetoms' daugiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2009 03 30, 23:01)

Rasma, 30 Kov 2009 - 23:01, para�ė:

Rasma, 30 Kov 2009 - 23:01, para�ė:

Man asmeniškai, tai laukinių gyvūnų mėsa visada atrodė "sunki" g.gif : sunkiai virškinama, o gyvūnas jei neiškart nušaunamas, ne pirmu šūviu, o dar spėja patirt kančią, tai dar ir streso hormonų 'paduodama'..Užtai mano turbūt tokia reakcija į žvėrieną ir vaikų mitybą blush2.gif Man ta mėsytė tokia 'dideliems dėdėms ir tetoms' daugiau ax.gif

OK, įkalbėjai, varysiu ryt pirkt kalakutienos smile.gif
Atsakyti
Tiems, kas laukė veršienos - liūdnos žinios: kadangi stipriai sumažėjusios pieno supirkimo kainos - kaime žmonės nebenori laikyti karvyčių - tiesiog nebeapsimoka, todėl veršiukų taip pat nebeliko verysad.gif Yra kiauliukų, bet man kažkaip jautiena labiau prie širdies ax.gif
Atsakyti