Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(dilditele @ 2009 07 17, 15:16)
Va sita majoneza as irgi pastebejau, maciau, kad jis neekologiskas...
O ekologiskas stovintis ne saldytuve, nu manes visai nevilioja, jau geriau tada is PC saldytuvo...siaip ar taip pasirinkimo nelabai matau
O as vakar Kaune apsilankiau naujoj eko parduotuvej Savanoriu pr. buvau susizavejus radus du saldytuvus ir saldikli, dabar zinosiu kur vistiena pirkt  thumbup.gif

Taip, ten ir kiausiniu, ir duonos, ir pieno ir visko buna smile.gif
Atsakyti
Kurioje vietoje ta eko parduotuvė? Ne ta pati priešais Hyper Maximą? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Obuoliausia @ 2009 07 17, 20:18)
Kurioje vietoje ta eko parduotuvė? Ne ta pati priešais Hyper Maximą? ax.gif

Pries Hyper maxima, salia 1000 plyteliu, reklama gana didele tikrai pamatysi. Ten netoliese nuo seno dar yra sveiko maisto parduotuve, buvusioje Rausveje
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2009 07 17, 10:18)
Ramaskyte, o kur jūs pirkote ir kaip jie buvo parduodami? Ir kokios laikymo sąlygos nurodomos majonezo ženklinime, nes tai privalo būti nurodoma g.gif

Kai šiaip majonezo laikymo sąlygos:  nuo 0 iki +10 +12 C temperatūroje ir tai čia majonezų, kuriems gali būti vartojami konservantai pagal HN. Vasaros metu temperatūra patalpose tikrai ne +12
Majonezas, kurio sudėtis tik aliejus, vanduo, kiaušinio tryniai ir skoniniai priedai turėtų būti dar 'lepesnis'..

Laba,
jau apie pusantrų metų perku majonezus iš "Holos", "Žalia žalia". Jie buvo parduodami atviroje patalpoje (t.y. ne šaldytuve). Ant majonezo indelio nurodyta, jog majoneza privalu dėti į šaldytuvą tik atidarius.

Spėju, kad būtent didelis aliejaus kiekis sudėtyje ir apsaugo majonezą nuo sugedimo (kol jis neatidaromas) g.gif

šiaip, kas iš mano pusės, tai majonezas visada skanus, nesugedęs (juk vizualiai iškart matytus, ar iš kvapo jei kas negerai) ir šiaip viskas ok, jokių priekaištų neturiu 4u.gif o majonezu pasigardinti dažnai mėgstu...
Atsakyti
Majonezas apskritai ner sveikas dalykas, cia gi riebalu pliurze. Jau geriau tada neekologisko nuriebinti sauksteli (skonio receptoriams apgauti, kas iprates), nei ekologisko riebalu bliuda. Mes tai apskritai vengiam majonezo ir kitiems nepatariam. 4u.gif

Kur perkate mesa? Po emaisto uzsidarymo man tai galvos skausmas. doh.gif
Atsakyti
kam taip kategoriskai apie majoneza. blink.gif org-zmui reikia riebalu (ypac augaliniu) taip pat, kaip ir baltymu ar angliavandeniu. nors as asmeniskai dazniausiai ji prisimenu per Velykas ir kai uzsimanau baltos misraines ax.gif ekologiska esu pirkus tik karteli, irgi stovejo ne saldytuve (nors saldytuvas parduotuvej visada buvo); ir ant jo uzrasytas gan ilgas galiojimo terminas, bet 'atidarius - laikyti saldytuve, ne ilgiau poros savaiciu'. tik airijos rinkai vezami majonezai kazkodel buna labai jau actuoti, kaip beje ir kecupai - tai ir anas mano pirkinys buvo nelabai vykes, o dar kaip veliau pasirode, ir be kiausiniu sudety... wink.gif
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2009 07 18, 08:26)
Majonezas apskritai ner sveikas dalykas, cia gi riebalu pliurze. Jau geriau tada neekologisko nuriebinti sauksteli (skonio receptoriams apgauti, kas iprates), nei ekologisko riebalu bliuda. Mes tai apskritai vengiam majonezo ir kitiems nepatariam.  4u.gif

Kur perkate mesa? Po emaisto uzsidarymo man tai galvos skausmas.  doh.gif

Kalakutieną ir ėrieną perku Tymo turguj, ten dar būna ir vištų, bet man ekologiškos neskanios, tai neperku. Ekologiškos triušienos ir jautienos būna maximose, rimi. Mano pažįstamos užsisakinėja iš tikras maistas, bet ten reikia pirkti visą pvz kalakutą ar triušį. Darinėt nemėgstu, tai nesu išbandžius.
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2009 07 18, 13:46)
Kalakutieną ir ėrieną perku Tymo turguj, ten dar būna ir vištų, bet man ekologiškos neskanios, tai neperku. Ekologiškos triušienos ir jautienos būna maximose, rimi. Mano pažįstamos užsisakinėja iš tikras maistas, bet ten reikia pirkti visą pvz kalakutą ar triušį. Darinėt nemėgstu, tai nesu išbandžius.

Nezinojau, kad ekologiskos triusienos buna PC bigsmile.gif
Atsakyti
Nesugebejau persakaityti visu 37 puslapiu, todel tikiuosi nepasikartosiu...
Del vistienos norejau pasakyti. Ekologinia mesa labai seniai domiuosi ir ieskau. Pirkdavom is tokiuos moterytes, ji salia Traku gyvena. Kaip ir pas visus, kiek buvau radusi pas ja tie 2 menesiu monstrai sveria po 2-3 kg. Taip, skonis skiriasi, spalava ir mesos kokybe labai skiriasi nuo parduotuviniu. Bet esme yra ta, kad paukstynuose tie visciukai segi ir nevaiksto- augina svori. Pas tokio plauko ukininkus, kaip mano ta mineta moteryte, tie padariukai mato saule, bet eda tai ta pati buda su antibiotikais ir hormonais!!
Ir dar jei paukstynuose ta kieki kazkaip kontroliuoja (pasaro), tai pas tokius ukininkus.... tikrai negali zinoti. Jie net ne is blogos valiuos, o siaip del noro kuo greiciau griztamuosius litus gauti gali siek tiek ir hormonais perserti...
Pavojinga...
Todel eklogine viestiena dar vis ieskom.
O del kiaulienos, turiu toki pazistama. Jis su visais sertifikatais, be jokiu antibiotiku. Parsas auginamas metus. Net kepenu spalva pas ji skiriasi nuo parduotuvines. Ir zinau kur viliuj galima isrukyti po 1 lita uz viena gabala bet ko (turiu galvoj lasinio gabala, desros baranka). Stai telefoniukai: 860319950 - ekologinios ukis
Be to tas ukininkas dar ir bulvytes su morkinais ekologinej zonoj augina.
Reikia mum susimesti ir graaaaziai jo paprasyti kad ir vistas su kalakutais imtu auginti biggrin.gif
Atsakyti
Siulau pradeti nauja tema apie ekologini maista. Cia rasytume tik telefonus ir adresus kur galima isisgyti tikrai ekologisko , ne tik sveiko maisto.
Siulau taip padaryti nes pries tai pradeta tema apie ekologino maista tapo labai ilga ir jei tikrai norisi surasti kontaktu- nelabai iseina, nes ten labiau panasu i patirties dalinimasi. Todel siulau konkreciau zvelgri i visa si tikrai svarbu reikala.
Tikiuosi mane suprasit ir palaikysit.
Gal tada viskas ivyks operatyviau!!!
Cia butu tarsi skelbimu lenta.
Papildyta:
http://vilniaus.dien...-tinklas-204244 cia nuorora apie keliaujanti ekologini turgeli.
Kiek supratau, tai ir cia ukininkai su sertifikatais.
Atsakyti
http://www.sveikasva...?execution=e1s1 piparduotivinio maisto kookybe
Papildyta:
+37063964607 Mindaugas- ekologiskas ukis- augina parsiukus, bulves, morkas, kopustus, burokelius.
Turi licenzija ir augina be jokiu chemiju
Atsakyti
persiprasau, bet ne ta telefona idejau... +37063964607 Mindaugas- cia to ukininko telefonas.
O del mesos isrukymo, tai dabar negaliu susisiekti, bet kai tik issiaiskysiu tai butina idesiu
Atsakyti