QUOTE(Shuttle @ 2009 07 15, 18:19)
1) gerai, o sojos? ir gi rasoma, kad "tik"modifikuotos, bet aplamai pramoneje naudojamos sojos yra 100% GMO
2) Bet koks biochemikas juokiasi isgirdes tokias nesamones. Kam vargti ir keisti krakmolo chemine sudeti, kai gali ipilti tirstikliu, guamo gumos ar seip kokiu E.... kad krakmolas greiciau stingtu
3) Europa ir Lietuva teigia, kad pas mus nera GMO produktu ! O pramoneje naudojama soja ir krakmolas visi GMO! Ju tiesiog kitokiu net nera!
4) Del normalaus majonezo (geras yra HELMANS ir VILNIUS (stikliniame indelyje))
5) Ekologiskas su BIO sertifikatu,pagamintas laikantis EKOCERT reikalavimu yra, kad ir sis:
Gamintojas: FZ Organic Food (Olandija)
6) Norite, tai valgykite ta Daumantu, Vilniaus ar kitoki majoneza. Kas man....
1) Ne 100 proc. GMO, bet arti tas skaičiukas..Ir būtent man įdomu: "gerai, o sojos?" Jūs matėte kiek eko, sertifikuotų produktų yra naudojama soja? Nieko be jos nerandu ko man reikia (dažname padaže, grūdiniuose mišiniuose, skanėstuose ir pan.)
Beveik visų produktų sudėtyje jos yra ir gaila..tai kokia soja naudojama tuose eko produktuose, jei ji 100 proc. GMO?
Arba norėčiau konkrečiai apie šiuos produktus, FZ organic sūrius, kad kas išmanantis papasakotų:
http://www.fzorganic...mp;submenu=show2) Gaila to biochemiko, neišmanėlis jisai, jei nežino net tokio dalyko kaip L ir D izomerai
Ir guma yra ne guamo, o guaro..kitaip 'baisusis' E (E 412) ir tai yra visiškai natūralus tirštiklis išgaunamas iš guaro augalo..kaip ir eko parduotuvėse parduodamas agaras ir pan.
Tarp kitko, guaro guma labai gera skaidulinė medžiaga ir labai sveika org-mui
Taigi labai smarkiai nepykite, bet jo ir eko produktuose gali būti
3) Niekur neteigia nei ES, nei LT, kad nėra GMO produktų
Kur tokį faktą radote? Skelbiami ir GMO produktų sąrašai, ir net pastoviai 'šviečiama' visuomenė apie GMO, nes daug atsiranda tokių, kurie modifikuotą krakmolą prilygina GMO
4) šį punktą išskyriau vien tam, kad palygintumėme su 6 punktu..tai valgyti žnonėms tą "Vilniaus" majonezą ar ne?
5) Tai laukiam paaiškinimo kaip jie iš GMO sojos pagamina produktus, kurie sertifikuoti