Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(dilditele @ 2009 06 15, 18:10)
Na ir as galvoju kaip anksciau augino, ale atseit dabar veisles specialios isvestos.
Butinai pasidalinkit kaip sekes augint ant grudu (jei auginsit)
O kokio gerio yra Kedainiu grudu pasaruose?

Nu vis tiek netikiu, kad toms spec. veislėms reikia hormoninių kokių tai priedų schmoll.gif manau, kad auginsim be kombikormų.
O dėl pašarų, tiksliai nepasakysiu sudėties, nes nepirkau, tik buvau nuvažiavus į fabriką apsidairyt. Kažkur buvau radus info, kad kėdainių grūdai gamina ekologiškus pašarus, bet fabriko parduotuvėj į mane pardavėja žiūrėjo kaip į ieškančią blusų ant bėgių doh.gif tai pažiūrinėjau sudėtis ant pakuočių ir tiek, o ten visa puokštė š.......
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2009 06 15, 14:38)
nepatinka man visiškai ta sudėtis  schmoll.gif
gal galėtum pasidalinti skaičiavimais, labai jau brangiai čia gaunasi, jei gali parašyk pašarų kainas  mirksiukas.gif
drinks_cheers.gif  būtent, nenoriu tokių vištų  schmoll.gif 
kadangi mama per vasarą gyvena sode, tai kalbinu auginti tik su grūdais ir žolėm, lygtais baigiam susitart ir dėl vištų, ir žąsų. Nu žinokit, niekas man neįrodys, kad be kombikormo neįmanoma užaugint, tuomet kaip mūsų senoliai augino, kai nebuvo to viso brudo  g.gif
aš domėjau kėdainių grūdų fabriko pašarais, pilna visokio ,,gėrio"

Nu ir as nesuprantu ir nesutinku- nu tai kaip kaimuose tada? Kaip pas mane kaime- niekada niekas jokiu kombikormu nepirko! Gink dieve ismesi koki luksta i siuksliu kibira ,o nenunesi vistoms! Tai vajaaazus kokie vejai! Visi ridiku, burokeliu, zoliu visokie likuciai ir t.t.- nu viska tom vistom duoda.Ir grudus.Ir ne anksciau- o dabar!
Lygiai taip nesutinku su rukytu gaminiu atseit neimanomumu padaryti be nieko.Kaime ant auksto kabo tos desros, kabo tie skilandziai, kumpiai ir t.t. Buna prapjauna- negrazi, prarado spalva- nu ir kas??? Bet niekas nieko gyvenime nedejo.Nu papelijo-apvale.Ir toliau sau kabo...

Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2009 06 15, 19:13)
Lygiai taip nesutinku su rukytu gaminiu atseit neimanomumu padaryti be nieko.Kaime ant auksto kabo tos desros, kabo tie skilandziai, kumpiai ir t.t. Buna prapjauna- negrazi, prarado spalva- nu ir kas??? Bet niekas nieko gyvenime nedejo.Nu papelijo-apvale.Ir toliau sau kabo...

Sausio mėn. išsirūkėm kumpelius, tai dar vienas neprapjautas kabo pastogėj, tikrai neapipelijęs ir dabartinis, kurį valgom spalvos nepraradęs schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2009 06 15, 17:38)
Nu vis tiek netikiu, kad toms spec. veislėms reikia hormoninių kokių tai priedų  schmoll.gif  manau, kad auginsim be kombikormų.
O dėl pašarų, tiksliai nepasakysiu sudėties, nes nepirkau, tik buvau nuvažiavus į fabriką apsidairyt. Kažkur buvau radus info, kad kėdainių grūdai gamina ekologiškus pašarus, bet fabriko parduotuvėj į mane pardavėja žiūrėjo kaip į ieškančią  blusų ant bėgių  doh.gif tai pažiūrinėjau sudėtis ant pakuočių ir tiek, o ten visa puokštė š.......

Na ko gero hormonu isvengt galima. Man dabar labai rupi issiaiskint su tuo kombikormu, kokie ten tie š blush2.gif Ir gal tikrai yra ekologisko pasaro.

Pas mane kaime irgi vistas grudeliais, zolytem seria, ale ten ne broileriai, kurie per 2 men uzauga, o va broilerius tai kombikormu plius grudai augina
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Kelinta diena skaitau jūsų paplepesiukus apie vištelių auginimą rolleyes.gif labai smagu, kad ryžtatės 4u.gif
Paklausiau draugės, kuri ekologiškai tiek vištukes tiek broileriu augina, tai permesiu jums jos žinias ir patarimus smile.gif

Tik po gimimo dvi savaites viščiukus peni virtu kiaušiniu. O kai paauga, tai kroupytem, maltais miltais, paskui grudais. Verda bulves su visokiom kruopom (sorų pvz. jos smulkutes) Prie tokio pasaaro turi buti daug vandens!
Jei visciokai yra uzragave jau kobikormos, tai sunkiau gali būt bus pervesti ant ekologisko lasalo.
Svarbu laiku nukirsti, nes is koju iseis ir juos labai muses megsta, prades deti kiausiniukus pauodegiuose ir kirmeles gyvus esti.

Viralai ir koses gerai, grudus reik duot kai paauga. Žodžiu jie jautrūs, bet ėdrūs. Jų valgiaraštį reikia gerai sureguliuot: kad butu lengva virskinti, kaloringa ir daug biggrin.gif

Sėkmės visoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(violence @ 2009 06 15, 21:01)
Sveikos  4u.gif

Kelinta diena skaitau jūsų paplepesiukus apie vištelių auginimą  rolleyes.gif labai smagu, kad ryžtatės  4u.gif
Paklausiau draugės, kuri ekologiškai tiek vištukes tiek broileriu augina, tai permesiu jums jos žinias ir patarimus smile.gif

Tik po gimimo dvi savaites viščiukus peni virtu kiaušiniu. O kai paauga, tai kroupytem, maltais miltais, paskui grudais. Verda bulves su visokiom kruopom (sorų pvz. jos smulkutes) Prie tokio pasaaro turi buti daug vandens!
Jei visciokai yra uzragave jau kobikormos, tai sunkiau gali būt bus pervesti ant ekologisko lasalo.
Svarbu laiku nukirsti, nes is koju iseis ir juos labai muses megsta, prades deti kiausiniukus pauodegiuose ir kirmeles gyvus esti.

Viralai ir koses gerai, grudus reik duot kai paauga. Žodžiu jie jautrūs, bet ėdrūs. Jų valgiaraštį reikia gerai sureguliuot: kad butu lengva virskinti, kaloringa ir daug biggrin.gif

Sėkmės visoms  4u.gif

Kaip gerai, kad parasei. Tai ir dedekles ir broilerius taip pat seria?? Jo edrus jie baisiai, siandien tik pajudinau pilna lesykla, o jie per galvas lekia, gal dar ko atnese.
Nu dabar musiu bijosiu, siandie kaip tik tokiu maziukiu debesis skraide
Atsakyti
Skaitau apie broileiu auginimo ypatumus ir stebiuosi-o kam tos kombikormos? g.gif Visa amziu tevi kaime gyveno, net kai neturejo ekologinio ukio-kombikormu nepirko, nes brangu ir neapsimokejo. Broilerius tokius nuserdavo, kad turguje zmones galvojo, kad cia zasys doh.gif Bet sere kaip kiaules:ir virtom bulvem, ir plikytais miltais(rupaus malimo), ir kas nuo stalo likdavo, ir sutintais grudais, ir zole su "ceckarne" ta sukama smulkindavom, mociute ravedavo darzus ir ta zliuge smulkindavo, sakydavo, kad labai daug vitaminu turi(va ir geriausia kombikorma tongue.gif )liko atlieku nuo kiauliu-meta vistom, tinka, tos amzinai alkanos biggrin.gif Jokiu kirminu pauodegiuose nebuvo, gal kad tevai labai svariai is viso gyvulius laike-tiek kiaules, tiek vistas. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 06 16, 06:01)
Skaitau apie broileiu auginimo ypatumus ir stebiuosi-o kam tos kombikormos? g.gif Visa amziu tevi kaime gyveno, net kai neturejo ekologinio ukio-kombikormu nepirko, nes brangu ir neapsimokejo. Broilerius tokius nuserdavo, kad turguje zmones galvojo, kad cia zasys doh.gif Bet sere kaip kiaules:ir virtom bulvem, ir plikytais miltais(rupaus malimo), ir kas nuo stalo likdavo, ir sutintais grudais, ir zole su "ceckarne" ta sukama smulkindavom, mociute ravedavo darzus ir ta zliuge smulkindavo, sakydavo, kad labai daug vitaminu turi(va ir geriausia kombikorma tongue.gif )liko atlieku nuo kiauliu-meta vistom, tinka, tos amzinai alkanos biggrin.gif Jokiu kirminu pauodegiuose nebuvo, gal kad tevai labai svariai is viso gyvulius laike-tiek kiaules, tiek vistas.  drinks_cheers.gif

va va thumbup.gif tą patį ir manoji draugė kalbėjo, kad kombikorma labai brangu, o kai pats gamini tai labai jau galima numėsinti tuo broilerius ar vištas smile.gif tiek, kad augimo laiaks gal pailgėja. na ne per du mėnesiukus, o per tyirs užaugini biggrin.gif

dėl kirmėlaičių ar musių tai kaip supratau jei laiku nenukerti tuomet puola, su švara nieko bendra unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(violence @ 2009 06 16, 08:50)
dėl kirmėlaičių ar musių tai kaip supratau jei laiku nenukerti tuomet puola, su švara nieko bendra  unsure.gif

Ne ne schmoll.gif Tevai laikydavo broilerinius net veislei, vienus broilerius kirsdavo, o kitus laikydavo, kol kiausinius imdavo deti. Dideli kiausiniai budavo thumbup.gif Net dvitryniai thumbup.gif Namines vistytes su savo kiausais kaip salia varganai atrodydavo. Viena beda tik budavo:broilerines vistos daznai(praktiskai visos) savo detis(gimdas, liaudiskai tariant) iskresdavo lauk swoon.gif Nezinau, ar del to, kad kiausinius didelius dedavo, didesniu nei ju detis, ar kaip ten-bet reta likdavo antriem metams veislei doh.gif
Kirminu tikrai nebuvo, kad ir kaip ziauriai tos detys iskrisdavo ir reikdavo nabage vista nukirsti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2009 06 15, 20:56)
Sausio mėn. išsirūkėm kumpelius, tai dar vienas neprapjautas kabo pastogėj, tikrai neapipelijęs ir dabartinis, kurį valgom spalvos nepraradęs  schmoll.gif

Tai labai saunu! Ir pas mus taip, bet tik sakau, kad kartais budavo koks vienas kitas skilandis per kelis metus atseit negrazus, ar papelijes kumpis kokiam vienam krastelyje, visiskai be priezasties, nes salia kabandys dar kokie 5- ne. Labai reitai, bet pasitaikydavo. Tuom ir noriu pasakyti- nu jei ir taip atsitiko koki karta- tai kas cia tokio? Ar geriau nitratus,mononatrio glutamata ir dar kitu E devyniu rusiu valgyti, bet atseit labai grazu ir "apetitna".Man aplamai dabar kuo grazesne mesa, kuo grazesne darzove, tuo as labiau jos nenoriu...Tie visa gyvenima girdeti zodziai- paziurek, kaip vaskines morkos, pomidorai net blizga,ar panasiai- tai dabar mane purto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 06 16, 08:14)
Ne ne schmoll.gif Tevai laikydavo broilerinius net veislei, vienus broilerius kirsdavo, o kitus laikydavo, kol kiausinius imdavo deti. Dideli kiausiniai budavo thumbup.gif Net dvitryniai thumbup.gif Namines vistytes su savo kiausais kaip salia varganai atrodydavo. Viena beda tik budavo:broilerines vistos daznai(praktiskai visos) savo detis(gimdas, liaudiskai tariant) iskresdavo lauk swoon.gif  Nezinau, ar del to, kad kiausinius didelius dedavo, didesniu nei ju detis, ar kaip ten-bet reta likdavo antriem metams veislei doh.gif
Kirminu tikrai nebuvo, kad ir kaip ziauriai tos detys iskrisdavo ir reikdavo nabage vista nukirsti schmoll.gif

aš tai tiek ir tenusimanau doh.gif kažin ar kada gyvenime viščiuką mačius unsure.gif blush2.gif knygoj ir telike tikrai mačiau lotuliukas.gif o toliau unsure.gif
tiesiog perdvaiau auginančio žinias smile.gif tikiu, kad yra įvairių variacijų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(violence @ 2009 06 16, 11:09)
aš tai tiek ir tenusimanau  doh.gif kažin ar kada gyvenime viščiuką mačius  unsure.gif  blush2.gif  knygoj ir telike tikrai mačiau  lotuliukas.gif o toliau  unsure.gif
tiesiog perdvaiau auginančio žinias smile.gif tikiu, kad yra įvairių variacijų  mirksiukas.gif

sveikos,

as norejau paklausti ar Jus broileriams vitaminis duodat? parduotuvej sake, jei neduodi kombikormo tai vitaminus reikia duoti, toks skystis i vandeni lasini.

sake, kad butinai duoti kalcio, jie tokius miltelius duoda, kur iberi i lesala.

o jei duodat dilgeles, tai butinai nuplykyti reikia karstu vandeniu.
dar i vandeni labai labai mazai kalio permanganato.

man cia del tu kiausiniu davimo visciukams, kazkaip nelabai atrodo, neszmogus negali valgyti to kas valgo mesa. na iskyrus unguri. o cia visciukams duodat embriona, gal negerai. cia tik pamastymas mano toks.

broileriams negalima susalti ir suslapti.

o del soru kruopu, kazkaip jos dabar tokios brangios, as duodu. gal kas zino, kur pigiau eina nupirkti.

sekmes
Atsakyti