QUOTE(Laukugelele @ 2009 03 13, 20:37)
Sitaip labai noreciau isigyti versienos. Gal butu norinciu prisijungti?
Idomu keliu zmoniu reiketu versiukui pasidalinti? Kiek daugmaz versis sveria? O kaip patikrinti ar ekologiskai ukininkai augina? Siaip galima kad ir tam paciam tymo turguj ukininku pasiklausti, gal jie augina
Siandien kaip tik gavau "siuntineli" is kaimo - versienos
Kaip ten del ekologisko ar nevisai... tai tik reik pasitiket zmogum, nes jis ne masiniam pardavimui augina. Tiesiog pasiseke kad as uzklausiau mociutes, o ji iskart pasidomejo kaime. Ir pasirode, kad zmogelis turi 15 karviu, is kuriu viena jau apsiversiavus
Siaip kas norit versiuko, tai pats laikas ieskot, nes karvytes paprastai pavasari versiuojas, reciau kitu metu laiku.
Tai galiu pasakyt, kad 5 sav. versiukas sveria apie 60 kg, bent jau mano kaime kilogramas gyvo svorio - 7,5 Lt.
O mesytes tai siaip susidaro. Kadangi as gavau abu uzpakalinius kumpius, truputi sonkauliuku ir gal kokias 3 porcijas kauliuku saltienai. tai man saldiklyje uzeme 2 stalciukus jau surusiuotos mesytes. Na man gerai, kad turiu saldikli 1,6 m dydzio
Jei taip turint vietos, tai manau dviem seimom versis butu pats tas. Dar turint omeny, kad is galvos ir koju iseina nemazai saltienos...
Dabar suku galva kur triusiuka gaut...
Bet turbut irgi pas mociute kaime sniukstinesiuos, lyg tai vienas kaimynas augina...