Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

Kiekvieną dieną vis kitur 4u.gif

http://vilniaus.dien...-tinklas-204244

QUOTE(Viola fiola @ 2009 03 14, 08:54)
O gal kas zino kokiom dienom ir kur buna tas migruojantis turgelis?  g.gif

Atsakyti
Migruojantis eko turgelis buna ketvirtadieniais po pietu justiniskese prie maximos. Kitu dienu nezinau, pamenu kad buna zverynie prie iki, pilaiteje, seskineje ir dar kazkur kitur. Jei suseksiu parasysiu ju grafikeli. Bet ten nieko mandro - pienas, duona ir obuoliai. Uzupio tymo turgelis zymiai geresnis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukugelele @ 2009 03 15, 12:36)
Migruojantis eko turgelis buna ketvirtadieniais po pietu justiniskese prie maximos. Kitu dienu nezinau, pamenu kad buna zverynie prie iki, pilaiteje, seskineje ir dar kazkur kitur. Jei suseksiu parasysiu ju grafikeli. Bet ten nieko mandro - pienas, duona ir obuoliai. Uzupio tymo turgelis zymiai geresnis  thumbup.gif

Mhm, pritariu...kažkaip pradžioj dar buvo visai nieko, o dabar visai suprastėjo (pamatė, kad žmonės perka labai ir pradėjo "chaltūrinti") g.gif Be to, ten tikrai ne viskas ekologiška...bet turbūt visur taip yra unsure.gif

P.S. Pvz penktadienį nei savanorių nei gedimino pr. turgeliuose nebuvo normalios mėsos...žalia - tik kalakutiena (nelabai man ji kokia psirodė schmoll.gif ), kumpeliai su etiketėm g.gif (juk tokių ir parduotuvėj yra) ir visai nesimpatiški lašinukai unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smaggiuke: 15 kovo 2009 - 13:48
QUOTE(Laukugelele @ 2009 03 13, 20:37)
Sitaip labai noreciau isigyti versienos. Gal butu norinciu prisijungti? ax.gif Idomu keliu zmoniu reiketu versiukui pasidalinti? Kiek daugmaz versis sveria? O kaip patikrinti ar ekologiskai ukininkai augina? Siaip galima kad ir tam paciam tymo turguj ukininku pasiklausti, gal jie augina  g.gif

Siandien kaip tik gavau "siuntineli" is kaimo - versienos tongue.gif Kaip ten del ekologisko ar nevisai... tai tik reik pasitiket zmogum, nes jis ne masiniam pardavimui augina. Tiesiog pasiseke kad as uzklausiau mociutes, o ji iskart pasidomejo kaime. Ir pasirode, kad zmogelis turi 15 karviu, is kuriu viena jau apsiversiavus smile.gif Siaip kas norit versiuko, tai pats laikas ieskot, nes karvytes paprastai pavasari versiuojas, reciau kitu metu laiku.

Tai galiu pasakyt, kad 5 sav. versiukas sveria apie 60 kg, bent jau mano kaime kilogramas gyvo svorio - 7,5 Lt.
O mesytes tai siaip susidaro. Kadangi as gavau abu uzpakalinius kumpius, truputi sonkauliuku ir gal kokias 3 porcijas kauliuku saltienai. tai man saldiklyje uzeme 2 stalciukus jau surusiuotos mesytes. Na man gerai, kad turiu saldikli 1,6 m dydzio smile.gif
Jei taip turint vietos, tai manau dviem seimom versis butu pats tas. Dar turint omeny, kad is galvos ir koju iseina nemazai saltienos... thumbup.gif

Dabar suku galva kur triusiuka gaut... g.gif Bet turbut irgi pas mociute kaime sniukstinesiuos, lyg tai vienas kaimynas augina... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukugelele @ 2009 03 13, 19:37)
Sitaip labai noreciau isigyti versienos. Gal butu norinciu prisijungti? ax.gif

aš, pvz., norėčiau jungtis ax.gif
kad ir neekologiška (t.y. be sertifikatų), bet bent jau ne pieninių senių karvių mėsa, kuria prekiauja PC ph34r.gif

tik vis galvojau, kur visą veršį pasiėmus dėti kojas, galvas ir pn. g.gif va pasirodo šaltieną galima virti...
Atsakyti
[quote=san,2009 03 15, 21:18]
aš, pvz., norėčiau jungtis ax.gif
kad ir neekologiška (t.y. be sertifikatų), bet bent jau ne pieninių senių karvių mėsa, kuria prekiauja PC ph34r.gif

tik vis galvojau, kur visą veršį pasiėmus dėti kojas, galvas ir pn. g.gif va pasirodo šaltieną galima virti...
[/quotesk]

san, veikiam! drinks_cheers.gif as pameginsiu kaime pasniukstinet, kas versiuku turi. Gal pavyktu susitarti kad visokius vidurius, galva ir kanopeles pasiima patys pjovejai, o mum tiesiog parduotu tos gerosios mesikes. Bet yra 1 didele beda: as tai neturiu atskiro saldiklio, man i kamera daug gerybiu netilps. Jei versis sveria 60kg, tai geros mesikes gal butu apie 40 kg? g.gif jei dalintis per puse - man 20 kg tikrai per daug, as kokiu 10 istengciau sutalpint i kamera. Laukiam dar norinciu jungtis!
Atsakyti
As prisijungciau ax.gif
Atsakyti
Apie 5-8 kilogramus ir as isigyciau, tik sios temos neseku, jei galit, praneskit zinute, kai bus konkreciu ziniu, del kainos ir laiko, beje, esu Vilniete
Atsakyti
QUOTE(Laukugelele @ 2009 03 16, 08:36)

as pameginsiu kaime pasniukstinet, kas versiuku turi.

idomu, kaip sekasi sniukstineti g.gif
Atsakyti
Man irgi idomu kaip sekas. Noreciau prisideti prie versiuko uzsakymo, tik gaila negaliu pati kur pasniukstinet verysad.gif

O dar liudna, kad uzsidare EMAISTAS.LT verysad.gif Dabar nei sviezios zuvytes nei eko mesytes... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Viola fiola @ 2009 03 24, 15:15)

O dar liudna, kad uzsidare EMAISTAS.LT  verysad.gif Dabar nei sviezios zuvytes nei eko mesytes...  verysad.gif

užsidarė verysad.gif matyt nepakankamai aktyviai pirkom...

pažiūrėjau, kad Laukugelele , kai paskutinį kartą čia rašė, tai daugiau ir nebuvo prisijungus g.gif

na aš dėl visa ko parašiau paklausimą ūkininkui, iš kurio prieš kokius metus sertifikuotą jautieną pirkau - gal ką atrašys.
Atsakyti
O as net nezinau kam ir parasyt uzklausa unsure.gif
Net i Tymo turgu nenuvaziuoju - laikas netinka doh.gif
Nebent kokiu ukininku internete ieskot, bet tai geriau gyvai pamatyt kuo uzsiima rolleyes.gif
Atsakyti