Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(greta. @ 2009 06 05, 15:47)
Sveikos,

praeita savaite nusipirkom visciuku, ir bandysim auginti ekologiska vistiena smile.gif
visu pirma tai susidureme su problema kad nieks neaugina ekologisku grudu, radom tik viena firma pasvaly smile.gif
nusipirkom visciukus su mintim kad uzsiauginsim sau mesytes, ir dar draugam bei giminem smile.gif

turiu jusu toki klausima, jei jums kas pasliulytu pirkti tokios vistienos ar pirktumet, ir kiek moketume uz kg.

Zinoma, kad pirkciau.Ir dabar perku kaimiska - velniai zino kaip ten seria ir koks ten geris, bet sako kaimiska, o mesyte labai skiriasi nuo parduotuviniu, o sriuboje plaukioja nu kaip kadais kaime tokie lopai tauku( ismetu as, man per riebu) .Tiesiog struktura pacios vistienos mesos kitokia nei PC. Moku uz vista 30-32 lt. Man atrodo 17 lyg uz kg, nepasakysiu tiksliai- imu visa-pasako kaina ir tiek.
P.S. O man tos melynos parduotuvines budavo skanesnes doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 05 birželio 2009 - 15:58
QUOTE(Diva:) @ 2009 06 04, 14:35)
Cia kalba apie ekologiska kalakutiena ar tiesiog apie kalakutiena? Nes man tai baisu aplamai kazka is Lenkijos pirkti... Nekalbu apie ekologiskus ukius, ir ten yra tokiu.

Tai gal apie ekologiška, bet aš jos pirkti niekur nemačius. Turguj tai tikrai nebuna naminiu kalakutu. Bent aš niekad neaptikau. Kaime ir nelabai kas juos augina, nes užauginti sunku, labai lepus, o be to be kombikormo neauga, tai jau savaime gau nasi, kad neekologiški.O jei perkat Arvi tai reiškia valgot lenkiškus...
Atsakyti
Brangiosios, besirupinancios tuom ka vartojat....
Siandien ir ryt, ORGANIC parduotuveje, Svitrigailos 3, Vilniuje, 20% nuolaida ekologisko maisto prekem. Nuo kitos savaites prekiausim kiausiniais, pieno produktais, sv. darzovem.
Atsakyti
QUOTE(greta. @ 2009 06 05, 16:47)
Sveikos,

praeita savaite nusipirkom visciuku, ir bandysim auginti ekologiska vistiena smile.gif
visu pirma tai susidureme su problema kad nieks neaugina ekologisku grudu, radom tik viena firma pasvaly smile.gif
nusipirkom visciukus su mintim kad uzsiauginsim sau mesytes, ir dar draugam bei giminem smile.gif

turiu jusu toki klausima, jei jums kas pasliulytu pirkti tokios vistienos ar pirktumet, ir kiek moketume uz kg.

As tai irgi su malonumu pirkciau drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(kristina.nesvarbu033 @ 2009 06 06, 09:27)
O jei perkat Arvi tai reiškia valgot lenkiškus...

Arvi yra iš lenkijos atvežta? unsure.gif gi būdavo lipdukai, kad lietuviška unsure.gif
Papildyta:
Radau temoj atsakymą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(greta. @ 2009 06 05, 14:47)
Sveikos,

Norejau paklaust, kuo dabar seriat visciukus??? As pirma kart auginu vistas, mes nupirkom kombikormo, atseit ant grudu tie mesiniai neauga
Atsakyti
laba 4u.gif o tai man dabar iskilo tox klausimas ekologiski ir organiski tai tas pats ? g.gif jei ne tai koki skirtumai tarp siu produktu ? nes parduotuveje matau jogurtu duonos keciupo sviesto ir tt su uzrasu organic cool.gif
Atsakyti
QUOTE(vasareja2 @ 2009 06 07, 01:31)
laba  4u.gif  o tai man dabar iskilo tox klausimas ekologiski ir organiski tai tas pats ? g.gif  jei ne tai koki skirtumai tarp siu produktu ? nes parduotuveje matau jogurtu duonos keciupo sviesto ir tt su uzrasu organic  cool.gif

mano galva tai tas pats. bet vien uzraso nepakanka - reikia, kad butu sertifikatas ant produkto. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(truth @ 2009 06 07, 03:18)
mano galva tai tas pats. bet vien uzraso nepakanka - reikia, kad butu sertifikatas ant produkto. ax.gif

drinks_cheers.gif. Esu tikra, kad užrašas bio, organic, ecological, natural ir kt. yra viena ir tas pats. Esmė yra ne terminai (gaila, kad daugumai esmė yra būtent jie), o sertifikuotojai ir jų sertifikavimo politika (griežta arba nelabai).
Ecocert'as net pats nurodo, kad angliškai tai yra "organic", prancūziškai "bio", na o lietuviškai matome vertimą "ekologiškas". Turiu vieną Ecocert'o sertifikuotą produktą, ant kurio pakuotės prie pat sertifikato pažymėta, kad tai yra sertifikuota natūrali kosmetika ax.gif. Kai kurioms ekologiškumo skeptikėms toks mano pastebėjimas tolygus šaltam dušui tongue.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MAMarija: 07 birželio 2009 - 09:39
QUOTE(vasareja2 @ 2009 06 07, 01:31)
laba  4u.gif  o tai man dabar iskilo tox klausimas ekologiski ir organiski tai tas pats ? g.gif  jei ne tai koki skirtumai tarp siu produktu ? nes parduotuveje matau jogurtu duonos keciupo sviesto ir tt su uzrasu organic  cool.gif

Taip, organic, bio, ekologiskas tai tas pats, bet.... Tai ne tas
Pats kas NATURALU, nes zenklas BIO buna tik ant ekologisku
Produktu, EKO arba EKO cert gali sertfikuoti ir naturalius!
Tad neapsigaukit, jei parasyta organic ir turi BIO EKO Agros
zenklinima tai OK , jei zenklinimas tik EKO ir parasyta natural
Tai tik naturalus-nepermokekite kaip uz ekologiska!
Atsakyti
QUOTE(Shuttle @ 2009 06 07, 11:59)
EKO cert gali sertfikuoti ir naturalius!

Gal galima pavyzdžių bigsmile.gif. Norėjai pasakyti, tą patį ecocert'o sertifikatą gauna ir tik natūrali kosmetika, ir tuo pačiu tik eko kosmetika bigsmile.gif?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MAMarija: 07 birželio 2009 - 11:06
dekui uz atsakymus smile.gif o as apie tuos papildomus uzrasus nei nezinojau blush2.gif
pries menesiuka paijutau nestuke.gif na ir padejau sluot viska su uzrasu organic oj galvoju tai sveikuoli uzauginsiu lotuliukas.gif thumbup.gif o pasirodo anaiptol ax.gif bet siaip ar taip gal sie produktai siek tiek sveikesni ? nors kaina nera labai didesne tik kelesdesimt pyskiu ar svaru o kartais dviem brangiau (gyvenu uk)
Atsakyti