Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(Pookelis @ 2009 05 21, 14:29)
Aš tai pasibaisėjau maximos ekologiškom bulvėm, vos ne pusė jų-žalios schmoll.gif

Taip, bet ukiai tai tie patys - ir Maximoje, ir kitose eko parduotuvese.
Zinot ka padarem su draugem? Sedom i masina ir vaziavom bet kur, uz Kauno!! Ir stojom i kaimukus bigsmile.gif . Paprasem keliose sodybose darzoviu parduoti! Pamatytumete kas daresi- kaip dziaugesi seni zmones ( stojom kur tikrai kaimiskos ir prastos varganos sodybeles) , kaip vede rodyt i kamaras ir t.t. Uz dyka galejai pasiimti visko! Uz 20 lt pas mane buvo puse bagazines bulviu, morku ir t.t. Ir dar 10 kiausiniu gavau is mociutes! Tai buvo viskas sena juk-pernai metu.O kai tures kaimai svieziu darzoviu!! Juk rojus!! Jie dar ir pasikalbeti ir issikalbeti nori, dziaugiasi sveciais...Man patiko.Manau reikes tokius zygius dazniau daryti, tiesiog pabandem.
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2009 05 21, 14:48)
Taip, bet ukiai tai tie patys - ir Maximoje, ir kitose eko parduotuvese.
Zinot ka padarem su draugem? Sedom i masina ir vaziavom bet kur, uz Kauno!! Ir stojom i kaimukus bigsmile.gif  . Paprasem keliose sodybose darzoviu parduoti! Pamatytumete kas daresi- kaip dziaugesi seni zmones ( stojom kur tikrai kaimiskos ir prastos varganos sodybeles) , kaip vede rodyt i kamaras ir t.t. Uz dyka galejai pasiimti visko! Uz 20 lt pas mane buvo puse bagazines bulviu, morku ir t.t. Ir dar 10 kiausiniu gavau is mociutes!  Tai buvo viskas sena juk-pernai metu.O kai tures kaimai svieziu darzoviu!! Juk rojus!! Jie dar ir pasikalbeti ir issikalbeti nori, dziaugiasi sveciais...Man patiko.Manau reikes tokius zygius dazniau daryti, tiesiog pabandem.

Super ideja , Diva:) thumbup.gif thumbup.gif Man labai patiko drinks_cheers.gif Čia jau ne tik naudos gavot dėl ekologiškų produktų , bet ir gerą socialinį darbą atlikot thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Hopeidea @ 2009 05 21, 14:58)
Super ideja , Diva:) thumbup.gif  thumbup.gif Man labai patiko   drinks_cheers.gif  Čia jau ne tik naudos gavot  dėl ekologiškų produktų , bet ir gerą socialinį darbą  atlikot   thumbup.gif

Taip, o tai kaimo mociutei 20 lt prie pensijos, tas pats,kas mums kokie 200 lt.Juk isleidziam tuos pinigus tukstanciais. O cia dar padekos ir palinkes gero kelio! Ir zvilgsniu palydes, kol masina nutols....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 21 gegužės 2009 - 14:18
QUOTE(Diva:) @ 2009 05 21, 15:17)
Taip, o tai kaimo mociutei 20 lt prie pensijos, tas pats,kas mums kokie 200 lt.Juk isleidziam tuos pinigus tukstanciais. O cia dar padekos ir palinkes gero kelio! Ir zvilgsniu palydes, kol masina nutols....

Nu nezinau, gal tos bulvytes aisku ir geriau nei Maximoje, bet nedryssciau ju vadinti ekologiskomis smile.gif
Jei tas mociutes darzelis prie kelio, ar netoli Jonavos smile.gif be to, Is kur zinot ar ji tingedama raveti nepapyle ko nors smile.gif o su kiausiniais ar pienu aplamai reikia atsargiai. Kad kaimuose megsta karvutem su pasaru antibiotiku duoti, tai jau nepaslaptis (geriau jau tada Dobilo linija pirkti), o vistu pasarai su GMO ar kitokiu brudu Is pakeliu priran kiotu. Ne viskas kas kaime ekologiska, naturalu-sutinku, bet toli grazu ne ekologiska smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shuttle @ 2009 05 21, 15:52)
Nu nezinau, gal tos bulvytes aisku ir geriau nei Maximoje, bet nedryssciau ju vadinti ekologiskomis smile.gif
Jei tas mociutes darzelis prie kelio, ar netoli Jonavos smile.gif be to, Is kur zinot ar ji tingedama raveti nepapyle ko nors smile.gif o su kiausiniais ar pienu aplamai reikia atsargiai. Kad kaimuose megsta karvutem su pasaru antibiotiku duoti, tai jau nepaslaptis (geriau jau tada Dobilo linija pirkti), o vistu pasarai su GMO ar kitokiu brudu Is pakeliu priran kiotu. Ne viskas kas kaime ekologiska, naturalu-sutinku, bet toli grazu ne ekologiska smile.gif

Zinoma, kiekvienam savo! Man taip patiko ir as tikiu ta babyte, kuri papasakoja ir net parodo kur kas ir kaip auga,ir kur koks Petras atveza kiek kokio meslo ir t.t.Taigi nesakau, kad imkit dabar visi ir taip darykit kaip Jurgelis daro! As pasitikiu ir man uztenka i veida paziureti senos geros moters, kuri labai abejoju ar sau augindama pila kazka.Juk jie nepardavineja, tik sau auginasi!
Apie Dobilo linija patylesiu ir nieko nesakysiu.Jus ka??? Tikit,kad ji ekologiska?? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2009 05 19, 15:56)
Šiandien pirkau ekologišką majonezą Holos parduotuvėje. Kai pabandysiu, parašysiu daugiau. kainavo berods apie 11 Lt. Brangoka.  Bet taupiai naudojant gal nieko. Lygtais apie 250 ml. Esu darbe tai traukiotis nenoriu smile.gif
Papildyta:
parašysiu kai grįšiu namo smile.gif

11.00 LT uz 250 (bet greiciausiai buvo 240 smile.gif ) normali kaina!
Nesigrauzk smile.gif visi bio arba eko produktai beveik per puse brangiau!
Pvz. Eko lazdynu riesutai aplamai 200 gr ~30 LT kainuoja !
Bet zinant kaip medziai absorbuoja visoki mesla Is aplinkos.. Nebesiparini
Papildyta:
QUOTE(Diva:) @ 2009 05 21, 15:59)
Zinoma, kiekvienam savo! Man taip patiko ir as tikiu ta babyte, kuri papasakoja ir net parodo kur kas ir kaip auga,ir kur koks Petras atveza kiek kokio meslo ir t.t.Taigi nesakau, kad imkit dabar visi ir taip darykit kaip Jurgelis daro! As pasitikiu ir man uztenka i veida paziureti senos geros moters, kuri labai abejoju ar sau augindama pila kazka.Juk jie nepardavineja, tik sau auginasi!
Apie Dobilo linija patylesiu ir nieko nesakysiu.Jus ka??? Tikit,kad ji ekologiska?? doh.gif

Na ji bent turi Bio sertifikuota zenkla, kuris garantuoja, kad pienas buvo surinktas Is eko sertfk. ukiu, kur karvytes seriamos be Gmo priedu ir t.t ... Na jei zenklinimas jau nieko nereiskia, tada jau belieka tiketi babyte , pas kurias daznai atveza dumblo Is valymo irenginiu nusodintuvu smile.gif neseniai rode per tv... Dar geriau- is zmoniu namu issiurbtas srutas ukininkai pyle i laukus (su visom skalbimo milteliu atliekom etc) tai jau cia kaip kas nori, taip tiki, bet man laboratorinis patikrinimas svaresnis argumentas:)
Atsakyti
QUOTE(Shuttle @ 2009 05 21, 15:52)

Na nežinau, bet jūsų tokie pasisakymai kažkaip sukelia pyktį ir nusivylimą. Gyvenu kaime ir tikrai galiu pasakyt, kad tos Močiutės ir nežino, kad karvėm galima duot antibiotikus. Šeria savo užaugintais pašarais ,nebent apsiveršiavusiai karvytei, norėdamos ją pamylėt, nuperka vitaminų. Apie kokius čia vištų pašarus su GMO kalbama? Močiutės jas lesina grūdais. Vasarą jos vos ne visą savo pensiją išleidžia traktoriaus "nuomai" - šienavimui, sėjai, kūlimui. Duoda savo gyvulėliams, ką pačios užaugina. O visi tie antibiotikai, GMO ir visi kiti brudai duodami ten, kur žmonės nutuokia apie tokius dalykus, kur augina dideliais kiekiais - pardavimui ir visai nežiūrima, kad būtų sveika.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renatelem: 21 gegužės 2009 - 16:59
QUOTE(Diva:) @ 2009 05 21, 15:59)

As nieko pries babytes neturiu biggrin.gif , bet paprastas kaimo zmogus labai daznai ne neismano, kas kenkia, kas ne - augina net sau bet kaip. Turiu savo giminiu pavyzdiu - jau nuo tarybiniu laiku neisivaizduoja darzoviu auginimo be ''salietros'' (cia kaimiskai trasas taip vadina), senesnes bobules ir savo sysiuku palaisto, nes ''geriau auga'' ir visa kita... vien zo, ne idile tai kaimo realybe... Tos bobules nei zino, nei joms idomu, kas yra eko ir kas ne - svarbu, kad dideles darzoves uzauga... Jokiu budu nesakau, kad visi taip daro, bet tiesiog tokios paprasto zmogaus tendencijos ir jie nemano, kad tai blogai.
Atsakyti
QUOTE(Dagilis @ 2009 05 21, 17:53)
As nieko pries babytes neturiu  biggrin.gif , bet paprastas kaimo zmogus labai daznai ne neismano, kas kenkia, kas ne - augina net sau bet kaip. Turiu savo giminiu pavyzdiu - jau nuo tarybiniu laiku neisivaizduoja darzoviu auginimo be ''salietros'' (cia kaimiskai trasas taip vadina), senesnes bobules ir savo sysiuku palaisto, nes ''geriau auga'' ir visa kita... vien zo, ne idile tai kaimo realybe... Tos bobules nei zino, nei joms idomu, kas yra eko ir kas ne - svarbu, kad dideles darzoves uzauga... Jokiu budu nesakau, kad visi taip daro, bet tiesiog tokios paprasto zmogaus tendencijos ir jie nemano, kad tai blogai.

Tai jau tikrai .... smile.gif pas mano senelius kaime salietros maisai stovedavo sad.gif o dar nuo kolorado vabalu ir visokiu kitokiu kenkeju .... Negi jie citrinos rugstimi su pelenais maisyta purskia ? Net nezino kaime apie ekologiska auginima (na zinoma isskyrus tuos kas tuoj uzsiima) o eko derlius 60% skurdesnis-kenkejai viska suryja, o dar kiti veiksniai.... Dirvos rugstingumas ir kt....
Atsakyti
QUOTE(Shuttle @ 2009 05 21, 18:04)
Tai jau tikrai .... smile.gif pas mano senelius kaime salietros maisai stovedavo sad.gif o dar nuo kolorado vabalu ir visokiu kitokiu kenkeju .... Negi jie citrinos rugstimi su pelenais maisyta purskia ? Net nezino kaime apie ekologiska auginima (na zinoma isskyrus tuos kas tuoj uzsiima) o eko derlius 60% skurdesnis-kenkejai viska suryja, o dar kiti veiksniai.... Dirvos rugstingumas ir kt....

Aha, pamenu mociute su baisybe DDT (dustas ar kaip ten ji) koloradus naikino... kiek zinau - tai baisus nuodas doh.gif, tai galiu tik isivaizduoti, kokios tos bulves ''naturalios'' buvo...
Atsakyti
Baigiam gal jau, miargai! biggrin.gif
Kaip ir sakiau- kiekvienam savo. Jus pirkite Maximoje, as- kaime, ok? biggrin.gif Nes mano patirtis ir pavyzdziai visiskai kitokie- uzaugau 2 kaimuose - niekada gyvenime nepyle jokiu salietru ir jokiu kolorado vabalu nenaikino purskiant. Eidavom su kibireliais 8 anukai ir rankiojom su rankom tuos vabalus slykstedamiesi, po to degindavo diedukas gale lauko zibalu uzpyles.Ir taip visas kaimas.Jokiu GMO! Patys grudus augindavo visa gyvenima, pinigus tikrai neleisdavo pasarams- cia jau prabanga kaime. Ta pati ir dabar matau kaimuose.Ten kur teko buti - viskas buvo vietoje- ir grudai, ir sienai, jokiu salietru jie nepripazysta, nes turi kelias lysveles ir viskas. Jokiu dideliu ir blizganciu darzoviu nemaciau ...
Bet net neabejoju,kad didzioji dauguma pila salietra ir visus kitus brudus. Ypac tie,pas kuriuos vagos tokio ilgio, kad net galo nesimato...

Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2009 05 21, 18:17)
Baigiam gal jau, miargai! biggrin.gif
Kaip ir sakiau- kiekvienam savo. Jus pirkite Maximoje, as- kaime, ok? biggrin.gif  Nes mano patirtis ir pavyzdziai visiskai kitokie- uzaugau 2 kaimuose - niekada gyvenime nepyle jokiu salietru ir jokiu kolorado vabalu nenaikino purskiant. Eidavom su kibireliais 8 anukai ir rankiojom su rankom tuos vabalus slykstedamiesi, po to degindavo diedukas gale lauko zibalu uzpyles.Ir taip visas kaimas.Jokiu GMO! Patys grudus augindavo visa gyvenima, pinigus tikrai neleisdavo pasarams- cia jau prabanga kaime. Ta pati ir dabar matau kaimuose.Ten kur teko buti - viskas buvo vietoje- ir grudai, ir sienai, jokiu salietru jie nepripazysta, nes turi kelias lysveles ir viskas. Jokiu dideliu ir blizganciu darzoviu nemaciau ...
Bet net neabejoju,kad didzioji dauguma pila salietra ir visus kitus brudus. Ypac tie,pas kuriuos vagos tokio ilgio, kad net galo nesimato...

Labai tau pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti