Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(*GREISI* @ 2009 05 14, 08:30)
Aišku reikia ir kompostuoti atliekas ,gerinti dirvožemį.Nekalbant apie tai,kad suirę šiaudai puiki trąša.O kur siderataivisokie, dilgėlių,žolių raugai.Tai kokia kalba gali būti apie trąšas???

o tai čia kas - ne trąšos?
trąšos, tik kitoks jų gavimo būdas.
man tai keistas toks skirstymas: trąšos - ne trąšos, chemija - ne chemija...
vanduo irgi chemija: H2O. visi mes patys ištisa chemija...
ir su tuo dirvožemiu: aišku, augalui reikia azoto (na ir kitų elementų). kitas klausimas, iš kur jis jo gaus: (a) iš natūraliai savyje azotinių junginių turinčio juodžemio, (cool.gif iš "trąšų" (tų blogųjų "cheminių") ar © iš natūralių kompostų ir visokių raugų.
taigi, jei smėliuky auginsi ir uždėsi mėšlo, komposto ar pn, tai užaugs augalas su tam tikru nitratų kiekiu. ir tas nitratų kiekis gal būt bus mažesnis, nei jis būtų augęs visai netręštame juodžemyje...
Atsakyti
Nera cia ko gincytis- bet kokiu atveju tokia naturaliu budu gauta trasa bus simta kartu sveikesne uz chemine trasa, pilama maisais ir darzoves auginamas net ne zemeje doh.gif , o grynai vien tik trasose,pvz. uztraukus uolas ir akmenis plastikiniais sitnamiais ( pomidorai Ispanijoje) , ar auginamus agurkus net ir Lietuviskuose ukiuose, kurie jau kaip kokie tikri europieciai atsisake dirvozemio doh.gif ir t.t. ir panasiai.
Nieko nera visiskai gryno ar be nitratu ar kitokiu dalyku, jau kalbeta simta kartu- reiketu nebent kokiam Sibiro uzkampy, vidury misko gyventi ir augintis atsisedus morka, ir tai dar labai neaisku, ar nenulytu rugstus lietus...Ka galime padaryti- tai rinktis kiek imanoma maziau paliesta produkta chemijos,nitratu,purskalu ir t.t.
Vat kas nebandet nusipirkite ekologisku grikiu- pakalbesim apie skoni! As gyvenime negalvojau, kad grikiai turi toki skoni, nes buvau pratus per gyvenima prie kazkokio muilo ar plastmases skonio...Tas pats su kmynais ir t.t.

Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2009 05 14, 09:24)
Nera cia ko gincytis- bet kokiu atveju tokia naturaliu budu gauta trasa bus simta kartu sveikesne uz chemine trasa, pilama maisais ir darzoves auginamas net ne zemeje doh.gif , o grynai vien tik trasose,pvz. uztraukus uolas ir akmenis plastikiniais sitnamiais ( pomidorai Ispanijoje) , ar auginamus agurkus net ir Lietuviskuose ukiuose, kurie jau kaip kokie tikri europieciai  atsisake dirvozemio doh.gif  ir t.t. ir panasiai.
Nieko nera visiskai gryno ar be nitratu ar kitokiu dalyku, jau kalbeta simta kartu- reiketu nebent kokiam Sibiro uzkampy, vidury misko gyventi ir augintis atsisedus morka, ir tai dar labai neaisku, ar nenulytu rugstus lietus...Ka galime padaryti- tai rinktis kiek imanoma maziau paliesta produkta chemijos,nitratu,purskalu ir t.t.
Vat kas nebandet nusipirkite ekologisku grikiu- pakalbesim apie skoni!  As gyvenime negalvojau, kad grikiai turi toki skoni, nes buvau pratus per gyvenima prie kazkokio muilo ar plastmases skonio...Tas pats su kmynais ir t.t.

drinks_cheers.gif aš tai su viskuo sutinku. tik keistas man pasordė ginčelis dėl tų žemių, kur nėra dėl ko ginčytis.
tik manau, reikia suvokti, kad augalai be azoto neauga mūsų žemėj. kitas klausimas, iš kur ir kokiais kiekiais jie jo gauna. ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(san @ 2009 05 14, 09:45)
drinks_cheers.gif aš tai su viskuo sutinku. tik keistas man pasordė ginčelis dėl tų žemių, kur nėra dėl ko ginčytis.
tik manau, reikia suvokti, kad augalai be azoto neauga mūsų žemėj. kitas klausimas, iš kur ir kokiais kiekiais jie jo gauna. ir viskas.

drinks_cheers.gif

Atsakyti
QUOTE(san @ 2009 05 14, 08:56)
o tai čia kas - ne trąšos?
trąšos, tik kitoks jų gavimo būdas.
man tai keistas toks skirstymas: trąšos - ne trąšos, chemija - ne chemija...
vanduo irgi chemija: H2O. visi mes patys ištisa chemija...
ir su tuo dirvožemiu: aišku, augalui reikia azoto (na ir kitų elementų). kitas klausimas, iš kur jis jo gaus: (a) iš natūraliai savyje azotinių junginių turinčio juodžemio, (cool.gif iš "trąšų" (tų blogųjų "cheminių") ar © iš natūralių kompostų ir visokių raugų.
taigi, jei smėliuky auginsi ir uždėsi mėšlo, komposto ar pn, tai užaugs augalas su tam tikru nitratų kiekiu. ir tas nitratų kiekis gal būt bus mažesnis, nei jis būtų augęs visai netręštame juodžemyje...

Nu jūs man pasakykite kaip tas juodžemis gaunamas?Ginčytis,net nesiruošiu.Tik patirtimi norėjau pasidalinti,kad mėšlo nereikia tampyti.O,kad chemijos apstu pati žinau.Ir taip pat žinau,kad mano vaikus išberia nuo turguje pirktų daržovių.Tad ir stengiuosi atrinkti tą geresnę chemiją.Be to nesiruošiu pirkti trąšų plastikiniuose maišuose,o kur paskui juos dėti?Man žodis ekologija asocijuojasi su mažesniu pirkimu,o ne begalinės diskusijos apie majonezą,kurį galima patiems pasigaminti.
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2009 05 14, 10:24)
O,kad chemijos apstu pati žinau.Ir taip pat žinau,kad mano vaikus išberia nuo turguje pirktų daržovių.Tad ir stengiuosi atrinkti tą geresnę chemiją.Be to nesiruošiu pirkti trąšų plastikiniuose maišuose,o kur paskui juos dėti?Man žodis ekologija asocijuojasi su mažesniu pirkimu,o ne begalinės diskusijos apie majonezą,kurį galima patiems pasigaminti.

nu ale su viskuo sutinku drinks_cheers.gif
tik sakau, kad, jei paimsi gryną smėliuką (silicio oksidą), pasodinsi jame augalėlį, palaistysi vandeniu (H2O) ir leisi būti apšviestam saulės (apšvitinsi fotonais, kurių bangos ilgis pasiskirstęs plačiame dažnių diapazone). tai jis neaugs, nes fotosintezei truks sudedamųjų dalių. bet jūs gi irgi taip nesakėt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kenzo26 @ 2009 04 15, 14:16)
Dalis produktu pas juos yra ekologiski (sertifikuoti) kita dalis naturalus. Prie kiekvienos prekes yra atitinkamas zenklas. Detaliau apie tai yra ju puslapyje:
http://ekologiskipro...ae-jui/i_3.html

Siaip perku ten jogurtus, varske bei surius. Jie nera ekologiski, o tik pazymeti zenklu "Naturalus". Labai skanus ir priekaistu ju kokybei kol kas neturiu.
Dar pirkau grikius, miltus bei duona - sie produktai yra ekologiski, sertifikuoti.
Ir dar jie prekiauja Sonett priemonemis, kurios tikrai yra sertifikuotos.

Naturalus - nėra ekologiškas... sad.gif pomidoras, jei jis ne GMO yra naturalus, bet jis gali būti užaugintas ant kibiro trašų, o tai jau neekologiška smile.gif
Ekologiškas, arba "organic" tai reiškia užaugintas be jokių cheminių trašų, nitratų etc ir dar ūkis turi turėti sertifikatą, kad nėra arti užterštų zonų (kelių, radiacijos šaltinių ar chemijos kombinatų).
Ekologiško VISOKIO maisto Lietuvos parduotuvėse dar nėra sad.gif t.y nuėjes į tokią "ekologišką" parduotuvę, maisto pietums ar vakarienei nenusipirksi sad.gif nėra prieskonių, majonezo, mėsų, žuvies sad.gif alaus galų gale smile.gif makaronai ir ketčiupas - geriausiu atveju
Papildyta:
QUOTE(Diva:) @ 2009 05 14, 10:24)
Nera cia ko gincytis- bet kokiu atveju tokia naturaliu budu gauta trasa bus simta kartu sveikesne uz chemine trasa, pilama maisais ir darzoves auginamas net ne zemeje doh.gif , o grynai vien tik trasose,pvz. uztraukus uolas ir akmenis plastikiniais sitnamiais ( pomidorai Ispanijoje) , ar auginamus agurkus net ir Lietuviskuose ukiuose, kurie jau kaip kokie tikri europieciai  atsisake dirvozemio doh.gif  ir t.t. ir panasiai.
Vat kas nebandet nusipirkite ekologisku grikiu- pakalbesim apie skoni!  As gyvenime negalvojau, kad grikiai turi toki skoni, nes buvau pratus per gyvenima prie kazkokio muilo ar plastmases skonio...Tas pats su kmynais ir t.t.

Sutinku 100%
Pabandžiau ekologiškų apelsinų.... hmmmm skonis visai kitas !
O bandėt ekologiška majoneza? ....
Net čipsai vaikams ekologiški jau yra ... smile.gif!!!! arba guminukai, is ekologiškų vaisių smile.gif
Šaunumėlis ! Jau geriau jie tą brudą ekologiška kremta, nei iš naudotų padangų smile.gif
Papildyta:
O kaip žiūrite i ekologiškus čipsus vaikams?
Atsakyti
Čipsai ir lieka čipsais schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2009 05 14, 17:43)
Čipsai ir lieka čipsais schmoll.gif

drinks_cheers.gif

Bet noreciau suzinoti kaip tuos cipsus gamina "ekologiskus" ,kazkaip man neatrodo ,kad cia sveikas maistas ir,kad jis gali buti ekologiskas,nu bet gal as klystu g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulytej @ 2009 05 14, 22:56)
drinks_cheers.gif

Bet noreciau suzinoti kaip tuos cipsus gamina "ekologiskus" ,kazkaip man neatrodo ,kad cia sveikas maistas ir,kad jis gali buti ekologiskas,nu bet gal as klystu g.gif

Nu kaip ir bios ekologiškas jogurtas,tik su krūva E.Tai čia panašiai.
Atsakyti
QUOTE(saulytej @ 2009 05 14, 22:56)
drinks_cheers.gif

Mano manymu iš ekologiškų bulvių ir ekologiško aliejaus. Vat ir ekologiški.
Atsakyti
QUOTE(Renatelem @ 2009 05 15, 08:43)
Mano manymu iš ekologiškų bulvių ir ekologiško aliejaus. Vat ir ekologiški.

Bet pats tas cipsas nera sveikas,nu bet gal cia jau kita tema,bet vistiek nemanu kad yra sveika ir ekologiska,juk dar reikia ir prieskoniu visokiu ir t.t.
Jei tureciau vaikeli,tai kad ir kaip ten rasytu jog yra ekologiska as vistiek neduociau jam ,nes mano nuomone tai nesveikas maistas schmoll.gif
Atsakyti