Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

tai ir Helmans majoneze beveik nėra brudų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Martini @ 2009 05 13, 12:38)
tai ir Helmans majoneze beveik nėra brudų unsure.gif


beveik wink.gif

anksciau buvo galima Maximoje nusipirkti prancuziska majoneza (neprisimenu pavadinimo, toks mazas platus indelis geltona spalva), bet jo kaina buvo apie 9 Lt uz 250 g. matyt, pirkieju buvo nedaug tai ir nustojo vezti sad.gif

dar kas iesko majonezo normalalesnio patariu uzeiti i Maks&Spencer produktu skyriu. Ten yra mojenezas be konservantu ir priedu. Tik nesupainiokit su low-fat majonezu toje pacioje parduotuveje. Paskutiniam tai priedu apstu.

O siaip geriausia iseitis gaminti majoneza namuose cool.gif nera labai sunku ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liora: 13 gegužės 2009 - 14:04
QUOTE(Liora @ 2009 05 13, 15:03)
beveik wink.gif

anksciau buvo galima Maximoje nusipirkti prancuziska majoneza (neprisimenu pavadinimo, toks mazas platus indelis geltona spalva), bet jo kaina buvo apie 9 Lt uz 250 g. matyt, pirkieju buvo nedaug tai ir nustojo vezti sad.gif

dar kas iesko majonezo normalalesnio patariu uzeiti i Maks&Spencer produktu skyriu. Ten yra mojenezas be konservantu ir priedu. Tik nesupainiokit su low-fat majonezu toje pacioje parduotuveje. Paskutiniam tai priedu apstu.

O siaip geriausia iseitis gaminti majoneza namuose  cool.gif  nera labai sunku  ax.gif

Zinoma! Pritariu! Pati geriausia iseitis - darytis namuose. Ir ne tik majoneza, o aplamai viska smile.gif , tik reikia laiko tureti arba labai didelio noro ir uzsispyrimo.
Padazus, kecupus ir t.t.- juk viska galima pasigaminti, be to naudojant ekologiskas sudetis ir t.t.
As vat vis brandinu minti pati daryti prieskoniu misinius, tiesiog suzinoti ka su kuo sumalti, sudeti ,sumaisyti ir tikrinti kas is to gaunasi...

Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2009 05 11, 20:43)
Yra ,kurie nieko nenaudoja,bet tokių nedaug.Nesuprantu kodėl,nes tikrai įmanoma auginti be trąšų ir duoną iš to valgyti.


Nu zinokit labai daug kas priklauso nuo zemes. Turiu dvi skirtingas vietas kur galiu augintis darzoves, viena suvalkijoj kita dzukijoj. Dzukijoj nieko neimanoma uzsiauginti be trasu, nu niekaip, ten grynas smelis, naturaliai darzoves auga tokios nuskure ir mazytes, vienintele iseitis tai nesioti ir delioti mesla kasmet. O suvalkijoj tokia zeme kad is viso, sukisi seklas bele kaip ir darzoves uzauga kaip babonai be jokiu trasu.
Papildyta:
QUOTE(Diva:) @ 2009 05 13, 15:14)
Zinoma! Pritariu! Pati geriausia iseitis - darytis namuose. Ir ne tik majoneza, o aplamai viska smile.gif , tik reikia laiko tureti arba labai didelio noro ir uzsispyrimo.
Padazus, kecupus ir t.t.- juk viska galima pasigaminti, be to naudojant ekologiskas sudetis ir t.t.
As vat vis brandinu minti pati daryti prieskoniu misinius, tiesiog suzinoti ka su kuo sumalti, sudeti ,sumaisyti ir tikrinti kas is to gaunasi...


Visko gamintis neimanoma kad ir kaip noretum ar uzsispirtum, reikia atsirinkt ka pirkt o ka pasidaryt. Nes jei gamintis viska, pradedant nuo uzsiauginimo, tai reikia taip gyvent kad nereiktu i darba eit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(klomba @ 2009 05 13, 15:23)
Visko gamintis neimanoma kad ir kaip noretum ar uzsispirtum, reikia atsirinkt ka pirkt o ka pasidaryt. Nes jei gamintis viska, pradedant nuo uzsiauginimo, tai reikia taip gyvent kad nereiktu i darba eit smile.gif

Nu nereikia taip jau zodzio "viska" sureiksmint. Turejau omeny- to ko tau reikia, to ko tu nori tuo metu ir t.t. - kecupo reikia- pasidaryk jei turi noro ir laiko, majonezo reikia- pasidaryk. Kodel nepasidasyti visko namie?-juk viskas padaroma, o del laiko , namie buvimo ir t.t. tai cia visai kita kalba.
Atsakyti
QUOTE(Liora @ 2009 05 13, 15:03)
O siaip geriausia iseitis gaminti majoneza namuose  cool.gif  nera labai sunku  ax.gif

Esu maciusi kaip gamina - gana nesudetinga, tik va nezinau proporciju - aliejaus, trynio, garstyciu berods... Gal kas galite pasidalinti receptuku? Ir kiek toki majoneza galima laikyti saldytuve?
Atsakyti


Na matot jei ant majonezo parašyta kad be konservantų tai dar nereiškia kad jis be GMO aliejų ar pan.. Tai va. Net garstyčių prekybos centre be viso to šlamšto nemačiau. O pačiam namie majonezą gamintis nežinau - visgi žali kiaušiniai
Atsakyti
QUOTE(Liora @ 2009 05 13, 15:03)
O siaip geriausia iseitis gaminti majoneza namuose  cool.gif  nera labai sunku  ax.gif

Man tai nepriimtina dėl žalių kiaušinių schmoll.gif

QUOTE(srauni_upe @ 2009 05 13, 16:17)
Na matot jei ant majonezo parašyta kad be konservantų tai dar nereiškia kad jis be GMO  aliejų ar pan.. Tai va. Net garstyčių prekybos centre be viso to šlamšto nemačiau. O pačiam namie majonezą gamintis nežinau - visgi žali kiaušiniai

Pagal reikalavimus tai etiketėje turėtų būt nurodyta, kad aliejus GM, net jei tai antrinis produktas, o kiek žinau šiuo metu tik vienas toks majonezas yra smile.gif
Papildyta:
O kas nebijot gamintis majonezo, tai tikrai gi yra pas mus kažkur, dabar neprisimenu kokioj temoj, reik ieškot g.gif
Papildyta:
va čia yra majonezo receptų http://www.supermama...;#entry25953428
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2009 05 13, 15:17)
Na matot jei ant majonezo parašyta kad be konservantų tai dar nereiškia kad jis be GMO  aliejų ar pan.. Tai va. Net garstyčių prekybos centre be viso to šlamšto nemačiau. O pačiam namie majonezą gamintis nežinau - visgi žali kiaušiniai


Neseniai pirkau Spilvos ,,Rusiškas garstyčias" sudėtis: vanduo, garstyčių milteliai, cukrus, augalinis aliejus, acto rūgštis, druska, prieskoniai. Tai kur čia tas šlamštas? Gal kažko nežinau?
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2009 05 13, 20:01)
Neseniai pirkau Spilvos ,,Rusiškas garstyčias" sudėtis: vanduo, garstyčių milteliai, cukrus, augalinis aliejus, acto rūgštis, druska, prieskoniai. Tai kur čia tas šlamštas? Gal kažko nežinau?


Gal ir nėra, o gal slepiasi po "prieskoniais"...
Atsakyti
QUOTE(san @ 2009 05 13, 20:56)
Gal ir nėra, o gal slepiasi po "prieskoniais"...


Nu rodos išsirinkau tipo su normaliausia sudėtim, kitos buvo su išvardintais visais tais š...., na bet ką gali žinot g.gif
Atsakyti
QUOTE(klomba @ 2009 05 13, 15:23)
Nu zinokit labai daug kas priklauso nuo zemes. Turiu dvi skirtingas vietas kur galiu augintis darzoves, viena suvalkijoj kita dzukijoj. Dzukijoj nieko neimanoma uzsiauginti be trasu, nu niekaip, ten grynas smelis, naturaliai darzoves auga tokios nuskure ir mazytes, vienintele iseitis tai nesioti ir delioti mesla kasmet. O suvalkijoj tokia zeme kad is viso, sukisi seklas bele kaip ir darzoves uzauga kaip babonai be jokiu trasu.
Papildyta:
Visko gamintis neimanoma kad ir kaip noretum ar uzsispirtum, reikia atsirinkt ka pirkt o ka pasidaryt. Nes jei gamintis viska, pradedant nuo uzsiauginimo, tai reikia taip gyvent kad nereiktu i darba eit smile.gif

Nesutinku
umn.gif pas mane grynas smėlis,bet pernai užaugo didžiuliai moliūgai,kurie atseit neauga smėlyje.Bet aišku viską mulčiavau šienu ,šiaudais.O morkos,tai išvis gražutės,joms pats tas.Reikia skaityti daugiau knygų tokių kaip protingas daržas ir nereiks jokių trąšų.Ir augs puikiai 4u.gif .Žemė niekada neužmirksta mažiau visokių grybinių ligų,o visokių šliužų išvis nėra.Aišku reikia ir kompostuoti atliekas ,gerinti dirvožemį.Nekalbant apie tai,kad suirę šiaudai puiki trąša.O kur siderataivisokie, dilgėlių,žolių raugai.Tai kokia kalba gali būti apie trąšas???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GREISI*: 14 gegužės 2009 - 07:31