Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XI tema

QUOTE(Neringiux @ 2009 03 01, 18:26)
Sveikos mamytes 4u.gif
Mano mergyte irgi turi AD nuo 5 menesiu. Yra labai alergiska, minta galima sakyti vandeniu. Paskaiciusi jusu tema netycia aptikau alergena bigsmile.gif Negalim patiketi savo akim, raudonumas isbleso, rankytes, uzpakaliukas, kojyciu ir rankyciu linkiai taisosi, grazeja bigsmile.gif Pasirodo kalti zuvu taukai blink.gif Sitiek laiko daviau dukrai tuos taukus, pasirodo jie kalti. Duodavau be jokiu priedu Moller zuvu taukus. Matyt ir zuvies negalima duoti. Dabar stengsiuos neduoti ir zuvies, stebesim odele. Beria ir nuo kiausinio, morkos, taip kad neapsaugoti nuo berimu, bet dziugina tai, kad nevartojant zuvu taku vaikas nebe raudonom rankytem ir kojytem, nebesikaso naktim dienom, neverkia nuo niestejimo.
Dabar galvoju, turbut vietoj zuvies tauku reiketu duoti vitamino D, koki gaudavo budama kudikis g.gif Kaip mano situacijoj elgtumetes mamos?

KIEK SUPRANTU JAI 3 METUKAI? Tai gal nei D nei zuvies taukų nebereikia.
Atsakyti
QUOTE(Lince1 @ 2009 03 01, 17:42)
KIEK SUPRANTU JAI 3 METUKAI? Tai gal nei D nei zuvies taukų nebereikia.

Taip, vakar suejo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Neringiux @ 2009 03 01, 16:26)
Yra labai alergiska, minta galima sakyti vandeniu.

unsure.gif vistiek kazka valgote?

smagu, kad pagerejimas bigsmile.gif kaip skirtingai vis delto - o as dabar dziaugiuosi atradusi, kad galim valgyti zuvi doh.gif

del diskusijos silpna/stipri AD forma; zinoma, sutinku, kad zymiai sunkiau gyventi su stipriu AD, bet is kitos puses, silpna forma labai greitai gali peraugti i stipria, ir nera jokiu garantiju, kad taip neatsitiks. be to, kaip zinia, kolkas vienintele zinoma kovos priemone su AD - prevencija. todel ir silpno AD atveju reikia labai daug pastangu, kantrybes, ziniu... kad kiek galima uzkirsti kelia situacijos blogejimui.

jau kelinta karta sitoje temoje atsiranda tokia man keista mintis (kad mazdaug vaikuciams su silpna AD forma cia ne vieta). nu mano galva cia visiska nesamone.

blush2.gif

p.s. as zinau, kad cia ne temos senbuviu mintis. todel ne jums adresavau sita pasisakyma 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 01 kovo 2009 - 19:07
QUOTE(Daddygirl @ 2009 03 01, 19:04)
unsure.gif vistiek kazka valgote?

smagu, kad pagerejimas  bigsmile.gif kaip skirtingai vis delto - o as dabar dziaugiuosi atradusi, kad galim valgyti zuvi  doh.gif

del diskusijos silpna/stipri AD forma; zinoma, sutinku, kad zymiai sunkiau gyventi su stipriu AD, bet is kitos puses, silpna forma labai greitai gali peraugti i stipria, ir nera jokiu garantiju, kad taip neatsitiks. be to, kaip zinia, kolkas vienintele zinoma kovos priemone su AD - prevencija. todel ir silpno AD atveju reikia labai daug pastangu, kantrybes, ziniu...  kad kiek galima uzkirsti kelia situacijos blogejimui.

jau kelinta karta sitoje temoje atsiranda tokia man keista mintis (kad mazdaug vaikuciams su silpna AD forma cia ne vieta). nu mano galva cia visiska nesamone.

blush2.gif

p.s. as zinau, kad cia ne temos senbuviu mintis. todel ne jums adresavau sita pasisakyma  4u.gif

Verdu koses ant vandens, bet paskutiniu metu jau nenoriai valgo, matyt atsibodo. Beria ir nuo pieno produktu, taip kad pas mus viskas ant vandens verdama ir be sviesto, alyvuogiu aliejaus ipilu sauksteli.
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2009 03 01, 19:04)

Juk ir temos pavadinimas - Atopinis dermatitas. Lygiai to AD tai nenurodomi. Jei jau skirstyti, kas mano manymu yra absurdas, tai tada reikia daryti dvi temas - Lengvos formos AD ir Sunkios formos AD doh.gif . Gerai Daddygirl ir sako - lengva forma labai greitai gali peraugti į sunkią. Kaip ir sunki forma gali pereiti į lengvą. Ai, aplamai nesuprantu kas čia per diskusijos - šioje temoje vieta visoms mamoms, kurių vaikai turi AD 4u.gif

QUOTE(Neringiux @ 2009 03 01, 20:27)
Verdu koses ant vandens, bet paskutiniu metu jau nenoriai valgo, matyt atsibodo. Beria ir nuo pieno produktu, taip kad pas mus viskas ant vandens verdama ir be sviesto, alyvuogiu aliejaus ipilu sauksteli.

Sviestą galite pasigaminti lydytą, taip vadinamą ghi. Gal jis tiktų. Kaip gaminti yra aprašyta pirmame puslapyje esančioje info mirksiukas.gif . Laikykitės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Olgina @ 2009 02 28, 14:38)
tai tas misinukas koks tai specialus alergiukams ar paprastas?

QUOTE(Olgina @ 2009 03 01, 00:49)
Lawanda,kaip ten su Semper, ar jis hipoalergeninis?

mes gerem Baby Semp, jis nera spec. alergiukams, bet kazkodel vat jis mums tiko g.gif ir dar jame nera krakmolo, kas alergiukams nelabai tinka...

QUOTE(ausru @ 2009 03 01, 13:32)
Kaip manot, mamos, ar as nepakankamai kovojau su AD? Ka dar galeciau padaryti del savo vaiko? (cia, aisku, klausimas daugiau retorinis)

kartais nelabai kuo ir gali padet, nebent palengvint, nes ne nuo taves priklauso, nuo gamtos pacios juk nepasislepsi, tarkim kaip mano dickiui baisiausia alergija pelynams, 5 balai is 5 parode kraujas, o ju juk visur pilna ju augimo metu, tad du menesius per metus turim tiesiog gerti tabletukes, kad bent jau anafilaksinio soko isvengtume, o berimai, AD, astmos pozymiai tuomet nebebuna labai svarbu verysad.gif

QUOTE(Daddygirl @ 2009 03 01, 15:44)
tiesa sakant, ir as nesupratau, kas ivyko  smile.gif ... kad nori net koliotis!  smile.gif
bet kokiu atveju, negi del vieno nepatikusio posto 'nurasai' visa tema?  smile.gif

as ir nesupratau kas cia tokio baisaus nutiko schmoll.gif g.gif
Atsakyti
Mums skyrė antibiotikus Amoxicilinas. Atsižvelgė į tai, kad vaikas turi AD. Dabar per google radau, kad būtent Amoxicilinas, Gentamicinas yra tinkami antibiotikai AD sergantiems vaikams. Dar minimi kažkokie antibiotikai KKST, bet daugiau nepaaiškinta apie juos.
Atsakyti
Sveikos naujuose namučiuose
Amicai ir visoms mamytėms už sukauptą informaciją 4u.gif
Seniai rašiau,o ir nedažnai išvis rašau,atrodo,nieko stebuklingo nesuradau gydyt AD tai ką čia rašysi blush2.gif Čia kažkuri klausė,ar būna kad pvz.pirmas vaikas turi AD,o antras ne.Mūsų atveju pirmas neturėjo(gal dar anksti džiaugtis,bent mažiukas neturėjo,jam jau 11 metų),o va mažoji galima sakyt turi nuo gimimo ir paveldėjo,ko gero,iš manęs.Tik gimę jie skirtingose vietose,skirtingoje aplinkoje ir gana skirtingu laiku biggrin.gif .Šiuo metu laikomės neblogai(net bijau džiaugtis).Nevalgom tik pieno produktų ir kiaušinių,tepliojamės TS.Tiek apie mus.
Mamytei ausru linkim stiprybės 4u.gif
Visom kitom kuo skubiausio ir šilciausio pavasario smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2009 03 01, 21:05)
Sviestą galite pasigaminti lydytą, taip vadinamą ghi. Gal jis tiktų. Kaip gaminti yra aprašyta pirmame puslapyje esančioje info  mirksiukas.gif . Laikykitės  4u.gif

Dekui uz patarima, paskaitysiu smile.gif

QUOTE(Amica @ 2009 03 02, 00:29)
Mums skyrė antibiotikus Amoxicilinas. Atsižvelgė į tai, kad vaikas turi AD. Dabar per google radau, kad būtent Amoxicilinas, Gentamicinas yra tinkami antibiotikai AD sergantiems vaikams. Dar minimi kažkokie antibiotikai KKST, bet daugiau nepaaiškinta apie juos.

O mano dukrai niekada gydytojai neatsizvelge i AD skirdami antibiotikus. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Neringiux @ 2009 03 02, 08:27)
Dekui uz patarima, paskaitysiu smile.gif
O mano dukrai niekada gydytojai neatsizvelge  i AD skirdami antibiotikus. unsure.gif

drinks_cheers.gif Bent kiek teko pastebėti, dauguma gydytojų žvelgia tik gana siaurai ir tenka kelis kartus pakartoti, kad vaikas turi AD, kad jam netinka viena ar kita ir pan. ir dar kartą perklausti, ar tikrai nepakenks, ar tikrai žino, ar tik iš nuojautos sako, kad tiks skiriamas gydymas. Visokių reakcijų būna, bet man mano vaikas svarbiausia ir ne tiek svarbu, kad gydytojas įsižeis, ar dar kaip nors sureaguos. Iš kitos pusės - su tokiu darbo krūviu, kokį jie turi dabar, tai nelabai stebina. Žinoma, kiekvienas turėtų stengtis savo darbą dirbti kuo geriau, bet visgi, gal lengviau n kartų perklausti, nei paskui pykti ant savęs ir visų, kad kažką pražiūrėjo. Mūsų vaikai - mūsų rūpestis. Gal ciniškas mano požiūris, bet aš galvoju, kad mano vaikas turėtų rūpėti kam nors, išskyrus mane, todėl su tokia nuostata visai nesunku ir pas gydytojus. Oi, koks ilgas rašliavas blush2.gif
Esmė - nereikia nieko bijoti, nes mūsų vaikai turi tik mus... 4u.gif Ir panašu, kad patys gydytojai žino ne ką daugiau, negu mes čia, bendrom jėgom išsiaiškiname forume mirksiukas.gif
Atsakyti
labas rytas

QUOTE(Amica @ 2009 03 02, 02:29)
Dabar per google radau, kad būtent Amoxicilinas, Gentamicinas yra tinkami antibiotikai AD sergantiems vaikams. Dar minimi kažkokie antibiotikai KKST, bet daugiau nepaaiškinta apie juos.

QUOTE(dautan @ 2009 03 02, 10:45)
bet man mano vaikas svarbiausia ir ne tiek svarbu, kad gydytojas įsižeis, ar dar kaip nors sureaguos. Mūsų vaikai - mūsų rūpestis. Gal ciniškas mano požiūris, bet aš galvoju, kad mano vaikas turėtų rūpėti kam nors, išskyrus mane, todėl su tokia nuostata visai nesunku ir pas gydytojus.

Ot šaunuolės mamytės thumbup.gif Teisingas požiūris.
Truputį apie gydytojus:
Kai mano sūnus būdamas 8 mėn papuolė į vaikų reanimaciją, ten dirbo toks baisiai griežtas ir reiklus gydytojas blink.gif , kurio bijojo visas personalas (pati mačiau kaip išrikiuotos be žodžių seselės klausės jo moralo dėl kažkokios smulkmenos)... Bet vaikams jis buvo super super. Iš reanimacijos mus perkėlė į intensyvios terapijos skyrių kitoj ligoninėj. Išlydėdamas jis man ir sako:
"Mama, žiūrėk ir tikrink viską pati, ką skiria, kaip duoda, kada duoda.Ar supratai? Ne visur bus taip , kaip pas mane..." Tada aš tik linktelėjau ir džiaugiausi , kad mus iškelia iš reanimacijos, o vėliau teko suprasti, ką jis norėjo pasakyt (pvz., seselė lašina vaistus į sveiką akį,kitai lašinė išsilieja ant žemės , ir t.t., ir pan.) Tai va, praėjo jau beveik 9 metai, o aš su didžiausia pagarba prisimenu jį ir jo žodžius
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2009 03 01, 13:51)
Tai kame šaknys, a?  g.gif . Čia irgi klausimas toks retoriškas. Kur, po perkūnais, tas šuo pakastas?????? Jau siutas mane ima nuo to AD, kai paskaitau va tokius postus kaip tavo  gun_bandana.gif . Tai ką tavo vaikas gali valgyti, kam nealergiškas? Ir ką valgote realiai? Ką sako gydytojai? Ką siūlo?

O saknys tokios gilios, ir suo taip giliai ikastas, kad vargu ar kada nors iskapstysim. Begale veiksniu pries nestuma ir nestumo metu. Pradedant tuo, kad mes jau 4 karta su alergijos apraiskom, komplikuotas nestumas (progesteronas iki 20 nestumo savaites, magnis ir tt.), dar komplikuotesnis gimdymas (keli buteliai skatinancio hormono oksitocino, maziausiai 15 buteliuku penicilino tiesiai i vena, nes gydytoju terminais "ilgas bevandenis", galiausiai narkoze+cezaris, po jo lasalines, nuskausminamieji - viskas juk per pienuka vaikui nuejo) - vat ir gavosi tas, kas gavosi. Vaikutis gime is paziuros grazutis, sveikutis, ivertino - 9/10. Pasekmes pradejo listi po keliu savaiciu ir tebelenda iki siol - geometrine progresija, netgi be AD budingu atoslugiu.

Is daktaru patarimu naudos - 0 sveiku. Realiai jie nezino ka su tokiu vaiku daryti. Antihistamininiai, bent jau tie, kuriuos gerem iki siol, mums neveike. Hormonai - tik kol tepu. Homeopatiniai - dar labiau pablogina ir taip jau sunkia padeti.
Maitinti pataria mp kuo ilgiau - bet mums jau 7 menesiai, vaikas jau nori ko nors rimciau - pamates mus valgant net apsilaizo. Bandziau duoti ryziu - dar labiau isbere, pabandziau bulves - vos ausu nenusirove nuo sukilusio niezulio. Musu pediatre - "nuo cukinijos, pradekit nuo cukinijos". Nu bet is kur tos cukinijos tokiu metu laiku gauti? Turiu omenyj ekologiskos, bobutes uzaugintos. O parduotuvines, kinietiskos, ispaniskos ar dar kokios nesiryztu duoti. Tai kiek mes cia su tuo mp tempsim - neisivaizduoju.

Va taip ir gyvenam. Vis delto teisus buvo kazkas pasakes, kad musu pragaras yra cia, Zemeje, o ne po jokios ten mirties.

Bet aciu visoms mamos uz palaikyma smile.gif 4u.gif , kaip nors, mes kaip nors isgyvensim smile.gif . Ir toliau ieskosim, bandysim atrasti kas mums padetu.

Atsakyti