Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XI tema

QUOTE(Olgina @ 2009 03 01, 13:55)
Pradejome gerti Zyrteka, tai lyg pagerejo, vakar daviau grikiu koses ir vel is naujo, nors pagal kraujo tyrimus, mes grikiams nealergiski, o pagal lopo meginius alergiski viskam. As kai klausiau savo alergologes, tai ji sake, kad tos alergijos nuolat kinta, kas dabar alergizuoja, po menesio gali nebealergizuoti....tai as kazkaip pasimeciau g.gif Jei taip, tai kokia prasme laikytis dietu isvis.., juk neimanoma susekti kas alergizuoja butent siuo momentu, o kas ne.

Tai vat mums Grušauskas, o tiksliau man doh.gif , ir kala vis į galvą tą patį - jokių dietų, duok viską, juk AD ne alergija, tipo, supranti tu ar ne??? O aš vis bijau, vis tą maistą vaikui prižiūriu.

Jau trečia diena kaip vėl naudojam kojytėms TS smile.gif . Pamaniau, kad jau priėjom tokią stadiją, kai galiu bent kol kas padėti cheminius kremus į spintutę. Gal kokį kartą kitą per savaitę ir pasitepsime su tais kremais, bet šiaip jau naudosim TS. Rankytę tepu kol kas ir TS, ir kremais, pakaitomis. Veiduką ir ausytes iki šiol tepiau kremais, bet pradėsim ir veidukui naudoti tik TS, nes manau kremų jam nebereikia. Tikiuosi ir nebereikės rolleyes.gif . Tfu tfu tfu tūkstančius kartų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laiskriste1 @ 2009 03 01, 12:26)
smile.gif
Patarimas,tepk vieną kojytę TS,o kitą turimu drėkikliu ir po dienos,o gal po kelių valandų pamatysi kas geriausiai tinka. Ar neparausta,ar nesidrasko ir kuri kojytė švelnesnė mirksiukas.gif
Papildyta:

Kas tas TF biggrin.gif

Laiskriste1, atleisk, supainiojau tavo ir Ausru nikus, labai skubejau rasyti, nes mano princese labai jau lenda, kai as sedziu prie kompo, irgi nori paspausdinti smile.gif Rasiau apie Transfer Factor, gundaus as ji pabandyti, nes nebezinau kaip palengvinti savo aukseliui gyvenima verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Artemidė @ 2009 03 01, 14:01)
Buvau čia tokį postą parašiusi,bet paskui ištryniau - nusprendžiau nesikolioti.  doh.gif
Bet,kaip supratau turiu atsiprašyti tų, kurių vaikams sunki forma AD diagnozuota, o ne lengva kaip mums. Nu sorry tada - jaučiuosi prieš jus baisiai nusikaltusi. Daugiau pasistengsiu netrukdyti jums čia kalbėtis.

blink.gif Nelabai supratau g.gif . Artemide, ar Ausru postą supratai kaip įžeidimą? Tikrai nemanau, kad ausru norėjo įžeisti schmoll.gif . Tik norėjo pasakyti, kad visa šita jūsų turima ginkluotė gali nepadėti, kaip kad jos atveju. Suprantu Ausru bejėgiškumą, kai, atrodo, išbandai viską, o rezulatatas - nulinis. Ir pyktis, ir nuoskauda tada kyla ant viso pasaulio. Vienoje temoje mamos dėjo savo vaikučių foto. Žiūrėjau aš tada į tuos gražius, vos vos pabertus veidukus ir galvojau - kad mano vaikui tik tiek būtų unsure.gif . Parodžiau ir aš savo mažių, kaip atrodė mūsų veidukas. Vaizdas tikrai klaikus. Bet kai Lince1 (berods gi nemaišau g.gif ) įkėlė savo berniuko foto pablogėjimo metu, tai aš buvau pakraupus nuo to vaizo, kuris man akyse stovėjo kelias dienas. Šiurpas ėjo per kūną žiūrint į tą foto. Tada pagalvojau, kad nors mano vaiko veidukas ir klaikiai atrodė (visos akys aptinę, oda šlapiuoja, ausytės plyšta), bet jos vaiko būklė man atrodė dar baisesnė. O va dabar mano mažiaus veidukas šviečia gražumu rolleyes.gif , net nepagalvotum gal, kad AD turi biggrin.gif . Nu labai tie AD nevienodi ir nieko čia nepadarysi. Ir nesipykim tik, mamos 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2009 03 01, 11:32)
Kaip manot, mamos, ar as nepakankamai kovojau su AD? Ka dar galeciau padaryti del savo vaiko? (cia, aisku, klausimas daugiau retorinis)

QUOTE(Olgina @ 2009 03 01, 12:55)
console.gif uzjauciu, ot tas bjaurybe AD. Man kartais atrodo, kol vaikas neisaugs nieko padaryti neimanoma, kazkas viduje yra ne taip ir viskas. Ir mes visus situs kremukus turejome, kai kuriuos sunaudojome, kai kuriuos dar tebeturime, o liga atrodo nepasiduoda jokiam gydymui, kada nori pagereja, kada nori pablogeja.

ir mums tas pats. kas, anksciau atrode, pablogina odeles bukle, dabar neturi jai itakos. rysys su maistu isvis mistinis; dabar jau imu galvoti, kad jo isvis nera.
(vakar, tiesa, vel nupirkau sausainiu, sausu pusryciu be gluteno, ryziu pieno.. bet cia daugiau 'is iprocio' smile.gif dabar valgom daugiau maziau viska - situacija ne kiek nepablogejo).
jau nebetikiu ne stebuklingais tepalais ar papildais...
drekinam oda ir laukiam... kolkas vasaros, paskui isaugimo unsure.gif
jei bus blogiau esu nusprendus eit pas homeopata.
taip ir gyvenam smile.gif

QUOTE(Amica @ 2009 03 01, 12:57)
O mes sergam  unsure.gif .

oi vargsiukai verysad.gif sveikatytes jums 4u.gif 4u.gif
patart nelabai ka galiu, tik tiek kad kuo daugiau skysciu vartot..
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2009 03 01, 14:28)
blink.gif  Nelabai supratau  g.gif . Artemide, ar Ausru postą supratai kaip įžeidimą? Tikrai nemanau, kad ausru norėjo įžeisti  schmoll.gif . Tik norėjo pasakyti, kad visa šita jūsų turima ginkluotė gali nepadėti, kaip kad jos atveju. Suprantu Ausru bejėgiškumą, kai, atrodo, išbandai viską, o rezulatatas - nulinis. Ir pyktis, ir nuoskauda tada kyla ant viso pasaulio. Vienoje temoje mamos dėjo savo vaikučių foto. Žiūrėjau aš tada į tuos gražius, vos vos pabertus veidukus ir galvojau - kad mano vaikui tik tiek būtų  unsure.gif . Parodžiau ir aš savo mažių, kaip atrodė mūsų veidukas. Vaizdas tikrai klaikus. Bet kai Lince1 (berods gi nemaišau  g.gif ) įkėlė savo berniuko foto pablogėjimo metu, tai aš buvau pakraupus nuo to vaizo, kuris man akyse stovėjo kelias dienas. Šiurpas ėjo per kūną žiūrint į tą foto. Tada pagalvojau, kad nors mano vaiko veidukas ir klaikiai atrodė (visos akys aptinę, oda šlapiuoja, ausytės plyšta), bet jos vaiko būklė man atrodė dar baisesnė. O va dabar mano mažiaus veidukas šviečia gražumu  rolleyes.gif , net nepagalvotum gal, kad AD turi  biggrin.gif . Nu labai tie AD nevienodi ir nieko čia nepadarysi. Ir nesipykim tik, mamos  4u.gif .

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Artemide tu tikrai ne taip supratai ausru postą. Čia neišskiriama nei viena mama,nei ta kurios vaikučio AD forma lengva,nei ta kurios vaikučio AD forma sunki. Visos čia gali užsukti pasidžiaugti,kad pagerėjo arba išsilieti pablogėjimo metu. Mes čia labai puikiai viena kitą suprantam 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Artemidė @ 2009 03 01, 13:01)
Buvau čia tokį postą parašiusi,bet paskui ištryniau - nusprendžiau nesikolioti.  doh.gif
Bet,kaip supratau turiu atsiprašyti tų, kurių vaikams sunki forma AD diagnozuota, o ne lengva kaip mums. Nu sorry tada - jaučiuosi prieš jus baisiai nusikaltusi. Daugiau pasistengsiu netrukdyti jums čia kalbėtis.

tiesa sakant, ir as nesupratau, kas ivyko smile.gif ... kad nori net koliotis! smile.gif
bet kokiu atveju, negi del vieno nepatikusio posto 'nurasai' visa tema? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2009 03 01, 13:57)
O mes sergam  unsure.gif . Vakar, ketvirtą dieną vaikui viduriuojant (kartais ir su gleivėm) ir vakare užkilus tempai iki 39, lėkėm pasirodyti į ligoninę. Diagnozė - orofaringinė hiperemija. Gavom kursą antibiotikų. Pirmą kartą. Tik vat dabar galvoju ką čia man vaikui prie tų antibų dar davus - vit C, gerosios bakterijos?  g.gif . Neseniai sugėrėm Flora Care, tai nežinau ar galima vėl kažkokias bakterijas gerti  g.gif . Mūsų pediatrė čia tai nusišauk  doh.gif , todėl net neisim, ryt bandysiu susisiekti su savo vaiko pediatre LT ir pasikonsultuoti. Mamos, ką iš savo pačių patirties galite parekomenduoti mūsų atvejų prie antibų, viduriavimo? Geria nemažai, valgo nedaug, bet valgo.

Mums ir vakar vėl temperatūra pakilo,bet mums sloga prasidėjo,tai manau nuo jos čia viskas. Sveikite 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Manau vit C,tai net negalvok schmoll.gif . Po antibiotikų kurso visada reikia gerti gerasias bakterijas,tiek suaugusiems,tiek mažiems. Manau pasitark su pediatre Lietuvoj kokias geriau gerti. Ir būtinai parašyk kaip jums sekasi mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Daddygirl @ 2009 03 01, 14:39)
jau nebetikiu ne stebuklingais tepalais ar papildais...
drekinam oda ir laukiam...  kolkas vasaros, paskui isaugimo unsure.gif
jei bus blogiau esu nusprendus eit pas homeopata.
taip ir gyvenam smile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Tokia pati ir mano logika dabar. Tiesiog drėkinam odelę ir laukiam kolkas vasaros,o paskui išaugimo.
Nors kažkada kažkas mane čia kaip ir pasmerkęs buvo,kad aš naiviai tikiu ir laukiu,kol išaugs,bet aš iš čia niekur nepabėgau mirksiukas.gif

Ir dar kartą rašau NAIVIAI TIKIU IR LAUKIU,KOL IŠAUGS 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Nes pernai tokiu metu ir buvo stiprus pablogėjimas,o geresni laikai prasidėjo nuo gegužės mėn.
Atsakyti
QUOTE(Artemidė @ 2009 03 01, 02:20)
o per kiek laiko efektas pasimato - po dienos, savaitės... ?

Aš pradėjau tept kojytes- tai pagerėjimas pasirodė iškart( nurimo kelių linkiai ir dėmės ant šlaunų), paskui tepiau tepiau ir jau dvi savaitės, tai net pėdsako neliko.O rankytes ėmiau tept vėliau , tai oda graži, švelni, bet pėdsaką buvusios dėmelės aš dar įžvelgiu... smile.gif

QUOTE(ausru @ 2009 03 01, 14:32)
lotuliukas.gif  (- juokas per asaras)

Pas mus jau visas arsenalas tokiu ginklu. Leiskit pavardinsiu:  [B]Balmandol aliejus, Essex Plus, Iwostin, Excipial Hydrolotion, Excipial U Lipolotion, A-derma Exomega, Uriage Xemose, Uriage Pruriced Creme, Uriage terminis vanduo,Bioderma Atoderm PO zinc, Decubal, taukmedzio sviestas [/b] Atrodo ginklu kaip ir pakankamai ar ne? O dar niekada mano vaiko oda neatrode taip baisiai, ir dar niekada iki siol as nesijauciau tokia bejege pries AD.

ausru, liūdna skaityt, užjaučiu

Balmandol aliejus mums padarė tokį baisų kontaktinį dermatitą verysad.gif O baisiausia verysad.gif , kad ne iškart supratau, dar naudojau, tai užtino akys, ėmė šlapiuot ir luptis ausys...Čia taip mažylei nutiko kai jai tik mėnuo tebuvo...
O supratau taip -viduriniajam padariau su Balmandol aliejum sprando masažą , kitą rytą toje vietoje, kur masažavau- kaip manų kruopų priberta oda ir baisus niežėjimas. Tada ir supratau, kodėl mažylei taip nutiko. Paskui dar pasitikslinau kam skirtas tas aliejus- nu akurat- masažams, vonioms verysad.gif O aš mažąją maudžiau įpylusi aliejaus į vandenį ir kad nebūtų luobelės galvytę patepiau...O gavosi baisi alergija.Jame yra migdolų aliejaus, tai dabar neperku ir nevartoju nieko , kas turi migdolų aliejaus.
Atsakyti
QUOTE(Olgina @ 2009 03 01, 14:07)
Man atrodo, kad jus be reikalo isizeidete, zmogus  pasiguode sunkia minute, ir tikrai neturejo tikslo jus izeisti, tiesiog noreta pasakyti, kad, jei tik tais kremukais butu imanoma isgydyti ta AD...

Aciu Olgina uz palaikyma, tikrai nenorejau nieko izeisti. Tiesiog ivardinau musu beviltiska padeti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2009 03 01, 17:44)
Aciu Olgina uz palaikyma, tikrai nenorejau nieko izeisti. Tiesiog ivardinau musu beviltiska padeti  verysad.gif

Čia labai šaunios mamos susirinkę ir dėl smulkmenų nesipyksta, nes vienija tikrai baisi liga AD. Ir tikrai neįžeidinėja, kažkam gal ne taip kas pasirodė.
Aišku nelinkiu pergyvent ką mes išgyvenom, na gal tikslaiu pamatyt. Kiekvienam sava bėda didžiausia ir nieko čia nepadarysi smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2009 03 01, 16:44)
Aciu Olgina uz palaikyma, tikrai nenorejau nieko izeisti. Tiesiog ivardinau musu beviltiska padeti  verysad.gif

Užjaučiu ir supratu Jus 4u.gif
Žinau tik tiek, kad kovoti su AD neįmanoma, reikia su tuo išmokti gyventi. Nemenkinu mūsų visų patirties, bet kai man būna labai sunku, galvoju, kad yra vaikučių, sergančių rimtesnėmis ligomis. Gal man lengviau, kai turiu visai šalia kitą žmogų, daugybę metų gyvenantį su šia bėda.

Taigi - su pavasariu, su saule ir tikrai mūsų vaikams bus lengviau, nes ateina dėkingas metų laikas...
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif
Mano mergyte irgi turi AD nuo 5 menesiu. Yra labai alergiska, minta galima sakyti vandeniu. Paskaiciusi jusu tema netycia aptikau alergena bigsmile.gif Negalim patiketi savo akim, raudonumas isbleso, rankytes, uzpakaliukas, kojyciu ir rankyciu linkiai taisosi, grazeja bigsmile.gif Pasirodo kalti zuvu taukai blink.gif Sitiek laiko daviau dukrai tuos taukus, pasirodo jie kalti. Duodavau be jokiu priedu Moller zuvu taukus. Matyt ir zuvies negalima duoti. Dabar stengsiuos neduoti ir zuvies, stebesim odele. Beria ir nuo kiausinio, morkos, taip kad neapsaugoti nuo berimu, bet dziugina tai, kad nevartojant zuvu taku vaikas nebe raudonom rankytem ir kojytem, nebesikaso naktim dienom, neverkia nuo niestejimo.
Dabar galvoju, turbut vietoj zuvies tauku reiketu duoti vitamino D, koki gaudavo budama kudikis g.gif Kaip mano situacijoj elgtumetes mamos?
Atsakyti