Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XI tema

QUOTE(ausru @ 2009 03 30, 08:55)
Mamos, patarkit ka nors protingo, nes jau galva neisnesa - visas vaiko kunelis raudonas sausas, tarsi nuplikintas, o po pamperiu svaru. Ar dar kam nors taip yra? Ten kur prasideda pamperis pas mus kaip uzrezta - iki pamperio raudona, po pamperiu balta. Kas cia per mistika? Ar gali cia buti nuo milteliu? Bet jau pakeitem tu milteliu n+k: Surcare, Neutral, Ringuva, AlmaWin, dabar Sonett skysciu skalbiu specialiai alergiskiems vaikams ir dar 10 kartu perskalbiu - visvien tas pats. Nesuprantu  g.gif . Gal maniskis dar ir kokiai medvilnei alergiskas (girdejau toki atveji) ar drabuzeliu dazams?  g.gif

Pasikartosiu - ar dar kam nor taip yra?

Ausru, ir mums sitaip buvo iki kokiu 8 men, o dabar ir po pampersu atsiranda viena kita demele, gydytojai sake, kad tai budinga atopikams, visur isberta, o po pampersu svaru g.gif
musu paslaptingas berimas dingo be zinios, tai labai dziaugiames smile.gif liko tik senas pazistamas AD
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2009 03 28, 02:10)
4u.gif
O anksčiau tose vietose paberta buvo? Nes maniškis kasydavo net ir švarią odelę, bet būtent toje vietoje, kur kažkada buvo išberta. Vadinasi kažkoks niežėjimas būna tose vietose net ir tada, kai pabėrimų nebelieka  g.gif

Aha, grynai ten kur būdavo paberta g.gif
Papildyta:
QUOTE(Daddygirl @ 2009 03 28, 12:23)
galiu pabandyt atvezt balandzio 8d, jei tilps smile.gif
pasiimtum per meet'a ar anksciau?

as irgi galvoju, kad gali niezeti be paraudimo  g.gif man juk taip buna (nors ir super retai) - oda nesausa, neisberta, bet taip pradeda niezet koki maza lopineli, kad net prakasau..

palaukčiau iki meeto ax.gif
Atsakyti
Mamos, patarkit ka nors protingo, nes jau galva neisnesa - visas vaiko kunelis raudonas sausas, tarsi nuplikintas, o po pamperiu svaru. Ar dar kam nors taip yra? Ten kur prasideda pamperis pas mus kaip uzrezta - iki pamperio raudona, po pamperiu balta. Kas cia per mistika? Ar gali cia buti nuo milteliu? Bet jau pakeitem tu milteliu n+k: Surcare, Neutral, Ringuva, AlmaWin, dabar Sonett skysciu skalbiu specialiai alergiskiems vaikams ir dar 10 kartu perskalbiu - visvien tas pats. Nesuprantu  g.gif . Gal maniskis dar ir kokiai medvilnei alergiskas (girdejau toki atveji) ar drabuzeliu dazams?  g.gif

Pasikartosiu - ar dar kam nors taip yra?

Ir mums taip būdavo,visko aš prisigalvodavau,bet kai pavasrį atėjo pagerėjimas,tai ir dingo tie bėrimai ir sausumas. Sunkiausi būna pirmi metai. Po to AD mažėja ir lengviau jau būna su juo kovoti. Nežinau kodėl,gal todėl,kad jau pripranti,susigyveni su ta liga. Mūsų atveju vaikui augant mažėjo ir AD. Drėkinimas tikrai padeda. Svarbiausia atrasti tinkamą drėkiklį. Kaip Grušauskas sakė dėl manęs,kad ir vištos šūdu tepk,jei tik tai gerai drėkina. Kas iš to,kad aš jums rekomenduosiu brangiausius drėkiklius,o jums gal tiks koks už 2lt. Labai svarbu atrasti tinkamą drėkiklį ir aš labai džiaugiuosi,kai mamos jį atranda.

Na aš čia gal biškį ne į temą blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Lince1 @ 2009 03 30, 11:36)
Aš bandau vis daugiau maisto duot ir tas pats, ar vaiką laikydavau ant penkių produktų ar dabar vis daugiau ir daugiau duodu. Aišku neduodu šokolado, kiaušinių ir kitų didžiųjų alergenų. Priėjau tokios išvados, kad mūsų AD nealerginis g.gif

Na va,kaip džiugu,kad jau daug ko ragaujat,nereikia bijoti duoti paragauti naujų produktų,aišku,tik pirmą kartą nereikia padauginti bigsmile.gif

Aš ir labai bijojau įvedinėti naujus produktus,bet kai po truputį pradėjau ir pamačiau,kad niekas nesikeičia,tai tada bandėm ir bandėm biggrin.gif . Ir pasirodo tie produktai,kurių aš labai bijojau mums kuo puikiausiai tiko thumbup.gif

Sėkmės jums 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Amica @ 2009 03 29, 17:07)
Na va, pervariau visus 46 puslapius, surinkau naują info, bus dar daugiau info sekančioje temoje. Tuoj galėsim išleisti knygą apie AD  biggrin.gif

Na tu ir šaunuolė thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Verta prizo siurprizo biggrin.gif
Papildyta:
Meda 01 kur jau lėksit vacation1.gif matau liko tik 1 mėnuo ir 10dienų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2009 03 29, 15:07)
Na va, pervariau visus 46 puslapius, surinkau naują info, bus dar daugiau info sekančioje temoje. Tuoj galėsim išleisti knygą apie AD  biggrin.gif

[

nu tu duodi bigsmile.gif thumbup.gif

QUOTE(ausru @ 2009 03 30, 06:55)

as tik esu rasius ta pati, ka dabar dauguma atsake -
kad tai labai daznas atvejis. gydytojai to niekaip neaiskina; tiesiog pasako kaip fakta, kad po sauskelnem AD berimai maziau budingi. o mamos, ieskodamos priezasciu, galvoja ivairiai. gal padeda slapime esantis slapalas (jo yra ir kai kuriuose eucerin kemuose), o gal padeda 'kompreso' efektas. as visai mazytes dukrytes berimus irgi tepliojau kelis kartus jos slapimu, tik poveikio nepastebejau. gal reikia deti kaip kompresa g.gif

jei labai itari skalbimo priemones, pabandyk ka nors labai naturalaus, pvz muilo riesutus. ar siaip koki kita augala, turinti saponino.
silkas, teigiama, idealus materialas tokiai odai. tik kaina tokiu rubeliu ir patalynes, tai blink.gif as kaldrytei sukrapsciau, bet kolkas tik jai biggrin.gif

QUOTE(kgintare @ 2009 03 30, 08:15)
Daddygirl gal galetum atvaziuodama mus TS ir kokoso aliejaus atvezti? nes ziuriu kad pradejom kazko vis sparciau naudoti, juk ir mamai tai rankas tai kojas tuo geriu reik pasitepti  lotuliukas.gif

parasyk man po kiek, pabandysiu.
irgi atnesti i susitikima? smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės. Prisijungiam ir mes prie Jūsų. Ankščiau tik paskaitydavau ką rašote, bet kyla noras pabendrauti su mamom, kuris turi panašių problemų. Taigi trumpai apie mūsų bėdelę. Pirmieji bėrimai pas mus atsirado kokiu poros savaičių, kai pediatrė liepė primaitinti Hipp pre. Vis paskaitinėdavau jūsų aprašymus ir pagalvojau kad mums gali būti AD o ne folikulitas, kurį pastoviai nustatinėjo mūsų odos gydytoja. Kantrybė baigėsi kai mums išrašė kažkokio hormoninio tepaliuko - supratau nebejuokai ir nuėjom pas Vaičiulionienę - pakonsultavo, sudarė man dietą ir ką gi - mano angelėlis be spuogelio jau po poros dienlių, bet... Džiaugiausi tol kol maitinai savo pieneliu, kuris baigėsi sulaukus 4 mėn. Nors dar maitinant atsirado pirmos raudonos sausos dmelės, kurios nuo Aptamil HA1 tik dar išsiplėtė ir visai ant kūnelio įsisiautėjo geriant Aptamil Pepti. Taigi vėl pas Vaičiulionienę - gavom Neocate receptą i mums (beldžiu į medį) pradėjo gerėti. dabar vietoj raudonų sausų dėmelių vos matomos balkšvos, bet atsiranda vis kažkokių pavienių spuogelių ant galvytės, kakliuko, kartais po pampersiuku. Gal kažkam taip buvo? Ar tai tas pats AD?
O naudojam mes maudymuisi A-Derma aliejuką, veiduką tepu A-Derma kremuku, nes ant veiduko spuogelių beveik nėra, kūnelį šiuo metu tepam Vaičiulionienės išrašytu kremuku, kuris mums tikrai padeda. Jį gaminamės: pagrindas is dermobaza ir ketotifin (jei teisingai pamenu).
Užsirašėm šią savaitę pas Gemą Galvydytę - norisi pilnai išsigydyt, kad tai nebesikartotų blink.gif
Atsakyti
QUOTE(geguzevasaris @ 2009 03 28, 00:03)
Aš pirkdavau špinatus.

QUOTE(Daddygirl @ 2009 03 28, 13:54)
pirma mintis - zalios lapines darzoves.
dar istrige, kad butina su gelezies turinciu maistu vartoti vit C, kitaip gelezis nebus pasisavinta. bent jau pas mus visur apie tai aiskina. populiariai placiajai visuomenei aiskina taip: suvalgai mesos kepsni ir uzsigeri apelsinu sultimis  biggrin.gif

negaila struciu?  lotuliukas.gif

Na bandysim su zaliom lapinem tada kazka, o del vitamino C, tai nebent koki obuoli galiu duot g.gif
O struciu tai negaila, man ju israiska ne ka protingesne uz vistos lotuliukas.gif

QUOTE(saulyte02 @ 2009 03 29, 18:09)
tai kaip suprantu jūsų savaitgalį nebelaikė ir paleido namo?Kaip ten viskas,papasakok plačiau.Mes ryt važiuojam,nes mažiukė labai sirgo,dar ir aš susirgau,tai nukėlėm savaitei.Kokių daiktų reikia,niekad negulėjau ligoninei,tai net nežinau nuo ko tašę pradėt krautis. doh.gif

Ups, per velai as cia ilindau - sekmes ir kantrybes - linkiu surasti priezastis 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Egliukazzz @ 2009 03 30, 19:34)
Prisijungiam ir mes prie Jūsų. ...bet atsiranda vis kažkokių pavienių spuogelių ant galvytės, kakliuko, kartais po pampersiuku. Gal kažkam taip buvo? Ar tai tas pats AD?
O naudojam mes maudymuisi A-Derma aliejuką, veiduką tepu A-Derma kremuku, nes ant veiduko spuogelių beveik nėra, kūnelį šiuo metu tepam Vaičiulionienės išrašytu kremuku, kuris mums tikrai padeda. Jį gaminamės: pagrindas is dermobaza ir ketotifin (jei teisingai pamenu).

Sveiki prisijunge, na cia panasiai kaip traumpunkto priimamajame parasyta ,,sveiki,, atvyke lotuliukas.gif Dziugu, kad jums gereja.

Del pavieniu spuogeliu - buna ju ir pas mus - as tai sakyciau, kad jie AD, na gal keli ir ne AD isimaiso - juk ir sveika oda kartais paberia nepiktybiskai. ax.gif

O tas tepaliukas - tai dermobaza su ketotifenu - per daug juo nesizaveciau, nes ketotifenas yra antibiotikas. Mes toki irgi turime, bet juo tepu tik kada yra zenklus paumejimas, o kai oda ,,nedega,, tai tikrai nenaudociau, nes oda gali priprasti, o be to per oda kazkiek antibiotiko ir i organizma turetu patekt. g.gif

Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2009 03 30, 06:55)

Mums taip budavo,nustate karves pienui alergija,naudojam misini pagal recepta ir berimai thumbup.gif beveik dingo,keli lopai liko.
Atsakyti
QUOTE(Piranij@ @ 2009 03 30, 20:08)
O tas tepaliukas - tai dermobaza su ketotifenu - per daug juo nesizaveciau, nes ketotifenas yra antibiotikas. Mes toki irgi turime, bet juo tepu tik kada yra zenklus paumejimas, o kai oda ,,nedega,, tai tikrai nenaudociau, nes oda gali priprasti, o be to per oda kazkiek antibiotiko ir i organizma turetu patekt. g.gif

Tikrai ketotifenas antibiotikas?
Ketotifenas yra antihistamininis preparatas.
Papildyta:
QUOTE(Egliukazzz @ 2009 03 30, 19:34)
Užsirašėm šią savaitę pas Gemą Galvydytę - norisi pilnai išsigydyt, kad tai nebesikartotų blink.gif

Mes buvom pas Gemą, bet daugiau nevažiuočiau, nes ji mums nieko nedavė gero, tik sumokėjom 200 litų. Labai ja nusivyliau, aš pas ją važiavau kažko tikėdamasi, o grįžau tik susinervinus, o homeopatija mums visai nepadėjo. Gėrėm kelis mėnesius, bet paveikio jokio nebuvo, o jai niekaip neprisiskambinau daug daug kartų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lince1: 30 kovo 2009 - 20:17
Del pavieniu spuogeliu - buna ju ir pas mus - as tai sakyciau, kad jie AD, na gal keli ir ne AD isimaiso - juk ir sveika oda kartais paberia nepiktybiskai. ax.gif

[/quote]

Piranij@ nugasdinai mane del ketotifeno unsure.gif reikes padet i sali, nes jau geras tris savaites juo tepliojames... o koki kremuka jus naudojat?

Beja gal kas turit patirties iš homeopatų. Daug skaičiau - neradau nei vieno komentaro, kad nepadėtų, bet čia senesnėse temose. Kaip dabar mamytės - ar bandot savo vaikučius pas juos vežti?

Atsakyti
Dar klausimėlių porą turiu:
1. Mums nuolat kietėja viduriai, tik kai gėrėm Aptamil pepti buvo susitvarkę, o nuo Neocate - tai siaubingai. Gal kas turit patirties, ką darėt? Net slyvų tyrelė (semper) nepadeda.
2. Labai prastai miegam naktimis, o ryte pora valandų iš vis raitosi vaikutis. Galvoju gal vis pilvas, ar gali tai būti susiję su alergija? Tuo tarpu vakare vaikas puikios nuotaikos, tik vat rytai kažkokie sunkūs...
Atsakyti
QUOTE(kleckas*** @ 2009 03 29, 13:03)
Būtinai parašyk,ar nors kiek pagelbėjo.Bėgsiu ir aš pirkt,nes į barzdą net baisu žiūrėt.Tepu dabar TS,bet galvoju gal ko riebesnio reikėtų rolleyes.gif

Visiškai pagerėjo. Patiko man tas "Linolas'. Jei gyventumėm vienam mieste, sakyčiau ateik su induku, įpilsiu pabandyt, bet įtariu, kad mes skirtinguos miestuos biggrin.gif
Didžiajam liepiau pačiam pasitept vakarais, tai rankos lygios ir švelnios smile.gif Mažylei sutvarkiau aplink burnytę sausumus ir bėrimus.
"Linola" tepasi ne taip maloniai kaip AtodermPP, bet veiksmingas.
Pati sau išsitepiau kojas, kai netikėtai pamačiau kokios jos baisios po gimdymo(vis skubu, sau laiko išsitepliot pritrūksta)
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2009 03 29, 17:07)
Na va, pervariau visus 46 puslapius, surinkau naują info, bus dar daugiau info sekančioje temoje.

oho saunuole kokia bigsmile.gif

Mamos, patarkit ka nors protingo, nes jau galva neisnesa - visas vaiko kunelis raudonas sausas, tarsi nuplikintas, o po pamperiu svaru. Ar dar kam nors taip yra?

mano mazajai va si karta taip ir buvo, visas kunas nuplykitas raudonai, issauseje, pleiskanojancios demes, po pamperiu svaru, bet dabar jau baigiau isitikint, kad nuo vaistu, nezinau nuo kuriu tiksliai, bet kai nutraukiau ir vaistus ir vitaminus, pradejo gereti ir jau baigiam issikapstyt thumbup.gif Kas antra diena maudau berzu vonioje, po proceduros niekuo netepu, ant rytojaus tepu tik Uriage Xemose, savaite tokiu proceduru, rezultatas akivaizdus thumbup.gif

LINOLA mano mazei netinka, kitiems dar nebandziau.

Na ka mano vidurineli siandien isbere nuo puses mandarino, vel atsirado dvi issausejusios demeles doh.gif Jau ketvirta produkta isirasau i "kol kas uzdraustu" produktu sarasa doh.gif
Jau paranojike juoda darausi, maziuku kunelius po desimt kartu per diena tikrinu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lawanda: 30 kovo 2009 - 23:14