Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XI tema

Sveikutes 4u.gif

maziukui zyyymiai geriau, aisku nuo hormonu... na bet kaip Olgina (ir kitos anksciau) sake - taip ir balansuojam ant tos "tepti-netepti" ribos sirdi skauda kad tepi, bet dar labiau skauda jei matai kaip kankinasi... o dabar maniskis tik burbulus pucia, kvatojasi, viskuo domisi, sesei juokiasi, net akyciu kampuciai i virsu pakilo rolleyes.gif

QUOTE(ausru @ 2009 03 18, 12:23)
Vaje kaip kankinasi mazuliukas  verysad.gif . Uzuojauta. Bet vis tik, Mortele, as kitaip viska daryciau. Del to pienuko, tai tu be reikalo jo neatstatineji, nes panasu, kad tas Neocate jam netinka. O atstatyti pienuka ne taip ir sunku, pas mane kelis kartus buvo iki 20 ml sumazeje ir 3 dienas palaikiusi vaika "ant papo" atstaciau iki tiek, kad geria pilnais gurksniais ir kiek nori. Dar kelis kartus toks sumazejimas buvo pasikartojes, kol pagaliau suvokiau ka ne taip darau - pieno mazejima lemia pastovus jo nusitraukinejimas, kiekvieno laso skaiciavimas ir nuolatinis baiminimasis, kad jo mazeja, kad nepatenkins vaiko poreikio. Ir kai pagaliau isisamoninau, kad tai yra absoliuti tiesa, lioviausi tampyti sau krutine su tuo pientraukiu ir isvis sukti galva uzteks ten jo ar neuzteks - pienuko turiu i valias ir daugiau nereikia vargti su tais sumazejimais ir atstatinejimais. Joks pientraukis taip gerai nestimuliuoja pieno gamybos, kaip naturalus vaiko zindymas. Juk vaikui zindant gaminasi hormonas oksitocinas, nuo kurio ir priklauso kiek pienuko pasigamins kitam maitinimui. Kuo ilgiau zinda - tuo geriau. Nu bet ka as cia, jau vel i pamokymus isileidau  ax.gif, vis mokytojiskas charakteris prasiverzia  blush2.gif

O del hormonu irgi turiu savo nuomone - vargiai tu su jais is tos krizes ar epikrizes isbrisi. Negydo jie juk, tik apmaskuoja pasekmes, o alergija juk is vidaus lipa.
Beje, pas koki alergologa gydotes? Nesiule zyrteko i kazka kita pakeisti? Mes irgi ji gerem, ne gerejo, o tik blogejo. Kai issakiau savo pastebejimus Cerniauskui, tai jis man issaiskino, kad musu atveju netinka mums nei zyrtekas, nei aerius, ir paskyre ketotifena. Vakar sugirdziau 1/4 tabletes nakciai ir poveiki is karto pastebejau, ko nebuvo nei su zyrteku nei su tavegiliu. Isvada - antihistamininius irgi reikia atsitaikyti.

zyrtec'o neduodu, dermetologe sake mest ji lauk...vat susidomejau tuo ketotifenu g.gif nes siuo metu tavegili duodu, vaikstom pas Vaiciulioniene, nes ji turi teise misini kompensuojama israsyti

nezinau, ka tau del MP atsakyti, viskas ka tu parasei tiesa, o bet taciau... netaip paprastas ilysti i kiekvienos kaili, visas teorijas as zinau, daug skaiciau, daug domejausi... as visada norejau maitinti pati, net kitu minciu neturejau, dejau visas pastangas nuo pat pradziu, nezinau kodel pas mane jo nesigamino pakankamai, viena is priezasciu, kad galbut sunku ji traukti... nuo pat pradziu jis luzdavo prie papo po vos keliu minuciu, kvieciausi konsultantes, pienuko buvo, bet vat valgytojas pakankamai nedirbo, o tada uzburtas ratas, jis nedirba, pienas mazeja ir .t.t. ismokau ji zadinti, kelti, kad valgytu, maitinau sededama, ji zadindama, maitindavau po valanda, neduodavau miegoti ilgiau nei 3 val (pirma men), svoris neaugo, as nepasidaviau, vakarais prakebedavo po 4 val ir daugiau... o turint omeny, kad dar ir dukryte dvieju neturejo, nebuvo man lengva... kitos turbut butu susprogusios nuo prisigaminusio pienuko, o as neaaa... neklausiau pediatru ir neprimaitinau... po 1.5 men buvo padarytas kraujo tyrimas, kuris rode, kad kraujas yra per tirstas tokiam leliui - isvada truksta skysciu, kardiologe siule duoti vandens gerti... bet jus manau suprantate, kad siuo atveju, ne vandens jam (ypac kai svoris neauga) o maisto truksta... tada mano sprendimas (kad ir koks skaudus) buvo primaitinti misiniu... dariau kaip sako teorija - pirma papas, paskui misinys... tik vat su tuo neocate (ji pradejom siek tiek veliau) yra toks dalykas, kad jis jau suvirskintas maistas ir virskinimo fermentu jam nereikia, todel jis nera tinkamas tam modeliui - papas paskui misinys, todel siulymas buvo, kas antra karta papas + misinys, kas antra misinys...
nusitraukineti as jo nenusitraukinejau, tik dabar, kai duodu tik misini, kad guzu nebutu... ir tiek... nebeturiu as iliuziju, kad jo bus tiek, kad uzteks... todel nebematau prasmes atstatineti... beje maniskis ir svoriu nepasizymi - yra po apatine 3% riba 4u.gif o nepakankamas maistas irgi gali tureti savu pasekmiu...

nezinau, as del misinio, nes jis vistik netinka, vienintelis likes variantas dar ozkos pienas, bet jo busenoje, as net nedristu bandyti duoti...
Ausru, man nuosirdziai maistelio tema yra labai skaudi, nes visada maniau, kad naturalumas (MP) yra visiskas geris, neveltui gamtos taip sustatytas, o jo neturejimas, man asmeniskai varo nepilnavertiskumo jausma, net ir dabar rasydama apsizliumbiau, todel labai prasau, nebekalbam apie tai, nes man labai skaudu verysad.gif

Olgina, berods tu siulei man vietele masinoje i meeta g.gif , tai jei ji bus laisva (nes kazkas lyg su leliuku zadejo vaziuoti), itraukit... bet ir as pati dar nezinau ar MB liks su dviem, ar vaziuosu su mazuoju 4u.gif na bet kai artes data tada pasiziuresim 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Daddygirl @ 2009 03 18, 18:04)
mes jau issiaiskinom, kad mums nei karve nei ozka ne drauges  unsure.gif
ka dar butu galima bandyt kazin?... is manes jau juokias aplinkiniai, kad tiek ilgai vaika maitinu  unsure.gif gal kefyra bandyt?.. unsure.gif

kazkur skaiciau, kad kumeles pienas artimiausias MP, kazi is kur jo gauti reiketu g.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2009 03 18, 13:23)
O del hormonu irgi turiu savo nuomone - vargiai tu su jais is tos krizes ar epikrizes isbrisi. Negydo jie juk, tik apmaskuoja pasekmes, o alergija juk is vidaus lipa.
Beje, pas koki alergologa gydotes? Nesiule zyrteko i kazka kita pakeisti? Mes irgi ji gerem, ne gerejo, o tik blogejo. Kai issakiau savo pastebejimus Cerniauskui, tai jis man issaiskino, kad musu atveju netinka mums nei zyrtekas, nei aerius, ir paskyre ketotifena. Vakar sugirdziau 1/4 tabletes nakciai ir poveiki is karto pastebejau, ko nebuvo nei su zyrteku nei su tavegiliu. Isvada - antihistamininius irgi reikia atsitaikyti.

Matai, mums zyrtekas labai ir Aerius tinka, o nuo Ketotifeno blogyn eina, bandem prieš metus, ir dabar bandem ,tai kaklas net šlapiuoti pradėjo.
Ir kas idomiausia kiekvienas gydytojas siulo vis kitus vaistus. Mes labai daug gydytojų praėjom ir vaistų, bet kas padeda vis dėlto pačiai teko atsirinkti.
O Tavegylio nebėra prekyboje.
O per paūmejimus visi kyša Prednizolono tabletes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lince1: 18 kovo 2009 - 19:46
Sveikutės smile.gif

Oho kaip sparčiai plepam bigsmile.gif , puslapiai tik keičiasi biggrin.gif

QUOTE(Otaip @ 2009 03 18, 06:51)
išsiaiškinom, kad dėl blogos storosios žarnos peristaltikos kaupiasi dujos ir visokie toksinai žarnyne, nes kaip reikiant neišstumiamas kakutis (nors kakoja ji labai dažnai, bet po nedaug labai ir labai sunkiai steni  doh.gif ) - taigi, bandysim dar iš kitos pusės eit prie mūs AD  rolleyes.gif

Kokiu būdu išsiaiškinot?

QUOTE(kgintare @ 2009 03 18, 13:55)
nugi buvom mes siandien su mazaja pas garsuji Grusauska. sake, kad Metai visai ne atopinis dermatitas, o sausa oda  unsure.gif  sake, jei butu atopinis dermatitas tai nieztetu, atseit jai jokios alergijos nera. Sakiau, kad alergiski pienui tai klause is kur istraukiau, sakiau kad po pieno labai pablogeja odos bukle - nepatikejo!!!

Tai gal tikrai Mėtai tik sausa oda? Pvz mano oda irgi sausa, nuo didelio pieno kiekio mane išberia, bet AD aš neturiu. Gal neduok pieno, bandyk kefyrą.

QUOTE(popove @ 2009 03 18, 14:48)
sveikos mamytes, mes taip pat turėjom šią problemytę. Tai gydytoja išrašė laticort kremo ir praėjo. Nesenai vel atsirado, bet tik ant kojų, dabar vel tepu ir vel praeina. Kai buvom pas gydytoja tai ji paklausė ar niekur negaliu gaut ožkos pieno, kažin kodel[SIZE=7]

Pirmiausia visada reikia pasidomėti kokius vaistus gydytoja išrašo mirksiukas.gif . Atsakymą jūs jau gavote iš vienos mamytės - tepate savo vaiką hormonais, tad nieko nuostabaus, kad patepus viskas praėjo. O vat po kiek laiko vėl viskas lenda. Ir čia be galo taip galit teplioti - hormonai tik viršų sutvarkys, bet ne vidų. Apie hormonų žalingą poveikį galite pasiskaityti pirmame mūsų temos puslapyje arba susiraskite info per google. Hormonai - tikrai ne išeitis. O kodėl jūs gydytojos neklausėte dėl to, kodėl jinai jūsų užklausė apie galimybę gauti ožkos pieno?

QUOTE(Daddygirl @ 2009 03 18, 18:04)
mes jau issiaiskinom, kad mums nei karve nei ozka ne drauges  unsure.gif
ka dar butu galima bandyt kazin?... is manes jau juokias aplinkiniai, kad tiek ilgai vaika maitinu  unsure.gif gal kefyra bandyt?.. unsure.gif

Vyresnėliui joks pienas netiko, tik keyrą gėrėm. O dabar viskas tinka smile.gif

QUOTE(geguzevasaris @ 2009 03 18, 18:29)
Nusprendžiau mest kavą, bet šiandien tai žiaurios lomkės man...

Man žalia arbata gerai veikia, tik poveikis pasijaučia po 1-2val, o kava suveikia staigiai.

QUOTE(Mortele @ 2009 03 18, 18:41)
Ausru, man nuosirdziai maistelio tema yra labai skaudi, nes visada maniau, kad naturalumas (MP) yra visiskas geris, neveltui gamtos taip sustatytas, o jo neturejimas, man asmeniskai varo nepilnavertiskumo jausma, net ir dabar rasydama apsizliumbiau, todel labai prasau, nebekalbam apie tai, nes man labai skaudu  verysad.gif

Mortele, aš vyresnėlio visai nemaitinau, nes ligoninėje man pieną perdegino. Mažiukui nuo pirmų dienų MP neužteko, turėjau primaitinti. Bet nesistengiau dėl to labai nervintis, kiek buvo, tiek duodavau ir nesiverčiau per galvą, kad jo būtų kibirais. Tuoj mažiui bus 1,4 metukų, o MP dar turiu. Ir nesvarbu, kad jo tėra tik kaip desertui, apie jokį pavalgymą net kalbos nėra (padaugėja jei daug skysčių išgeriu), bet kiek yra, tiek duodu ir nesuku galvos. Tikrai nesijausk nepilnavertė vien todėl, kad negali pilnai maitinti mažiulio 4u.gif . Nei tu tokia pirma, nei paskutinė mirksiukas.gif . Jei dar kažkiek to pieno turi, duok kiek turi ir nekvaršink sau galvos - bet kokiu atveju net ir tas lašas bus tavo vaikui į naudą mirksiukas.gif . O toliau viską palik Dievo rankoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Olgina @ 2009 03 18, 14:56)
Noreciau pasakyti, ka zinau apie Ketotifena, man alergologe sake, kad tai ne antihistamininis, o berods h lasteliu  blokatorius ir veikia jis ne kaip slopinantis preparatas, o kaip gydantis, kazkaip jis ten gerina virskinima ir jo poveikis pasirodo maziausiai po 3 savaiciu, poveikis buna labai svelnus, tai vargu, kad jis suveike iskart sudavus. Gal, pagaliau ir pas jus atejo pagerejimas ir jo neleme vaistai? bigsmile.gif O del hormonu tai taip, jie maskuoja...bet kai vaikas kankinasi ka daryt...? man tai nuolatine dilema su tais hormanais ir tept skaudu ir netept sunku, nes nemiega, verkia unsure.gif eh, sunki ta liga
Papildyta:

Chm, nzn, bet informaciniame lapelyje tai raso "Ketotifenas yra antihistamininis medikamentas, veikiantis kaip H1 receptoriu antagonistas. Jis slopina lasteliu, dalyvaujanciu uzdegimo reakcijoje, veikla. Ketotifenas vartojamas tinka bronchinei astmai gydyti ir jos profilaktikai. Be to, jis yra alerginiu ligu, iskaitant alergine sloga bei jungines uzdegima, simptominio gydymo priemone."
Apie pasalini poveiki raso stai ka: "Dazniausiai pasireiskia per stiprus raminamasis poveikis, mieguistumas....." Apie virskinimo gerinima isvis nei zodzio.
Na mums jis tikrai tiko. Neatsimenu kada taip ramiai miegojom kaip praejusia nakti, o sudavem viso labo tik ketvirtadali tablelytes. As tai esu tos nuomones, kad jeigu vaistas tinka, tai kazkoks pagerejimas is karto turi buti. Ir vat su ketotifenu tas pagerejimas ir pasimate.

Cia as apie ta ketotifena del Morteles taip isipostringavau, nes, kaip supratau, ji zyrteka duoda. Mes, kaip sakiau, visa menesi zyrteka pumpinom ir tik blogejo. Taiva, as ir sakau, gal Mortele ir jums reiketu mesti ta zyrteka ir ketotifena isbandyti?

Del hormonu, tai kai reikia, tai reikia. Bet ten irgi Mortelei buvo skirta ta mintis, kad vien tik hormonais vaiko is krizes neisvesi. Kad ir kaip sunku, reikia ieskoti kas alergizuoja, kazka daryti kitaip. Girdejau ir as ta dermatologu nuomone, kad tepti grynu hormonu - isvis kraupu, as ne uz ka tokio dalyko savo vaikui nedaryciau.
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2009 03 18, 22:45)
Chm, nzn, bet informaciniame lapelyje tai raso "Ketotifenas yra antihistamininis medikamentas, veikiantis kaip H1 receptoriu antagonistas. Jis slopina lasteliu, dalyvaujanciu uzdegimo reakcijoje, veikla. Ketotifenas vartojamas tinka bronchinei astmai gydyti ir jos profilaktikai. Be to, jis yra alerginiu ligu, iskaitant alergine sloga bei jungines uzdegima, simptominio gydymo priemone."
Apie pasalini poveiki raso stai ka: "Dazniausiai pasireiskia per stiprus raminamasis poveikis, mieguistumas....." Apie virskinimo gerinima isvis nei zodzio.
Na mums jis tikrai tiko. Neatsimenu kada taip ramiai miegojom kaip praejusia nakti, o sudavem viso labo tik ketvirtadali tablelytes. As tai esu tos nuomones, kad jeigu vaistas tinka, tai kazkoks pagerejimas is karto turi buti. Ir vat su ketotifenu tas pagerejimas ir pasimate.

na gal as ka nors ne taip supratau g.gif svarbiausia, kad jums padeda, super, dziaugiuosi, mes tai ketotifena menesi gerem ir jokio poveikio, gerem zyrteka ir jokio poveikio, tai dabar nieko nebegeriam, galvoju gal ta aerius ar kaip jis ten isbandyti g.gif

Papildyta:
QUOTE(Mortele @ 2009 03 18, 19:41)

Olgina, berods tu siulei man vietele masinoje i meeta  g.gif , tai jei ji bus laisva (nes kazkas lyg su leliuku zadejo vaziuoti), itraukit... bet ir as pati dar nezinau ar MB liks su dviem, ar vaziuosu su mazuoju  4u.gif na bet kai artes data tada pasiziuresim  4u.gif

Mortele, jei tik kuri mamyte navaziuos, 2 vietos iskart rezervuotos tau 4u.gif
Atsakyti
Patarkit kuo jus tepat kai būna tos raudonos dėmės? mum jau keletas dienų jos vis laikosi ir kasdien vis plačiasi verysad.gif nebežinau kokį tapalą bepirkt doh.gif
kai bandžiau eksperimentą su kiauliniais taukais, tepiau jais kelias dienas , nieko gero, jokio poveikio :dar tepiau su Aveeno kremu, jis mum irgi per mažai drėkina, jau naktį pradeda dukriukas kasytis doh.gif
dėl maisto, tai atrodo valgom tą patį, nieko naujo nebandom, buna ramu , ramu o po kiek laiko tik bast ir paūmėjimas, nu niekaip nesuprantu to AD verysad.gif
Atsakyti
Sveikutes...
Apleidau jusu pokalbius siek tiek, susirgo mano zuikis.. temperatura buvo uzkilusi
Vis mastem kas cia per bacila uzpuole, bet gal visgi tai dantukai (nors dar ju nesulaukem)... o ir pasikankinom keleta nakteliu.

Aisku, atejau su klausimu blush2.gif
Kai jau nebera isberimu ant veiduko - reikia tept kuom nors? TEPA?
Nes buvo isberimai - tepem fucicort ir dar drekint excipial arba bepantenu reikejo.
Ale kai jau baigesi isberimai, tepiau tik excipialu... po kurio laiko vel islindo mazi paberimai. Nesinori fucicortu iskarto tept... g.gif ar geriau tik pamacius pirmuosius berimus- tept? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Blue_rose @ 2009 03 19, 01:08)
Sveikutes...
Apleidau jusu pokalbius siek tiek, susirgo mano zuikis.. temperatura buvo uzkilusi
Vis mastem kas cia per bacila uzpuole, bet gal visgi tai dantukai (nors dar ju nesulaukem)... o ir pasikankinom keleta nakteliu.
Aisku, atejau su klausimu  blush2.gif
Kai jau nebera isberimu ant veiduko - reikia tept kuom nors? TEPA?
Nes buvo isberimai - tepem fucicort ir dar drekint excipial arba bepantenu reikejo.
Ale kai jau baigesi isberimai, tepiau tik excipialu... po kurio laiko vel islindo mazi paberimai. Nesinori fucicortu iskarto tept...  g.gif  ar geriau tik pamacius pirmuosius berimus- tept?  g.gif

Sveika 4u.gif oho, ficikort is stipresniu hormonu, patarciau isvis jo ant veiduko netept, geriau jau hydrocortizona ar cutivate skiesta. Man buvo toks atvejis, kai mano maziukei 2 men kudikiui israse tokia grietinele, kur buvo imaisytas hormonas eloconas, cia dermotologe poliklinikoj pasistenge ir net nepasake ,bjaurybe, kad ten hormonai, niu as, ramiausiai tepiau maziukei veiduka ir ka...dabar turiu panele su issipletusiomis kraujagyslemis ant veiduko verysad.gif
tai mamyte, pasaugok savo aukseli. Siaip tepti hormonais reiktu tik krastutiniu atveju, jei imanoma istverti be ju, visai netepk, tik drekink, drekink, drekink. Kuo drekinti...na, cia, deja, kas vieniems tinka kitiems ne, reikia atrasti bandymu metu. Laikykites 4u.gif
Atsakyti

nezinau, ka tau del MP atsakyti, viskas ka tu parasei tiesa, o bet taciau... netaip paprastas ilysti i kiekvienos kaili, visas teorijas as zinau, daug skaiciau, daug domejausi... as visada norejau maitinti pati, net kitu minciu neturejau, dejau visas pastangas nuo pat pradziu, nezinau kodel pas mane jo nesigamino pakankamai, viena is priezasciu, kad galbut sunku ji traukti...

skaiciau ir asara braukiau, nes praktiskai musu istorija papasakojai verysad.gif

Amica, tai, kad Metule to pieno ir negauna lotuliukas.gif o jei gauna tai tada shakes su shakutem doh.gif tas pats su kvieciais, juodais serbetnais ir dar "n" produktu sad.gif
Nu negali gi nuo sausos odos plemais raudonais varyti, spuogiuku atsirasti ir niekada nepraeiti g.gif Beje nors Grusauskas sake, kad Metai tik monetine egzema ant kojos, bet paskaiciau pasigooglinus kad tai irgi alergines reakcijos padarinys doh.gif tai kaip suprast??? cia sausa oda ar alergija kazkam?
Mano mama turi bronchine astma su visom sienligem ir t.t. as turiu sienlige, MB mociute su bronchine astma todel turiu teorini pagrinda tiketi, kad yra tikimybe, jog Meta yra kazkam alergiska. Dar vienas niuansas, ja kazkas sualergizuoja taip, kad uzburksta visa nosiarykle ir ji nebeprakvepuoja unsure.gif padeda tokiu atveju tik zyrtec, bet po kol kas jokiais tyrimais nerandam kas cia taip alergizuoja verysad.gif LOR gydytojai visas viltis deda i alergologus, o pastarieji skescioja rankomis, nes imunoglubolinas 7.7, visi kiti daryti tyrimai neigiami doh.gif Vot tau ir misle keturgysle lotuliukas.gif
Nenoriu tiesiog numoti ranka ir finale paspausti ranka astmai... Gal visgi imanoma jai uzbegti uz akiu unsure.gif Duok Dieve, kad Meta butu tik sausiaode bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kgintare: 19 kovo 2009 - 09:25
4u.gif

Mes vakar ir pas Grušauską buvom,nes ant nugarytės atsirado tokių pūlingų spuogiukų,kurie tai išnyksta,tai vėl atsiranda. Pasirodo koks tai folikulitas(plauko šaknelės uždegimas) 4 dienas liepė tepti Fucidin H

Pas jį kaip visada liūdna nebuvo mirksiukas.gif sako tokiam gražiam vaikui tokia mama papuolė. Sakau mama ir graži lotuliukas.gif Nu nu vaikas į tėtį.

Prieš mus pas jį buvo šviesiaplaukė mama su mergaite,pagalvojau,kad gal kgintarė,bet kai paskaičiau,kad su vyru buvo,tai vadinasi nea biggrin.gif
Papildyta:
Va koks ilgas mūsų sarašiukas thumbup.gif (Otaip pageidavimu keičiam laiką smile.gif)
Balandžio 26d 12val. Megoj mirksiukas.gif

Daddygirl (Kaunas)
dautan (Kaunas)
Otaip (Vilnius)
Laiskriste (Kaunas)
Olgina (Vilnius)
Meda01 (Kaunas)
Mortele (Vilnius)
kgintare (Kaunas)
lawanda (Vilnius)
egle33 (Vilnius)
Lince1 (Panevėžys) gal
Piranij@ (Kaunas/Vilnius)
Papildyta:
QUOTE(geguzevasaris @ 2009 03 18, 18:29)
Aš dabar eksperimentuoju- šiandien negėriau, tai baigiu išprotėt, iškart nuo pietų migreninis galvos skausmas apėmė, žiovulys nuolatinis, nuovargis...

Tris mėnesius nuo gimdymo  negėriau, bet vieną naktį (praeitą savaitę)mano dukriukas nemiegojo, tai ryte išgėriau, kad susiorientuočiau aplinkoje lotuliukas.gif .Ir man ji toooooookia skani pasirodė, kad visą savaitę leidau sau kasryt po puoduką , kad gyvenimas gražesnis būtų. Ir sutapimas ar ne , nežinau , bet jai apie burnytę ir ant žandukų alerginis bėrimas metėsi.
Nusprendžiau mest kavą, bet šiandien tai žiaurios lomkės man...

Manau,kad išgersi kavos puodelį nieko blogo tikrai nebus mirksiukas.gif ir tu būsi linksmesnė ir energingesnė ir vaikui geriau bus,kai mama linksmesnė bus ax.gif

Mes ir pernai vargom su tais bėrimais aplink burnytę. Aš manau,kad čia dėl seiliojimosi ir dar aišku pasitrina su rankytėm. Juk alergijos priešai sako šiluma ir drėgmė(bent jau taip mums sakydavo pediatrė). Aš kremukais tepdavau,kai miegodavo ant sausos odelės. O tu kaip tepi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laiskriste1: 19 kovo 2009 - 10:03
Ausru, man nuosirdziai maistelio tema yra labai skaudi, nes visada maniau, kad naturalumas (MP) yra visiskas geris, neveltui gamtos taip sustatytas, o jo neturejimas, man asmeniskai varo nepilnavertiskumo jausma, net ir dabar rasydama apsizliumbiau, todel labai prasau, nebekalbam apie tai, nes man labai skaudu  verysad.gif

Mortele, tikrai labai atsiprasau, kad tokia skaudzia tema palieciau, bet as irgi zinok kryziaus kelius perejau, kol mano vaikas ismoko normaliai valgyti. Pirmus menesius pas mus is viso buvo taip, kad vos kelias sekundes patraukes jis spjaudavo kruti ir klykdavo. Visi su kuo konsultavausi man tvirtino, kad jam sunku traukti, jis nervuojasi, nes yra alkanas. Kiek kartu buvo kad vaikas i asaras ir as is paskos is nevilties. Karta buvo taip, kad gal kelias dienas pralaikiau ji toki alkana. Bet misinio ne karto nepasiuliau, apie misini net minties neprileidau. Jeigu vyras, i musu valgymo kankyne beziuredamas, uzsimindavo, kad gal jau gana, gal bandom ta misini - net urgzti pradedavau smile.gif Taip elgiausi visai ne del tos paskatos, kad mp absoliutus geris vaikui. Esu skaiciusi, kad cezario budu gime vaikai buna lepesni, nemoka uz save pakovoti gyvenime, nes gimimas nekainavo jiems jokiu pastangu. Tai vat ir sakiau savo vaikui: "Kas cia per lepsis is taves isaugs, jeigu jau gimdamas kelio neprasiskynei, o dabar dar net piena tingi smarkiau patraukti". Ir taip kankinomes, kol pagaliau mano vaikis suvoke, ka reikia daryti norint, kad pilvelis butu pilnas. Kitaip sakant, ismoko uz save pakovoti biggrin.gif Ir dabar oho koks kovotojas auga lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mortele @ 2009 03 18, 19:41)
nezinau, ka tau del MP atsakyti, viskas ka tu parasei tiesa, o bet taciau... netaip paprastas ilysti i kiekvienos kaili, visas teorijas as zinau, daug skaiciau, daug domejausi...

Oij nesinervink tu taip del to MP, nors as ir pati nervinuos lotuliukas.gif pas mane jo irgi nebuvo pakankamai mirksiukas.gif o svarbiausia kad vienoj kruty buvo, o kitoj tik laabai laabai mazai g.gif tai tikrai nemanau kad nuo psichologijos cia taip, tiesiog taip lemta matyt g.gif o ir mano vaikas kadangi abzora dydele tai ir trukdavo pastoviai doh.gif Pvz viena pazistama turiu, tai mergyte patraukia keleta minuciu ir soti, net nebeima ii burna, o maniske abi istustindavo ir jai dar mazai budavo lotuliukas.gif Su pientraukiu bandziau nusitraukt kad paziuret kiek yra, tai tikrai buvo nemazai, tik neatgaminu dabar kiek... ale vistiek jai neuztekdavo, apetitu nesiskunde lotuliukas.gif Tai nuo 3 menesio nutraukiau visiskai MP ax.gif Augam kol kas gerai, jokiom ligom, persalimais ir t.t. nesergam mirksiukas.gif o AD atsairado maitinant dar g.gif

QUOTE(ausru @ 2009 03 19, 11:11)
Mortele, tikrai labai atsiprasau, kad tokia skaudzia tema palieciau, bet as irgi zinok kryziaus kelius perejau, kol mano vaikas ismoko normaliai valgyti. Pirmus menesius pas mus is viso buvo taip, kad vos kelias sekundes patraukes jis spjaudavo kruti ir klykdavo. Visi su kuo konsultavausi man tvirtino, kad jam sunku traukti, jis nervuojasi, nes yra alkanas. Kiek kartu buvo kad vaikas i asaras ir as is paskos is nevilties. Karta buvo taip, kad gal kelias dienas pralaikiau ji toki alkana. Bet misinio ne karto nepasiuliau, apie misini net minties neprileidau. Jeigu vyras, i musu valgymo kankyne beziuredamas, uzsimindavo, kad gal jau gana, gal bandom ta misini - net urgzti pradedavau  smile.gif Taip elgiausi visai ne del tos paskatos, kad mp absoliutus geris vaikui. Esu skaiciusi, kad cezario budu gime vaikai buna lepesni, nemoka uz save pakovoti gyvenime, nes gimimas nekainavo jiems jokiu pastangu. Tai vat ir sakiau savo vaikui: "Kas cia per lepsis is taves isaugs, jeigu jau gimdamas kelio neprasiskynei, o dabar dar net piena tingi smarkiau patraukti". Ir taip kankinomes, kol pagaliau mano vaikis suvoke, ka reikia daryti norint, kad pilvelis butu pilnas. Kitaip sakant, ismoko uz save pakovoti  biggrin.gif Ir dabar oho koks kovotojas auga  lotuliukas.gif

nu nera pas mane tiek kantrybes schmoll.gif Pavydziu tau 4u.gif maniske pastoviai vakarais klykdavo nes alkana budavo doh.gif tai ilgai nekankinusi duodavau misinuka blush2.gif
Atsakyti