maziukui zyyymiai geriau, aisku nuo hormonu... na bet kaip Olgina (ir kitos anksciau) sake - taip ir balansuojam ant tos "tepti-netepti" ribos sirdi skauda kad tepi, bet dar labiau skauda jei matai kaip kankinasi... o dabar maniskis tik burbulus pucia, kvatojasi, viskuo domisi, sesei juokiasi, net akyciu kampuciai i virsu pakilo
QUOTE(ausru @ 2009 03 18, 12:23)
Vaje kaip kankinasi mazuliukas . Uzuojauta. Bet vis tik, Mortele, as kitaip viska daryciau. Del to pienuko, tai tu be reikalo jo neatstatineji, nes panasu, kad tas Neocate jam netinka. O atstatyti pienuka ne taip ir sunku, pas mane kelis kartus buvo iki 20 ml sumazeje ir 3 dienas palaikiusi vaika "ant papo" atstaciau iki tiek, kad geria pilnais gurksniais ir kiek nori. Dar kelis kartus toks sumazejimas buvo pasikartojes, kol pagaliau suvokiau ka ne taip darau - pieno mazejima lemia pastovus jo nusitraukinejimas, kiekvieno laso skaiciavimas ir nuolatinis baiminimasis, kad jo mazeja, kad nepatenkins vaiko poreikio. Ir kai pagaliau isisamoninau, kad tai yra absoliuti tiesa, lioviausi tampyti sau krutine su tuo pientraukiu ir isvis sukti galva uzteks ten jo ar neuzteks - pienuko turiu i valias ir daugiau nereikia vargti su tais sumazejimais ir atstatinejimais. Joks pientraukis taip gerai nestimuliuoja pieno gamybos, kaip naturalus vaiko zindymas. Juk vaikui zindant gaminasi hormonas oksitocinas, nuo kurio ir priklauso kiek pienuko pasigamins kitam maitinimui. Kuo ilgiau zinda - tuo geriau. Nu bet ka as cia, jau vel i pamokymus isileidau , vis mokytojiskas charakteris prasiverzia
O del hormonu irgi turiu savo nuomone - vargiai tu su jais is tos krizes ar epikrizes isbrisi. Negydo jie juk, tik apmaskuoja pasekmes, o alergija juk is vidaus lipa.
Beje, pas koki alergologa gydotes? Nesiule zyrteko i kazka kita pakeisti? Mes irgi ji gerem, ne gerejo, o tik blogejo. Kai issakiau savo pastebejimus Cerniauskui, tai jis man issaiskino, kad musu atveju netinka mums nei zyrtekas, nei aerius, ir paskyre ketotifena. Vakar sugirdziau 1/4 tabletes nakciai ir poveiki is karto pastebejau, ko nebuvo nei su zyrteku nei su tavegiliu. Isvada - antihistamininius irgi reikia atsitaikyti.
O del hormonu irgi turiu savo nuomone - vargiai tu su jais is tos krizes ar epikrizes isbrisi. Negydo jie juk, tik apmaskuoja pasekmes, o alergija juk is vidaus lipa.
Beje, pas koki alergologa gydotes? Nesiule zyrteko i kazka kita pakeisti? Mes irgi ji gerem, ne gerejo, o tik blogejo. Kai issakiau savo pastebejimus Cerniauskui, tai jis man issaiskino, kad musu atveju netinka mums nei zyrtekas, nei aerius, ir paskyre ketotifena. Vakar sugirdziau 1/4 tabletes nakciai ir poveiki is karto pastebejau, ko nebuvo nei su zyrteku nei su tavegiliu. Isvada - antihistamininius irgi reikia atsitaikyti.
zyrtec'o neduodu, dermetologe sake mest ji lauk...vat susidomejau tuo ketotifenu nes siuo metu tavegili duodu, vaikstom pas Vaiciulioniene, nes ji turi teise misini kompensuojama israsyti
nezinau, ka tau del MP atsakyti, viskas ka tu parasei tiesa, o bet taciau... netaip paprastas ilysti i kiekvienos kaili, visas teorijas as zinau, daug skaiciau, daug domejausi... as visada norejau maitinti pati, net kitu minciu neturejau, dejau visas pastangas nuo pat pradziu, nezinau kodel pas mane jo nesigamino pakankamai, viena is priezasciu, kad galbut sunku ji traukti... nuo pat pradziu jis luzdavo prie papo po vos keliu minuciu, kvieciausi konsultantes, pienuko buvo, bet vat valgytojas pakankamai nedirbo, o tada uzburtas ratas, jis nedirba, pienas mazeja ir .t.t. ismokau ji zadinti, kelti, kad valgytu, maitinau sededama, ji zadindama, maitindavau po valanda, neduodavau miegoti ilgiau nei 3 val (pirma men), svoris neaugo, as nepasidaviau, vakarais prakebedavo po 4 val ir daugiau... o turint omeny, kad dar ir dukryte dvieju neturejo, nebuvo man lengva... kitos turbut butu susprogusios nuo prisigaminusio pienuko, o as neaaa... neklausiau pediatru ir neprimaitinau... po 1.5 men buvo padarytas kraujo tyrimas, kuris rode, kad kraujas yra per tirstas tokiam leliui - isvada truksta skysciu, kardiologe siule duoti vandens gerti... bet jus manau suprantate, kad siuo atveju, ne vandens jam (ypac kai svoris neauga) o maisto truksta... tada mano sprendimas (kad ir koks skaudus) buvo primaitinti misiniu... dariau kaip sako teorija - pirma papas, paskui misinys... tik vat su tuo neocate (ji pradejom siek tiek veliau) yra toks dalykas, kad jis jau suvirskintas maistas ir virskinimo fermentu jam nereikia, todel jis nera tinkamas tam modeliui - papas paskui misinys, todel siulymas buvo, kas antra karta papas + misinys, kas antra misinys...
nusitraukineti as jo nenusitraukinejau, tik dabar, kai duodu tik misini, kad guzu nebutu... ir tiek... nebeturiu as iliuziju, kad jo bus tiek, kad uzteks... todel nebematau prasmes atstatineti... beje maniskis ir svoriu nepasizymi - yra po apatine 3% riba o nepakankamas maistas irgi gali tureti savu pasekmiu...
nezinau, as del misinio, nes jis vistik netinka, vienintelis likes variantas dar ozkos pienas, bet jo busenoje, as net nedristu bandyti duoti...
Ausru, man nuosirdziai maistelio tema yra labai skaudi, nes visada maniau, kad naturalumas (MP) yra visiskas geris, neveltui gamtos taip sustatytas, o jo neturejimas, man asmeniskai varo nepilnavertiskumo jausma, net ir dabar rasydama apsizliumbiau, todel labai prasau, nebekalbam apie tai, nes man labai skaudu
Olgina, berods tu siulei man vietele masinoje i meeta , tai jei ji bus laisva (nes kazkas lyg su leliuku zadejo vaziuoti), itraukit... bet ir as pati dar nezinau ar MB liks su dviem, ar vaziuosu su mazuoju na bet kai artes data tada pasiziuresim
Papildyta:
QUOTE(Daddygirl @ 2009 03 18, 18:04)
mes jau issiaiskinom, kad mums nei karve nei ozka ne drauges
ka dar butu galima bandyt kazin?... is manes jau juokias aplinkiniai, kad tiek ilgai vaika maitinu gal kefyra bandyt?..
ka dar butu galima bandyt kazin?... is manes jau juokias aplinkiniai, kad tiek ilgai vaika maitinu gal kefyra bandyt?..
kazkur skaiciau, kad kumeles pienas artimiausias MP, kazi is kur jo gauti reiketu