Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XI tema

QUOTE(klaudi @ 2009 03 18, 08:49)
O koki kraujo tyrima dare,is pirsto ar is venos? Nezinojau,kad is kraujo galima pamatyti virskinimo sutrikimus,gal zinai,koks butent karujo rodiklis tai rodo,kokios jo normos ir koks jis pas jus?  blush2.gif Mums irgi su virskinimu problemos, as pati tai matau, o gydytoja sako viskas gerai. Zodziu,noriu pati issiaiskinti,nes girdejau, kad sutvarkius virskinima,pasitraukia ir AD.

ir mums įdomu dėl to kraujo tyrimo, kokį čia darė? nes mums buvo virškinimo problemų, o ir alergija visa per žarnyną eina, neberia, bent jau taip manom. nors kažkodėl irgi AD diagnozavo.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Burbuliene @ 2009 03 17, 23:31)
Dar norejau pasitikslint  rolleyes.gif  O jei patepat veideli tai viskas praeina ir buna gerai?  g.gif

Aha, praeina. mes tempam suu Dermobaza riebiu kremu jis be vandens. Gal jus tepat su kremu kuris turi vandens ir kai iseinat i lauka pasalat? Tepkit bent 20 minuciu pries lauka tada mirksiukas.gif O geriau isigykit riebu krema kaip Dermobaza ax.gif
Nu ta prasme praeina sausumas jei nusauseja, o rausti tai zandai vistiek parausta, bet juk tai manau normalu g.gif O gal jums raudoni zandai buna visada?? nes mums tai ne, kai pavalgo parausta bet po kokiu 10 minuciu vel normalios spalvos buna mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 18 kovo 2009 - 10:42
QUOTE(Mortele @ 2009 03 17, 11:55)
Labukas  4u.gif
as ji misiniu tik maitinu (Neocate kur amino rugsciu pagrindu, be karves pieno ir be soju), MP neatstatineju, nebematau prasmes  verysad.gif ir taip buvo 1/3 mazdaug, o dabar sumazejo iki maziau nei 100 ml per para, tai jau cia voveraites Vingio parke tik juokinsiu su tokiu kiekiu  lotuliukas.gif kosytes jau galima butu pradeti duot, bet kad nesinori ant tokio kuno duoti, nematysiu ar kas neprovokuoja  doh.gif

apie dermatologa... sakykim zinios nei geros, nei blogos... ta prasme daug nieko naujo nepasake, kas dziugina, kad alergologo ir dermatologo ligos eiga matoma panasiomis akimis... stafilokoku ir streptokoku pozymiu nera, tiesiog taip bujoja AD... kazkiek pakoregavo tepaliukus, pralove smegenis del hormoniniu, logikos tame jos paskyme matau - kad hormoniniu tepalu maisyti su niekuo nereiketu, nes firmos desimtmeciais kuria tepalus, o pas mus paima ir sumaiso, galbut su visai nesuderinamais kitais tapalais, kuriais galima sumazinti, ar numusti visai tikraja hormoninio tepalo poveiki, ko pasekoje jis veikia prasciau, nepakankamai... na cia jei kuriais mamytei pades susimastyti ir pabandyti... nes mums su tais maisytais vat jau 2 men nepavyksta is epikrizes isbristi...
bet kas vakar "pasiseke", tai padare kaku "laiku" ir nuveziau disbiozes tyrimui, po savaiteles lauksiu atsakymo, tai jei koks stafilokokas vis tik bus parodys

Vaje kaip kankinasi mazuliukas verysad.gif . Uzuojauta. Bet vis tik, Mortele, as kitaip viska daryciau. Del to pienuko, tai tu be reikalo jo neatstatineji, nes panasu, kad tas Neocate jam netinka. O atstatyti pienuka ne taip ir sunku, pas mane kelis kartus buvo iki 20 ml sumazeje ir 3 dienas palaikiusi vaika "ant papo" atstaciau iki tiek, kad geria pilnais gurksniais ir kiek nori. Dar kelis kartus toks sumazejimas buvo pasikartojes, kol pagaliau suvokiau ka ne taip darau - pieno mazejima lemia pastovus jo nusitraukinejimas, kiekvieno laso skaiciavimas ir nuolatinis baiminimasis, kad jo mazeja, kad nepatenkins vaiko poreikio. Ir kai pagaliau isisamoninau, kad tai yra absoliuti tiesa, lioviausi tampyti sau krutine su tuo pientraukiu ir isvis sukti galva uzteks ten jo ar neuzteks - pienuko turiu i valias ir daugiau nereikia vargti su tais sumazejimais ir atstatinejimais. Joks pientraukis taip gerai nestimuliuoja pieno gamybos, kaip naturalus vaiko zindymas. Juk vaikui zindant gaminasi hormonas oksitocinas, nuo kurio ir priklauso kiek pienuko pasigamins kitam maitinimui. Kuo ilgiau zinda - tuo geriau. Nu bet ka as cia, jau vel i pamokymus isileidau ax.gif, vis mokytojiskas charakteris prasiverzia blush2.gif

O del hormonu irgi turiu savo nuomone - vargiai tu su jais is tos krizes ar epikrizes isbrisi. Negydo jie juk, tik apmaskuoja pasekmes, o alergija juk is vidaus lipa.
Beje, pas koki alergologa gydotes? Nesiule zyrteko i kazka kita pakeisti? Mes irgi ji gerem, ne gerejo, o tik blogejo. Kai issakiau savo pastebejimus Cerniauskui, tai jis man issaiskino, kad musu atveju netinka mums nei zyrtekas, nei aerius, ir paskyre ketotifena. Vakar sugirdziau 1/4 tabletes nakciai ir poveiki is karto pastebejau, ko nebuvo nei su zyrteku nei su tavegiliu. Isvada - antihistamininius irgi reikia atsitaikyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 18 kovo 2009 - 12:25
Brangiosios, gal kam reikia tepaliuko Elidel? 4u.gif
As nusipirkau sau, bet jis man per silpnas, nepadeda. Porą kartų tepiau. Norėčiau parduot, nežinau, kiek siūlyti, gal apie 45Lt, nes 65Lt mokejau, susitartume.

Rasykit, jei kam reikia, tiesiai el. pastu: jolitaviluckiene@yahoo.com.
Atsakyti
Sveikutes,

nugi buvom mes siandien su mazaja pas garsuji Grusauska. Ai nieko toks vyriokas, saldainiu vaikui dave, nors prasiau, kad neduotu, nes mes neduodam, sake vaikams viska reikia duoti doh.gif aisku ir vyrui pusrycius liepe i lova nesti, sake, kad Metai visai ne atopinis dermatitas, o sausa oda unsure.gif sake, jei butu atopinis dermatitas tai nieztetu, atseit jai jokios alergijos nera. Sakiau, kad alergiski pienui tai klause is kur istraukiau, sakiau kad po pieno labai pablogeja odos bukle - nepatikejo!!! Na visi sitie paistalai paklausiau pro ausis praleidau, gal kiek save apraminau, ir kas svarbiausia issiaiskinau, kad ant kojytes kietas raudonas plemas ne grybas, o monetine egzema. Butent del to plemuko ir ejau. Ai tiesa vyra apreke, kai drausmino musu princese, kad lenda kabinete i spinteles, sake cia vaikams viskas galima lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
Laba visoms 4u.gif ,

mūsų AD bent jau kol kas miega thumbup.gif , odelė švarut švarutėlė ax.gif 3 tfu, po paskutinio išbėrimo, tepiau cutivate porą kart ir dabar jau pora sav. kaip ramu, nu labai tikiuos, kad ilgam.
Dėl susitikimo, aš iš aleksoto, tai kas be auto galėsiu priegriebt mirksiukas.gif, bet kaip jau minėjot, reik dar dagyvent iki tos 26 bigsmile.gif
Atsakyti
sveikos mamytes, mes taip pat turėjom šią problemytę. Tai gydytoja išrašė laticort kremo ir praėjo. Nesenai vel atsirado, bet tik ant kojų, dabar vel tepu ir vel praeina. Kai buvom pas gydytoja tai ji paklausė ar niekur negaliu gaut ožkos pieno, kažin kodel[SIZE=7]
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2009 03 18, 13:23)

O del hormonu irgi turiu savo nuomone - vargiai tu su jais is tos krizes ar epikrizes isbrisi. Negydo jie juk, tik apmaskuoja pasekmes, o alergija juk is vidaus lipa.
Beje, pas koki alergologa gydotes? Nesiule zyrteko i kazka kita pakeisti? Mes irgi ji gerem, ne gerejo, o tik blogejo. Kai issakiau savo pastebejimus Cerniauskui, tai jis man issaiskino, kad musu atveju netinka mums nei zyrtekas, nei aerius, ir paskyre ketotifena. Vakar sugirdziau 1/4 tabletes nakciai ir poveiki is karto pastebejau, ko nebuvo nei su zyrteku nei su tavegiliu. Isvada - antihistamininius irgi reikia atsitaikyti.

Noreciau pasakyti, ka zinau apie Ketotifena, man alergologe sake, kad tai ne antihistamininis, o berods h lasteliu blokatorius ir veikia jis ne kaip slopinantis preparatas, o kaip gydantis, kazkaip jis ten gerina virskinima ir jo poveikis pasirodo maziausiai po 3 savaiciu, poveikis buna labai svelnus, tai vargu, kad jis suveike iskart sudavus. Gal, pagaliau ir pas jus atejo pagerejimas ir jo neleme vaistai? bigsmile.gif O del hormonu tai taip, jie maskuoja...bet kai vaikas kankinasi ka daryt...? man tai nuolatine dilema su tais hormanais ir tept skaudu ir netept sunku, nes nemiega, verkia unsure.gif eh, sunki ta liga
Papildyta:
Pasiguosiu siandien ir as verysad.gif , buvo pas mus po pablogejimo trumpas pagerejimas, o dabar ir vel AD lenda visu grazumu, siandien vel nakti prastai miegojo, kasesi, verke...nzn ka daryti, kaip nuimti ta niezuli g.gif
Atsakyti
QUOTE(Meda01 @ 2009 03 18, 14:46)
Dėl susitikimo, aš iš aleksoto, tai kas be auto galėsiu priegriebt mirksiukas.gif, bet kaip jau minėjot, reik dar dagyvent iki tos 26 bigsmile.gif

mane mane prigriebk bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(popove @ 2009 03 18, 15:48)
sveikos mamytes, mes taip pat turėjom šią problemytę. Tai gydytoja išrašė laticort kremo ir praėjo. Nesenai vel atsirado, bet tik ant kojų, dabar vel tepu ir vel praeina. Kai buvom pas gydytoja tai ji paklausė ar niekur negaliu gaut ožkos pieno, kažin kodel[SIZE=7]

Nuliudinsiu jus, tai hormoninis kremukas, tai nieko keisto, kad praejo ir atsirado, hormonai tik uzmaskuoja alergija, kai hormonu poveikis pasibaigia viskas vel islenda schmoll.gif Jus pasiskaitykite sukaupta info temeles pradzioje, gausiai drekinkite odele, stebekite vaikucio reakcijas i maista ir ko greiciau sveikite 4u.gif Del ozkos pienuko...girdejau, kad kai kuriems vaikuciams, turintiems alergija karves pienui ozkos pienas tinka, nors kai as apie tai paklausiau musu alergologes, tai ji pasake, kad jei netinka karves pienas, netiks ir ozkos g.gif
Atsakyti
mes jau issiaiskinom, kad mums nei karve nei ozka ne drauges unsure.gif
ka dar butu galima bandyt kazin?... is manes jau juokias aplinkiniai, kad tiek ilgai vaika maitinu unsure.gif gal kefyra bandyt?.. unsure.gif
Atsakyti
Daddygirl, mirksiukas.gif
vadinasi esi su stažu ir gali kitas puikiai konsultuot mirksiukas.gif
Ar tu geri kavą?

Aš dabar eksperimentuoju- šiandien negėriau, tai baigiu išprotėt, iškart nuo pietų migreninis galvos skausmas apėmė, žiovulys nuolatinis, nuovargis...

Tris mėnesius nuo gimdymo negėriau, bet vieną naktį (praeitą savaitę)mano dukriukas nemiegojo, tai ryte išgėriau, kad susiorientuočiau aplinkoje lotuliukas.gif .Ir man ji toooooookia skani pasirodė, kad visą savaitę leidau sau kasryt po puoduką , kad gyvenimas gražesnis būtų. Ir sutapimas ar ne , nežinau , bet jai apie burnytę ir ant žandukų alerginis bėrimas metėsi.
Nusprendžiau mest kavą, bet šiandien tai žiaurios lomkės man...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo geguzevasaris: 18 kovo 2009 - 18:30