QUOTE(Blue_rose @ 2009 02 27, 12:56)
Galvoju jau apie ivedima i raciona grudines koses.. bet kiek pasidomejau, labai daug kosiu spec.vaikams yra su cukrum, su visokiom uogom, sokoladais
Aš visas košes viriau pati.
QUOTE(egle33 @ 2009 02 27, 18:44)
prieš keletą dienų mamytė rasa23 uždavė klausimą ar yra čia mamyčių, kurių pirmas vaikutis sirgo AD, o antras ar trečias vaikutis - ne. Kol kas nei viena mama neatsiliepė. Negaliu patikėt, kad nėra tokių atvejų? Gal bent jau esate girdėjusios apie nepasireiškusį AD antriems/tretiems vaikučiams? Brūkštelkit, jei žinot. Man labai aktualu. Ačiū!
Ir man labai aktualu galvojant apie ateities perspektyvas. Žiūrint iš mano pačios pozicijų - man būta alergijos apraiškų, o vat mano jaunesnei sesei - nieko, tik lyg jautri dulkėms (dideliam kiekiui ir tai ne 100 proc. tikra). Taip pačiai ir puskės šeimoje - vyresnė duktė turi paveldėtą šalčio alergiją, jaunesnė - nieko.
QUOTE(lawanda @ 2009 02 27, 19:10)
mes gerem aptamil plius kur nuo metuku, mums tiko
O ar vaikutis buvo alergiškas pieno produktams?
QUOTE(Amica @ 2009 02 27, 20:05)
Aš kažkodėl nemanau, kad tokių atvejų būtų
. Jei jau pirmas vaikas turėjo AD, tai laaabai didelė tikimybė ir tolesniems vaikams. Nes AD dažniausiai yra paveldimas. Skiepai, antibiotikai, maistas ir pan. ir t.t. gali tik paaštrinti AD, išprovokuoti ankstesnį jo atsiradimą.
Niekas nežino kaip susidėlios genai ir ar vaikutis turės AD, na, bet tikimybė didelė, jeigu pirmasis alergiškas. Sunku apie tai žinoti
QUOTE(Daddygirl @ 2009 02 27, 20:26)
as zinau kelis atvejus, kai vienas is dvynuku turi AD, o kitas - ne.
Aš alergologiniam buvau sutikus mamytę, kurios vienam dvynukui AD, kitam - nieko. Jie skirtingų lyčių, tai nebus homozigotiniai.
Šiandien kalbėjau su sesute polikl. - sako alergiškų vaikų ypač padaugėjo po to, kai vienais metais degė tie durpynai... Berods prieš 7 metus...