Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XI tema

QUOTE(Olgina @ 2009 02 27, 17:23)
Tai puiki mintis, as vis pagalvoju, kad jei kas mane, nepatyrusia mamyte, butu ispejes apie sia bjauria liga, tai gal mum pavyktu jos isvengti, nes dar budama nescia kilogramais valgiau citrusinius vaisius ir saldumynus, buvo koks tai nevaldomas potraukis, o pagimdziusi stengiausi maitintis sveikai, bet valgiau viska, nes neturejome problemu su pilvuku ir riesutus ir pomidorus ir sokoladinius surelis, tai pagalvoju, gal as cia kalta del musu AD tokios sunkios formos, bet jau saukstai po pietu, tik va noretusi labai kitus apsaugoti kiek imanoma. smile.gif

drinks_cheers.gif

Mamytės, padėkite jei galite... Gal bent žinote kur NEOCATE pigiau nusipirkti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Doti @ 2009 02 27, 17:27)
drinks_cheers.gif

Mamytės, padėkite jei galite... Gal bent žinote kur NEOCATE pigiau nusipirkti  ax.gif

O kodel jus norite pirkti, juk iki metuku jis yra kompensuojamas valstybes 100 procentu, paprasykite, kad jusu alergologas jums israsytu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Olgina @ 2009 02 27, 18:23)
Tai puiki mintis, as vis pagalvoju, kad jei kas mane, nepatyrusia mamyte, butu ispejes apie sia bjauria liga, tai gal mum pavyktu jos isvengti, nes dar budama nescia kilogramais valgiau citrusinius vaisius ir saldumynus, buvo koks tai nevaldomas potraukis, o pagimdziusi stengiausi maitintis sveikai, bet valgiau viska, nes neturejome problemu su pilvuku ir riesutus ir pomidorus ir sokoladinius surelis, tai pagalvoju, gal as cia kalta del musu AD tokios sunkios formos, bet jau saukstai po pietu, tik va noretusi labai kitus apsaugoti kiek imanoma. smile.gif

Nu žinok aš šį nėštumą (trečias vaikutis ) buvau ypatingai atidi sau ir savo mažylei...Tiek maistą žiūrėjau, nei tabletėlės nuo galvos skausmo neišgėriau, nei lašelio alkoholio, sultis pati spaudžiau, sėlenas valgiau nuo vidurių užkietėjimo, kad nereiktų vaistų gert, buityje jokios chemijos schmoll.gif Nu ir ką? Ogi AD pasireiškė anksčiausiai negu kitiems dviems mano vaikams.Taigi sakau, ne mes čia kaltos, o tai , kad gyvenimas eina geryn -"greičiau, patogiau, įvairiau " viskas (maistas, gyv. būdas ir kt)... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(geguzevasaris @ 2009 02 27, 17:48)
Nu žinok aš šį nėštumą (trečias vaikutis ) buvau ypatingai atidi sau ir savo mažylei...Tiek maistą žiūrėjau, nei tabletėlės nuo galvos skausmo neišgėriau, nei lašelio alkoholio, sultis pati spaudžiau, sėlenas valgiau nuo vidurių užkietėjimo, kad nereiktų vaistų gert,  buityje jokios chemijos schmoll.gif Nu ir ką? Ogi AD pasireiškė anksčiausiai negu kitiems dviems mano vaikams.Taigi sakau, ne mes čia kaltos, o tai , kad  gyvenimas eina geryn -"greičiau, patogiau, įvairiau "  viskas (maistas, gyv. būdas ir kt)... verysad.gif

niu kaip keista g.gif matyt, tai yra genuose uzprogramuota, jei lemta sirgti, tai ir sirgsi. O pas jus seimoje apart vaiku kas nors serga AD? Pas mane tai vyras sirgo vaikysteje ir dabar karts nuo karto pasirodo tas AD, bet kaip pasirodo be priezasties taip ir dingsta, o valgo tai jis viska g.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytės,

prieš keletą dienų mamytė rasa23 uždavė klausimą ar yra čia mamyčių, kurių pirmas vaikutis sirgo AD, o antras ar trečias vaikutis - ne. Kol kas nei viena mama neatsiliepė. Negaliu patikėt, kad nėra tokių atvejų? Gal bent jau esate girdėjusios apie nepasireiškusį AD antriems/tretiems vaikučiams? Brūkštelkit, jei žinot. Man labai aktualu. Ačiū!
Atsakyti
QUOTE(Laiskriste1 @ 2009 02 27, 17:18)

Mamos,o gal kurių geria vaikučiai pienuką tą kur jau nuo metų galima duoti? Aptamil,Nestle ar dar kokį?

mes gerem aptamil plius kur nuo metuku, mums tiko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Blue_rose @ 2009 02 27, 12:56)
Gal kas zino, kokia yra kose be jokiu ten priedu.. tiesiog avizine kose ar kazkokia kita..? Nes dar negaliu duot tokios koses, kur pati valgau, gi jiems ten kazkaip miltukai buna, uzpili..
Ar jus verdat paprasta kose ir su blenderiu malat?  g.gif

is hipp radau nusipirkti grikiu koses, 99,9 proc grikiu, be pieno misiniu ir kt priedu, uzpilti ja reikia misiniu kuri vaikas geria. O kitu kol kas neieskojau, nes uzmetus aki pastebejau kad visos su visokiais priedais, tai verdu pati, uzpilu misinuku ir sublenderiuoju thumbup.gif miezius jau isbandem, ryt virsim kviecius biggrin.gif
Atsakyti
smile.gif

QUOTE(egle33 @ 2009 02 27, 17:44)
prieš keletą dienų mamytė rasa23 uždavė klausimą ar yra čia mamyčių, kurių pirmas vaikutis sirgo AD, o antras ar trečias vaikutis - ne. Kol kas nei viena mama neatsiliepė. Negaliu patikėt, kad nėra tokių atvejų? Gal bent jau esate girdėjusios apie nepasireiškusį AD antriems/tretiems vaikučiams? Brūkštelkit, jei žinot. Man labai aktualu. Ačiū!

Aš kažkodėl nemanau, kad tokių atvejų būtų g.gif . Jei jau pirmas vaikas turėjo AD, tai laaabai didelė tikimybė ir tolesniems vaikams. Nes AD dažniausiai yra paveldimas. Skiepai, antibiotikai, maistas ir pan. ir t.t. gali tik paaštrinti AD, išprovokuoti ankstesnį jo atsiradimą.

QUOTE(Raganaa999 @ 2009 02 27, 18:14)
is hipp radau nusipirkti grikiu koses, 99,9 proc grikiu, be pieno misiniu ir kt priedu, uzpilti ja reikia misiniu kuri vaikas geria. O kitu kol kas neieskojau, nes uzmetus aki pastebejau kad visos su visokiais priedais, tai verdu pati, uzpilu misinuku ir sublenderiuoju  thumbup.gif  miezius jau isbandem, ryt virsim kviecius  biggrin.gif

Oi, kviečių duoti nerizikuočiau doh.gif . Tai vienos iš labiausiai alergizuojančių kruopų unsure.gif . Geriau pirkit rugių dribsnius, virkite pati ir sublenderiuokite.

Beje, grikiai taip pat gali alergizuoti unsure.gif . Jūs dar kartą paskaitykite info temos pradžioje apie maistą mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amica: 27 vasario 2009 - 19:07
QUOTE(egle33 @ 2009 02 27, 16:44)
Sveikos, mamytės,

as zinau kelis atvejus, kai vienas is dvynuku turi AD, o kitas - ne.
Atsakyti
Amica - ačiū už puikius naujus namus 4u.gif

QUOTE(Daddygirl @ 2009 02 27, 19:26)

Įdomu, o tie dvynukai homozigotiniai (iš vieno kiaušinėlio)?

Dvi su puse dienos mėginau tepti mažiui A- Derma Exomega. Labai netiko schmoll.gif Anksčiau jokio efekto neturėjo, o dabar unsure.gif . Praėjo 4 dienos, kol tepant TS pagaliau susitvarkė kojytės doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dautan: 27 vasario 2009 - 20:01
QUOTE(Olgina @ 2009 02 27, 19:00)
niu kaip keista g.gif matyt, tai yra genuose uzprogramuota, jei lemta sirgti, tai ir sirgsi. O pas jus seimoje apart vaiku kas nors serga AD?

schmoll.gif Niekas nesirgo, o ankstesnių kartų (senelių )mes nežinom ar vaikystėje sirgta.Bet spėju , kad ne, nes prieš šimtmetį nebuvo nei užteršto oro, nei konservantų (vieninteliai "konservantai" druska- mėsai, cukrus -uogienei).Gal kuris nors iš jų turėjo jautrią odą, kas evoliucionavo šiame amžiuje į AD g.gif ?

QUOTE(egle33 @ 2009 02 27, 19:44)
Sveikos, mamytės,

Nežinau.Pas mane visi ir kiekvienas paskesnis-vis labiau.
QUOTE(Raganaa999 @ 2009 02 27, 20:14)
i miezius jau isbandem, ryt virsim kviecius  biggrin.gif

Ir aš nerizikuočiau su kviečiais.Nors jie man iš visų košių -patys skaniausi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Blue_rose @ 2009 02 27, 12:56)
Galvoju jau apie ivedima i raciona grudines koses.. bet kiek pasidomejau, labai daug kosiu spec.vaikams yra su cukrum, su visokiom uogom, sokoladais

Aš visas košes viriau pati.

QUOTE(egle33 @ 2009 02 27, 18:44)

Ir man labai aktualu galvojant apie ateities perspektyvas. Žiūrint iš mano pačios pozicijų - man būta alergijos apraiškų, o vat mano jaunesnei sesei - nieko, tik lyg jautri dulkėms (dideliam kiekiui ir tai ne 100 proc. tikra). Taip pačiai ir puskės šeimoje - vyresnė duktė turi paveldėtą šalčio alergiją, jaunesnė - nieko.

QUOTE(lawanda @ 2009 02 27, 19:10)
mes gerem aptamil plius kur nuo metuku, mums tiko smile.gif

O ar vaikutis buvo alergiškas pieno produktams?

QUOTE(Amica @ 2009 02 27, 20:05)
Aš kažkodėl nemanau, kad tokių atvejų būtų  g.gif . Jei jau pirmas vaikas turėjo AD, tai laaabai didelė tikimybė ir tolesniems vaikams. Nes AD dažniausiai yra paveldimas. Skiepai, antibiotikai, maistas ir pan. ir t.t. gali tik paaštrinti AD, išprovokuoti ankstesnį jo atsiradimą.

Niekas nežino kaip susidėlios genai ir ar vaikutis turės AD, na, bet tikimybė didelė, jeigu pirmasis alergiškas. Sunku apie tai žinoti verysad.gif

QUOTE(Daddygirl @ 2009 02 27, 20:26)

Aš alergologiniam buvau sutikus mamytę, kurios vienam dvynukui AD, kitam - nieko. Jie skirtingų lyčių, tai nebus homozigotiniai.
Šiandien kalbėjau su sesute polikl. - sako alergiškų vaikų ypač padaugėjo po to, kai vienais metais degė tie durpynai... Berods prieš 7 metus... 4u.gif
Atsakyti