Meet'o labai noreciau
As lietuvoje nuo balandzio 8d iki geguzes pradzios.
QUOTE(Daddygirl @ 2009 03 13, 19:18)
Tai gal ir derinkimės prie Tavęs?
Pagaliau turim mikroelementų tyrimo iš plauko atsakymą. Labiausiai trūksta sūneliui natrio (5 kartus mažiau nei turėtų būti), taip pat vario ir geležies, kalcio ir kobalto, mangano. Gavom gana geras maisto lenteles, su tiksliu mikroelementų kiekiu juose. Mėginsim kol kas situaciją tvarkyti maisto pagalba, vėliau tyrimą kartosim. Jei būtų didesnis - naudotume papildus. Panašu, kad remiantis tyrimo rezultatais reikalinga nefrologo konsultacija.
Bendrai - situacija pas mus pagerėjusi. Racionas prasiplėtęs, sirgo praėjusią savaitę, bet tai neturėjo blogo poveikio odai (pirmas kartas kad nepaveikė). Tiek naujienų iš mūsų stovyklos
QUOTE(Laiskriste1 @ 2009 03 13, 13:11)
ausru tu kažkada rašei apie kažkokį Kepenį,pajūrį ir dar kažką ten . Tai manau ,jei tik finansai leidžia varyk greičiau pailsėti,pakeisk aplinką bus ir tau, ir vaikui geriau
Tai kad plesikas tas Kepenis pasidare. Pries kelis metus buvau - uz programa apie 500Lt mokejau, o dabar jau 1200Lt uz viena zmogu plesia. Su vyru jau 2400LT gaunasi + dar benzas - ir cia tik i musu Palangele. Tai MB sako, kad geriau kur nors i uzsieni pailseti vaziuot, nes ta Palanga jau taip igrisus .
Bet kas ne karto nebuve Palangos sveikatos mokykloje, tai tikrai verta apsilankyti. Bet geriau vaziuoti siltu metu laiku, nes po rytines mankstos 7 val. ryto tokiu metu listi i jura tai brr
Jeigu domina ka nors dar kokia info, tai klauskite - 2 vasaras is eiles buvome, tai daug galiu papasakot.
Papildyta:
QUOTE(Amica @ 2009 03 13, 17:31)
Galai žino, manau kiekvienas atvejis individualus. Gi yra atvejų, kai su hormonais išsigydė nuo AD ir jis nebeatsinaujino, buvo minėta mūsų temoje apie tai, tik nepamenu kuri mamytė rašė.
Toks atvejis, gal ir imanomas, jeigu ad nealerginis. Musu atveju, tai hormonai tik padeda tempti laika. Isgydyti jie niekaip neisgydo. Pries kelias dieneles apgydziau mazuli savo hormoniniu, vaizdas jau tikrai visai grazus buvo, o tik suvalgiau kazka kas jam netiko - berimai plykst ir vel visu grazumu ant viso kuno. Hormonai alergines reakcijos nestabdo, kas vyko viduje tas vyksta ir lipa i pavirsiu. Man tik baisu darosi kiek galima jais tepti? Ar neliks mano vaikas po keliu metu isvis be odos?
QUOTE(Mortele @ 2009 03 13, 17:56)
Labukai
Ausru, nea ligonine situacijos nepablogino man tiesiog nesiseka jo is tos busenos isvesti gal jau daugiau kaip 2 men (kazkur nuo nauju), is tokios krizes ligonine dave ir daug teigiamo - padare kruva tyrimu (alerginiu, MP stafilokoko, odos stafilokoko, nosies gleiviu, vidaus organu echoskopija), tepe tais hormonais, bet gerokai silpnesniais nei maniske israse... bukle gerejo pamazu, bet ir atgal sugrizo per savaite, o ne per 1-2 dienas, kaip su stipriais hormonais namie...
Ausru, nea ligonine situacijos nepablogino man tiesiog nesiseka jo is tos busenos isvesti gal jau daugiau kaip 2 men (kazkur nuo nauju), is tokios krizes ligonine dave ir daug teigiamo - padare kruva tyrimu (alerginiu, MP stafilokoko, odos stafilokoko, nosies gleiviu, vidaus organu echoskopija), tepe tais hormonais, bet gerokai silpnesniais nei maniske israse... bukle gerejo pamazu, bet ir atgal sugrizo per savaite, o ne per 1-2 dienas, kaip su stipriais hormonais namie...
Mortele, o ka tie tyrimai jums parode?
QUOTE(ausru @ 2009 03 14, 14:05)
Mortele, o ka tie tyrimai jums parode?
maisto alergija yra pienui (2 klase) ir kiausui (1 klase), kitkam nerode, nors dare dar ir kruva grudu, darzoviu, bet gydytoja sake, kad reiktu kartoti kas 2 men, nu mazas jis, nieko dar nevalge, tai gali kol kas daug nerodyti..
gyvunams, erkems, pelesiu nieko...
bet eme snargliuka is nosies - izonofilu 20%, kai norma iki 5%, o tokiems leliams is vis nieko neturetu, tai reiskia - reaguoja i aplinka (blogaja prasme), sloga alergine... sitas mane labai neramina, arteja pavasaris, zydejimas ir pan... nezinia kaip bus, o ir taip nosis visada kiurksi... isvada "padaryti namu inventorizacija" - uzuolaidu ir kilimu neturim , baldai max 2 metu senumo, butas po kap remonto, tai mums nedaug ka ir pakeisti reikia - kokosini ciuzini lauk ismeciau, ieskau silkinio dekucio, nes kolkas su vilnoniu, bet ji reikia kuo greiciau keisti... ir su vilna kontaktas gali uti tik netiesioginis (po vilnone kepure medvilnine ir pan... bet as jau vinlone i stalciu imeciau, nes atsilo uztenka medvilnines ir kapisono)
odos stafilokokas neisaugo, vat man truksta zarnyno stafilokoko, kuri bandysiu pasidaryti
disbiozes nepadarem, nes nepakajojo numatytu laiku (2 per diena is skyriaus, nuo 7 iki 11 val ryto), patys pasidarysim
vidaus organai be matomu pakitimu
kraujas blogas, bet cia gali buti del AD epikrizes
is MP isaugo odos stafilokokas (nors sitas lyg nepavojingas, gydymo neskyre, sake tik pirma pienuka nusitraukti)...
atrodo tiek
beda ta, kad tyrimus galima pasidaryti ir negulant, bet tada uz juos (dauguma) moketi reikia, disbiozes - 54 Lt, alergija is kraujo (kur standartinis sarasa 36 berods komponentu) - 150 Lt ir t.t. nu blyn o kiek dar kremams/tepalams iseina, tai nebesupranti uz ka mokescius moki
QUOTE(Mortele @ 2009 03 14, 15:09)
maisto alergija yra pienui (2 klase) ir kiausui (1 klase), kitkam nerode, nors dare dar ir kruva grudu, darzoviu, bet gydytoja sake, kad reiktu kartoti kas 2 men, nu mazas jis, nieko dar nevalge, tai gali kol kas daug nerodyti..
bet eme snargliuka is nosies - izonofilu 20%, kai norma iki 5%, o tokiems leliams is vis nieko neturetu, tai reiskia - reaguoja i aplinka (blogaja prasme), sloga alergine... sitas mane labai neramina, arteja pavasaris, zydejimas ir pan... nezinia kaip bus, o ir taip nosis visada kiurksi... isvada "padaryti namu inventorizacija" - uzuolaidu ir kilimu neturim , baldai max 2 metu senumo, butas po kap remonto, tai mums nedaug ka ir pakeisti reikia - kokosini ciuzini lauk ismeciau, ieskau silkinio dekucio, nes kolkas su vilnoniu, bet ji reikia kuo greiciau keisti... ir su vilna kontaktas gali uti tik netiesioginis (po vilnone kepure medvilnine ir pan... bet as jau vinlone i stalciu imeciau, nes atsilo uztenka medvilnines ir kapisono)
odos stafilokokas neisaugo, vat man truksta zarnyno stafilokoko, kuri bandysiu pasidaryti
disbiozes nepadarem, nes nepakajojo numatytu laiku (2 per diena is skyriaus, nuo 7 iki 11 val ryto), patys pasidarysim
is MP isaugo odos stafilokokas (nors sitas lyg nepavojingas, gydymo neskyre, sake tik pirma pienuka nusitraukti)...
atrodo tiek
atrodo tiek
Mes tai tik menesiuku uz jus vyresni, bet mums alergija vos ne viskam rode: pienui - 4 kl, kiaulienai - 3, sojai - 2, kiausiniui - 1, bulve - 1, kvieciai/ryziai/mieziai - 1, rugiai/avizos - 2, lazdyno/zemes riesutai - 1, migdolai - 2 ir tt.(jau net nepamenu viso saraso) Ir cia taip tik per mano pienuka isijautrines. Keista, kad riesutams parode, nors ju nei i burna. Na nebent kelis riesutukus karta duonoje su vaisiais perkrimtau, tai gal ir uzteko, kad isijautrintu. O didiesiems alergenams, tokiems kaip zuvis, pomidoras, sokoladas, citrusiniai ir tt. alergijos nerode - absurdas. Manau del to, kad tokiu dar su pienu nera gaves, bet jei pabandyciau, tai reakcijos ko gero ilgai netektu laukti. Karves pieno produktus valgiau tik pirma menesi, kol dar nezymus berimukai tik ant zanduku buvo - to uzteko, kad iki 4-tos klases isijautrintu. O jau 7 menesiai be pieno, surio, varskes, jogurto , ziuriu kaip vyras valgo ir seile varvinu . Tiesa, pabandziau cia kuria diena maza jogurto indeli suvalgyt, tai nespejau pamaitinti, kai viska fontanu atpyle - cia tokia mums buna 1-oji alergine reakcija dar nespejus net odos isberti.
O tie kapitaliniai remontai ir nauji baldai zinok ne i nauda - is visko formaldehidas skiriasi. Gali stai cia pasiskaityti - http://vilniaus.dien...-zudikai-117293
"Formaldehidas yra naudojamas baldų, plastikinių apdailos medžiagų, presuotos medienos, izoliacinių medžiagų gamyboje bei įeina į šių medžiagų sudėtį. Nedideliais kiekiais ši medžiaga yra randama kosmetikos priemonėse, dezodorantuose, tirpikliuose bei dezinfekcinėse medžiagose.
Formaldehidas yra bespalvės dujos, turinčios specifinį nemalonų kvapą. Ši medžiaga yra kancerogenas, t.y. vėžį sukelianti medžiaga. Nauji baldai, izoliacinės medžiagos arba gumos gaminiai gali skleisti formaldehido garus bei specifinį nemalonų kvapą net keletą metų. Ypač kenksmingos sąlygos susidaro tuose butuose bei namuose, kur yra nepakankama ventiliacija, aukšta aplinkos temperatūra ir drėgnas oras. Labai jautriems asmenims tai gali sukelti akių gleivinės dirginimą bei dirginimo reiškinius nosyje ir viršutiniuose kvėpavimo takuose. Patalpų mikroklimatas yra pagrindinis faktorius, lemiantis formaldehido koncentraciją aplinkoje. Kuo aukštesnė patalpų oro temperatūra ir kuo mažiau patalpos yra vėdinamos, tuo didesnė susidaro formaldehido koncentracija. Yra nustatyta, kad didžiausia formaldehido koncentracija susidaro žiemos mėnesiais, o mažiausia vasaros, nes tuo metu patalpos yra vėdinamos žymiai intensyviau"
http://www.asa.lt/cg...sna.cgi?grp=924
Pas mus deja irgi - ir po remonto ir nauju baldu pilna. Ruosiames kviestis tokia tarnyba is Vilniaus, kuri ima patalpu oro emini ir matuoja formaldehido koncentracija. 200Lt tokia paslauga kainuoja, tik vat nezinau ar jie vaziuos pas mus is Vilniaus.
Tai tada gal derinames visos prie Daddygirl ir planuokime i balandzio pabaiga? As is Vilniaus ir mielai atvaziuociau iki Kauno, bet Kaune visai nesiorientuoju, reiktu dar kokia mamyte i sturmanus paimti
QUOTE(dautan @ 2009 03 13, 21:34)
Tai gal ir derinkimės prie Tavęs?
Pagaliau turim mikroelementų tyrimo iš plauko atsakymą. Labiausiai trūksta sūneliui natrio (5 kartus mažiau nei turėtų būti), taip pat vario ir geležies, kalcio ir kobalto, mangano. Gavom gana geras maisto lenteles, su tiksliu mikroelementų kiekiu juose. Mėginsim kol kas situaciją tvarkyti maisto pagalba, vėliau tyrimą kartosim. Jei būtų didesnis - naudotume papildus. Panašu, kad remiantis tyrimo rezultatais reikalinga nefrologo konsultacija.
Bendrai - situacija pas mus pagerėjusi. Racionas prasiplėtęs, sirgo praėjusią savaitę, bet tai neturėjo blogo poveikio odai (pirmas kartas kad nepaveikė). Tiek naujienų iš mūsų stovyklos
Dautan, o kur toki tyrima daretes? Gal Edianoj?
Laba ,
aš irgi už meetą , smagu būtų su visom susipažint gyvai
aš irgi už meetą , smagu būtų su visom susipažint gyvai
Sveikutės...
Ojei kaip išsamiai . Dautan, o kur tą tyrimą darėtės? Aš kaip ir Aušru to paties klausiu . Ir dar mane kas domina - ar tikrai šitas tyrimas tikslus?
Girdėjus ir aš, kad remontai nėra gerai, pvz nerekomenduojama daryti remontą prieš vaiko gimimą. O kad tokia tarnyba yra ir galima namuose atlikti patikrinimą, tai tikrai labai gerai.
QUOTE(dautan @ 2009 03 13, 21:34)
Ojei kaip išsamiai . Dautan, o kur tą tyrimą darėtės? Aš kaip ir Aušru to paties klausiu . Ir dar mane kas domina - ar tikrai šitas tyrimas tikslus?
QUOTE(ausru @ 2009 03 14, 16:20)
O tie kapitaliniai remontai ir nauji baldai zinok ne i nauda - is visko formaldehidas skiriasi.
Pas mus deja irgi - ir po remonto ir nauju baldu pilna. Ruosiames kviestis tokia tarnyba is Vilniaus, kuri ima patalpu oro emini ir matuoja formaldehido koncentracija. 200Lt tokia paslauga kainuoja, tik vat nezinau ar jie vaziuos pas mus is Vilniaus.
Girdėjus ir aš, kad remontai nėra gerai, pvz nerekomenduojama daryti remontą prieš vaiko gimimą. O kad tokia tarnyba yra ir galima namuose atlikti patikrinimą, tai tikrai labai gerai.
QUOTE(Olgina @ 2009 03 14, 16:23)
Tai tada gal derinames visos prie Daddygirl ir planuokime i balandzio pabaiga? As is Vilniaus ir mielai atvaziuociau iki Kauno, bet Kaune visai nesiorientuoju, reiktu dar kokia mamyte i sturmanus paimti
Tai vėl darom meetą Megoj,tai vilnietiems bus labai patogu,nereikės klaidžioti po Kauną
Ir aišku būtų labai gerai sekmadienį
QUOTE(Laiskriste1 @ 2009 03 15, 10:40)
Tai vėl darom meetą Megoj,tai vilnietiems bus labai patogu,nereikės klaidžioti po Kauną
Man labai tinka
Mikroelementų tyrimą darėm Natūralaus gydymo centre (čia). Dėl tyrimo tikslumo - plaukas yra ta kūno dalis, kurioje yra ilgalaikė informacija. Dėl paties patikimumo - dr. A.V. Skalno metodas (čia) turi neblogą vardą.
Šešuras ir anyta naudojo pagal sudarytą schemą mokrolementus, savijauta pagerėjo, du pavyzdžiai - nebūtinai patikimi, bet man pakako, kad mėginčiau