Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XI tema

QUOTE(Raganaa999 @ 2009 03 02, 17:03)
o as hormoninius visus kur buvo prirase gaminamu ir kuriu net nepanaudojom ismeciau lauk  g.gif  kad nekiltu mintis tepti  lotuliukas.gif

Sakykit ar skiepyjat vaikus sergancius AD?
Siandien MB kaip tik vaziavo pas gyd odos, tai liepiau paklaust ar galima (nes ir mes pas ja lankomes). Tai sake jokiu budu  blink.gif  dabar griauziu save kad paskiepijau 6 menesi abiem skiepais  doh.gif  negaliu kaip nervas ima kad gyd nieko nepasake  doh.gif  o dar labiau kad pati nepasidomejau ir neuzdraudziau skiepyt  doh.gif
Uztai dabar tiksliai zinau kad mano vaikas daugiau ne vieno skiepo nematys  schmoll.gif
Beje mus isbere... niekaip nesuprantu kas cia, i AD nepanasu, ryt pas gyd keliausim, ziuresiu ka sakys  g.gif
Papildyta:

gal anyta ko uzvalgyt dave?  g.gif

mes skiepijomes pagal plana. Dabar uz 2 men musu laukia 1,3 men skiepas, tai labai jo bijau, neapsisprendziau ka daryti. Nors nepastebejau kokios tai reakcijos i skiepus, nors AD mums prasidejo nuo 1 men skiepo nuo hepatito B. Visi gydytojai vienbalsiai neigia, kad skiepas tai galejo isprovokuoti...niu ka as zinau g.gif
Atsakyti
Sveikutės...

Ausru, reikia gero hakerio, kad įsilaužt arba teks mokėt 35 dolerius doh.gif

Dėl turgelio tai puiki mintis drinks_cheers.gif

Kalbėjau su savo pediatre LT. Liepė duoti po 0,1gr vit C po valgio 1k dienoje ir girdyti Bifolac gerąsias bakterijas. Geriant antibus 1 maišelis 1k dienoje, sugėrus antibus - savaitę laiko po 2 maišelius kasdien. Kadangi aš atsisakiau 15mėn skiepo (tymai, raudoniukė, parotitas), tai užklausiau pediatrės ką ji mano dėl to. Kaip ir tikėjausi, pasakė, kad ilgam neatidėti, nebent kokiam mėnesiui, kad įtakos vaikui dėl AD nepadarys ir pan. Kaip žinom, tame skiepe yra dėtas kiaušinio baltymas, o mes kiaušinio baltymo net nesam ragavę g.gif . Kaip sureaguotų organizmas - sunku pasakyti. Netikiu aš kažkodėl tais gydytojais kas liečia skiepus schmoll.gif . Ausru, o jūs skiepijatės? Ar yra mamų, kurios neskiepijo vaikų su AD šiuo skiepu?. O tos, kurios skiepijote - kaip reakcija?
Papildyta:
QUOTE(Olgina @ 2009 03 02, 16:07)
mes skiepijomes pagal plana. Dabar uz 2 men musu laukia 1,3 men skiepas, tai labai jo bijau, neapsisprendziau ka daryti. Nors nepastebejau kokios tai reakcijos i skiepus, nors AD mums prasidejo nuo 1 men skiepo nuo hepatito B. Visi gydytojai vienbalsiai neigia, kad skiepas tai galejo isprovokuoti...niu ka as zinau g.gif

Olgina, nejau tikiesi, kad sakys kitaip? lotuliukas.gif . Netikiu aš tais gydytojais, kas dėl skiepų schmoll.gif . Mano vyresnėlio pediatrė, nuostabi gydytoja, buvo uždraudusi absoliučiai visus skiepus vaikui iki kol dermatitas nepasitraukė. Gavom tik pirmą skiepą tuberkuliozės ligoninjė ir viskas. Ir iki 11mėn jokių skiepų neturėjom. O paskui prieš kiekvieną skiepą iš vakaro liepdavo sugidryti tavegilio, kad reakcijos nebūtų, kad organizmo neįaudrinti ir pan. Nežinau tik kur dabar ta gydytoja dirba, bet turiu mintį ją susirasti, nors praėjo jau daug metų.
Atsakyti

gal anyta ko uzvalgyt dave? g.gif
[/quote]

as apie tai ir pagalvojau, bet jei ir dave, tai neprisipazins, be sansu doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Amica @ 2009 03 02, 17:14)
Olgina, nejau tikiesi, kad sakys kitaip?  lotuliukas.gif . Netikiu aš tais gydytojais, kas dėl skiepų  schmoll.gif . Mano vyresnėlio pediatrė, nuostabi gydytoja, buvo uždraudusi absoliučiai visus skiepus vaikui iki kol dermatitas nepasitraukė. Gavom tik pirmą skiepą tuberkuliozės ligoninjė ir viskas. Ir iki 11mėn jokių skiepų neturėjom. O paskui prieš kiekvieną skiepą iš vakaro liepdavo sugidryti tavegilio, kad reakcijos nebūtų, kad organizmo neįaudrinti ir pan. Nežinau tik kur dabar ta gydytoja dirba, bet turiu mintį ją susirasti, nors praėjo jau daug metų.

ir as netikiu gydytojais kas liecia skiepus, bet ir neskiepyti nesiryztu, kaskart skaudancia sirdimi nesu vaika skiepytis verysad.gif gal ir be reikalo esu tokia neryztinga..., o paskui tarsi pateisinu save tokiu budu, kad neva gydytojai rekomenduoja. Ziurejau as ir ta baisu filma "visa tiesa apie skiepus" rusu kalba...eh, kiek visokiu baisybiu ir neaiskumu toje medicinoje, tvirtos nuomones sio klausimu niekaip nesusidarau, vis plaukioju ir abejoju unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Raganaa999 @ 2009 03 02, 16:03)
o as hormoninius visus kur buvo prirase gaminamu ir kuriu net nepanaudojom ismeciau lauk  g.gif  kad nekiltu mintis tepti  lotuliukas.gif

Sakykit ar skiepyjat vaikus sergancius AD?
Siandien MB kaip tik vaziavo pas gyd odos, tai liepiau paklaust ar galima (nes ir mes pas ja lankomes). Tai sake jokiu budu  blink.gif  dabar griauziu save kad paskiepijau 6 menesi abiem skiepais  doh.gif  negaliu kaip nervas ima kad gyd nieko nepasake  doh.gif  o dar labiau kad pati nepasidomejau ir neuzdraudziau skiepyt  doh.gif
Uztai dabar tiksliai zinau kad mano vaikas daugiau ne vieno skiepo nematys  schmoll.gif
Beje mus isbere... niekaip nesuprantu kas cia, i AD nepanasu, ryt pas gyd keliausim, ziuresiu ka sakys  g.gif
Papildyta:

gal anyta ko uzvalgyt dave?  g.gif

As savo dukra skiepijau visais privalomais skiepais, nezinojau, kad alergisku vaiku skiepyti negalima. Tiesa, drauge savo alergiskos dukros neskiepijo nei vienu skiepu, bet vaika vistiek kaip bere, taip beria ir nezinia kaip cia geriau elgtis. Mano dukros po skiepu neberdavo, nebuvo jokios reakcijos, tik viena karta buvo pakilusi temperatura.
Siaip po antibiotiku vartojimo gerasias bakterijas reikia gerti 3 menesius, nes pavartojus antibus 3 dienas, organizmas atsistatineja 1 menesi.
Mamos, o kur jus perkat vaikams taukmedzio sviesta?
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2009 03 02, 11:56)
O saknys tokios gilios, ir suo taip giliai ikastas, kad vargu ar kada nors iskapstysim. Begale veiksniu pries nestuma ir nestumo metu. Pradedant tuo, kad mes jau 4 karta su alergijos apraiskom, komplikuotas nestumas (progesteronas iki 20 nestumo savaites, magnis ir tt.), dar komplikuotesnis gimdymas (keli buteliai skatinancio hormono oksitocino, maziausiai 15 buteliuku penicilino tiesiai i vena, nes gydytoju terminais "ilgas bevandenis", galiausiai narkoze+cezaris, po jo lasalines, nuskausminamieji - viskas juk per pienuka vaikui nuejo) - vat ir gavosi tas, kas gavosi. Vaikutis gime is paziuros grazutis, sveikutis, ivertino - 9/10. Pasekmes pradejo listi po keliu savaiciu ir tebelenda iki siol - geometrine progresija, netgi be AD budingu atoslugiu.

Is daktaru patarimu naudos - 0 sveiku. Realiai jie nezino ka su tokiu vaiku daryti. Antihistamininiai, bent jau tie, kuriuos gerem iki siol, mums neveike. Hormonai - tik kol tepu. Homeopatiniai - dar labiau pablogina ir taip jau sunkia padeti.
Maitinti pataria mp kuo ilgiau - bet mums jau 7 menesiai, vaikas jau nori ko nors rimciau - pamates mus valgant net apsilaizo. Bandziau duoti ryziu - dar labiau isbere, pabandziau bulves - vos ausu nenusirove nuo sukilusio niezulio. Musu pediatre - "nuo cukinijos, pradekit nuo cukinijos". Nu bet is kur tos cukinijos tokiu metu laiku gauti? Turiu omenyj ekologiskos, bobutes uzaugintos. O parduotuvines, kinietiskos, ispaniskos ar dar kokios nesiryztu duoti. Tai kiek mes cia su tuo mp tempsim - neisivaizduoju.

Va taip ir gyvenam. Vis delto teisus buvo kazkas pasakes, kad musu pragaras yra cia, Zemeje, o ne po jokios ten mirties. 

Bet aciu visoms mamos uz palaikyma  smile.gif  4u.gif , kaip nors, mes kaip nors isgyvensim  smile.gif . Ir toliau ieskosim, bandysim atrasti kas mums padetu.

Ausru,laikykites 4u.gif 4u.gif nutariau ir as papasakoti savo nestumo ir gymdymo istorija, kad galbut nesijaustum kalta, nes nebutinai komplikuotas nestumas ir gymdymas tai isprovokavo. Kai buvai nescia progesterona geriau nuo 8 iki 12 savaites profilaktiskai, kad nepersileisciau. Paskui viskas ejo kaip sviestu patepta, jokiu problemu...tik vat gimdos kaklelis labai anksti sutrumpejo, tai gydytojas gasdino prieslaikiniu gymdymu, tai daug teko guleti. Pagimdziau per valanda nuo saremiu pradzios, be jokiu skatinimu ir nuskausminamuoju, mergyte ivertino 10/10 ir ka...turime labai sunku AD.
Atsakyti
Sveikutes,
mano panele ne geryn o blogyn eina... net nebera noro cia ka nors ir rasyt ar skaityti... lygioj vietoj blogeja, tai dar labiau pykstu kad dare tyrima tik ikvepiamiem alergenam verysad.gif Niekada mazgei isbertu vietu neniestejo, o dabar ir niezulys prasidejo, visa spranda nusidraskius iki shashu... Ir isvis pradejo berti labai nebudingose vietose...

Dar vienas klausimelis, kazin ar galima musu alergiukams duoti vit C tabletes su gliukoze? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Olgina @ 2009 03 02, 17:20)
as apie tai ir pagalvojau, bet jei ir dave, tai neprisipazins, be sansu doh.gif
Papildyta:

ir as netikiu gydytojais kas liecia skiepus, bet ir neskiepyti nesiryztu, kaskart skaudancia sirdimi nesu vaika skiepytis verysad.gif gal ir be reikalo esu tokia neryztinga..., o paskui tarsi pateisinu save tokiu budu, kad neva gydytojai rekomenduoja. Ziurejau as ir ta baisu filma "visa tiesa apie skiepus" rusu kalba...eh, kiek visokiu baisybiu ir neaiskumu toje medicinoje, tvirtos nuomones sio klausimu niekaip nesusidarau, vis plaukioju ir abejoju unsure.gif

A tu anytai pasakyk kad prasidejo vaikui alergija, ir noretum zinoti ko kita karta neduoti lotuliukas.gif

vava man ir sunku apsispresti buvo... nors buvau nusprendus kad neskiepysiu tuo DTP skiepu.. ale kai pasakiau gydytojai tai vos ne tragedija... is pradziu sako NEGALIMA, cia privaloma lotuliukas.gif tada paaiskinau kad neprivalomi skiepai lotuliukas.gif nu aisku prigasdino visokiom ligom.. liepe atnest pasirasyta pareiskima abieju tevu kad atsisakom skiepu ir t,.t... nu tai vat vis delto paskiepyjom lotuliukas.gif ale dabar galiuosi ir tiksliai zinau kad daugiau nebeskiepysiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2009 03 02, 17:14)
o jūs skiepijatės? Ar yra mamų, kurios neskiepijo vaikų su AD šiuo skiepu?. O tos, kurios skiepijote - kaip reakcija?

Mes ir neskiepijom 15 mėn.skiepu,kol kas atidėjom,gal kada vėliau.Mane pačią,kai gimiau,dar ligoninėj po pirmo skiepo išbėrė,tai uždraudė tada tolimesnius skiepus.
Ištiesų labai sunku apsispresti.
Atsakyti
QUOTE(Olgina @ 2009 03 02, 17:54)
As turiu excipial u hydrolotion beveik pilna indeli

Tas labai labai gerai vasarą pasideginus nuraminti odą. O be to, įdegis gražiau laikosi, nesilupa, taip kad pasilaikyk mirksiukas.gif
Rekomenduoju iš asmeninės patirties.
Atsakyti
QUOTE(geguzevasaris @ 2009 03 02, 18:43)
Tas  labai labai gerai  vasarą  pasideginus nuraminti odą. O be to, įdegis gražiau laikosi, nesilupa, taip kad pasilaikyk mirksiukas.gif
Rekomenduoju iš asmeninės patirties.

aisku, aciukas tada, prisilaikau vasarai smile.gif mamytes, kam reikia Dexeryl? Atsiliepkite
Atsakyti
Mamytės patarkit kokį sirupą geriau duoti esant šlapiam kosuliui g.gif Turiu Stodal ir Prospan,gal dar kokį žinot efektingą ax.gif

Ir dar,gal žinot kokį liaudišką receptą nuo užkimimo. Prie šlapio kosulio mes dar ir užkimom. Vasarą ir tas pats buvo,tai pediatrė liepė gert Prospan sirupą. Na aišku skysčių tai daug geriam. Dar nupirkau Aptamil Plus pienuko,tai geria kolkas patenkintas bigsmile.gif

Kažkaip ligos puola. doh.gif Pas mus kovas,tai visos šeimos sirgimo menuo doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laiskriste1: 02 kovo 2009 - 18:32
QUOTE(ausru @ 2009 03 01, 10:32)
lotuliukas.gif  (- juokas per asaras)

Pas mus jau visas arsenalas tokiu ginklu. Leiskit pavardinsiu:  Balmandol aliejus, Essex Plus, Iwostin, Excipial Hydrolotion, Excipial U Lipolotion, A-derma Exomega, Uriage Xemose, Uriage Pruriced Creme, Uriage terminis vanduo,Bioderma Atoderm PO zinc, Decubal, taukmedzio sviestas Atrodo ginklu kaip ir pakankamai ar ne? O dar niekada mano vaiko oda neatrode taip baisiai, ir dar niekada iki siol as nesijauciau tokia bejege pries AD.

Tiesa, dar ginklu sarasa reiketu papildyti visokiom vonelem, kurias mes isbandem - ramuneliu, medetku, lakisiaus, avizu. Ir dar homeopatiniu kruva surasyti reiketu. Nu ir dar hormoninius - Fucidin H, Hidrokortizonas, Cutivate.

Dar ir antihistamininius reiketu pamineti - zyrtekas, tavegilis - naudos jokios.

Nu ir aisku dar hipoalergine dieta, nuo kurios vos kulnus pavezu. Namuose - jokiu kilimu, jokiu gyvunu, jokios sintetikos, jokios vilnos, jokiu chemikalu. Visas valymo priemones perku ekologisku prekiu parduotuvej, taip pat ir skalbimo miltelius AlmaWin (nors nepastebejau jokio skirtumo tarp Neutral, kuriu bent jau dvigubai ilgiau uztenka ir AlmaWin uz kosmine kaina) Patalyne - speciali antialergine.

Aplankem kruvas daktaru - 2 dermatologus, 2 alergologus, 2 homeopatus. Iskankinom vaika ir pasidarem kraujo tyrima maisto paletei, po kurio paaiskejo, kad vaikas alergiskas praktiskai VISIEMS maisto produktams - net ir tiems, kurie ieina i hipoalergine dieta.
Kaip manot, mamos, ar as nepakankamai kovojau su AD? Ka dar galeciau padaryti del savo vaiko? (cia, aisku, klausimas daugiau retorinis)

doh.gif Na sunku tikrai, pati turi tokį sergantį sūnelį ir tai yra chroniška liga, kuri arba pasibaigs paauglystėje arba tęsis iki pat senatvės....Išbandžiau ir aš viską ir kraujo tyrimus išsireikalavau, bet kaip sergame taip ir sergame, nors mažiau bet vistiek iškreiptu veideliu kasosi.... doh.gif Naktys iki šiol iki galo neišmiegotos, neramus ir nekantrus vaikas, kad kito jau ir nebesinori, nes galvoji, kad kito tokio paties jau nebepakeltumei.... doh.gif Tačiau kaip yra taip yra, ir reikia tuos vaikučius kažkaip užauginti g.gif žuvų taukų ir mes gėrėme, ir dabar nustojome, bet nesuprasi nuo ko čia blogėja ar gėrėja, darželyje dietos irgi nepalaikysi nes mato ir nori tai ką valgo visi....Niekada nebuvo išbertas veidelis, dabar ir jį išbėrė, net širdį skauda, ir net nežinai kaip tam vaikeliui savo padėti verysad.gif

Ausru, nežinau ar padėtų bet pabandykite pagerti Vallergan sirupo, bet stebint akylai pašalinius efektus kuriuos kiekvienas vaistas turi... g.gif
Žodžiu sunka ką ir patarti nes pati vargstu ir nerandu būdų kaip tą AD sunaikinti...matyt teks kankintis iki paauglystės doh.gif
Atsakyti