Įkraunama...
Įkraunama...

Breketininkių plepesiai (jubiliejinė tema)

Sveikos,kreipiuosi i tas ,kurioms jau nueme breketus.Gal galite papasakoti kaip ten vyskat viskas?ar visoms nudilina dantis? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vertejaxxx @ 2010 03 26, 08:18)
Na, gal ne taip pasakiau, pati ortodonte labai maloni, bet taip viska nupasakojo, kad praktiskai gavosi isvada, kad breketu geriau nesideti... sad.gif kaip jinai sake "tai nera tokia nekalta procedura, kaip atrodo" sad.gif kazkaip labai isgasdino ivairiu galimu komplikaciju galimybe, saknu tirpimas ir t.t. be to, gali buti taip, kad uzdejus breketus po kiek laiko paaiskeja, kad del kokiu nors komplikaciju nieko nesigauna ir tenka nuimti ir palikti taip, kaip yra. Siaubeli... Aisku, gerai, kai nevyniojama i vata, bet kazkaip buvau jau gerai nusiteikus, o dabar jau nebezinau... O dar tas retencinis varztas, kurio greiciausiai reikes... sad.gif negaliu net minties tokios leisti, kad mano burnoj be tu visu gelezu dar ir varztai kazkokie bus susukioti. Na, dar ortodonte paaiskino, kad kardinaliai keiciasi gyvenimo budas, kad reikia valyti dantis po kiekvieno valgio ir tai uztrunka apie 15 min ir t.t. ir pan.... Tai jus man dabar pasakykit - ar tikrai tie breketai tokia kancia? Ar kam nors buvo kokiu komplikaciju? Nes jau visai pasimeciau, siandien einu dar pas viena ortodonte.

Hm, o pas kurią gyd buvai? Nėra tos komplikacijos tokios jau dažnos smile.gif Tas pats, kas vaistų anotacijose prirašyta visko daug, bet ar daugeliui atsitinka? jei tai būtų toks baisus dalykas, negi tiek breketuotų vaikščiotų? Aš geležiuota turbūt ilgiausiai iš čia besilankančių doh.gif Neužilgo bus 4 metai smile.gif Prie visko priprantama ir su breketais gyvent tikrai galima biggrin.gif Juolab, kad man seniai ne niolika (jopt kaip baisiai skamba blink.gif biggrin.gif ) Tiesa, o kas per varžtas? Kokiam tikslui jis?

Sveikos, mergaitės drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
na, ka, pasidziaugsiu ir as savo pobreketiniais dziaugsmais biggrin.gif neseniai remontavausi viena dantuka, kuris, kaip pasirode, pradejo pats save is vidaus grauzti.... tas reikalas vadinasi - vidine saknies rezorbcija, retas atvejis, bet pasitaiko po kokiu nors traumu ir pan, na, mano atveju gali buti (nors nebutinai) - nuo breketu, nes siaip ar taip buvo sujudinti dantukai. Siaip ne taip pavyko ta dantuka suremontuoti, bet kainavo, tai panasiai, kaip implanta buciau isisriegusi 4u.gif
Tik nesigazdinkit cia be reikalo, kas dar tik ruosiates breketuotis smile.gif
QUOTE(vertejaxxx @ 2010 03 26, 09:18)
Na, dar ortodonte paaiskino, kad kardinaliai keiciasi gyvenimo budas, kad reikia valyti dantis po kiekvieno valgio ir tai uztrunka apie 15 min ir t.t. ir pan.... Tai jus man dabar pasakykit - ar tikrai tie breketai tokia kancia? Ar kam nors buvo kokiu komplikaciju? Nes jau visai pasimeciau, siandien einu dar pas viena ortodonte.

po kiekvieno valgio tai tikrai 15 min nereikia bruzint smile.gif pries miega nebent smile.gif
na, dar kokia diena po paverzimo reikia maista minkstesni rinktis... bet kad gyvenimo budas pasikeistu.... tongue.gif

QUOTE(Svajaaa @ 2010 03 26, 14:25)
Sveikos,kreipiuosi i tas ,kurioms jau nueme breketus.Gal galite papasakoti kaip ten vyskat viskas?ar visoms nudilina dantis? blush2.gif

nesupratau blink.gif
nuima breketus ir pasveicia kazkiek, kad neliktu tos medziagos, kuria buvo breketukas priklijuotas 4u.gif
Atsakyti
As irgi kazkaipesu nusiteikusi, kad nera jau ten taip viskas tragiskai, bet kazkaip man daktare gal super atsargi pasirode ar gal dar patirties mazoka, tai ir susake visas blogybes smile.gif o buvau pas Vilma Svalkauskiene Kaune. Siaip maloni, miela gydytoja, bet vat tokias naujienas pasake.
O siandien nepatingejau ir nuejau pas Ieva Buskiene. Labai butu idomu suzinoti ar kas pas ja dejosi breketus ir kaip viskas pavyko. Pasirode be galo maloni moteris. Is kalbos atrodo, kad ismano ka daro, bet kaip cia zinot? Ir varzto jos nuomone nebutinai reikia smile.gif
O varztas (kazkas klause) tai yra tokis isriegiamas ortodontinis retencinis implantas, kuri isuka skersai kaulo (nemoku paaiskint) kad jis uzlaikytu kruminius dantis, kad jie nejudetu i prieki, o stovetu vietoj. Tipo labai pagreitina gydyma, bet va Buskiene sake, kad jos praktikoj tie varztai nelb pasiteisino, nes issiklibina.
Tai va tokios tokeles... Tai labai idomu ar yra dejusiu pas Buskiene Kaune smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
ar yra cia nesiojanciu ''damon''breketukus? ax.gif ..
Atsakyti
Svajaaa 4u.gif Siandien man vakare nuims, tai rytoj galesiu papasakot kaip viskas vyko :-)
Atsakyti
QUOTE(Tinar @ 2010 03 27, 21:42)
Sveikos 4u.gif
ar yra cia nesiojanciu ''damon''breketukus?  ax.gif ..

Labas smile.gif breketininke juos nesioja smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo the_wanted: 29 kovo 2010 - 11:31
sveikos, ar kvepia pavasariu? ar pasejot zolytes? as tai nea, bet maciau yra pirkti lotuliukas.gif lotuliukas.gif beje, ir zibuciu jau yra pirkti pas bobulytes prie pozemines perejos senamiestyje thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Žvirblė @ 2010 03 29, 09:53)
Svajaaa  4u.gif  Siandien man vakare nuims, tai rytoj galesiu papasakot kaip viskas vyko :-)

Oi labai lauksiu 4u.gif ir gal parodysit savo grazia sypsena blush2.gif
Atsakyti
Na va, jau baigesi mano kancios thumbup.gif Zinokit, kai atsistojau pries veidrodi- atrode matau kita zmogu..Nerealus jausmas... Deja, procedura, kaip ir bijojau, nebuvo maloni...
Visu pirma su tokiomis, kaip ir replemis nuima kiekviena spikiuka, o paskui jau su grazteliais ir tokiais kaip ir trintukais valo klijus...Man buvo tikrai skausminga, labai jautrus dantys...Bet paskui, svelnuciai pasidare tie dantukai.
Ant apatiniu dantu, is vidines puses, iklijavo prilaikancia juostele, ir dar gausiu aparata virsutiniam zandikauliui kuri naktimis desiuos..Tai tiek..
Nors man asmeniskai buvo nelabai smagus tas nuemimas ( truko apie 40 min.) bet kai save pamaciau, ta pacia akimirka uzmirsau viska thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Piktoji Fėja @ 2010 03 29, 14:33)
sveikos, ar kvepia pavasariu? ar pasejot zolytes? as tai nea, bet maciau yra pirkti  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif beje, ir zibuciu jau yra pirkti pas bobulytes prie pozemines perejos senamiestyje  thumbup.gif

nesėjau žolės, kaip jau minėjau, nelegalia veikla neužsiiminėju schmoll.gif
užtat auginu svogūnų laiškus tongue.gif ir užsimaniau balkone auginti ridikus g.gif išdurnėjau visai, nes ridikų aš nemėgstu ir niekad nevalgau lotuliukas.gif bet noriu ką nors užauginti ir nesugalvoju ką dar būtų galima? g.gif bulvių neauginsiu, nes po to dar koki kolorado vabalai namuos užsiveis g.gif doh.gif

Sausaini, kaip jūs gyvenate? Kaip tavo Sausainiukas? bigsmile.gif Nenorit pasirodyt? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zuiqtis: 30 kovo 2010 - 08:52
as irgi nesioju damon... jau visus metukus... ax.gif Sveikinu Žvirble tave su graziais dantukais! clap_1.gif As irgi laukiu tos proceduros tik dar nezinau kada bus...
Atsakyti