mergaitės o kur jūs perkate alyvuogių aliejų? Paprastose maisto parduotuvėse, ar kur kitur? Jetus nebežinau ir ką daryt, kaip plaukai slenka, tai nusprendžiau pereiti prie natūralių produktų
Sveikos, paneles, noriu paklaust ka jus darot, kai isplaunat alieju? Tiesiog su sampunu ir viskas? Ar dar dedat kokia kauke, kondicionieriu ar panasiai?
QUOTE(Smilguna @ 2009 07 13, 09:13)
Sveikos, paneles, noriu paklaust ka jus darot, kai isplaunat alieju? Tiesiog su sampunu ir viskas? Ar dar dedat kokia kauke, kondicionieriu ar panasiai?
Aš nieko nededu, kai darausi aliejaus kaukė, nebent kai tepu tik šaknis, jei yra poreikis po plovimo kondicionierių naudoju
QUOTE(ernesin @ 2009 07 11, 12:19)
O man stipriai pradeda slinkti plaukai jei labai susiriebaluoja ir neplaunu, tai vien iš tos baimės kad jų daug nebeteksiu lekiu plauti
Man irgi taip pat buna. Bet manau del to, kad per plovima geras kuokstas man ju pasisalina, o kai reciau plaunu, tai jie atsiema uz praleistus kartus
QUOTE(Smilguna @ 2009 07 13, 09:13)
As visada dedu kondicionieriu. Be jo turbut neissukuociau plauku.
QUOTE(Tigris @ 2009 07 11, 10:20)
Mano nuomone plaukams reikia duoti laiko pabuti pasiriebalavusiems. Juk musu galvos oda isskiria riebalus plaukams vadinasi tu riebalu jiems reikia. Jie apsprendzia ju dregnuma. O mes puolame plaukus vos ne kasdien plauti. Tai nieko nuostabaus kad jie ilgainiui issauseja.
labai įdomi mintis jei kažkur perskaitei, gal šaltinį pameni?
Kelis kartus per savaite tepate ant plauku alieju?
QUOTE(lelyte99 @ 2009 07 15, 13:03)
Kelis kartus per savaite tepate ant plauku alieju?
jei intensyviai gaivinu tai 3 kartus, jei siaip tai 1 k per sav.
QUOTE(Tigris @ 2009 07 11, 11:20)
Mano nuomone plaukams reikia duoti laiko pabuti pasiriebalavusiems. Juk musu galvos oda isskiria riebalus plaukams vadinasi tu riebalu jiems reikia. Jie apsprendzia ju dregnuma. O mes puolame plaukus vos ne kasdien plauti. Tai nieko nuostabaus kad jie ilgainiui issauseja.
Keistas man toks poziuris. Na gal plaukams ir sveikiau kai jie naturaliai susiriebaluoja, bet vaiksciuot su neplautais sulipusiais plaukais labai nesmagu. Koks skirtumas ar iseini kur is namu ar ne. Ale oda be makiazo ilsisi, plaukai naturaliai susiriebalave ( aisku viskas del grozio), bet kazhin ar vyrui tai grazu Yra gi naturaliu svelniu sampunu, ir nieko baisaus jei plauni plaukus kasdien.
O dabar i tema: pora kartu i savaite naudoju linu semenu alieju (tiesiog sutepu 1/2 plauku nuo galiuku ir palieku porai valandu). Rezultatas man patinka labiau nei po alyvuogiu aliejaus kaukiu Plaukai pamaitinti, svelnus ir paklusnus, nesipucia, rezultatas jauciasi 3-4 dienas, labai rekomenduoju. Aliejus is plauku issiplauna labai lengvai
QUOTE(Becky @ 2009 07 15, 13:34)
Ale oda be makiazo ilsisi, plaukai naturaliai susiriebalave ( aisku viskas del grozio), bet kazhin ar vyrui tai grazu
jei turi ne ežiuku kirptus plaukus, gali susirišti, susisegti, pasidaryti kuodą ir atrodysi gerai Aišku, kalbu apie aliejų kaukę, o ne savaitėm neplautą galvą Apie aliejinę kaukę, manau, ir kalbėjo Tigris, o ne apie nevalyvumą, kaip pabandei išvesti paralelę
QUOTE(katutis @ 2009 07 14, 21:18)
labai įdomi mintis jei kažkur perskaitei, gal šaltinį pameni?
Visgi galiu nuvilti, jog susiriebalavę plaukai nėra gerai. Šiais laikaias jie taip greitai susiriebaluoja nuo mūsų naudojamų įvairiauso plauko priemonių bei užteršto oro.
Tokiu atveju, jei laikote ilgiau plaukus sisiriebalavusius, Jūs tik leidžiate Jūsų galvos oda maitintis teršalais.
Anksčiau aš taip pat taip maniau, jog jei riebaluojasi vadinasi taip reikia, tačiau taip tikrai nėra.
Nuo tada, kai nebenaudoju jokių priemonių apart natūralių aliejų ir plaunu galvą ekologišku šampūnu bei kondicionieriumi, mano galvos oda netgi mažiau riebaluojasi. Beje ir nebeslenka plaukai (nes kai riebaluota galvos oda būna nuo nešvarumu, kemša svogūnėlį ir taip miršta plauko šaknis).
Natūralūs aliejai yra gryni ir gyvi, todėl ne tik kad nekemša svogūnėlių plauko, bet priešingai, jį pamaitina ir suaktyvina.
Daug kur net rašoma, jog galvos ir plaukai visada būtinai turi būti švarūs, norint turėti gražius plaukus. Ir netgi rekomenduojama ne tik, kad plauti šampūnu su vandeniu iš čiaupo, bet ir perskalauti Juos išplautus su žolių nuoviru ar acto tirpalu, kad geriau pasišalintų šampūno liekanos.
Papildyta:
QUOTE(deimantech @ 2009 07 17, 13:17)
Visgi galiu nuvilti, jog susiriebalavę plaukai nėra gerai. Šiais laikaias jie taip greitai susiriebaluoja nuo mūsų naudojamų įvairiauso plauko priemonių bei užteršto oro.
Tokiu atveju, jei laikote ilgiau plaukus sisiriebalavusius, Jūs tik leidžiate Jūsų galvos oda maitintis teršalais.
Anksčiau aš taip pat taip maniau, jog jei riebaluojasi vadinasi taip reikia, tačiau taip tikrai nėra.
Nuo tada, kai nebenaudoju jokių priemonių apart natūralių aliejų ir plaunu galvą ekologišku šampūnu bei kondicionieriumi, mano galvos oda netgi mažiau riebaluojasi. Beje ir nebeslenka plaukai (nes kai riebaluota galvos oda būna nuo nešvarumu, kemša svogūnėlį ir taip miršta plauko šaknis).
Natūralūs aliejai yra gryni ir gyvi, todėl ne tik kad nekemša svogūnėlių plauko, bet priešingai, jį pamaitina ir suaktyvina.
Daug kur net rašoma, jog galvos ir plaukai visada būtinai turi būti švarūs, norint turėti gražius plaukus. Ir netgi rekomenduojama ne tik, kad plauti šampūnu su vandeniu iš čiaupo, bet ir perskalauti Juos išplautus su žolių nuoviru ar acto tirpalu, kad geriau pasišalintų šampūno liekanos.
Norėjau tik pridurti, jog plaukams bei galvos odai labiausiai tinka kokosų aliejus. O jei dar norite ir pastiprinti paluko šaknis, galite įlašinti keletą lašų rozmarinų eterinio aliejaus.
Žinoma turiu omeny nerafinuotus natūralius aliejus
QUOTE(deimantech @ 2009 07 17, 12:22)
Norėjau tik pridurti, jog plaukams bei galvos odai labiausiai tinka kokosų aliejus.
Norėjau tik pridurti, jog plaukams bei galvos odai labiausiai tinka kokosų aliejus.
kas kiek laiko pati plauni plaukus?
nenukrypstant į kraštutinumus, tai pernelyg didelė švara ir nuolatinis plaukų "muilinimas" vargu ar jiems į naudą. Čia vistik labiau palaikau Tigrio nuomonę, nes man panašus principas pasiteisino su veido oda O jei ant plaukų kraunamas parafinas, silikonai, tai jau kas be ko - labai negerai
labai drąsiai pasisakei Individualu - kam kokosų, kam alyvuogių, kam sezamų