Kaip jums pačiai gerai, taip ir yra gera. Jūs jį nuplaunat, ar po plovimo? Citrusinių vaisių, arbatmedžio ir kt. eteriniai reguliuoja riebalų išsiskyrimą, bet jeigu nenaudojate aliejaus kaukės galvos odai, turbūt ir eterinių nenaudosit (vienų gi negalima, o į šampūną nelabai apsimoka). Gerai riebiai galvos odai žalio molio kaukės. Dar bespalvė chna, gal labai nesausina, bet tikrai neriebaluoja ir stiprina plaukus. Abu produktus galima neperplauti šampūnu, bet reikia labai gerai išskalauti vandeniu.
kokosu alieju naudoju pries plovima; dazniausiai laikau apie pusvalandi-valanda, kartais nakciai uztepu, o ryte issiplaunu. kai buvau nusisviesinus plaukus, sausiems galams naudojau kirpejos rekomenduota palmiu alieju. i saknis reikes pabandyti itrinti alieju su trupuciu EA (turiu greipfrutu ir arbatmedzio) - gal patarsit kiek EA lasint? ir laikyt ant saknu turbut reik trumpiau? butu dar gerai zinot, kas padeda stiprinti saknis...
QUOTE(truth @ 2009 07 08, 09:31)
kokosu alieju naudoju pries plovima; dazniausiai laikau apie pusvalandi-valanda, kartais nakciai uztepu, o ryte issiplaunu. kai buvau nusisviesinus plaukus, sausiems galams naudojau kirpejos rekomenduota palmiu alieju. i saknis reikes pabandyti itrinti alieju su trupuciu EA (turiu greipfrutu ir arbatmedzio) - gal patarsit kiek EA lasint? ir laikyt ant saknu turbut reik trumpiau? butu dar gerai zinot, kas padeda stiprinti saknis...
Kai kurie žmonės kokosų aliejų galams naudoja po plovimo per visą laiką iki kito plovimo, todėl tikrai nėra per daug. Ant šaknų aliejų galima laikyti keik norisi, bet daugiau pusės paros neverta. Dėl šaknų riebalavimosi galima nesibaimint, nes jis nuo laikymo trukmės nepriklauso, todėl, kad vėliau vistiek būna visiškai išplaunamas šampūnu. Išimtis yra nebent taukmedžio sviestas, jo tai nepatariu gryno tepti į šaknis. geriausia laikyti per naktį.
Arbatmedžio eterinis skatina plaukų augimą, tinka riebiai galvos ir veido odai, mažina pleiskanas, naikina parazitus Kadangi mažiems plotams jį galima naudoti ir gryną, greičiausiai jo neperdozuosit, bet eterinis aliejus yra koncentruotas produktas, todėl jo daug nereikia. Rekomendacijos parašytos ant lapelio, o aš pati plaukų augimui skatinti naudočiau 3 proc. koncentraciją. Ne mažesnę, nes bus naudojama ne kas dieną, aliejus nėra labai brangus ir ne didesnę, nes nemanau, kad tai duotų daugiau naudos, ir man būtų gaila pinigų. Čia kiekvienam pagal apsisprendimą.
Greipfrutų eterinis skatina plaukų augimą ir tinka riebiai galvos odai. Citrusinių eterinių aliejų negalima naudoti prieš einant į saulę, bet kai kur rašoma, kad greipfrutų galima, kitur apie tai nieko nerašoma. jei aliejumi išsitepsite kaktą, išplovus šampūnu yra rizika, kad šviesa paveiks, bet aš tiksliai nežinau. Šitą aliejų naudočiau 2,5 - 3 proc. koncentracija, bet ne daugiau, nes gali dirginti. Naudočiau mažiau negu 2 proc., nes plaukų augimui skatinti reikia nesilpnų priemonių, nebent būtų dėl kvapo ar sudirgimų norėtųsi mažiau.
Aliejaus kiekiai priklauso ne tik nuo paties eterinio ir kam jis naudojamas, bet ir nuo paties organizmo. Dažniausiai eteriniai aliejai naudojami ne didesne negu 3 proc. koncentracija, o plaukų augimui skatinti dažniausiai naudojami stipresni produktai. Tą patį eterinį aliejų draudžiama naudoti kas dieną ilgiau negu tris mėn., nepatartina ir ilgiau negu vieną mėn., o stipria koncentracija laikas dar mažėja, todėl geriau jų nemaišyti, o naudoti pakaitom.
Sveikos merginos, koki alieju patartumet plauku drekinimui. Galai labai sausi, sakojas. Dar nepavyko atrast tokiu priemoniu, kurios padetu iveikti sia problema. Karts nuo karto panaudoju makadamijos riesutu ir linu semenu aliejus. Tepu tik plaukus, saknu nelieciu. Bet rezultatu kazkokiu nepastebejau... Kaip sakojos, taip ir sakojas.... Kokie dar aliejai tiktu?
labukas,o as tai naudoju migdolu alieju istepu plaukus juo ir palieku nakciai jai kur skubu 2 ar 3 valandom plaukai tikrai svelnus blizga ,o kokosu aliejus lb tinka vasarai karstai nes jis drekinantis.
QUOTE(Tari Felagund @ 2009 07 07, 14:23)
Tokią kaukę plaukams darydavau: makadonijos riešutų aliejaus stiklinė maždaug, 5lašai eterinio rozmarino aliejaus, gerai išmaišyti, ištepti plaukus, pamasažuoti galvos odą ir palikti per naktį ar kelioms valandoms. Padeda atsikratyti pleiskanų ir tonizuoja, atgaivina plaukus, galvos odą.
stikline aliejaus? mano manymu tiek nereikia, nes visvien viso aliejaus nesugeria, o vaiksciot 'varvanciai' ir gi menkas malonumas...
Papildyta:
QUOTE(be*starlet @ 2009 07 07, 16:45)
[size=1][/size]
Kanapiu alieju naudoju: makiazui valyti+vanduo, riebiai odai, geriu vietoj zuvu tauku, plauku galiukams.
Kanapiu alieju naudoju: makiazui valyti+vanduo, riebiai odai, geriu vietoj zuvu tauku, plauku galiukams.
man jo kvapas zudantis tai maisau su kitais aliejais - siand buvau pasidarius mixiuka is kanapiu, brazilisku riesutu ir jojobos aliejaus
Nuo plauku slinkimo siulau Fitoval sampuna. Man padeda.
O plaukams naudoju alyvuogiu alieju. Tepu jo per visa ilgi ir nemazai. Kartais pasidarau net toki savaitgali, kai zinau kad niekur eiti nereiks : penktadieni vakare istepu plaukus nakciai, supinu kasa ir einu miegoti. sestadieni plaukus tik prasukuoju ir susuku kuodeli, aliejus jau buna susigeres, tai nelabai jis ten matosi. Galva plaunu pirmadieni pries darba.
Mano nuomone plaukams reikia duoti laiko pabuti pasiriebalavusiems. Juk musu galvos oda isskiria riebalus plaukams vadinasi tu riebalu jiems reikia. Jie apsprendzia ju dregnuma. O mes puolame plaukus vos ne kasdien plauti. Tai nieko nuostabaus kad jie ilgainiui issauseja.
O plaukams naudoju alyvuogiu alieju. Tepu jo per visa ilgi ir nemazai. Kartais pasidarau net toki savaitgali, kai zinau kad niekur eiti nereiks : penktadieni vakare istepu plaukus nakciai, supinu kasa ir einu miegoti. sestadieni plaukus tik prasukuoju ir susuku kuodeli, aliejus jau buna susigeres, tai nelabai jis ten matosi. Galva plaunu pirmadieni pries darba.
Mano nuomone plaukams reikia duoti laiko pabuti pasiriebalavusiems. Juk musu galvos oda isskiria riebalus plaukams vadinasi tu riebalu jiems reikia. Jie apsprendzia ju dregnuma. O mes puolame plaukus vos ne kasdien plauti. Tai nieko nuostabaus kad jie ilgainiui issauseja.
QUOTE(Tigris @ 2009 07 11, 11:20)
O man stipriai pradeda slinkti plaukai jei labai susiriebaluoja ir neplaunu, tai vien iš tos baimės kad jų daug nebeteksiu lekiu plauti
Sveiki,
Kad plaukai būtų sveiki, juos svarbiausia maitinti nuo šaknų, o plauko ilgis ne taip svarbu. Skilinėjantiems galams galima naudoti aliejų po plovimo, nedideliu jo kiekiu sutepti galus, jei riebumas netrukdo. Sausam plaukų ilgiui gerai taukmedžio sviestas, bet nepatariu jo tepti į šaknis, atsiliepimai neblogi apie simondsijų aliejų, rekomenduojamas kokosų ir linų, avokadų būtų vertingas, bet jis yra rekomenduojamas po depiliacijos, todėl kartais žmonės jį vengia naudoti, nes bijo, kad plaukai lėta augs, bet aš manau, kad jis galvos plaukų augimo nelėtina. Pati tai nelabai dėmesio į aliejaus rūšį kreipiu, nes visi kažkuo padeda, todėl tiek tegaliu patart. Tik dar atkreipčiau dėmesį į tai, kad kiekvienas aliejus pasižymi kažkokiomis savybėmis, todėl maišant kelis plaukai gaus daugiau medžiagų. Taip pat aliejaus poveikis priklauso nuo aliejaus kokybės ir kiek laiko jis yra ant plaukų. Geriausia laikyti kuo ilgiau. Plaukus atstatyti padės eteriniai aliejai, kurie yra maišomi į pagrindinį.
Kad plaukai būtų sveiki, juos svarbiausia maitinti nuo šaknų, o plauko ilgis ne taip svarbu. Skilinėjantiems galams galima naudoti aliejų po plovimo, nedideliu jo kiekiu sutepti galus, jei riebumas netrukdo. Sausam plaukų ilgiui gerai taukmedžio sviestas, bet nepatariu jo tepti į šaknis, atsiliepimai neblogi apie simondsijų aliejų, rekomenduojamas kokosų ir linų, avokadų būtų vertingas, bet jis yra rekomenduojamas po depiliacijos, todėl kartais žmonės jį vengia naudoti, nes bijo, kad plaukai lėta augs, bet aš manau, kad jis galvos plaukų augimo nelėtina. Pati tai nelabai dėmesio į aliejaus rūšį kreipiu, nes visi kažkuo padeda, todėl tiek tegaliu patart. Tik dar atkreipčiau dėmesį į tai, kad kiekvienas aliejus pasižymi kažkokiomis savybėmis, todėl maišant kelis plaukai gaus daugiau medžiagų. Taip pat aliejaus poveikis priklauso nuo aliejaus kokybės ir kiek laiko jis yra ant plaukų. Geriausia laikyti kuo ilgiau. Plaukus atstatyti padės eteriniai aliejai, kurie yra maišomi į pagrindinį.
QUOTE(ernesin @ 2009 07 11, 12:19)
O man stipriai pradeda slinkti plaukai jei labai susiriebaluoja ir neplaunu, tai vien iš tos baimės kad jų daug nebeteksiu lekiu plauti
pasirodo ne as viena tokia jei tik susiriebaluoja ir neisplaunu, pradeda plaukai slinkt nesamones kazkokios