QUOTE(egliukas28 @ 2009 11 28, 13:50)
as plaukams naudoju kokosu alieju-man labai patinka kol kas-plauku neapsunkina-graziai suglotnina, plaukai graziai krinta-garbaneles grazios nepasisiaususios pasidaro
Aš apie kokosų aliejų galiu pasakyti, kad natūraliam aliejui išgauti naudojamas šviežias kokoso branduolys jo nedžiovinant.
Baltos spalvos, nerafinuotas ir nedezodoruotas kokospalmių riešutų aliejus turi kokosui būdingą malonų kvapą. Kietos konsistencijos, skystėja prie 24-26°C, užtepus ant odos akimirksniu išsilydo. Lengvai įsigeria į odą, nepalieka riebaus pojūčio. Tik natūraliame chemiškai neapdorotame, t.y. nerafinuotame, aliejuje yra išlikusios natūralios bioaktyvios medžiagos, kurios prarandamos aliejų rafinuojant.
Naudojimas:
Vienas iš pačių geriausių aliejų bendram kūno masažui dėl puikios tekstūros ir slydimo. Vietoj kūno pienelio ištepti kūną po dušo ar vonios per 3 min., kol odos poros išsiplėtusios. Padeda išlaikyti drėgmę odoje, kartu ir drėkina, ir minkština odą. Kaip kremas po skutimosi (ir vyrams, ir moterims).
Kaip įdegio aliejus tepti odą prieš tepantis saulės filtrais. Apsaugo odą nuo UV spindulių, sūraus vandens ir vėjo. Kaip aliejus po saulės sudrėkins ir pamaitins saulės sudirgintą odą.
Plaukų kaukė ištepti išsausėjusius, pažeistus plaukus ir/ar įmasažuoti į galvos odą, ir palaikyti per naktį. Ryte išplauti švelniu botaniniu šampūnu. Puikiai minkština plaukus ir maitina galvos odą, padeda atikratyti pleiskanų. Kaip plaukų aliejus šlapių plaukų efektui sukurti trupučiu aliejaus sutepti plaukų galus, netepti prie šaknų.
Kai kuriais atvejais netgi atstato pažeistą arba sergančią odą, subalansuoja odos riebumą/sausumą. Galima naudoti esant uždegiminėms odos ligoms, kaip pvz. dermatitai, žvynelinė, neurodermitas ir kt.
Padeda išvengti pigmentinių dėmių atsiradimo ir kitų nemalonių odos senėjimo reiškinių.
Pažiūrėjau jūsų nuorodą, bet pagal kainą labai abejoju, kas jis būtų natūralus, gal yra prie sudėties parašyta, kiek proc. įeina natūralaus kokosų aliejaus?
Nes aš naudoju 100 proc. natūralų, tai kaina grubiai dvigubai skiriasi.