Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės operacija

QUOTE(Nathalie2004 @ 2017 02 10, 15:06)
Sveiki,
Na ir aš jungiuosi į jūsų burelį. Vasario 21 d. numatyta operacija NVI. Diagnozė kaip perkūnas iš giedro dangaus: biopsija rodo papilinę adenokarcenomą. Vasarą pagimdžiau vaiką. Rudenį prasidėjo širdies permušimai. Buvau iš pradžių pas kardiologą. Širdis sveika. Patarė daugiau ilsėtis. Daugiau negu mėnesį buvo gerai. Po Naujų vėl prieš užmiegant prasidėjo širdies permušimai. Pulsas buvo normalus. Patarė kreiptis pas endokrinologą, gal hormonai išsibalansavo po nėštumo ir gimdymo. Tą pačią savaitę jau buvau Grybo g. Darant echoskopija, pirmas klausimas buvo ar man kada darė biopsiją, nes dešinėje pusėje mazgas 1,9×1,7 cm. Sakau, kad ne. Sutikau iš karto biopsiją atlikti. Paėmė kraują. Tyrimai geri, daktarė pasakė, kad skydliaukė veikia puikiai. Aš ir pati jau daugiau kaip 10 metų poliklinikoje profilaktiškai skydliaukės tyrimus atlieku. Visada norma. Netgi niekada nepagalvočiau pas endokrinologą nueiti. Nemažai per šias dienas info perskaičiau, tai dažnai būna kad tyrimai jokių blogybių vėžio atveju ir nerodo. Skydliaukė dirba savo darbą kaip jai priklauso. Kiek teko skaityti ir bendrauti su gydytojais, ši diagnozė nėra nuosprendis. Iš pradžių buvo šokas. Bet dabar jaučiuosi ramiai ir pasiruošusi praeiti gydymą ir pilnai pasveikti, nes turiu dar vaikus išauginti:) Matyt, tai dar ženklas, kad ir gyvenime reikia kažką keisti.
Norėjau dar paklausti, kiek dabar "kainuoja" šio pobūdžio operacijos. Nes esu operuota tik vieną kartą ir tai privačioje klinikoje. Galima parašyti ir i až.

As Kaune pries menesi operavausi, niekam nieko nemokejau. Manau, kad diagnozes tai nebutu pakeite, jei buciau ir susimokejusi:(
Atsakyti
Mano giminaitė kažkodėl labai norėjo operuotis pas Ši lei kį Santariškėse. Tai šitas malonumas jai (įskaitant anestezologą) kainavo 500 eur. Ir ji po visko vistiek buvo nepatenkinta savo savijauta ir apskritai Pilvo chirurgijos skyrium. Ji man pasakojo, kad yra kažkokie vaistai, kad nuo narkozės nepykintų, tai ir ale už juos mokėjo. Dabar man juokinga, nes kai mane pradėjo pykint, man, kaip ir kitoms, tuos vaistus suleido nemokamai. biggrin.gif Aš buvau patenkinta personalo darbu. Kai gražiai paklausiau, tai man parodė ir kur virdulį rast ir kur dušas yra. Pirmom dienom superinės seselės dirbo. Naktį prieš operaciją atnešė lauktuvių nuo anesteziologo - raminančią tabletę jei negalėčiau užmikt. biggrin.gif Tik paskutinę parą kažkodėl pasitaikė arba aplaidesnis personalas arba žiauriai daug darbo turėjo, tai aš buvau nemaloniai nustebus, kai palatos kaimynė pasakė, kad sesutė jai atsisakė pakeist pampersą nakčiai. blink.gif Žodžiu, geriausia kai gali pats savim pasirūpint...

Ai, gerai sakot. Pas mane išvis mazgų nebuvo, tai gal dėl to daugiau info ir negavau. biggrin.gif Tiesa, nuogybių tema, dar prisiminiau vieną detalę. Santariškėse skyriuj buvo du dušai, bet man turbūt tik vieną parodė. Atvarau praustis, o dušo patalpoj didžiuliai langai ir be užuolaidų, ir be žaliuzių, ir langai išeina į kitus langus, kur vakare kaip ir tamsu buvo, bet vistiek nejauku išsirenginėt priešais langus buvo. Pasislėpt nėra kur. Nebent išsirenginėt pačiam duše. biggrin.gif Po to radau kitą dušą ir patogesnį, ir be langų. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rumpumpele @ 2017 02 11, 08:54)
Klaipėdoj irgi tiek smulkiai nebuvo aprašyta. Pagaliau koks skirtumas, esat sveika, mazgai utilizuoti su kuo Jus żiauriai sveikinu. 4u.gif

Nu ir palatos kaimyne urgi gavo toki issamu, su svoriu irgi.
Atsakyti
[quote=Nathalie2004,2017 02 10, 21:00]

[/quote]
Kitaip ir būti negali. Save nuteikinėju tik geriausiam rezultatui, kuris tik įmanomas mano atveju. Ir gydytojai man sakė, kad nepulčiau į paniką. Aišku, sužinojus atsakymą, žliumbiau. Bet paskui susiėmiau ir priėmiau viską taip kaip yra. Plius šios diagnozės prognozės vienos geriausių.
Dėl pinigų, tai aš ir pati esu prieš visokius kyšius. Nei su vienu gydytoju nesitarėme, kai gimė mūsų vaikai. Po antro vaiko gimimo, tiesiog simboliškai padėkojome po visko. Tiesiog paskaičius temas, supratau, kad dauguma moka. Ir vyras nusistatęs, kad šiuo atveju reikia sumokėti. Tai dėl to ir klausiu:)
[/quote]

Pati operacija tikrai nebaisi tik tas laukimas "zudo". O po operacijos nei pykino, nei labai skaudejo, kad vaistu reiketu, nors slaugytojos vis ateidavo pasiklausti ar nereikia kokiu vaistu suleisti. Palatoje po operacijos buvome keturios tai ne vienai neprireike. Po 4 dienu istrauke siulus ir namo. O del vokeliu tai musu palatoje 2 operavosi "su vokeliais", 2 be ju, skirtumo del prieziuros, gydytoju bendravimo ir pan. - nepastebejome. Sekmes Nathalie2004 viskas bus gerai smile.gif
Atsakyti
Mano patirtis su vokeliais tokia: jei daktaras vos pamatęs reketuoja- dėk į kojas, nes kompetencijos dażniausiai 0. Po visko jei daktaras geras, paremiu. Aš prieš..., bet valstybė daktarų nemyli. Jei ligoniai nerems, bijau kad jie išvażiuos. Darbas sunkus, atsakingas. Naktį pradėjau gimdyt, išsikviečiau iš lovos palatos daktarę. Ji pasakė vieną żodį " atvażiuoju". Nuostabi daktarė. Daviau ir nesigailiu. Vienas bandė reketuot, nedaviau, jis mane perprato ir išsiskyrėm draugiškai. Tiesiog manau, kad tai mano sunkiai uždirbti pinigai ir kaip noriu, taip ir leidžiu. Beje, po operacijos vėmiau, vaistus suleido ir pinigų nereikėjo. Seselės visos buvo nuostabios, tik į dienos pabaigą po planinių operacijų buvo taip nusivariusios..., bet negirdėjau, kad pasakytų ne
Atsakyti
QUOTE(rumpumpele @ 2017 02 11, 15:50)
Mano patirtis su vokeliais tokia: jei daktaras vos pamatęs reketuoja- dėk į kojas, nes kompetencijos dażniausiai 0. Po visko jei daktaras geras, paremiu. Aš prieš..., bet valstybė daktarų nemyli. Jei ligoniai nerems, bijau kad jie išvażiuos. Darbas sunkus, atsakingas. Naktį pradėjau gimdyt, išsikviečiau iš lovos palatos daktarę. Ji pasakė vieną żodį " atvażiuoju". Nuostabi daktarė. Daviau ir nesigailiu. Vienas bandė reketuot, nedaviau, jis mane perprato ir išsiskyrėm draugiškai. Tiesiog manau, kad tai mano sunkiai uždirbti pinigai ir kaip noriu, taip ir leidžiu. Beje, po operacijos vėmiau, vaistus suleido ir pinigų nereikėjo. Seselės visos buvo nuostabios, tik į dienos pabaigą po planinių operacijų buvo taip nusivariusios..., bet negirdėjau, kad pasakytų ne

As ir pries vokelius, manau, kad kiekvienas dirba savo pasirinkta darba uz kuri gauna atitinkama atlyginima. O musu valstybe ne tik gydytoju nemyli... Sutinku, kad gydytoju darbas labai sunkus ir atsakingas, o atlyginimai (nezinau kiek jie uzdirba) tikriausiai neatitinka ju atliekamo darbo, todel as tikrai nieko pries buciau paremti ir dali sumos, sakykim, uz operacija, susimoketi civilizuotai, oficialiai, o ne vogciomis brukti daktarui i kisene. Gaila buvo ziureti, kai viena mociute drebanciom rankom, is nosines isvyniojusi, tikriausiai, visus savo sutaupytus pinigelius, is savo varganos pencijos, gydytojui atidave.
Atsakyti
QUOTE(@lone @ 2017 02 11, 15:54)
As ir pries vokelius, manau, kad kiekvienas dirba savo pasirinkta darba uz kuri gauna atitinkama atlyginima. O musu valstybe ne tik gydytoju nemyli... Sutinku, kad gydytoju darbas labai sunkus ir atsakingas, o atlyginimai (nezinau kiek jie uzdirba) tikriausiai neatitinka ju atliekamo darbo, todel as tikrai nieko pries buciau paremti ir dali sumos, sakykim, uz operacija, susimoketi  civilizuotai, oficialiai, o ne vogciomis brukti daktarui i kisene. Gaila buvo ziureti, kai viena mociute drebanciom rankom, is nosines isvyniojusi, tikriausiai, visus savo sutaupytus pinigelius, is savo varganos pencijos, gydytojui atidave.

Pritariu. Man irgi mieliau nueit į privačią ir jaustis oriai. Kita vertus visą gyvenimą dirbu, moku mokesčius, o kai reikia gydytis turi galvot kaip atsilygint. Aš galvoju, kad jei nenori- neduok, o jei pats duodi- tada nezysk.
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2017 02 10, 21:49)

Is manes neeme. Beisa pasake kad isnes ant ranku is kabineto, anesteziolige paskaicius kad pas mane skydliauke neaiski kokia bus, sake viskas bus gerai. Atvezus i palata, ji su sunumi kalbejosi kaip pernesiau narkoze, Beisa- kol kas viskas ok, laukiam atsakymo.
Vyrui operavo sirdi , kaimynas dave nerealia suma, mes nieko. Ziurejo vienas prie vieno. Vyra net geriau. Jis lb klausydavo slaugytoju ir viska dare kas liepta. Vien geriausi atsiliepimai.

Maskatuk ,o kada jūs siūlėt Beišai .ar konsultacijos metu .ar prieš operaciją ? Kaip suprast .išnešiu .tipo įsižeidė dėl to .kad siūlote ? Kiek laiko laukėt operacijos ?
Atsakyti
[quote=maskatukas,2017 02 10, 21:49]

Is manes neeme. Beisa pasake kad isnes ant ranku is kabineto, anesteziolige paskaicius kad pas mane skydliauke neaiski kokia bus, sake viskas bus gerai. Atvezus i palata, ji su sunumi kalbejosi kaip pernesiau narkoze, Beisa- kol kas viskas ok, laukiam atsakymo.
Vyrui operavo sirdi , kaimynas dave nerealia suma, mes nieko. Ziurejo vienas prie vieno. Vyra net geriau. Jis lb klausydavo slaugytoju ir viska dare kas liepta. Vien geriausi atsiliepimai.
Aciu uz atsakyma. Tai tada gal ir mes susilaikysime arba pagal situacija ziuresime. Tikrai turesime, kur siuos pinigus isleisti:)
Turiu dar viena klausima: ar Beisa operuoja su onkodiagnoze? Nes mane is karto nukreipe i onkologini pas kaklo chirurgus. Pasirinkau Čepulį. Kiek girdėjau vienas geriausių iš šio skyriaus.
Atsakyti
Šandien išleidau vyrą į darbą po savaitės nedarbingumo, pakilnojau vaiką ir jaučiu, kad smaugia kaklą. unsure.gif Valstybė apmoka tik 14 dienų tėčiams, jei mama negali prižiūrėt vaiko... 12 jau išnaudojom. Velniava. Vienavertus, jaučiuosi per gerai, kad vyras nedirbtų. Kitavertus, nu nefaina jei skaudės tik dėl tampymosi ir kilnojimo, kuris neišvengiamas. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Only1 @ 2017 02 13, 15:50)
Šandien išleidau vyrą į darbą po savaitės nedarbingumo, pakilnojau vaiką ir jaučiu, kad smaugia kaklą.  unsure.gif Valstybė apmoka tik 14 dienų tėčiams, jei mama negali prižiūrėt vaiko... 12 jau išnaudojom. Velniava. Vienavertus, jaučiuosi per gerai, kad vyras nedirbtų. Kitavertus, nu nefaina jei skaudės tik dėl tampymosi ir kilnojimo, kuris neišvengiamas. verysad.gif

As apie tai irgi galvoju. Mano vaikui tik 7 menesiai. Dvi savaites su mumis vyras bus, o po to net nezinau ka darysiu. Ir i lauka reikia iseiti ir taip jis ant ranku nori pabuti. Negalesiu gi jam paaiskinti, kad as negaliu jo imti. Vyras i komandiruote isvaziuos, tai nebus kam net vakarais padeti. Bet gal kaip nors susitvarkysiu. Vyresnis vaikas kazkiek pades. Stiprybes mums visoms:)
Atsakyti
[quote=Nathalie2004,2017 02 12, 00:55]
[quote=maskatukas,2017 02 10, 21:49]

Aciu uz atsakyma. Tai tada gal ir mes susilaikysime arba pagal situacija ziuresime. Tikrai turesime, kur siuos pinigus isleisti:)
Turiu dar viena klausima: ar Beisa operuoja su onkodiagnoze? Nes mane is karto nukreipe i onkologini pas kaklo chirurgus. Pasirinkau Čepulį. Kiek girdėjau vienas geriausių iš šio skyriaus.
[/quote]
Beisa operuoja ir su onko. Cepulio nesirinkau del amziaus ir dideliu randu. Nors buvo viena mergina , kuri labai gyre.
Atsakyti