Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės operacija

Mano ft4 normoj, bet tth 0,015 ir nežinau ar dar spės atsistatyt, nes jis gi gal tik per pusmetį atsistato. Bet endo nemato tame problemos. Tiesa, sutariau su endo, kad dar priimtų mane sausį. O jūs gėrėt jodą? Man endo sakė, kad reiks pagert savaitę iki operacijos, kad mažiau kraujuotų.
Atsakyti
QUOTE(Only1 @ 2016 12 11, 12:01)
Mano ft4 normoj, bet tth 0,015 ir nežinau ar dar spės atsistatyt, nes jis gi gal tik per pusmetį atsistato. Bet endo nemato tame problemos. Tiesa, sutariau su endo, kad dar priimtų mane sausį. O jūs gėrėt jodą? Man endo sakė, kad reiks pagert savaitę iki operacijos, kad mažiau kraujuotų.

nu prie ko jodas ir kraujavimas??? mistika......
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2016 12 11, 01:38)
Sveika. Tikrai nueik pas endo, operuoti aktyvia skydliauke negerai, visi hormonai gali sukvailioti. man buvo nedidele hiper ir tai geriau 2 men metizoli, nutrauke 3 d pries operacija. Eik kalbetis su Beisa. Dauguma vilnieciu pritars mano nuomonei. Liuks daktaras. viena moteri issiunte namo, kad nors kiek atstatytu hormonus. mane operavo su 0.2 tth. parasiau i az.

Ir nevilnieciai pritars mirksiukas.gif

Mano endokrinolige rekomendavo gydyrojus Beiša ar Strupą. Na jie profesoriai, viskas tuom pasakyta....
Atsakyti
Neįsivaizduoju biggrin.gif Aš pas Beišą ir užsirašiau, tad kažkiek ramiau dėl to. Nors jis man toks visai nekalbus pasirodė. ax.gif

Oi, matyt nusišnekėjau... Knygoj rašo: "Norint sumažinti skydliaukės kraujotaką, Greivso liga sergantiems pacientams 10 dienų iki operacijos skiriama po 3-20 kalio jodido tirpalo lašų per dieną.". biggrin.gif Kraujas, kraujotaka, kai ne medikas, tai kaip išgirsti, taip ir supranti. 4u.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Only1: 11 gruodžio 2016 - 21:13
QUOTE(Only1 @ 2016 12 11, 21:04)
Neįsivaizduoju  biggrin.gif Aš pas Beišą ir užsirašiau, tad kažkiek ramiau dėl to. Nors jis man toks visai nekalbus pasirodė.  ax.gif

Oi, matyt nusišnekėjau... Knygoj rašo: "Norint sumažinti skydliaukės kraujotaką, Greivso liga sergantiems  pacientams 10 dienų iki operacijos skiriama po 3-20 kalio jodido tirpalo lašų per dieną.".  biggrin.gif  Kraujas, kraujotaka, kai ne medikas, tai kaip išgirsti, taip ir supranti.  4u.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Aš galima sakyt šviežiai po operacijos. Bijoti tikrai nereikia. Niekas Jūsų neoperuos jei bus rizikinga. man dabar pusantro mėn. po operacijos, tai pjūvio vietoj yra dalinė nejautra. Kai ryji, tai jaučiasi truputį tempimas, bet tai laikina. Pjūvis gražus ir beveik nesimato. Nedarbingumą turėjau mėnesį ir dar savaitę. Operavo Klaipėdoj ir pirkti nieko nereikia. Jei prašo, tai yra toks stebuklingas dalykas, paprašykit recepto ir pasakykit, kad ligonių kasoms. Nieko neįžeisit ir nepasirodysit kvaila, nes turit tokią teisę į nemokamą gydymą. Su mano uošviene taip buvo. Tiesiog vyras negavo vaistinėj tuo metu vaistų, o kai sužinojo kainą, tai praėjo noras mokėti biggrin.gif . Nu ir ką manot, atsirado ligoninėj ir nemokamai. Only1, turit palaikymą, mergaitės čia nuostabios ir pasikausčiusios, pakonsultuos visais klausimasi. Viskas bus GERAI, sėmės 4u.gif
Atsakyti
Aš nežinau kaip normaliai bendraut su gydytojais. biggrin.gif Kai raštiškai paklausiau endokrinologinio vedėjo kodėl manęs nėščios endokrinologė nepriėmė dėvintą mėnesį, tai po to su manim visi gydytojai santaruose bendravo taip, lyg aš juos prezidentei būčiau apskundus ar televiziją iškvietus. biggrin.gif Kai klausiau kodėl reikia mokėt už prednizoloną, tai sakė, kad nereikia mokėt - skiriam tabletes nemokamai, jei norit, kad pragraužtų skrandį. O jei nenorit sugadint skrandžio, tai galit pirkt lašelines. Tai ir pirkau... už 200 eur... O ką darysi... Tikrai nenorėjau skrandžio susigadint. Ir dar būtinai atnešė pasirašyt kažkokį raštišką sutikimą, kad sutinku mokėt pinigus, kad tik niekam nesiskūsčiau. biggrin.gif Rumpumpėle, o Jums kaklą klijavo ar siuvo? Mano situacija kita - man į darbą nereikia, nes aš vaiko priežiūros atostogose. Tai ir taip esu namie. Bet dėl to ir kyla klausimas ar mano vyrui imt nedarbingumą vaiko priežiūrai ir kuriam laikui. Beiša sakė, kad jau po savaitės galėsiu rūpintis vaiku, tai matyt savaitei ir duos nedarbingumą. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Only1 @ 2016 12 12, 14:33)
Aš nežinau kaip normaliai bendraut su gydytojais. biggrin.gif Kai raštiškai paklausiau endokrinologinio vedėjo kodėl manęs nėščios endokrinologė nepriėmė dėvintą  mėnesį, tai po to su manim visi gydytojai santaruose bendravo taip, lyg aš juos prezidentei būčiau apskundus ar televiziją iškvietus.  biggrin.gif  Kai klausiau kodėl reikia mokėt už prednizoloną, tai sakė, kad nereikia mokėt - skiriam tabletes nemokamai, jei norit, kad pragraužtų skrandį. O jei nenorit sugadint skrandžio, tai galit pirkt lašelines. Tai ir pirkau... už 200 eur... O ką darysi... Tikrai nenorėjau skrandžio susigadint. Ir dar būtinai atnešė pasirašyt kažkokį raštišką sutikimą, kad sutinku mokėt pinigus, kad tik niekam nesiskūsčiau.  biggrin.gif  Rumpumpėle, o Jums kaklą klijavo ar siuvo? Mano situacija kita - man į darbą nereikia, nes aš vaiko priežiūros atostogose. Tai ir taip esu namie. Bet dėl to ir kyla klausimas ar mano vyrui imt nedarbingumą vaiko priežiūrai ir kuriam laikui. Beiša sakė, kad jau po savaitės galėsiu rūpintis vaiku, tai matyt savaitei ir duos nedarbingumą.  ax.gif
Man atrodo, kad galėsit. Bent aš būčiau pajėgusi. Juk tokį vyruką galiausiai galima pasiguldyti ir pervystyti ar paimti ant kelių ir pamyluoti. Kolegės anūkas senai geria prednizoloną dėl inkstu ir tebeturi sveiką skrandį. Mano supratimu mala miltus. Žmogus pasimeti ir moki.

Papildyta:
QUOTE(rumpumpele @ 2016 12 12, 15:00)
Man atrodo, kad galėsit. Bent aš būčiau pajėgusi. Juk tokį vyruką galiausiai galima pasiguldyti ir pervystyti ar paimti ant kelių ir pamyluoti. Kolegės anūkas senai geria prednizoloną dėl inkstu ir tebeturi sveiką skrandį. Mano supratimu mala miltus. Žmogus pasimeti ir moki.

Tiesa, man siuvo su tirpstančiais siūlais. Randas kokie 7 cm. Sugijo be problemų.
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif Na aš jau 6 dienos kaip po operacijos. Kolkas viskas gerai, tik skrandis ir žarnynas krečia pokštus. Ar ir jums taip buvo po operacijos? Kai sirgau hipertiroze, aišku niekad nežinojau kas tas vidurių užkietėjimas... O dar nespėjus grįšt iš ligoninės pirmą kartą patyriau stiprų pilvo raižymą... Vakar vėl raižė pilvą, užkietėjo viduriai, po to pakilo rūgštys, tada apsivėmiau, o tada suviduriavau. Nutariau, kad mano vargšas organizmas nesupranta kas su juo darosi jei visi 5 dalykai nutiko kelių valandų bėgyje. biggrin.gif Randas sparčiai traukiasi. Kalcis sakė ties riba, bet papildomai jo vartoti neskyrė, tik sakė daug kalcio turinčių produktų valgyti. Balsas, tpu tpu tpu, toks kaip anksčiau. Pirmas dienas tik pakimus buvau, o dabar kolkas negaliu garsiai šaukti, na bet operacija kaip ir be komplikacijų. 4u.gif Dar aš kažkokia įtartinai rami. Juokiuosi, kad man išoperavo ne tik skydliaukę, bet ir nervus. biggrin.gif O gal išoperavo ir ramu. Iki operacijos laikiausi labai ramiai, bet paskutinę savaitę pradėjau ir aš labai bijoti ir žiauriai nervuotis. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Only1 @ 2017 02 06, 14:33)
Sveikutės  4u.gif Na aš jau 6 dienos kaip po operacijos. Kolkas viskas gerai, tik skrandis ir žarnynas krečia pokštus. Ar ir jums taip buvo po operacijos? Kai sirgau hipertiroze, aišku niekad nežinojau kas tas vidurių užkietėjimas... O dar nespėjus grįšt iš ligoninės pirmą kartą patyriau stiprų pilvo raižymą... Vakar vėl raižė pilvą, užkietėjo viduriai, po to pakilo rūgštys, tada apsivėmiau, o tada suviduriavau. Nutariau, kad mano vargšas organizmas nesupranta kas su juo darosi jei visi 5 dalykai nutiko kelių valandų bėgyje.  biggrin.gif Randas sparčiai traukiasi. Kalcis sakė ties riba, bet papildomai jo vartoti neskyrė, tik sakė daug kalcio turinčių produktų valgyti. Balsas, tpu tpu tpu, toks kaip anksčiau. Pirmas dienas tik pakimus buvau, o dabar kolkas negaliu garsiai šaukti, na bet operacija kaip ir be komplikacijų.  4u.gif Dar aš kažkokia įtartinai rami. Juokiuosi, kad man išoperavo ne tik skydliaukę, bet ir nervus.  biggrin.gif O gal išoperavo ir ramu. Iki operacijos laikiausi labai ramiai, bet paskutinę savaitę pradėjau ir aš labai bijoti ir žiauriai nervuotis.  biggrin.gif

Sveikinu atlaikius rimtą išbandymą, viskas bus gerai. Žinoma, kad organizmas reaguoja į netektį. Vienas dalykas yra, kai pašalina tai, kas nereikalinga, o čia skydliaukė. Kaip man sesutė viena sakė- organizmas gedi. Man viduriai visada kieti buvo. Susiraskit alijošiaus, šakeles sudėkit į celofaninį maišiuką, padėkit savaitei į šaldytuvą ir po to išsunkit ir lygiom dalim sumaišykit su medum. Šaukštelis ryte viską išnešna bigsmile.gif
Atsakyti
Only1, saunuole, didvyriskai atsilaiket. 4u.gif Organizmui stresas, tai ir zarnynui striokas, pabandykit liaudiskom priemonem pasireguliuoti. smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Only1 @ 2017 02 06, 14:33)
Sveikutės  4u.gif Na aš jau 6 dienos kaip po operacijos. Kolkas viskas gerai, tik skrandis ir žarnynas krečia pokštus. Ar ir jums taip buvo po operacijos? Kai sirgau hipertiroze, aišku niekad nežinojau kas tas vidurių užkietėjimas... O dar nespėjus grįšt iš ligoninės pirmą kartą patyriau stiprų pilvo raižymą... Vakar vėl raižė pilvą, užkietėjo viduriai, po to pakilo rūgštys, tada apsivėmiau, o tada suviduriavau. Nutariau, kad mano vargšas organizmas nesupranta kas su juo darosi jei visi 5 dalykai nutiko kelių valandų bėgyje.  biggrin.gif Randas sparčiai traukiasi. Kalcis sakė ties riba, bet papildomai jo vartoti neskyrė, tik sakė daug kalcio turinčių produktų valgyti. Balsas, tpu tpu tpu, toks kaip anksčiau. Pirmas dienas tik pakimus buvau, o dabar kolkas negaliu garsiai šaukti, na bet operacija kaip ir be komplikacijų.  4u.gif Dar aš kažkokia įtartinai rami. Juokiuosi, kad man išoperavo ne tik skydliaukę, bet ir nervus.  biggrin.gif O gal išoperavo ir ramu. Iki operacijos laikiausi labai ramiai, bet paskutinę savaitę pradėjau ir aš labai bijoti ir žiauriai nervuotis.  biggrin.gif

Sakoma kai skydliauke zmones išsioperuoja tampa ramesni biggrin.gif .O rugštis galejo sukilt nuo itampos.
Atsakyti
Na gal ir nieko jei būsiu ramesnė biggrin.gif Man irgi siuvo tirpstančiais siūlais ir klijavo klijais. Bet čia kaip kokia paslaptis kurią reikėjo išsiaiškinti (kokius siūlus ir klijus ir kur nusipirkti). biggrin.gif Jaunas daktariukas atskleidė, kad jie jau niekam nebesiūlo nieko pirkti ir visiems vienodus tvarsčius deda, nes atsibodo, kad žmonės piktinasi, kad reikia už kažką mokėti ir į daktarus žiūri taip, lyg jiems kažkoks pelnas iš to būtų. Na bet kadangi matė didelį norą mano veide, nusiunte mane į Gintarinę vaistinę. O siūlai ir klijai kainavo tik ~24 eur. Maniau bus brangesni. Nors vėliau kai pamačiau tuos standartinius tvarsčius ant kitų pacientų, nutariau, kad jie irgi tikrai neatrodė taip baisiai kaip kad aš įsivaizdavau (turiu gerą vaizduotę biggrin.gif) . biggrin.gif Beto kai aš buvau be tvarsčio, tai mano vienintelės randas ir matėsi visiems biggrin.gif O vaizdelis pirmomis dienomis nekoks. biggrin.gif Dar buvau prisiklausius nesąmonių kaip mėnesį negalėsiu gert karštų gėrimų ir plaut galvos, kad nesušlaptų siūlė, bet V. Beiša maudytis leido jau išrašymo dieną. Tik klijų liepė neliesti dar 10 dienų. smile.gif
Atsakyti