Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės operacija

[quote=tinginuke,2009 03 01, 21:51]
pas mus labai veziu gydytojai gasdina kiekvienam zingsny?... juk pasauline praktika sako, kad mazai atveju... o pas mus veziu prigasdina, kad tik gultumeisi ant stalo... taip visi apsidraudzia, susimoki pakankamai visiems kam reikia ir pan.. bet cia mano nuomone.. as ir dar nesu nusprendusi ka daryti.. bet jei skydliauke funkcionuoja normaliai kam ja visa salinti?...
Labutis. as ir taip galvoju.Man taip pat liepia daryti operacija salinti visa skydliauke.Man per daug gamina hormonų.Nuo 2006 vasaros sužinojau,kad turiu difuzinę,mazginę,toksinę strumą.Kai padarė echoskopija,gyd.pasakė,kad be peilio neapsieisiu.apsilankiau pas Navicką,čia Klaipėdoje,jis išrašė gerti po vieną tab.metizolio.Bet man nuo jo negera,galva skaudėdavo.2007,02 apsilankiau pas homeopatą ir iki šiol vartojau jo vaistus homeopatinius.Jaučiuosi gerai ir jėgų atsirado ir nebepavargstu taip,atmintis gerėja,svorio priaugau 10kg per du metus,nes buvau labai jau numetusi jo.Kartais būna ir prasčiau,spaudžia galvą,akis peršti.Nuo 2008 vasaros lankausi pas kitą gyd.tai jokio gydymo neskyrė,tik tyrimus kraujo kas tris mėn.darė,kol TTH-0,LT4-23.Tai dabar liepia operuotis.Širdis maskatavo,kraujo spaudimas 150-95,su kraujagyslėm kažkas negerai,tai išrašė nebiletą gerti,dabar gerai yra,bet kenkia turbūt kitkam.Labai nenoriu operacijos,vis dar mastau.Pasidariau visus tyrimus ir eisiu turbūt dėl gydymo tartis.Gal geriau dabar dar pasigydyti hormonais negu paskui visą gyvenimą juos gerti. g.gif
Atsakyti
QUOTE(tinginuke @ 2009 03 01, 20:51)
joliuke, o tau neatrodo, kad pas mus labai veziu gydytojai gasdina kiekvienam zingsny?... juk pasauline praktika sako, kad mazai atveju... o pas mus veziu prigasdina, kad tik gultumeisi ant stalo... taip visi apsidraudzia, susimoki pakankamai visiems kam reikia ir pan.. bet cia mano nuomone.. as ir dar nesu nusprendusi ka daryti.. bet jei skydliauke funkcionuoja normaliai kam ja visa salinti?...

Nemanau. Manęs negąsdino, tiesiog dėl pakitusių ląstelių rekomendavo operuot. Dėl jauno amžiaus ir šiaip dėl nenoro tikėt, kad gali būt blogai nenoprėjau operuotis, bet galiausiai sutikau. ir ką- vėžys. jei paskaitytum aną temą pamatytum kaip daug kam diagnozuoja vėžį. Susipažinau su dviem mergaitėm, kuriom irgi rekomendavo šalint skydliaukę dėl mazgų. kaip manai kokia jų abiejų diagnozė po operacijos? ogi, vėžys. negąsdinu, tiesiog mano patirtis tokia, tai ir sakau g.gif
Beje, dar kartą sakau, kad nemanau, kad kalbėt apie tą patį reikalingos 2 temos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2009 03 02, 11:50)
Nemanau. Manęs negąsdino, tiesiog dėl pakitusių ląstelių rekomendavo operuot. Dėl jauno amžiaus ir šiaip dėl nenoro tikėt, kad gali būt blogai nenoprėjau operuotis, bet galiausiai sutikau. ir ką- vėžys. jei paskaitytum aną temą pamatytum kaip daug kam diagnozuoja vėžį.  Susipažinau su dviem mergaitėm, kuriom irgi rekomendavo šalint skydliaukę dėl mazgų. kaip manai kokia jų abiejų diagnozė po operacijos? ogi, vėžys. negąsdinu, tiesiog mano patirtis tokia, tai ir sakau g.gif
Beje, dar kartą sakau, kad nemanau, kad kalbėt apie tą patį reikalingos 2 temos  4u.gif

na nezinau, bet man gydytojas punkcijos ne nedare, kad nustatytu vezys ar ne, tik siulo operuotis, gal 4 kartus dare man ekoskopija, visi sako ta pati tikrai ne vezinis audinys... tas tiesa lietuvoje dabar labai daug visokiu vezio atveju, bet manau jei jau gydytojs itaria vezi, butinai daro punkcija, o kaip tu manai joliuke?.. ir del temos tai as jos nesistengiu nukonkuruot, tiesiog toj jusu bendroj temoj, jau kiek skaiciau apie kraujo davima diskutuoja, tai tikrai ne i tema skydliaukes mazgams smile.gif
Papildyta:
[quote=moteriskaite47,2009 03 01, 23:03]
[quote=tinginuke,2009 03 01, 21:51]
pas mus labai veziu gydytojai gasdina kiekvienam zingsny?... juk pasauline praktika sako, kad mazai atveju... o pas mus veziu prigasdina, kad tik gultumeisi ant stalo... taip visi apsidraudzia, susimoki pakankamai visiems kam reikia ir pan.. bet cia mano nuomone.. as ir dar nesu nusprendusi ka daryti.. bet jei skydliauke funkcionuoja normaliai kam ja visa salinti?...
Labutis. as ir taip galvoju.Man taip pat liepia daryti operacija salinti visa skydliauke.Man per daug gamina hormonų.Nuo 2006 vasaros sužinojau,kad turiu difuzinę,mazginę,toksinę strumą.Kai padarė echoskopija,gyd.pasakė,kad be peilio neapsieisiu.apsilankiau pas Navicką,čia Klaipėdoje,jis išrašė gerti po vieną tab.metizolio.Bet man nuo jo negera,galva skaudėdavo.2007,02 apsilankiau pas homeopatą ir iki šiol vartojau jo vaistus homeopatinius.Jaučiuosi gerai ir jėgų atsirado ir nebepavargstu taip,atmintis gerėja,svorio priaugau 10kg per du metus,nes buvau labai jau numetusi jo.Kartais būna ir prasčiau,spaudžia galvą,akis peršti.Nuo 2008 vasaros lankausi pas kitą gyd.tai jokio gydymo neskyrė,tik tyrimus kraujo kas tris mėn.darė,kol TTH-0,LT4-23.Tai dabar liepia operuotis.Širdis maskatavo,kraujo spaudimas 150-95,su kraujagyslėm kažkas negerai,tai išrašė nebiletą gerti,dabar gerai yra,bet kenkia turbūt kitkam.Labai nenoriu operacijos,vis dar mastau.Pasidariau visus tyrimus ir eisiu turbūt dėl gydymo tartis.Gal geriau dabar dar pasigydyti hormonais negu paskui visą gyvenimą juos gerti. g.gif
[/quote]
As ir taip manau, kad operacija yra salutinis atvejis, juk organo nebesugrazinsi atgal... nezinau kaip daro pasauline praktika dar reiks pasiskaityt ar stengiasi viska salint kaip pas mus, mazgus su visa skydliauke, ar palieka ja jei ji tik normaliai funkcionuoja tik mazgus pasalina.. o kad musu medicina atsilikus tai faktas...
Atsakyti
QUOTE(tinginuke @ 2009 03 02, 22:49)
na nezinau, bet man gydytojas punkcijos ne nedare, kad nustatytu vezys ar ne, tik siulo operuotis, gal 4 kartus dare man ekoskopija, visi sako ta pati tikrai ne vezinis audinys... tas tiesa lietuvoje dabar labai daug visokiu vezio atveju, bet manau jei jau gydytojs itaria vezi, butinai daro punkcija, o kaip tu manai joliuke?.. ir del temos tai as jos nesistengiu nukonkuruot, tiesiog toj jusu bendroj temoj, jau kiek skaiciau apie kraujo davima diskutuoja, tai tikrai ne i tema skydliaukes mazgams smile.gif
Papildyta:

Manau, kad tau reikia keisti gydytoją 4u.gif Nemanau, kad vien echoskopu galima nustatyt ar audinys vėžinis g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Joliuke: 03 kovo 2009 - 11:59
As irgi taip manau,kad nei echoskopu nei punkcija nenustatysi is tikruju koks ten mazgas,gerybinis ar piktybinis.Man paciai dare ir punkcijas ir echoskopu ziurejo,bet nei vienas gydytojas tiksliai nieko nepasake,net po operacijos gydytojas pasiule palaukti mazgo tyrimu g.gif
Atsakyti
QUOTE(tinginuke @ 2009 02 26, 00:36)
Sveikos,
Pagaliau prisijungiau siame forume.. kas turi problemu skydliauke labai prasau atsiliepti, ar kas nors yra girdejai apie alternatyvius operacijai gydymo budus? Man paskirta operacija, isdideje mazgai, plius yr ajau saltu, gydytojas liepa operuotis.. nesenai suzinojau, kad Kaune yra tokia klinika kur taiko mazgu gydyma alternatyvu operacijai - etanolio injekcijas. ar kas nors esate ta isbandziusios? kokia jusu nuomone? as sakiau eisiu isbandyt, tikiuosi gales man padet, labai nenoriu operuotis...

Labas, Tinginuke, mane irgi sudomino tavo klausimas, del Kauno klinikos, nes pas m,ane ligiai ta pati situacija, jau 6 metus negaliu isgidyti skidliauskes, o operuotis labai nenoriu, uzsiregestravau i ta klinika, paziuresim kas ten bus. O tu jau ten buvei?
Svarbiausia kad savijauta labai gera, o daktare sako, kad man kritine situacija, gal jau pripratau prie tokios savijautos smile.gif o kiap tu jautiesi?
Atsakyti
QUOTE(AlioNcik @ 2009 03 07, 13:13)
Labas, Tinginuke, mane irgi sudomino tavo klausimas, del Kauno klinikos, nes pas m,ane ligiai ta pati situacija, jau 6 metus negaliu isgidyti skidliauskes, o operuotis labai nenoriu, uzsiregestravau i ta klinika, paziuresim kas ten bus. O tu jau ten buvei?
Svarbiausia kad savijauta labai gera, o daktare sako, kad man kritine situacija, gal jau pripratau prie tokios savijautos smile.gif o kiap tu jautiesi?

Labas AlioNcik, as jauciuosi kaip kada kartais buna dienu kad labai gerai jauciuosi, kartais buna dienu kai issimiegu labai prastai sirdele maudzia ir nekokia savijauta...dar alergija mane labai kamuoja, manau kad tai susije su skydliauke, nors gydytojas sako kad nelabai... buvau as toj klinikoj ir dabar sprendziu ka daryt... sakykim taip nuejau paziureti kas ten kaip... klinika man didelio ispudzio nesukele (aparatura ziauriai sena ir pan), cia gal galima paaiskinti tuo, kad neturi pinigu, bet kazkuria dalimi manau, kad tai eksperimentas.. nezinau ar noriu ji daryt.. nors jau siule pirmos konsultacijos metu as atsisakiau, sakiau kita karta, nes man dar siulo pasigydyti angina, kuri pas mane atseit letines formos.. kas del anginos tai daznai nuo jos kentedavau anksciau, o simkus ir aiskina tuo, kad visi mazgai butent formuojasi nuo anginu. tokia jo teorija, dar eisiu konsultuotis pas kazanaviciu ziuresiu ka jis sakys ir siaip visais kanalais ieskau info apie sitas injekcijas, blogiausiai kad nera kas daresi konkreciai su kuo pakalbet...
Atsakyti
QUOTE(tinginuke @ 2009 03 09, 16:40)
Labas AlioNcik, as jauciuosi kaip kada kartais buna dienu kad labai gerai jauciuosi, kartais buna dienu kai issimiegu labai prastai sirdele maudzia ir nekokia savijauta...dar alergija mane labai kamuoja, manau kad tai susije su skydliauke, nors gydytojas sako kad nelabai... buvau as toj klinikoj ir dabar sprendziu ka daryt... sakykim taip nuejau paziureti kas ten kaip... klinika man didelio ispudzio nesukele (aparatura ziauriai sena ir pan), cia gal galima paaiskinti tuo, kad neturi pinigu, bet kazkuria dalimi manau, kad tai eksperimentas.. nezinau ar noriu ji daryt.. nors jau siule pirmos konsultacijos metu as atsisakiau, sakiau kita karta, nes man dar siulo pasigydyti angina, kuri pas mane atseit letines formos.. kas del anginos tai daznai nuo jos kentedavau anksciau, o simkus ir aiskina tuo, kad visi mazgai butent formuojasi nuo anginu. tokia jo teorija, dar eisiu konsultuotis pas kazanaviciu ziuresiu ka jis sakys ir siaip visais kanalais ieskau info apie sitas injekcijas, blogiausiai kad nera kas daresi konkreciai su kuo pakalbet...

Sveika tinginuke. Ir as dabar uzsimasciau, as galvojau, cia vienas is geriausiu issigelbejimu, man nustate mazgine struma jau 2 stadijos verysad.gif
o kas liecia anginos, cia idomiausias dalikas, jeigu as bnu persalusi, nesvarbu ar man gerkle skauda ar ne, man visada nustato angina, cia su skydliauke kazkas susija g.gif
Atsakyti
Labutės 4u.gif Sory, jei įlindau čia nekviesta, bet ir aš turiu tokį "turtą"...
Pirma, tikrai be jokios operacijos nenustatys piktybinė ji ar ne schmoll.gif Man darė specialius tyrimus, rezultatai buvo teigiami- rado onkologinių audinių, liepė operuotis kuo skubiau. ir ką? Išoperavo biggrin.gif Ir visai nieko- nebaisu. Tik po operacijos paaiškėjo, kad jokio vėžio nei su žiburiu ten nerado, tyrimus darė vietoj ir dar papildomai siuntė į Vilnių. Rizika operuojant visada yra- gali pažeisti balso stygas- čia turbūt pagrindinė problema. Man šiuo atžvilgiu viskas gerai. Chirurgas net paliko dešinę pusę, kad harmonus gamintų ir papildomai gerti nereikėtų thumbup.gif Aišku, turi ligą visam gyvenimui, tenka su tuo susitaikyti ir išmokti gyventi, nes tik kai ją turi supranti- mažas daiktelis, o gyvenimą verčia iš pagrindų. Svarbu neužleisti šios ligos. Vienoj temoj jau rašiau, kas buvo mano giminaitei, kuri įsivaizdavo, kad stumos operuoti nebūtina. Pasirodo ta mažylė išleido šaknis ir apraizgė visą krūtinės lastą. Kai jau teko operuoti, tai pjūvį darė T formos- pjūvis ėjo per kaklą. o kita pjūvio atšaka žemyn per krūtinę. blink.gif Ji per savo gudrumą vos nenumirė verysad.gif
Sory, jei pasakiau kažką netaip, bet prieš ekspermentuodamos gerai pagalvokite, kad tik nebūtų blogiau. Angina, širdies netvarkingas darbas, pakrikę nervai, šalčio karščio kaita, smaugimas gerklės ribose, dusulys, galvos skausmas, kurio nenumalšina jokie vaistai, sausa ir šerpetojanti oda, augantis arba smarkiai krintantis svoris, slenkantys ir šiurkštūs plaukai, nemiga... Visa tai glaudžiai susiję su skydliaukės problemomis. Pati tai patyriau doh.gif Laikykitės ir saugokite save mirksiukas.gif
Atsakyti
daivulka78

o tu vis tiek daug susidurus su skydliauke, mano tyrimai tokie:
TTH Tirotropinas 1,71 mU/I
Anti TPO 99,8 kU/I
FT 4 Laisvas Tiroksinas 12,3 pmol/I
du normalus tik kiek suprantu tas anti tpo padidejes labai... ka jis daro? ka rodo? g.gif
Atsakyti
Labutis mielosios.Prisiskaičiau,kaip jums būna blogai,man dar taip nėra,tik širdis maskatuoja,bet kai geriu nebiletą tai ir spaudimas susitvarkė ir širdis nedreba,dar migrena užeina (ko jau 24metai nebuvo).Piktybinio sako,kad negali būti prie tokių tyrimų.Tai niekaip nesuprantu kodėl reikia operuoti,o ne gydyti.Gydžiausi tik homeopatiniais ir per du metus labai pagerėjo sveikata,tik tyrimai keičiasi.Visi normoj tik TTH-0,0008.Penktadienį važiuoju į tą kliniką pas Šidlauską,bus matyt ką pasakys ir pasiūlys g.gif .Labai nenoriu operacijos dar.Laikykimės,saugokime save. 4u.gif
Atsakyti
parasyk moteriskaite47 kaip sekesi as ir galvoju dar papildomai pasikonsultuot pas sidlauska bet kita savaite eisiu pas kazanaviciu tai nezinau ar dar verta pas sidlauska eit... unsure.gif
Atsakyti