sveikos petunijų mylėtojos
noriu pasiguost, kad mano gėlytes gerokai apkramtė sraigės. atrodo dabar liūdnai
noriu patarimo, ar dar yra šansų,kad iš naujo lapus išleis, ar gal tiesiog išraut, kad kitoms vazone vietos daugiau būtų. ir dar turiu jų ir didesniam pakabinamam vazone, tai gal ir ten reiktų praretint, o gal viršūnėles palaužyt ir dar padaugint, nes išrovus bijau, kad nebeprigis, o gaila kiekvieno daigelio (pirmi metai auginu )
didysis vazonas atrodo taip. pakraščiais irgi sraigės pasidarbavo bet ne taip stipriai, kaip mažesniuosiuose
QUOTE(smileja @ 2009 04 30, 16:43)
Oho kokios didelės
Aš irgi jas auginu šiemet pirmą kartą, tiksliau sesuo prisisėjo tiek kad nebežino kur kišti tai susigundžiau ir aš, gal pavyks pasipuošti kiemą
Napo, o ių kur tos sraigės? Lauke buvai palikus vazonėlius per naktį, ar dieną čia jos taip pasidarbojo
Einu nufotkinsiu ir aš savo, parodysiu
Na štai,
šitos pas mane ant palangės auga
Šitas nešioju į lauką loveliuose auga ir laikau per dieną
Turiu tris lovelius dvėjuose jos auga normaliai, vienos didesnės kitos mažesnės, bet va trečiajame lovelyje nesuprantu kas jom yra, ir kodėl jos nenori augti, sąlygos tokios pat kaip ir kituose, žemė, laistymas, tręšimas viskas taip pat
šitos pas mane ant palangės auga
Šitas nešioju į lauką loveliuose auga ir laikau per dieną
Turiu tris lovelius dvėjuose jos auga normaliai, vienos didesnės kitos mažesnės, bet va trečiajame lovelyje nesuprantu kas jom yra, ir kodėl jos nenori augti, sąlygos tokios pat kaip ir kituose, žemė, laistymas, tręšimas viskas taip pat
QUOTE(tatedo @ 2009 05 04, 11:21)
bet va trečiajame lovelyje nesuprantu kas jom yra, ir kodėl jos nenori augti, sąlygos tokios pat kaip ir kituose, žemė, laistymas, tręšimas viskas taip pat
o sėkla ta pati, sėjai visas iš vieno pakiuko? pas mane skirtingai auga irgi, vienos labai greit, didelės jau, o kitos pamažu.. sumaišyta pas mane, neatrenku kur kokia spalva bus, bet įtariu, kad vienos kažkurios spalvos lėtai auga
QUOTE(smileja @ 2009 05 04, 14:42)
o sėkla ta pati, sėjai visas iš vieno pakiuko? pas mane skirtingai auga irgi, vienos labai greit, didelės jau, o kitos pamažu.. sumaišyta pas mane, neatrenku kur kokia spalva bus, bet įtariu, kad vienos kažkurios spalvos lėtai auga
Sėjau ne aš tai nežinau, bet va pirmą kartą kai pasodinau neaugo, nuleipo, neatsigavo, roviau lauk ir pasodinau kitas ir tos neuga
QUOTE(tatedo @ 2009 05 04, 11:01)
Napo, o ių kur tos sraigės? Lauke buvai palikus vazonėlius per naktį, ar dieną čia jos taip pasidarbojo
Mano petunijos lauke jau gal kokias tris savaites, nes aš ne LT, o UK jas auginu tai ir prasinešė sraigės kai buvau palikus vazonus tik vos nuo žemės pakeltus. Pasimokiau - sudėjau ant stalo. Bet vakar nelauktai netikėtai davė krušos, tai lėkiau nuo stalo nukelt petunijų, pakišau po stalu, o šiandien vėl iš vazonų sraiges traukiau
Vis dar laukiu patarimo, ar tas nugraužtas palikt, ar nukirpt ar išvgis išraut?
QUOTE(tatedo @ 2009 05 04, 15:49)
Sėjau ne aš tai nežinau, bet va pirmą kartą kai pasodinau neaugo, nuleipo, neatsigavo, roviau lauk ir pasodinau kitas ir tos neuga
tada nežinau kodėl čia taip, gal gėlytėm lovelis nepatinka
QUOTE(Napo @ 2009 05 04, 20:01)
Vis dar laukiu patarimo, ar tas nugraužtas palikt, ar nukirpt ar išvgis išraut?
aš tai neskubėčiau mesti lauk, palaukčiau dar, gal ataugs lapiukai.
mano svyrancios petunijos dar ne visai dideles,kai kurios po kokius 7 lapelius turi,noriu paklaust,kada jas reikia skabyt kad sakotusi?
ir ar reikia is tu maziausiu daigykleliu,rodos kur 3cm persodint i didesnius?
aciu is anksto uz ats
aciu is anksto uz ats
sveikos
as kazkur skaiciau zurnale kad surfinijos ir petunijos lengvai dauginasi nulauzus sakele ir ikisus i zeme? :hmas
tai as pameginau aplauziau savo didziaja surfinija ir sukisau i zemele sakeles, kokia savaite jau taip stovi vazone, siaip tai gerai atrodo neleipsta lapeliai, gal ir pavyks atsiauginti
mano tai jau dideles surfinijos, veliau imesiu fotkes, ir balkone neistiklintam jau seniai isnesus, neturiu namie kur tokiu dideliu padet, tai kai nebebuvo minuso lauke ir isnesiau
as kazkur skaiciau zurnale kad surfinijos ir petunijos lengvai dauginasi nulauzus sakele ir ikisus i zeme? :hmas
tai as pameginau aplauziau savo didziaja surfinija ir sukisau i zemele sakeles, kokia savaite jau taip stovi vazone, siaip tai gerai atrodo neleipsta lapeliai, gal ir pavyks atsiauginti
mano tai jau dideles surfinijos, veliau imesiu fotkes, ir balkone neistiklintam jau seniai isnesus, neturiu namie kur tokiu dideliu padet, tai kai nebebuvo minuso lauke ir isnesiau
QUOTE(gedrule @ 2009 05 11, 10:49)
sveikos
Bandau ir as taip daryti ,ziuresiu kas gausis
QUOTE(wetta @ 2009 05 11, 10:06)
mano svyrancios petunijos dar ne visai dideles,kai kurios po kokius 7 lapelius turi,noriu paklaust,kada jas reikia skabyt kad sakotusi?
aciu is anksto uz ats
aciu is anksto uz ats
mane irgi domina, kada skabyti svyrančias petunijas, nes kitos išstybo į viršų, ir manau jau per daug