Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

biggrin.gif doh.gif lotuliukas.gif oi Pupeliuk, nu vista as vista lotuliukas.gif Zinok labai sunku pasakyti nebandzius. Net ir del paties ''piesimo''. Teoriskai zinoma kuo daugiau mm, tuo tinkamesnis portretams jis. Bet as asmeniskai pirkciau 85mm del to, kad bant pas canona jis mazesnis, sviesesnis, su 85mm daugiau kur tilpsi. Nors jei, kaip tu rasai, tavo vyras vistiek pirks macro, tai gal pradziai ir uzteks... g.gif Nezinau, labai sunku sakyt - pirkt ta ar ta nepasigailesi.... Del to tik savo pamastymus parasiau 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Scrap8 @ 2009 03 15, 02:26)
Turiu labai primityvų klausimą  ax.gif  blush2.gif
*vis eina kalbos apie 85 mm kaip idealų objektyvą portretam. Aš turiu 28-105mm f3,5 tai juk su šiuo galiu išgauti 85mm...koks esminis skirtumas? Atskira 85mm perkama dėl f1,4?

ir del sviesos ir del to, kad fiksas. Bent teoriskai jie visi graziau fotografuoja - kontrasto, spalvu atzvilgiu smile.gif
Atsakyti
Zuvialia, tau isejo preset ideti?
As su tokiu klausimu, turbut Pupeliukui, as kaip supratau tu RAW formata koreguoji PSe? O kaip pervedi i jpg irgi per PS g.gif Kokybe nenukencia?
Abi foto geros, bet spalvos man geresnes pirmoje, nors, jei idetum abi atskirai, tada net nelyginciau.
Kazko tai pradejau juodai pavydeti tokiam meniskam buities fotografavimui blush2.gif Bet kol kas kaltinu ne save o aplinka nefotogeniska hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(O @ 2009 03 15, 09:31)
Kazko tai pradejau juodai pavydeti tokiam meniskam buities fotografavimui blush2.gif Bet kol kas kaltinu ne save o aplinka nefotogeniska  hihihi.gif

Aha, as irgi kaltinau, kol nemaciau tokiu nuotrauku... Dabar kaltinu tik save doh.gif biggrin.gif

O. as viska darau PSe, nenukencia kokybe... O kodel turetu? Kaip tu verti?
Atsakyti
Pirmoje žalias atspalvis natūraliai, nes aplinka žalia ir jos daugiau matosi biggrin.gif tapetai, lova žali. Antroje to žalumo nesimato, tai iškart rausvesnės spalvos, dariau viską panašiai.
Atsakyti
QUOTE(zuvialia @ 2009 03 15, 01:21)
wyshnia,tu kaip visada su tuo paslaptingu astrumu fotkese apzavi mane..o sios laaabai! berniukas nepaprastai graziu akiu,antroji faina savo sviesa,trecioje pakirpciau ir as to vyruko smakriuko  blush2.gif moters bruozai uzburiantys  wub.gif

Vo draugė - pamatei antroj nuotraukoj ta pati, ka ir as biggrin.gif Na ir man miela, kadangi mazius pazistamas ir visai fotografuotis nenorejes ta diena, tik pasakojes, kad jis bobausis siandien ir mane ''nukarduos''. Tai ir nuotrauka tokia apie bobausi - momentas is istorijos, kurios neparodziau smile.gif Noreciau tokia sviesa kitom aplinkybem pagaut bigsmile.gif
Atsakyti
Wyshnia, as per canono programa (zoombrowser), tai ji baisiai ryskuma man nuima doh.gif Vis galvoju vel i JPG grizti, bet kai prie gerio pripratau, tai nesinori, kad ir su ta kokybe biggrin.gif
O darau as taip, ikeliu RAW per canono programa, ten pakoreguoju expo, ar WB, tada verciu i jpg, ir tada visa kita su PS tvarkau, nepatogu ziauriai doh.gif kazkaip net nezinojau kad galima iskart viska PS daryti doh.gif
Aciuks oro_buckis.gif
Papildyta:
QUOTE(wyshnia @ 2009 03 15, 10:48)
Aha, as irgi kaltinau, kol nemaciau tokiu nuotrauku... Dabar kaltinu tik save  doh.gif  biggrin.gif

cry.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo O: 15 kovo 2009 - 11:48
QUOTE(Giedrė @ 2009 03 14, 17:04)

K20 geras fotoaparatas, bet jeigu rimtai užsiimsi fotografavimu, neišvengiamai ateis noras migruoti į Canon arba Nikon, o tada jau ir objektyvai netiks. Teks viską parduoti g.gif.

O nenori paieškoti padėvėto fotoaparato? Tikrai geresnis išeis už tą pačią kainą.
Pvz Canon 40D be objektyvo ~2000. 450D manau rasi dar pigiau.
Objektyvą rekomenduočiau Canon 50mm f1.4 (arba f1.8 jeigu reikia pataupyti).
Nepatariu pirkti pigų zoom'ą. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(O @ 2009 03 15, 09:31)
Zuvialia, tau isejo preset ideti?

geda sakyt,tai tyliu kolkas...bandziau tik karta tad nepavyko,issiaugojau ir laukiu kada atsiras laiko pabandyt dar karta,nes man ten painokas reikalas,kai pati ir su kompais nelabai gaudaus..o tau,ar pavyko?
Atsakyti
QUOTE(zuvialia @ 2009 03 15, 14:00)
geda sakyt,tai tyliu kolkas...bandziau tik karta tad nepavyko,issiaugojau ir laukiu kada atsiras laiko pabandyt dar karta,nes man ten painokas reikalas,kai pati ir su kompais nelabai gaudaus..o tau,ar pavyko?
as dar neturiu raw kameros, tai net nebandziau

doh.gif Koks as kaimas, viska turiu, bet neisbandziau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo O: 15 kovo 2009 - 14:34
QUOTE(O @ 2009 03 15, 13:13)
as dar neturiu raw kameros, tai net nebandziau

doh.gif Koks as kaimas, viska turiu, bet neisbandziau doh.gif

nesupratau,ko cia neturi..bet turbut ir as kaimas... doh.gif buna tokia atskira raw kamera?... unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(O @ 2009 03 15, 10:47)
Wyshnia, as per canono programa (zoombrowser), tai ji baisiai ryskuma man nuima doh.gif  Vis galvoju vel i JPG grizti, bet kai prie gerio pripratau, tai nesinori, kad ir su ta kokybe biggrin.gif
O darau as taip, ikeliu RAW per canono programa, ten pakoreguoju expo, ar WB, tada verciu i jpg, ir tada visa kita su PS tvarkau, nepatogu ziauriai doh.gif  kazkaip net nezinojau kad galima iskart viska PS daryti doh.gif

o tai ir as taip darau..bisky kitaip,bet panasiai.zodziu,per kelis kart yeidineju y fota,o ir pas mane raw formate spalvos gerokai skiriasi nuo ps ...ps'e atidarius raw'e gana ryskia fota man rodo tarkim veidai visada 100proc pilki tokie..netikra oda...todel ir griebiuos actionu,kaip siaudo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvialia: 15 kovo 2009 - 15:06
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 03 14, 14:50)
Turiu tokį klausimą turintiems didesnio mm objektyvus...
Tai klausimas - ar man tas 105mm būtų panašiai kaip 85mm? Ta prasme ryškumo zona ir t.t. (tik iš toliau teks fotografuoti). Čia man portretam norisi, kad ryškumo zona būtų maža...

Neturiu šių objektyvų, tai pasvarstysiu tik teoriškai 4u.gif

Atmetus visus niuansus, ryškumo zonos gylis tai pačiai kadruotei priklauso tik nuo diafragmos (ir matricos dydžio). Milimetrai ryškumo zonai įtakos neturi. Taigi tai pačiai kadruotei bet kurio f1.4 objektyvo ryškumo zona bus dvigubai mažesnė už tavo minimo 105 f2.8. Gali tą patikrinti su DOF skaičiuoklėmis.

Tačiau be ryškumo zonos dar yra "atskyrimas nuo fono" arba boke. Tai foną labiau lieja objektyvai su daugiau mm. Taip pat vyrauja nuomonė, kad perspektyva gaunama objektyvais su daugiau mm yra tinkamesnė portretams.

Kaip suprantu renkiesi tarp 50 f1.4 ir 85 f1.4 (o 105 jau vistiek gausi mirksiukas.gif ). Su crop matrica, aš rinkčiausi 50mm. 50x1.5=75mm puikiai tinka ir portretams. Bet 50mm tu jau turi, tai net nežinau ax.gif. Girdėjau Nikorr 24-70 f2.8 labai puikus objektyvas blush2.gif

P.S: Keista, kad taviškis muilina. Pagal apžvalgas Nikkor 50 f1.8 centre yra aštresnis tiek už 50f1.4, tiek už 85f1.4. Gal tiesiog reikia kalibruoti g.gif? Jeigu yra garantija, tai kalibruoja nemokamai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo evitafoto: 15 kovo 2009 - 16:01
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 03 13, 20:10)
Dėl Persets - aš irgi gan ilgai kankinau kompą kol viską sutvarkiau, bet pavyko. Aiškinu - Application data folderis yra paslėptas, todėl jo įprastai nesimato. Darot taip (pas mane Vista, tai gali būt su XP kitaip, bet aiškinu kaip pamatyti tą folderį) - įeinat į My Computer, ieškot prie toolbar Tools (kartais toolbar pamatyti negalima, jis pasimato paspaudus Alt) - > Folder options -> View -> ir ten surandat kur pažymėti "Show hidden files and options".

as tai pirmiausiai bandziau daryt,kaip Opa rase taip blondniskai,bet ismeta daug folderiuku..kaip turi atrodyt tas kurio reikia neysivaizduoju.ar bent jau gal zenklas koks kitoks?Bet va,kaip Pupeliukas rase,tai as kaip vista miske..jau pacioj pradzioj nubraidau..paspaudus Alt niekas ten man nepasimato..ir to folder options irgi nerandu.zodziu..einu dar klaidziot.

O
,parasyk kai gausis...bo ytariu,kad ir pas mane tos raw kameros ner hihihi.gif bet kaip tada raw filus atidaro nesuprantu...

evitafoto,smagu matyt sugryzusia 4u.gif tikiuos ne prabegom?.faina pas tave puslapelyje,o patirties kokios nepamainomos turi!!o modeliu yvairove...labai fainai,pavydas uzniestejo aplink bamba biggrin.gif
Atsakyti