Wyshnia - pirmoji nereali! ir trečioji labai patinka, antroji gi tokia gan paprasta. Bet gi kokybė, spalvos, viskas be galo gerai
Turiu tokį klausimą turintiems didesnio mm objektyvus. Suku galvą dėl fototechnikos papildymo. Vyras važiuos į JAV, tai gali parvežti. Gal galit padėt apsispręst. Galvojau pirkti 50mm f/1,4, kad pakeisčiau muiliną savąjį, bet kaži kaip išmokau PS sutvarkyti tą muilą ir nebeerzina. Labai noriu 85mm f/1,4, bet vyras tikėtina savo reikmėms pirks 105mm f/2,8 macro. Tai klausimas - ar man tas 105mm būtų panašiai kaip 85mm? Ta prasme ryškumo zona ir t.t. (tik iš toliau teks fotografuoti). Čia man portretam norisi, kad ryškumo zona būtų maža, mano tele ryškumo zona per plati portretam.. Jei tas 105mm panašiai kaip 85mm, tai tada ir pirksiu naują 50mm ir nesuksiu galvos. Wyshnia, tu berods turi nemažai objektyvų, gal galėtum padėt apsispręst?
QUOTE(BN @ 2009 03 14, 02:56)
Pasizvalgius i sitas nuotraukas, tikrai pradedu noret mazo modeliuko, kuris nesivaipo... vakar saviskius bandziau fotografuot - vienas vargas, ir jokiu kadru. tiesa, ju privalumas kitas - suinstaliavo man fotoshopa, ir dabar smaginasi su nuotraukom pagal blogo temas ir PS pamokas is youtube... Jei as fotografuot neismoksiu, bent bus kas su PS ismokins nuotraukas "grazias" padaryt
na tu nenuleisk ranku Pasiulyciau issitrauk fotoaparata ir palaikyk ji ilgeliau, pavaizduok,kad tu ne vaikus ruosiesi fotografuoti, o siaip ka nors namie.Ar darydama ka nors su jais turek fotoaparata ant kaklo,kad jie priprastu:) Vis tiek gi nesivaipys jie valanda, eis zaist ar kitais reikalais uzsiims. Zinau,kad sunku,bet netikiu,kad neimanoma
Papildyta:
Wyshnia, pirmoji ir trecioji O trecioje forumiete? labai grazi moteris
Sveiki .
Na labai prasau,dar padekit apsisprendziant.
Siandien buvau Vilbroj,tai pasiule Pentax K 20 D uz 2600lt.Pirkciau jei ka,pradziai su kitiniu,nes su profu objektyvu neiperku.
Tai yra pigiausias fotoaparatas is pusiau profesionaliu klases.
Tai ar verta pirkti si Pentaxa,ar Canona EOS 450 su geresniu objektyvu ?
Noriu orientuotis i studija,svenciu fotografavima.
Ačiū
Siandien buvau Vilbroj,tai pasiule Pentax K 20 D uz 2600lt.Pirkciau jei ka,pradziai su kitiniu,nes su profu objektyvu neiperku.
Ačiū
QUOTE(Giedrė @ 2009 03 14, 17:04)
Sveiki .
Ačiū
Ačiū
visuomet geriau daugiau investuoti į objektyvus, o ne fotoaparatą.. nes jie, o ne fotikas didesne dalimi "daro" fotografiją..
apie pentaxus neturiu, ką pasakyti, rankose nelaikius, o va 450d canon - mano darbinis. naudojau nedaug, bet nesiskundžiu tikrai, tik kad per lengvas po mano 40d, bet jei Tu sunkesnio nelaikius rankose, tai tikrai neklius..
jei būčiau Tavo vietoje ir turėčiau dabartinį protą tai pirkčiau pigesnį fotiką ir geresnį stiklą, o ne atvirkščiai
orientuotis į studiją ir švenčių fotografavimą galima būtų jau mokant labai neblogai fotografuoti. praktiškai, nepriekaištingai fotografuoti kalbant apie studiją. tad apie kitinį net kalbos negali eiti. jis tinkamas tik mokymuisi ir hobiui, o ne rimtai fotografijai. todėl nesupyk, kad pakerpu sparnus, bet jeigu neturi fotoaparato, net nesi turėjus, kaip suprantu, veidrodinio, nesiorientuok kol kas niekur, nes pirma reikia išmokti fotografuoti, o tai ne pusmečio darbas, nes lygiagrečiai su techninės dalies lavinimu turi eiti estetinės-meninės dalies lavinimas, o tai didelis, sunkus darbas, nes studijoje prikepti techniškai daugiau-mažiau tvarkingų foto galima ir po pusmečio, o štai išlaikyti gerą stilių, estetiką, skonį - labai sunku..
sėkmės kūryboje
QUOTE(sayonara @ 2009 03 14, 17:16)
visuomet geriau daugiau investuoti į objektyvus, o ne fotoaparatą.. nes jie, o ne fotikas didesne dalimi "daro" fotogrfiją..
apie pentaxus neturiu, ką pasakyti, rankose nelaikius, o va 450d canon - mano darbinis. naudojau nedaug, bet nesiskundžiu tikrai, tik kad per lengvas po mano 40d, bet jei Tu sunkesnio nelaikius rankose, tai tikrai neklius..
jei būčiau Tavo vietoje ir turėčiau dabartinį protą tai pirkčiau pigesnį fotiką ir geresnį stiklą, o ne atvirkščiai
na nusipigint visai irgi nereikia.. čia kaip mano atveju buvo... Pirkau Nikon D40, kurį teko keist, nes ne visi objektyvai tiko..
Apie Pentaxą aš irgi neturiu nuomonės.. kiek teko čiupyt tai bent jau man pasirodė nepatogus ir garsiai dirba.. bet galbūt kitam tai niekiniai dalykai ..
C_girl Tavo fotosesija.. puikios spalvos, emocija.. ne visur man patinka apkarpymas... šiaip labai kokybiška
Wyshniuk pirmoji gera, trečia dar geresnė.. antra tiesiog..
QUOTE(westa @ 2009 03 14, 17:19)
na nusipigint visai irgi nereikia.. čia kaip mano atveju buvo... Pirkau Nikon D40, kurį teko keist, nes ne visi objektyvai tiko..
Apie Pentaxą aš irgi neturiu nuomonės.. kiek teko čiupyt tai bent jau man pasirodė nepatogus ir garsiai dirba.. bet galbūt kitam tai niekiniai dalykai ..
tai ne apie nusipiginimą kalba. 450 nėra muilinė
jeigu žmogus dvejoja, ar pirkti kitinį ir brangesnį fotiką, ar geresnį objektyvą ir nelkabai prastesnį už pirmąjį fotiką, aš aišku už antrą variantą. nes savo kailiu išbandžius kitinį ir paskui šviesų gerą objektyvą - nepalyginami dalykai. ypač jeigu žmogus kalba apie bandymus fotografuoti studijoje.
QUOTE(sayonara @ 2009 03 14, 17:23)
tai ne apie nusipiginimą kalba. 450 nėra muilinė
jeigu žmogus dvejoja, ar pirkti kitinį ir brangesnį fotiką, ar geresnį objektyvą ir nelkabai prastesnį už pirmąjį fotiką, aš aišku už antrą variantą. nes savo kailiu išbandžius kitinį ir paskui šviesų gerą objektyvą - nepalyginami dalykai. ypač jeigu žmogus kalba apie bandymus fotografuoti studijoje.
tai jo jo ..tiesiog kai pirks lai tokius niuansus įvertina.. kad po to neinvestavus į objektyvą daug neturėtų jo keist.. čia apskritai kalbu, ne apie 450.. apie Canonus irgi nieko negaliu pasakyt . bet turbūt geri fotoaparatai
QUOTE(Giedrė @ 2009 03 14, 17:04)
Sveiki .
Ačiū
Siandien ju puslapyje vilbra tas k20 1999 indomu, kodel tau to nepasake Na labai prasau,dar padekit apsisprendziant.
Ačiū
O siaip Sayonara viska parase as jei fotografuociau studijoje pirkciau ir fotika geresni ir objektyva
Na,as dar nemoku gerai fotografuoti,tik mokausi,bet noriu "daikta" nusipirkti keliems metams,bent jau..Mano nuomone,geriau viena karta investuoti..Taigi,Canon,kaip suprantu,lyg ir geriau uz Pentaxa,objektyvu atzvilgiu,bent jau
(Del Vilbros,tai ziauru,nes,sake,kad padaro nuolaida is 1800 i 1600 ,o cia,internete,pigiau )
Taip pat,svarbus greitis,nes noreciau ir sventes pabandyt,veliau,aisku
(Del Vilbros,tai ziauru,nes,sake,kad padaro nuolaida is 1800 i 1600 ,o cia,internete,pigiau )
Taip pat,svarbus greitis,nes noreciau ir sventes pabandyt,veliau,aisku
Matyt reiktu man isikisti, nes as turiu pentaxa (100dsuper - nu 200 atitikmuo).
Pirkau veidrodini po muilines - ir nuleme kaina. Dabar, is perspektyvos sakau- pirkciau canon'a, nes fotografuot patiko. O pirkau si todel, kad: 1. kaina maziausia is tos klases fotiku; 2.nezinojau kaip ilgai ir kiek rimtai fotografuosiu, 3. bet kuriuo atveju fotografija man - tik hobis, kuriam, deja galiu skirti labai mazai laiko.
Is esmes man mano pentaxas patinka, gal tik kliuna originaliu objektyvu brangumas - kiek ziurejau canono jie gerokai pigesni (na sakykim 50-ukas paprastasis)
Jei rimtai planuoji fotografuoti studijoj ir is to uzdirbti pinigus - pasirinkimas tik canon ar nikon, ne pigiausias kunelis ir - geri stiklai. Kuri rinktis - asmeninis sprndimas, pabandyk rankose palaikyt, ir spresk. Beje, visu kitu patarimai vertingesni nei mano, nes fotografuoja ilgiau ir zenkliai geriau
Kol rasiau, pati parasei - jei nori pramokti fotografuoti, spresti gali tik pati - o jei blogai seksis? ar nepatiks? gal tada ir neverta labai daug investuoti?
Sekmes renkantis
Pirkau veidrodini po muilines - ir nuleme kaina. Dabar, is perspektyvos sakau- pirkciau canon'a, nes fotografuot patiko. O pirkau si todel, kad: 1. kaina maziausia is tos klases fotiku; 2.nezinojau kaip ilgai ir kiek rimtai fotografuosiu, 3. bet kuriuo atveju fotografija man - tik hobis, kuriam, deja galiu skirti labai mazai laiko.
Is esmes man mano pentaxas patinka, gal tik kliuna originaliu objektyvu brangumas - kiek ziurejau canono jie gerokai pigesni (na sakykim 50-ukas paprastasis)
Jei rimtai planuoji fotografuoti studijoj ir is to uzdirbti pinigus - pasirinkimas tik canon ar nikon, ne pigiausias kunelis ir - geri stiklai. Kuri rinktis - asmeninis sprndimas, pabandyk rankose palaikyt, ir spresk. Beje, visu kitu patarimai vertingesni nei mano, nes fotografuoja ilgiau ir zenkliai geriau
Kol rasiau, pati parasei - jei nori pramokti fotografuoti, spresti gali tik pati - o jei blogai seksis? ar nepatiks? gal tada ir neverta labai daug investuoti?
Sekmes renkantis
Na va,sulyginau 10 Canonu modeliu.Isvada-geriausi :
Canon Eos 450 - + 12mln .pix(gerai studijai), -- kai kas raso,kad nemalonus rankose plastikinis korpusas
Canon Eos 40 D + daug, --tamsina Lcd ekranas,kartais prigauna del iso,gaila,kad 10 mln.pix,juk einam i prieki
Tai,man kaip atrodo,kad 450-ukas,net geriau uz 40-tuka,nors 40-ukas,tai jau pusiau profam priklauso
Pentaxa deja ismetu is saraso,paklausau patarimu,tu kas ji tureje
Canon Eos 450 - + 12mln .pix(gerai studijai), -- kai kas raso,kad nemalonus rankose plastikinis korpusas
Canon Eos 40 D + daug, --tamsina Lcd ekranas,kartais prigauna del iso,gaila,kad 10 mln.pix,juk einam i prieki
Tai,man kaip atrodo,kad 450-ukas,net geriau uz 40-tuka,nors 40-ukas,tai jau pusiau profam priklauso
Pentaxa deja ismetu is saraso,paklausau patarimu,tu kas ji tureje