Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(sayonara @ 2009 03 13, 19:01)
aš su tais action'ais neįgudus, bet vieną baiką perprtatau labai greit - reik primakaluot kelis iš eilės spalvotus, o paskui jb padaryt - gerai groja biggrin.gif

miargai (copyright - zuvialka), aš tingiu komentuot.. aš tikrai matau ir apgalvoju visas foto, o komentuot - tingiu. užmėtykit mane akmenais arba nubauskit tylėjimu, bet aš tikrai pasistengsiu nebetingėti.. turiu apie kiekvieną ką pasakyt, bet.. nepasakau.. tingiu.. tai darbe kas nors šarachinasi, tai namie vaikas pieniškos sriubytės nori, tai.. telikas rodo žinias.. ir t.t. doh.gif  sorry, stengsiuos pasitaisyti.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image nu o po to aišku user posted image
Atsakyti
Sveiki smile.gif
Atsiprasau,kad cia lendu,kaip nepazengusi,bet noriu paklausti profu nuomones :bent jau taip ar ne :

Ar verta investuoti i tokia technika -

Pentax K 20 D su komplektuojamu 18-55 objektyvu
pentax K 10 D su komplektuojamu 18-55 objektyvu(pigesnis)

Tarkim,kai ismokciau fotografuoti,bandyciau kokias sventes fotografuoti ar fotosesijas rengti.O tam,kaip suprantu si technika leidzia...Brangesniu lyg nesinori,o man atrodo,kad jie lygtais geri g.gif
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giedrė: 13 kovo 2009 - 20:08
Mergaitės dėkui už sveikinimus ir drąsinimus smile.gif Teks dabar per galvą verstis, kad išmokt tokius gražius buitiakus rodyt 4u.gif

p.s. Man tavo mergina ta vandenyje tokia fainuolė. Aš vis nuo vasaros prisimenu (jei neklystu, nes mano atmintis dabar kažkokia pagriuvus) jos fotosesiją baseine, spalvotas nuotraukas kaip Greta keičiasi. Juk čia ta pati mergina? smile.gif Man sentimentus sukėlė vasaros ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baccardi: 13 kovo 2009 - 20:16
Zuvialia, susikeliau bet neveikia man niekas lotuliukas.gif
Atsakyti
Giedre, pirk naujesni modeli 4u.gif Daugiau nezinau ka patarti, nes nezinau nieko apie Pentax 4u.gif

Baccardi, o as turbut nesu nei vienos tavo sunaus foto cia macius ax.gif Ar praleidau? p.s sveikinu wub.gif
Atsakyti
Nu va sumigdžiau šeimyną galiu ir pagelbėt tuom ką prašot smile.gif
Westa, spalvos ok, na tokios biški pavažiavę link žalios, bet gražu. Aš šiaip nelabai mėgstu tokių, kurios nėra natūralios ir pati nenaudoju tų action, kurie spalvas keičia, bet kai kas kitas tą daro tai man gražu smile.gif

Dėl Persets - aš irgi gan ilgai kankinau kompą kol viską sutvarkiau, bet pavyko. Aiškinu - Application data folderis yra paslėptas, todėl jo įprastai nesimato. Darot taip (pas mane Vista, tai gali būt su XP kitaip, bet aiškinu kaip pamatyti tą folderį) - įeinat į My Computer, ieškot prie toolbar Tools (kartais toolbar pamatyti negalima, jis pasimato paspaudus Alt) - > Folder options -> View -> ir ten surandat kur pažymėti "Show hidden files and options". Tuomet viską padarot pagal instrukcijas sukeliat nukopijavę visus j/b ir spalvotus Persets (iš abiejų folderių) į AppData -> Adobe -> CameraRaw -> Settings. Tuomet pasiimat belekokį RAW failą, atsidarot su PS, išmeta RAW failų apdirbimo langą, spaudžiate ties paskutine ikona dešinėje parinkčių juostoje po histograma (Persets), jį paspaudus šalia užrašo Persets dešinėje yra parinkčių langeliukas, jį paspaudus susirandate "Load settings", išmeta tą folderį, kur sudėjote viską, spaudžiate ant belekokio Perset, ir ten pat spaudžiate "Save settings" išmes tokią lentelę, tai tiesiog spauskite Save, ar kažkaip ten, nebepamenu tiksliai, ir visus turėtų sukelti į tą tuščią Persets langą. karsta.gif

Atrodo viską surašiau, jei bus kas neaišku klauskit.
Atsakyti
Pupeliuk, as tai paprasciau padariau, blondiniskai - i Search -> Files or folders irasiau Camera raw, ismete, susiradau ir viska issisaugojau. Nu bet man tie preset, tik sugadina viska, kas blogiausia, kad paskui atstatyt to failo nebegalima doh.gif arba as nemoku, nu zodz, man nelabai tiko, tai as ir nenaudoju. Ir siaip, pasiziurejau, kad mano PZ prigrustas visokio sh... kurio beveik ne kart nepanaudojau, tai jauciu reiks viska trint ir naudotis kreivem, nes kompas ps'o nebeveza blink.gif

Beje, kada ir kur planuojate fotografuot su reflektorium? Jei laikas ir vieta tiktu, prisijungciau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Opa @ 2009 03 13, 22:21)
Pupeliuk, as tai paprasciau padariau, blondiniskai - i Search -> Files or folders irasiau Camera raw, ismete, susiradau ir viska issisaugojau. Nu bet man tie preset, tik sugadina viska, kas blogiausia, kad paskui atstatyt to failo nebegalima  doh.gif arba as nemoku, nu zodz, man nelabai tiko, tai as ir nenaudoju. Ir siaip, pasiziurejau, kad mano PZ prigrustas visokio sh... kurio beveik ne kart nepanaudojau, tai jauciu reiks viska trint ir naudotis kreivem, nes kompas ps'o nebeveza  blink.gif

Beje, kada ir kur planuojate fotografuot su reflektorium? Jei laikas ir vieta tiktu, prisijungciau  4u.gif

Aha, bandžiau ir taip, Search man vis vien nemetė to folderio, nes neva paslėptas doh.gif tai teko tiek vargti smile.gif

Atstatyt puikiai viską galima, reikia tik ištrinti tą .xmp failą, kuris atsiranda greta RAW failo po redagavimo smile.gif jaučiu tie Perset tinka tikrai ne visad, turbūt labai priklauso nuo aplinkos spalvų, šviesumo. Šiaip per kurį nors perleidus, dar pati tvarkau šviesumą, nes būna pridaro išdegimų. Pastebėjau, kad kai kurioms nuotraukoms tikrai netinka nė vienas. Ne panacėja tai, reik jaučiu išmokt fotografuot ir jokių Persets nereiks lotuliukas.gif

O gi labai lauktume kad kas prisijungtų pafotografavimui su reflektorium. Aš į modelius netinku, nes tiesiog negaliu pakęsti, kai kas mane fotografuoja, tik pati save galiu fotografuot tongue.gif tai dar ir reiktų kas modeliais pabūtų smile.gif aš šiuo metu jaučiuosi pasiligojus nuo kažkokio viruso, tai gal po kokios savaitės savaitgalį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 13 kovo 2009 - 22:05
Sea, gal praleidai kada smile.gif tikrai buvau rodžius smile.gif įmesiu kada ne kritikai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Baccardi @ 2009 03 13, 22:32)
Sea, gal praleidai kada smile.gif tikrai buvau rodžius smile.gif įmesiu kada ne kritikai wink.gif

o kūdroj ne Tavo berniukas?
Atsakyti
Mano smile.gif
Atsakyti
Baccardi, wow kaip greit sveikinsim tave jau wub.gif Kas cia per gimdanciu skyrelis...virusas koks siaucia, ar ka lotuliukas.gif Baisu bus uzsukt biggrin.gif

Zinau, kad nieko "naujo"(isskyrus kitoki veideli), bet rodau...
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti