Wyshnia, aš tai išsamiausią komentarą dabar brūkštelsiu... Man patinka Šviesa, "stikliškumas" (švarus aiškumas), spalvos. O čia ta vinjetė natūrali, labai gražiai žiūrisi (mano niaukto skonio, tik subtili)?
Aš dažniausiai naudoju Av arba Tv, pgl. situaciją. Na ir nieko nematuoju, jokių ekspo, per aukšta matematika man. Maždaug pasižiūriu pagal indikatorių ir kartais kas nors pavyksta .
QUOTE(wyshnia @ 2009 03 10, 13:52)
nu visgi 30mm Sigma 1,4 pradžioje ieškau dėvėto bet atrodo, kad be šansų nu kas atiduos gerą daiktą dar reikia palaukti kol krizė ir pas mus ateis galų gale
QUOTE(Sea_ @ 2009 03 10, 14:21)
Aciu Wyshnia
as tai zinau kas man patinka tik norejau garsiai pasakyti, kad vaikus fotografuoti sunku ir zmones galetu nebuti tokie kategoriski kad ir komentarai, oi koki modeliuka salia turi tau gerai, as tai savo vaiko niekaip nepagaunu gerai nufotografuoti( cia as ne vien apie save, bet siaip teko ir is salies girdeti taip snekant)
kodel nauju foto nera
as tai zinau kas man patinka tik norejau garsiai pasakyti, kad vaikus fotografuoti sunku ir zmones galetu nebuti tokie kategoriski kad ir komentarai, oi koki modeliuka salia turi tau gerai, as tai savo vaiko niekaip nepagaunu gerai nufotografuoti( cia as ne vien apie save, bet siaip teko ir is salies girdeti taip snekant)
kodel nauju foto nera
tas tai taip...ale tie, kuriems būtų naudinga tai išgirsti vistiek nepatikėtų
aš nuolatos susiduriu su žmonėmis, kurie sako "ooo, Petrui pasisekė, pas jį talentas!" bet jie nežino kiek Petras dirba ir kiek metų semiasi įvairių patirčių...kai galų gale po keleto metų jam ima lietis tobuli darbai (nebūtinai fotografijoje ) tada visi ima klausinėti - "o kaip tau taip gaunasi, gerai tau, tavo modelis labai gražus ir fotogeniškas" žvengas suėmė...
norėjau pasakyti, kad aš tai asmeniškai dėjau ant tų, kuriems kažkas kažkur kliūna ir nepatinka
man irgi savu laiku kai ne kas įvarė "nepakankamai aštraus kadro" kompleksą gydausi dabar...
ir kiek dar visokių žmonių bus...pff
neturiu ką parodyti šiuo momentu...yra raw'ų neapdorotų įdomių bet daugiausia dabar fotkinu darbui...pvz:
na kazkaip vistiek turit liept fotoaparatui matuot taskinis, centro, vidutiniskas. Displejui toks langiukas yra - tuscias, vidury taskiukas, vidury taskiukas su skliaustais, vien skliaustai
Vinjete truputi ''dadeta'', objektyvas 24-70, tai islinkima jis duoda, bet man siuo atveju kazkaip visai niekodiscrimationg mannn Spalvos su kreivem tampytos - aciu sviecia uz parodyma, kad tik su jom galima norimas spalvas isgaut ir Saules Pugai uz retusavimo pamokele
Vinjete truputi ''dadeta'', objektyvas 24-70, tai islinkima jis duoda, bet man siuo atveju kazkaip visai niekodiscrimationg mannn Spalvos su kreivem tampytos - aciu sviecia uz parodyma, kad tik su jom galima norimas spalvas isgaut ir Saules Pugai uz retusavimo pamokele
QUOTE(peppi @ 2009 03 10, 14:10)
man irgi savu laiku kai ne kas įvarė "nepakankamai aštraus kadro" kompleksą gydausi dabar...
Na ir as prie to prisidejau. Atsiprasau dabar Ir pati dabar nuo to gydausi - savu laiku vieni kitiems meskos paslauga padarem - technine pusem iskelem auksciau visko - tai dabar viskas lyg ir gerai atrodo, a razinkos ner
Wyshnia, o kur Sviecia pamokele butu galima rast?
Papildyta:
einu paziuresiu kas pas mane nustatyta pas mane skliaustai ir taskiukas viduryje:)
labai graziai tas islinkimas
Papildyta:
QUOTE(wyshnia @ 2009 03 10, 07:12)
na kazkaip vistiek turit liept fotoaparatui matuot taskinis, centro, vidutiniskas. Displejui toks langiukas yra - tuscias, vidury taskiukas, vidury taskiukas su skliaustais, vien skliaustai
einu paziuresiu kas pas mane nustatyta pas mane skliaustai ir taskiukas viduryje:)
labai graziai tas islinkimas
QUOTE(Sea_ @ 2009 03 10, 00:27)
Ojeja kaip gražu! Niekada taip nefotografuosiu
Labai patiko Sea merginų nuotraukos - vienos stipresnės, kitos gal kiek kompoziciškai tali būt taisomos, bet bendrai tikrai labai gerai. Kokybė nuostabi! Spalvos be galo gražios, natūralios emocijos, mėgstu tokias nuotraukas
Wyshnia, man gražu
Priešokiais aš čia prisėdu paskaityt. nesupratau kas čią ko pykosi, nes visko neperskaičiau, bet anyway patinka man visokios nuotraukos - ir vaikų, ir mamų ir kitokių žmonių, bile gražios
Sea, sviecia tik parode kaip jos nuotrauka po actionu atrodo ir kaip po pasizaidimo su kreivem - ne tiek pamoka, kiek medziaga apmastymams. Bet tu ta pati jau senokai sakei Na ir uzsikabinau aciu, kad paziurejai
Pupeliuk, tu ir taip jegovai fotografuoji, kam tau, kaip tas Leah
Anasko (as priprasiu prie O su laiku ), nemoku as sakyt kaip galva nulenkt, mazdaug tik, kur ziuret paprasau Reik mokytis Aciu
Peppi - nu viskas viskas viskas
Pupeliuk, tu ir taip jegovai fotografuoji, kam tau, kaip tas Leah
Anasko (as priprasiu prie O su laiku ), nemoku as sakyt kaip galva nulenkt, mazdaug tik, kur ziuret paprasau Reik mokytis Aciu
Peppi - nu viskas viskas viskas
Nerandu jokių skliaustelių ar / ir taškiukų. Einu instrukcijos ieškot. Bent kad suprasčiau, ką matyt turėčiau...