Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Sea_, patinka kaip spalvos kuria nuotaika 4u.gif
Scrap 8 - gera pradzia, dek dar 4u.gif
C-girl, zaviuosi tavo technika, ir komplimentu niekad nebus per daug, bet... matyta ax.gif
Grethen, puikus modelis 4u.gif
Gaziulka, paziurejau kelis kartus tavo soki, bet negaliu kritikuot - man technika kliuna (sokio), nezinau kaip is to ka isspaust blush2.gif Gal visgi 5 favorite, dar 8 neblogai... bet bendrai nesiziuri kaip serija, labiau snap-shotai
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 03 07, 18:57)
Gaziulka, vakar žiūrėjau tavo nuotraukas, dabar žiūrėjau. Kaupiausi, taip sakant  smile.gif  Nu ne spešelistas aš kompetetingai kritikuoti, bet pasakysiu, ką matau, ką norėčiau matyti. Jei tai serija, tai mano manymu, nepavykusi. Daug nieko nesakančių, panašių kadrų. Bet vieną, man labai patikusį ir išėmei  verysad.gif  Serijai norėčiau persipynimo stambių planų su nestambiais.Tikriausiai norėčiau matyti kažkokią emociją veide. Juk šokėjai šokio metu "dirba" ir veidu  smile.gif
Bet su fiksu tai tikriausiai sunkiau padaryti? Pavyzdžiui, tame kadre, kur išėmei labai gera šokėjos poza ir kadravimas toks gražus. Pasigėrėjau.
O dabar iš likusių nuotraukų tai man įdomiausia priešpaskutinioji. Gražus judesys.

taigi, l.aciu uz nuomone drinks_cheers.gif as jau kelinta karta pastebiu, kad man problema su nuotrauku atranka - kurios man atrodo ant ribos (kaip ta su nugara), kitiems gerai, o kurios man - taip, kitiems - ne. ne, cia ne serija, serijom kazkaip kitaip skirstyciau, kad t.t. mintis sietu. dejau, kad pasitikrinciau, ar i ta puse darau, kas geriau/blogiau, i ka demesi atkreipt ir pan rolleyes.gif
del emocijos veide - is esmes tu teisi, dirba (tik ne tokie pradinukai smile.gif ), bet si karta turejau sau nusistaciusi tiksla gaudyti judesi, judesio trajektorijas, tai veidu visiskai neieskojau.

grazinau ta, tau patikusia smile.gif

c_girl, as letai galvoju, kol sugalvoju, kiti jau didziaja dali kritikos buna parase, tada nesikartoju mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 07 kovo 2009 - 19:48
QUOTE(Gaziulka @ 2009 03 07, 16:50)
nors vienam zmogui mano postai matomi hihihi.gif

nu lyg ir ne ax.gif
man patiko pirma foto.

va, pabandžiau, kaip suprantu Gaziulkos norą pagaut judesį:

user posted image

čia AV režimu, F 6,3, išlaikymas 0,6 sek., su blykste.

ar ne taip suprantu?
Atsakyti
o čia va ko dar nekomentavau:

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 03 03, 12:17)
Biški nuotraukų iš juostos. Juostininkų temoj skundžiausi ryškinimo bėdom, o gal ir su eksponavimu prašoviau, bet visgi kažkas pavyko, tai rodau rezultatą smile.gif dar ne iki galo sutvarkiau, nes skenuosiu dedikuotu, tai padariau tik iki rodomo rezultato, o vėliau jau sutvarkysiu iki spausdinamo varianto smile.gif

man patinka rupumas-grūdėtumas. foto labiausiai antroji patiko - tas sniegelis pirmam plane tokio lengvumo duoda. pirma ir trečia irgi smagiai žiūrisi, tik gal paskutinėj to balto kertančio galvą per daug.

QUOTE(Grethenn @ 2009 03 04, 20:50)
Yra komporomisas, si foto smile.gif bet taip iseina retai

šita tokia užburianti, gera į ją žiūrėti smile.gif

QUOTE(Grethenn @ 2009 03 05, 18:13)
Amen amen tema mirsta..

čia ko dabar taip? ne visi juk kiauras dienas kompe gyvena smile.gif

QUOTE(Grethenn @ 2009 03 05, 18:22)
Na dar viena rodau, tik gaila, kad stirna apsiasarojus

šioje man merginos veidas kažkaip per stipriai išplautas. nekelia man ši foto jokių emocijų.

QUOTE(c-girl @ 2009 03 06, 08:22)
Kad tema nemirtu imesiu nuotraukyte biggrin.gif  Pagal Saules pugos pamokele uzsizaidziau biggrin.gif

pamokėlę išmokai gerai smile.gif

QUOTE(Sansara @ 2009 03 06, 10:57)
įmesiu ir aš tada.

siluetas labai gražus. bet man atrodo, kad poza tokia su įtampa.

QUOTE(Grethenn @ 2009 03 06, 15:11)
Dar atradau kas man visai nieko smile.gif
Kaip jums?

nugi geros abi foto, ypač kairioji. tik jei taip grupuoti, tai man norisi ir antroje ne viso veido, o pvz kairės foto - apatiniam dešiniam kampe akių, o dešinėj foto taip kaip dabar kairė - lūpų ax.gif

Atsakyti
Sea, pirma man toks gan dekoratyvinis kadras, bet didesnes prasmes ar jausmo jame neizvelgiu, kzk pasakysiu garsiai, kaip ziurejosi: spalvos ne, per intensyvios, nu ok, kompozicija daugmaz pagal auksini trecali, gal rakursas, gal pedutes i vidu suriestos dar kazka sako - bet is esmes, lyg visa laika ieskau "pateisinimo" siam kadrui, kodel jis atsirado.

antroj tas vejo plaikstomu plauku sugretinimas su lapais (sakelem, siukslem) ir pasvyrimas kzk apie vienisuma kalba, atsiauruma, atsitiktinuma. bet as tiesiog negaliu vertinti, kai matau tokias spalvas - pastaruoju metu kzk skausmingai reaguoju i tuos action'us ir siaip kokius splavu "apdirbimus". nu ne mano skonio ta sintetika.

degute, kzk panasaus - bet tuo paciu man reikejo maziau akcentuotos aplinkos, tai tiek priverta diafragma nepasiteisino. ir blyste irgi nepatiko, isorines neturiu (o ir nezinociau, kur kreipti toj aplinkoj), o vidine - aiskiai matosi, kad su blykste, schmoll.gif - bandziau ir as mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 03 07, 19:47)
taigi, l.aciu uz nuomone drinks_cheers.gif as jau kelinta karta pastebiu, kad man problema su nuotrauku atranka - kurios man atrodo ant ribos (kaip ta su nugara), kitiems gerai, o kurios man - taip, kitiems - ne. ne, cia ne serija, serijom kazkaip kitaip skirstyciau, kad t.t. mintis sietu. dejau, kad pasitikrinciau, ar i ta puse darau, kas geriau/blogiau, i ka demesi atkreipt ir pan rolleyes.gif
del emocijos veide - is esmes tu teisi, dirba (tik ne tokie pradinukai smile.gif ), bet si karta turejau sau nusistaciusi tiksla gaudyti judesi, judesio trajektorijas, tai veidu visiskai neieskojau.

grazinau ta, tau patikusia smile.gif

O tokie "pradinukai" irgi labai įdomiai veidu šoka biggrin.gif Bet tavo "užduotį sau" supratau: aktualesnė techninnė šokio užfiksavimo pusė.
Oi, kokia ši gera, kur gražinai. Kokie gražūs linkiai, linijos, stovėsena..

Jei pameni mano šią.Tai čia F/14, išlaikymas 0,77s Bet fotikas ant trikojo.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 07 kovo 2009 - 20:14
QUOTE(Scrap8 @ 2009 03 06, 16:29)
Vieną kadrą nusvirusių palmių padariau Dominikos Respublikoje...ištisai lyjo...tai ši foto labai gerai apibudina atostogas.

sveika prisijungus 4u.gif
o kadras patiko smile.gif gražiai tos šuotos išsidėlioja, ir palmių aukštis labai jaučiasi smile.gif
dar ką parodyk.

QUOTE(c-girl @ 2009 03 06, 23:38)
Labas rytas, kaip miegojot? As tai gerai!;)

tai ir matosi, kad gerai smile.gif su nuotaika smile.gif

QUOTE(c-girl @ 2009 03 07, 00:57)
Dar is tos pacios rytines serijos...

šita irgi smagi. gera žiūrėti Tavo foto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 03 07, 20:11)
O tokie "pradinukai" irgi labai įdomiai veidu šoka biggrin.gif  Bet tavo "užduotį sau" supratau: aktualesnė techninnė šokio užfiksavimo pusė.
Oi, kokia ši gera, kur gražinai. Kokie gražūs linkiai, linijos, stovėsena..

Jei pameni mano šią.Tai čia F/14, išlaikymas 0,77s  Bet fotikas ant trikojo.

user posted image

Pamenu, pamenu, geros tavo tos buvo. buciau norejus kazka panasaus, bet sakau - nepasiteisino priverta diafragma, del tirstos aplinkos. Trikoji ir as antra karta turejau, bet nepasakyciau, kad pasiteisino. dinamiskai ten reikejo veikt.
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 03 07, 20:10)
degute, kzk panasaus - bet tuo paciu man reikejo maziau akcentuotos aplinkos, tai tiek priverta diafragma nepasiteisino. ir blyste irgi nepatiko, isorines neturiu (o ir nezinociau, kur kreipti toj aplinkoj), o vidine - aiskiai matosi, kad su blykste, schmoll.gif  - bandziau ir as mirksiukas.gif

gal, jei ta aplinka būtų tamsi, taip nesiakcentuotų?
šiaip aš irgi stengiuosi be blykstės fotkint, bet šiuo atveju ji visai gerai - trumpam išryškina, bet eksponuoja lyg be jos būtų. ir, jei labai atvira diafragma, labai sunku judesyje sufokusuoti, kad nors kas nors ryškaus būtų.

QUOTE(Puriena6 @ 2009 03 07, 20:11)
Jei pameni mano šią.Tai čia F/14, išlaikymas 0,77s  Bet fotikas ant trikojo.

šita patiko smile.gif

QUOTE(Sea_ @ 2009 03 07, 19:29)
turiu dvi foto, bet kazko jau man nejauku cia deti, kompleksuoju blush2.gif na bet dedu, nes idomu ka manot smile.gif

pirmoje man per aitrios spalvos. švelnioms kojytėms baisu ant tokio grindinio smile.gif
antroje spalvos jau geriau, nors vistiek ta elektrik per stipri man. atrodo kaip besibaigianti vasara smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Degutė: 07 kovo 2009 - 20:25
Oi Puriena Puriena, atsimenu atejau i sita skyreli ir tu kaip tik idejai sokejos serija, zinai, man tada buvo toks sokas, kad kazkas taip moka, ir iki siol nemaciau kadru, kurie patiktu labiau uz tavo (su aktoriais, sokejom ir t.t.). Echhhhh, prisiminimai wub.gif

As nelabai komentuoju blush2.gif neduoda man laiko vaikai, visi namie, o ir vakarais nevisada norisi cia sedeti.
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2009 03 07, 20:20)
gal, jei ta aplinka būtų tamsi, taip nesiakcentuotų?
šiaip aš irgi stengiuosi be blykstės fotkint, bet šiuo atveju ji visai gerai - trumpam išryškina, bet eksponuoja lyg be jos būtų. ir, jei labai atvira diafragma, labai sunku judesyje sufokusuoti, kad nors kas nors ryškaus būtų.

aha, su fokusu irgi problematiska buvo. o aplinka, kad ir tamsi vis tiek matesi - ypac, kai centriniai, i kuriuos fokusuoji, juda, o anie statiski pvz, stebi. nei sis, nei tas buvo. isbandziau as kelis varinatus pg techninius parametrus, bet likau prie tos atviros diaframos.
Atsakyti
QUOTE(O @ 2009 03 07, 20:26)
Oi Puriena Puriena, atsimenu atejau i sita skyreli ir tu kaip tik idejai sokejos serija, zinai, man tada buvo toks sokas, kad kazkas taip moka, ir iki siol nemaciau kadru, kurie patiktu labiau uz tavo (su aktoriais, sokejom ir t.t.). Echhhhh, prisiminimai  wub.gif

Oi , O O, aš tai matau, kaip tu stipriai pažengusi ir techniniu ir turinio atžvilgiu 4u.gif O aš kaip buvau taip ir stoviu ir dar prie viso to degraduoju biggrin.gif Tinginys pasidariau.
O tu šaunuolė4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 07 kovo 2009 - 20:32