Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Scrap8 @ 2009 03 06, 18:29)
Vieną kadrą nusvirusių palmių padariau Dominikos Respublikoje...
Manau gan neblogai, jb, kontrastas, rakursas - pabreziamas augalu aukstis, svarus kadras smile.gif
Atsakyti
idejau i musu ND albuma keleta nuotrauku is sokiu - mano kurybiniu kanciu rezultata doh.gif Viesai rodyt kol kas negaliu - dar daugybes zmoniu sutikimo reikia, tai albumas su passwordu, kuris toks pats kaip ir prisiloginant. Komentarai labai laukiami - techniniai, turinio ir visokie kitokie pamastymai. Gal labiau noreciau visuminio, bet galima ir atskiras foto mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 06 kovo 2009 - 18:32
Na aciu uz komentarus 4u.gif Neplanavau tokios fotos, siaip pazaidziau ir tiek biggrin.gif Reiketu daugiau retro rubeliais aprengt tokiai nuotraukai, va tik kojines iki keliu tinka... lotuliukas.gif BN, siaip ta nuotrauka ryski ir gaivi...uzmurzinau sendindama.

QUOTE(Sansara @ 2009 03 06, 10:57)
Ca_girl, kompoziciškai man visai ši foto nesižiūri. šiaip - pamoka atlikta gerai smile.gif gerai turėt ir tokių foto.

Hmmm g.gif man kompoziciskai ji ziuris normaliai ax.gif

Apie tavo nuotraukyte viskas issakyta jau...man labiausiai kliuna vel ta neaiski apacia- rankos, kojos pradingstancios tamsoje...ir profiliukas. teisingai grethen pastebejo, nosies nebejiko tik knopkyte kazkokia biggrin.gif

QUOTE(Scrap8 @ 2009 03 06, 14:44)
esu užsislapsčius skaitytoja (nors seniau čia ir aktyviau dalyvavau mirksiukas.gif )...Norėjau visiem padėkot kad dalinatės savo talentu, daug ką išmokstu čia; ypač žaviuosi ca-girl ir Šviesos vaikučių foto, kadangi tai mano pagrindinis siužetas dabar....taip ir toliau 4u.gif

O as atsimenu tave, butent is tavo hobio, nes nikas tavo kitas buvo anksciau ax.gif Labai malonu, kad patinka mano darbai blush2.gif

Puikus kadras su palmem, tikrai puikus thumbup.gif

QUOTE(Grethenn @ 2009 03 06, 15:11)
Dar atradau kas man visai nieko smile.gif
Kaip jums?

Patinka. tik kodel kartu sudejai? Gal tik melynas atspalvis nelabai... g.gif

Na dar viena...neuzmurzinta si kart biggrin.gif

Labas rytas, kaip miegojot? As tai gerai!;)
user posted image
Atsakyti
Dar is tos pacios rytines serijos...
user posted image
Atsakyti
Dėkui 4u.gif 4u.gif
c-girl: man spalvos labai švelnios, mielos (čia filtras koks?)
c-girl išduok, kaip paperki sūnelį kad visad leidžiasi būt fotografuojamas? Mano vyresnis tai nori kad jį fotkinčiau, bet pamatęs aparatą labai nenatūralias išraiškas ir pozas išlaužia, o jaunesnio....nesugebu pagauti.

* ir dar prašau patarimo...turiu objektyvą Canon 50mm f1,4, bet labai sunku man jį naudot vaikų portretam. Pagrinde "kapryznas" focusavimas....daug gerų kadrų nepagaunu kadangi užsikerta: tai per arti buvau, tai vaikas pasitraukė, nedraugauja šis objektyvas su manimi verysad.gif Ką ne taip darau? Koks objektyvas būtų tinkamiausias vaikų fotografijai?
Atsakyti
QUOTE(Scrap8 @ 2009 03 07, 06:12)
daug gerų kadrų nepagaunu kadangi užsikerta: ..... Ką ne taip darau?

kas užsikerta? kokiais nustatymais fotografuoji (režimas, išlaikymas, diafragma)? ir ar greitas vaikas mirksiukas.gif ?
Atsakyti
QUOTE(c-girl @ 2009 03 07, 01:38)
Labas rytas, kaip miegojot? As tai gerai!;)

QUOTE(c-girl @ 2009 03 07, 02:57)
Dar is tos pacios rytines serijos...

Na Tavo foto kaip visada be priekaistu smile.gif galima kiek techniskai kabinetis, tarkim pirmoje smakras susilieja su kaklu nuo isbalinimo, antroj taip pat. bet ne tame esme. Noretus, kad pamegintum ka naujo ax.gif kokiu siuzetu sugalvotum su vaikais, gal ir ne vaikais, kitokiais rakursais ir pan. Nes manes asmeniskai Tavo nuotraukos nebestebina smile.gif

QUOTE(andriuska @ 2009 03 07, 11:21)
ir ar greitas vaikas mirksiukas.gif ?
hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grethenn: 07 kovo 2009 - 12:30
QUOTE(Gaziulka @ 2009 03 06, 20:07)
idejau i musu ND albuma keleta nuotrauku is sokiu - mano kurybiniu kanciu rezultata doh.gif Viesai rodyt kol kas negaliu - dar daugybes zmoniu sutikimo reikia, tai albumas su passwordu, kuris toks pats kaip ir prisiloginant. Komentarai labai laukiami - techniniai, turinio ir visokie kitokie pamastymai. Gal labiau noreciau visuminio, bet galima ir atskiras foto mirksiukas.gif  4u.gif
Man labiausiai patiko pirma, po to trecia nuotrauka smile.gif o pirma tuo, kad centre ryskiausia o aplink isbluke, panele atrodo parklupus, nes visos aplink stovi, na kazkas idomesnio. kur masines scenos tai man labai buitiskos. o siaip giriu uz jb, labai smagus perejimai, grudas duoda sarmo. tiek kad noretus aiskesnio judesio apibreztumo, kzkokiu konkreciu kreiviu, o dabar kiek balaganas smile.gif
bet matau, kad tai juosta ir matyt tai pirmi bandymai tokio pobudzio foto, tai gi tikrai labai labai giriu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2009 03 07, 16:19)
Man labiausiai patiko pirma, po to trecia nuotrauka smile.gif o pirma tuo, kad centre ryskiausia o aplink isbluke, panele atrodo parklupus, nes visos aplink stovi, na kazkas idomesnio. kur masines scenos tai man labai buitiskos. o siaip giriu uz jb, labai smagus perejimai, grudas duoda sarmo. tiek kad noretus aiskesnio judesio apibreztumo, kzkokiu konkreciu kreiviu, o dabar kiek balaganas smile.gif
bet matau, kad tai juosta ir matyt tai pirmi bandymai tokio pobudzio foto, tai gi tikrai labai labai giriu smile.gif

nors vienam zmogui mano postai matomi hihihi.gif
uz gera zodi aciu, tik kad tu nuolaidu vien del to kad juosta nereikia schmoll.gif bandymai pirmi - tiksliau, pirmas, o paskui antras, atsizvelgus i pirmo rezultatus. o kaip isivaizduoji gera masine? ir kaip ja techniskai darytum? nes kad daug zmoniu ir man sunku buvo - netgi viena zmogu sunkoka isskirti, tiesiog, fiziskai neiseina. plius - tai pradedanciuju grupe, tai iki sinchrono kaip iki menulio - tai ten tiesiogine prasme balaganas. Buciau norejus tureti juoda (ar bent vientisesni) fona ir bent perpus maziau zmoniu, o su sitais dariau, ka galejau - diafragma atveriu (beveik visur apie 2,8 kazkur), bet vis tiek, kai erdves i toli yra, tai tas susiliejimas nesigauna toks, kokio noretum. bandziau ir sekti judesi (tipo, panninga), tada man susiliejimas kompensuotu ta betvarke fone, bet ne tas judesiu pobudis, kad galetum tolygiai sekti.
Atsakyti
QUOTE(Scrap8 @ 2009 03 07, 05:12)
c-girl: man spalvos labai švelnios, mielos (čia filtras koks?)
c-girl išduok, kaip paperki sūnelį kad visad leidžiasi būt fotografuojamas? Mano vyresnis tai nori kad jį fotkinčiau, bet pamatęs aparatą labai nenatūralias išraiškas ir pozas išlaužia, o jaunesnio....nesugebu pagauti.

* ir dar prašau patarimo...turiu objektyvą Canon 50mm f1,4, bet labai sunku man jį naudot vaikų portretam. Pagrinde "kapryznas" focusavimas....daug gerų kadrų nepagaunu kadangi užsikerta: tai per arti buvau, tai vaikas pasitraukė, nedraugauja šis objektyvas su manimi verysad.gif Ką ne taip darau? Koks objektyvas būtų tinkamiausias vaikų fotografijai?

Aciu 4u.gif Spalvotoje ne filtras, bet PS action'as ax.gif
Del fotografavimosi jie nesileidzia...Jauniausias kartais tik nuotaikoje tam buna, tiesiog nebega mane pamates ir tiek...noreciau zinoti paslapciu kaip privilioti, jei pastebejai tik vienas vaikas dominuoja, kitu ner verysad.gif nes be sansu schmoll.gif

Objektyva nauoju ta pati kaip ir tu 50mm f1.4, todel nezinau ka patarti...gal tiesiog tavo "falshyva" kopija g.gif nors is arti 50-ukai ir nefokusuoja, pasistenk is toliau.

QUOTE(Grethenn @ 2009 03 07, 12:28)
Na Tavo foto kaip visada be priekaistu smile.gif galima kiek techniskai kabinetis, tarkim pirmoje smakras susilieja su kaklu nuo isbalinimo, antroj taip pat. bet ne tame esme. Noretus, kad pamegintum ka naujo  ax.gif kokiu siuzetu sugalvotum su vaikais, gal ir ne vaikais, kitokiais rakursais ir pan. Nes manes asmeniskai Tavo nuotraukos nebestebina smile.gif

Dekui uz kritika. Techniniai pastebejimai labai i nauda drinks_cheers.gif Pasisakysiu del siuzetu- na tik ne su maniskiais schmoll.gif lotuliukas.gif Nebent reiketu "lanksteniu" vaiku....turiu viena mergyte mintyje ir plane, bet ne taip paprasta susiorganizuot... O naudoju modelius kuriuos turiu po ranka, gaudau tiesiog tikrus, nesuvaidintus ir nepozuotus kadrus, nes visokiems fyyyntams kaip kad pozavimai, kokiu tai daiktu laikymai, ar pasakymams daryt taip ar taip jie nepasiduotu schmoll.gif Ir man asmeniskai tikri kadrai labiau prie sirdies. Dedama nuotraukas ir nesitikiu STEBINTI kiekviena ax.gif Ne tas tikslas....Beje as irgi senai maciau nuotrauka siame skyrelyje kuri mane nustebintu, bet kazkaip man nekliuna, dziaugiuosi matydama kiekviena kadra, nes paskutiniu metu cia ju tikrai nedaug 4u.gif

Gaziulka, matem tavo zinute ax.gif Beje, pati irgi dazniau pakomentuok nuotraukas mirksiukas.gif Visi norim komentaru saviskems, bet kitu nekomentuojam cool.gif biggrin.gif
Man pirma nuotrauka labai patiko, tikrai labai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo c-girl: 07 kovo 2009 - 18:38
Gaziulka, vakar žiūrėjau tavo nuotraukas, dabar žiūrėjau. Kaupiausi, taip sakant smile.gif Nu ne spešelistas aš kompetetingai kritikuoti, bet pasakysiu, ką matau, ką norėčiau matyti. Jei tai serija, tai mano manymu, nepavykusi. Daug nieko nesakančių, panašių kadrų. Bet vieną, man labai patikusį ir išėmei verysad.gif Serijai norėčiau persipynimo stambių planų su nestambiais.Tikriausiai norėčiau matyti kažkokią emociją veide. Juk šokėjai šokio metu "dirba" ir veidu smile.gif
Bet su fiksu tai tikriausiai sunkiau padaryti? Pavyzdžiui, tame kadre, kur išėmei labai gera šokėjos poza ir kadravimas toks gražus. Pasigėrėjau.
O dabar iš likusių nuotraukų tai man įdomiausia priešpaskutinioji. Gražus judesys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 07 kovo 2009 - 18:57
Cgirl, grazu, svaru sviesu wub.gif Noreciau ir as taip moketi. Na gal kada nors su daug praktikos gausis smile.gif

Gaziulka, man viena foto patiko kur moters siluetas is nugaros, labai graksciai issilenkes 4u.gif

Peppi, perskaiciau zurnale,kad Sigma objektyvas geriausias, kad ir per plauka,bet astriausias is visu 50mm 1.4 4u.gif Pasidomejau juo daugiau,tai patiko kokie atsiliepimai apie ji thumbup.gif

turiu dvi foto, bet kazko jau man nejauku cia deti, kompleksuoju blush2.gif na bet dedu, nes idomu ka manot smile.gif
user posted image

user posted image

Atsakyti