Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

andriuska, tai placiau pristatyk savo gigantomanijos priepolio priezasti (tiksliau pasekme) mirksiukas.gif koks cia formatas ir t.t. koks fotiko modelis g.gif ir kitas smulkmenas mirksiukas.gif reabilituokis, taip sakant biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 03 kovo 2009 - 20:41
QUOTE(andriuska @ 2009 03 03, 20:30)
nes dabar šalia manęs stovi...

user posted image

Jėėėėėėėėėėėėė, andriuska, sveikinu. Panašu į tikrai gerą egzempliorių. Užbėgsiu už akių ir išduosiu paslaptį - andriuska nukovė didelio formato kamerą; 4x5 colių. Echhhhh...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 03 kovo 2009 - 21:29
man irgi reiketu platesnio paaiskinimo apie nauja andriuskos zveri blush2.gif

ir klausimas: reikia papushint iflord delta 400 iki 800, pagal koki principa pridedamas laikas pushinant? (issiaiskinau, nebereik mirksiukas.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 03 kovo 2009 - 22:52
taip, tai 4x5. formatų jaunėlis (mažiausias, jei jį taip galima vadinti). procesas yra absoliutus kaifas. kaip šamanas lendi po juoda medžiaga ir buri. objektyvas keliasi, svyra į priekį ir atgal (nėra tik vadinamo swingo - pasisukimų šonan, bet jei jų reikia - kamerą galima ant šono padėti ir bus tas swingas).

pirmas blynas:
user posted image

net ir "išprievartautam" slaide detalizacija pribloškia. negatyve laikrodis tik per kokią pusę mažesnis už originalą. šope padidinus iki 500 proc. raidės ir sekundinės žymos matosi be didesnių iškraipymų.

ieškosiu normalių bw.
Papildyta:
tiesa, išklaikymas - 8 sekundės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 03 03, 22:28)
ir klausimas: reikia papushint iflord delta 400 iki 800, pagal koki principa pridedamas laikas pushinant? (issiaiskinau, nebereik mirksiukas.gif )

paaiškink ir čia, domina. 4u.gif

andriuska, oho.. psich-maniak, ale kaip faina biggrin.gif lauksim daugiau kadrų smile.gif
Atsakyti
Sayonara, su gimtadieniu Tave 4u.gif

Andriuska, ir tave sveikinu su tokiu neeiliniu pirkiniu 4u.gif Gražus toks..Jau matau tave pasislėpusį po juodu audeklu, rankoje belaikantį senovišką "blykstę" - tokią su iššovimu ir šaukiantį : "dėmesio - fotografuoju!" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 03 04, 11:59)
Sayonara, su gimtadieniu Tave  4u.gif

ačiū 4u.gif
Atsakyti
pušinti per stopą stebuklų nėr daug. pridedi laiko (priklausomai nuo ryškinimo bendro laiko...bet bendra taisyklė apie 10 proc. tie procentai tik atspirties taškas ir priklauso nuo ryškalo, agitacijos, ryškalo koncentracijos ir pan.

kadrai bus, kai tik bus normalios juostos (lakštai tiksliau). o dabar - "trenirofka na koškach". kadangi kartu paveldėjau kruvą laikiklių - galvoju vieną paaukoti ir perdaryti į tokį, kad galima būtų kišti 120 juostos gabalą. vakar eksperimentavau ir bandžiau tamsoje su lipnia juosta pritvirtinti gabaliuką.....brukninis variantas. bet yra minčių. į klausimą kam? atsakau - tam, kad gauti negatyvą 6x13 cm, kuris skanuosis normaliai (bus nebloga panorama) ir po didintuvu galima kišti (6x9 gabalas manau gausis...6x8 tai tikrai). o ir visi privalumai objektyvo paslankumo išlieka. reiks tik pieštuku ant matinio stiklo kadro ribas sužymėti.

Papildyta:
Sayonara su tortadieniu 4u.gif

p.s. šiaip tai kamera yra dovana mano nenumaldomai artėjančiam mikrojubiliejui. tai linkiu Tau pasidovanoti sau irgi ką nors extra... žinai, kaip tokiais atvejais įprasta sakyti: gyvenam tik kartą, carpe diem ir t.t. ir pan. banalu, bet tiesa ir malonu pasilepinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 04 kovo 2009 - 12:14
andriuska, ačiū smile.gif stengsiuosi pasidovanoti sau fervex'o stiklinaitę ir ekstra miego ta proga biggrin.gif

kada Tavo mikrojubiliejus? smile.gif

kaip suprantu, push'inant reikia ir fotografuoti kaip su kitokio jautrumo juosta, ir ryškinti, kaip kito jautrumo? kaip tik šiuo metu esu įsidėjus agfa apx 100, kurią fotkinu kaip 400, analogiškai ir ryškinsiu kaip 400. ar viskas čia teisingai? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 04 kovo 2009 - 12:24
ne visai teisingai (rezultatas bus per tamsus matyt). fotografuoti reikia kaip iso 400, o ryškinti kaip iso100 +20 proc laiko. mano ryškinimas (iš atminties) jei iso 100 kaip 100 ryškinu 14 min, tai pušas per 2stopus ryškinčiau17-18 min.

bliamba, DHL užkniso jau. vakar siunta dar tik prie lenkijoj, kažkokiam gluchove buvo (gerai, kad ne Muchosranske). tokiais tempais Lomonosovas į Maskvą ėjo...

aš jautis mirksiukas.gif

Atsakyti
sayonara, su gimtadieniu!

apie pushinima andriuska parase, as tai radau kodak rekomendacija priedet po 2 min kiekvienam papildomam stopui, dar kitur:

Standard Developer
1 stop push = (x1.5) t.y. is to koeficiento daugini laika.
2 stop push = (x2.25)
3 stop push = (x4.5)

kitur siule nuo +nieko + 10% iki + 30% siulomo ryskinimo laiko vienam stopui. dar kitur kai kur net lenteliu su apytikriai skaiciais galima rasti.

cia galima apacioj pasiskaityt: http://www.ilfordpho... and white film

cia dar l.paprastas - http://www3.telus.ne...m/push-pull.htm

siaip vsk googlinant galima surast

galiausiai savo ilford delta 400 ryskinau 9.30min (gal net kiek daugiau) vietoj 7.5min, kurios rekomenduojamos 400 juostai.

o man gal visiskas trenktumas, bet noriu vis delto issiaiskinti - kuri j/b juostos puse yra ta, kuri padengta emulsija (geroji, tipo?) - matine tamsesne ar blizgi unsure.gif kzk man visiskai galva susisuko wacko.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 03 04, 14:52)
o man gal visiskas trenktumas, bet noriu vis delto issiaiskinti - kuri j/b juostos puse yra ta, kuri padengta emulsija (geroji, tipo?) - matine tamsesne ar blizgi unsure.gif kzk man visiskai galva susisuko wacko.gif

jau sumasciau logiskai biggrin.gif uztenka paklausti, ir sumastai doh.gif
Atsakyti