Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

Na iš tos perskaidrios (realiai per tamsios) verti dėmesio 2 kadrai, bais norėsiu juos parodyti, jei gausiu leidimą.. Taip man liūdesys, kad nieko nesigavo, nes fotografavau drauges.. vaikis tai dzin, bus tų nuotraukų, o va čia su gražia žiemos aplinka pakartoti nebent kitais metais pavyks sad.gif ech... angel_sadangel.gif:
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 03 03, 00:07)
Iš mano ryškinimo gavosi visiškas pravalas angel_sadangel.gif ir atvirai nesuprantu ką blogai padariau... Pirma gavosi labai gerai, bent pirmas įspūdis toks, antros nesugebėjau normaliai susukt, nu mano klaida, trečia gavosi tokia labai permatoma (perryškinau? nedaryškinau??), kitos dvi atvirkščiai visiškai nepermatomos, nors taip tiksliai ir temperatūrą matavau, ir laiką.. nu nesuprantu

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 03 03, 00:55)
Na iš tos perskaidrios (realiai per tamsios) verti dėmesio 2 kadrai, bais norėsiu juos parodyti, jei gausiu leidimą.. Taip man liūdesys, kad nieko nesigavo, nes fotografavau drauges.. vaikis tai dzin, bus tų nuotraukų, o va čia su gražia žiemos aplinka pakartoti nebent kitais metais pavyks sad.gif ech... angel_sadangel.gif:

o labai stipriai suklysti eksponuodama negalėjai? nors maža tikimybė žinant, kaip Tu fotografuoji..smile.gif

iš per tamsios su PS ištrauksi dar detales..
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 03 03, 00:07)
Iš mano ryškinimo gavosi visiškas pravalas angel_sadangel.gif ir atvirai nesuprantu ką blogai padariau... Pirma gavosi labai gerai, bent pirmas įspūdis toks, antros nesugebėjau normaliai susukt, nu mano klaida, trečia gavosi tokia labai permatoma (perryškinau? nedaryškinau??), kitos dvi atvirkščiai visiškai nepermatomos, nors taip tiksliai ir temperatūrą matavau, ir laiką.. nu nesuprantu doh.gif  unsure.gif  verysad.gif  verysad.gif

Keista. Parasyk daugiau smulkmenu - kokios tiksliai buvo juostos, kokie tiksliai ryskalai, ar naudojai naujus, ar tuos pacius, kaip kompensavai ryskinimo laika, jei tuos pacius, kaip kito ryskalu temperatura ryskinant ir t.t. Sunku pasakyt, kas galejo nutikt, bet skamba labai skaudziai. Is 5 juostu 4 sugadintos - blogiau beveik negali but sad.gif
Atsakyti
Iš tamsios jau ištraukiau šį tą, tai nėr taip liūdnai. Pirmoji tikrai ideali. Nu va tos dvi likusios verysad.gif žodžiu tris pirmas dariau vienam ryškale, pirma ok, antra sukimo brokas, o va trečiai ėmiau 7,5 min (6,5 plius 1 min), gal pradedu galvoti, kad per daug, kai antroji buvo blogai susukta ir ten nieks nesiryškino g.gif
Tada viską pyliau lauk ir iš naujo užsimaišiau, viską dariau vėl standartiškai, bet va rezultatas - visiškai neperšviečiama juostelė. Vyras juokėsi, kad ryškalą su fix'u sumaišiau, nu nžn, nelabai galėjo būti, nes tikrai atidžiai žiūrėjau į kokius stiklainius ką pilu ir pasižymėjus esu. Bet aš išsigandusi, kad o gal tikrai sumaišiau, viską pyliau lauk ir maišiau iš naujo kitai juostelei, tai gi tikrinau po 5 kartus kur ką pilu, ir rezultatas vos geresnis, jaučiu bandysiu skenuoti, gal persišvies, bet vis tiek toks pat. Su šita juostele tai buvo taip - atlaikiau pakankamą laiką, išpyliau viską ir plaunant ryškalą netyčia atsidarė dangtelis (kaip supratau yra kas fixuoja šviesoje, tai nemanau, kad dėl to galėjo kas nutikti) ir pamačiau, kad juostelė atrodo taip kaip prieš tai buvusi, pagalvojusi, kad gal vanduo buvo vos per šaltas, įdėjau dar trumpam į ryškalą, bet laikas buvo nu gal minutė gal vos daugiau, tai santikyje 1:19 neturėtų baisiai ką keisti (tuo labiau kokių iš akies matavimų aš esu dariusi anksčiau ir nieko panašaus nebuvo, tai kažkaip atmetu variantą kaip dėl laikymo laiko), na pafixavau ir rezultatas vis tiek š.. Naktį (naktimis turiu daug laiko apmąstymams kol maitinu vaiką biggrin.gif ) mąsčiau, kad vienintelis dalykas kas galėjo būti, tai per šaltas vanduo (nors temperatūrą matavau, jis buvo gal vos 1 laipsniu mažiau nei reikia) ir per trumpas laikymas. O gal kas žino kaip atrodo perryškinta ar per mažai išryškinta juostelė? Skaidrumo klausimu?
Nu niekis, mokysiuos, kol išmoksiu cool.gif
Papildyta:
O gal aš ją apšviečiau? ir kaip atrodo išryškinta, bet neužfiksuota juosta, visad fixavau neatidarinėjant, tai nežinau..
Papildyta:
kas kvailiausia, kad anksčiau ryškinau, viską darydavau iš akies ir nesu mačiusi tokių rezultatų blink.gif na gaudavosi ten aureolių visokių, bet ne tai kad juostelė neskaidri.. tiesa paskutinioji adox 125 su galiojimu iki 2008/08 bet negali juk ji taip sugesti??? laikyta šaldytuve.
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 03 03, 09:32)
Iš tamsios jau ištraukiau šį tą, tai nėr taip liūdnai. Pirmoji tikrai ideali. Nu va tos dvi likusios  verysad.gif žodžiu tris pirmas dariau vienam ryškale, pirma ok, antra sukimo brokas, o va trečiai ėmiau 7,5 min (6,5 plius 1 min), gal pradedu galvoti, kad per daug, kai antroji buvo blogai susukta ir ten nieks nesiryškino g.gif
Tada viską pyliau lauk ir iš naujo užsimaišiau, viską dariau vėl standartiškai, bet va rezultatas - visiškai neperšviečiama juostelė. Vyras juokėsi, kad ryškalą su fix'u sumaišiau, nu nžn, nelabai galėjo būti, nes tikrai atidžiai žiūrėjau į kokius stiklainius ką pilu ir pasižymėjus esu. Bet aš išsigandusi, kad o gal tikrai sumaišiau, viską pyliau lauk ir maišiau iš naujo kitai juostelei, tai gi tikrinau po 5 kartus kur ką pilu, ir rezultatas vos geresnis, jaučiu bandysiu skenuoti, gal persišvies, bet vis tiek toks pat. Su šita juostele tai buvo taip - atlaikiau pakankamą laiką, išpyliau viską ir plaunant ryškalą netyčia atsidarė dangtelis (kaip supratau yra kas fixuoja šviesoje, tai nemanau, kad dėl to galėjo kas nutikti) ir pamačiau, kad juostelė atrodo taip kaip prieš tai buvusi, pagalvojusi, kad gal vanduo buvo vos per šaltas, įdėjau dar trumpam į ryškalą, bet laikas buvo nu gal minutė gal vos daugiau, tai santikyje 1:19 neturėtų baisiai ką keisti (tuo labiau kokių iš akies matavimų aš esu dariusi anksčiau ir nieko panašaus nebuvo, tai kažkaip atmetu variantą kaip dėl laikymo laiko), na pafixavau ir rezultatas vis tiek š.. Naktį (naktimis turiu daug laiko apmąstymams kol maitinu vaiką biggrin.gif ) mąsčiau, kad vienintelis dalykas kas galėjo būti, tai per šaltas vanduo (nors temperatūrą matavau, jis buvo gal vos 1 laipsniu mažiau nei reikia) ir per trumpas laikymas. O gal kas žino kaip atrodo perryškinta ar per mažai išryškinta juostelė? Skaidrumo klausimu?
Nu niekis, mokysiuos, kol išmoksiu cool.gif
Papildyta:
O gal aš ją apšviečiau? ir kaip atrodo išryškinta, bet neužfiksuota juosta, visad fixavau neatidarinėjant, tai nežinau..
Papildyta:
kas kvailiausia, kad anksčiau ryškinau, viską darydavau iš akies ir nesu mačiusi tokių rezultatų blink.gif na gaudavosi ten aureolių visokių, bet ne tai kad juostelė neskaidri.. tiesa paskutinioji adox 125 su galiojimu iki 2008/08 bet negali juk ji taip sugesti??? laikyta šaldytuve.

Perskaiciau viska kelis kartus. Nepanasu man i problema su ryskinimo laiku ar ryskalu temperatura. Netgi atidarytas dangtelis negali tureti tiek itakos. Juosta pasenti taip pat negalejo, nebent kazkoks brokas (kas mazai tiketina). Panasiau i eksponavimo bedas. Bet jos turejo buti ziaurios. Esi isitikinus, kad ISO buvo teisingas? Nusistato rankom ar automatiskai? Gal aparatas neteisingai nuskaite DX koda? Va trumpas straipsnis, kaip atrodo skirtingai eksponuotos ir ryskintos juostos http://www.ephotozin...-negatives-4682
Papildyta:
Dar vienas klausimas - o kaip atrodo tarpkadrinis ir krastai su uzrasais skaidriose juostose? Yra kas nors? Jei juosta visiskai skairdi, tada tikrai beda su ryskinimu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 03 kovo 2009 - 10:24
Tos skaidriosios, tai ir kraštai skaidrūs, nurašau ryškinimo klaidai. Va perskenavau tas kur nepermatomos, tai visai pavyko kažką ištrauk, ir dargi sakyčiau visai neblogai smile.gif o jei dar su dedikuotu, tai jaučiu bus netgi spausdinama, tik grūdas didokas ir kontrastas mažas, bet tas programiškai pataisoma. Peržiūrėjau tavo pavyzdžius, tai spėju, kad bus pereksponuota, nes iso 400, o diena saulėta, sniegas aplink spindintis, f/5,6 maždaug. O paskutinioji, tai aš jau kažką ten pridirbau dar kartą įkišus ryškinti, nes ten tai tikrai prasta ryškinimo kokybė.. O tai kaip atrodo nefiksuota juosta? tik išryškinta.
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 03 03, 11:34)
O tai kaip atrodo nefiksuota juosta? tik išryškinta.

Normaliai atrodo is pradziu. Kadangi juosta vis dar jautri sviesai, speju, kad vaizdas laikui begant (ne per valanda ir manau net ne per diena) isbluks (nebandziau). Faktas tas, kad nefiksuotoje juostoje vaizdas visvien bus.
Atsakyti
gavau leidimą publikuoti, taigi rodau rezultatus:

čia iš neskaidrios, aišku programiškai appdirbta iki rodomo rezultato:

user posted image

user posted image

O čia iš skaidriosios, irgi PS reguliuota iki rodomo rezultato, dar neišbaigtas variantas, bet kai dedikuotu nuskenuosiu, tada padirbėsiu daugiau.

user posted image
Papildyta:
Edvardai, tiesiog nesu mačiusi, kad gautųsi neskaidri juostelė (ne persišviečia tik per ryškią šviesą, skeneris susidoroja), dėl to taip ir susinervinau sad.gif

Čia gal Andrius turės kokių techninių komentarų, jis ten bandymais visokiais užsiima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 03 03, 11:58)
Edvardai, tiesiog nesu mačiusi, kad gautųsi neskaidri juostelė (ne persišviečia tik per ryškią šviesą, skeneris susidoroja), dėl to taip ir susinervinau sad.gif

Puikus rezultatai. As maniau bus blogiau arba visai nieko nebus. Juoda juosta buna ja apsvietus. Siuo atveju velgi klausimas kaip atrodo tarpkadrinis. As pabandyciau pasitikrinti pagal tokius momentus:

1. Jei tarpkadriniai ir juostos numeracija tvarkinga, o kadrai juodi (arba skaidrus) - ekspozicijos bedos.

2. Jei numeracija skaidri (t.y. jos nera arba beveik nera) - ryskinimo bedos.

3. Jei tarpkadriniai ir numeracija juodi ir atrodo lygiai taip, kaip ir kadrai - gali buti apsviesta. Reikia ziureti, ar "juoduma" tolygi visoje juostoje. Jei taip - ryskinimo bedos. Jei ne - greciausiai apsviesta.

Kaip yra pas tave?
Atsakyti
Viskas tolygiai vienoda - tiek skaidrioj viskas skaidru, tiek juodoj viskas juoda. Na žodžiu, tiesiog reikia daug ryškinti smile.gif va turiu biški tam laiko ir labai daug noro, dar ir modelių turiu, tai treniruosiuos smile.gif

Aš tiesą pasakius pati netikėjau, kad kas gausis iš tų juostų, bet net geriau pasidarė, gaila tokių kadrų būtų smile.gif
Atsakyti
oj, nu liūdna... juostu Iso (ir atitinkamai ryškinimo laikų) nesumaišei - juk ir 100 turėjai ir 400. aš taip grubiai suprantu, kad nedaryškinta juosta į pilkumą būna (nepermatomumą), o perryškinta - į skaidrumą/didelį kontrastą. Bet čia teisingai eksponuota. Išryškinta, bet nefiksuota juosta (aš buvau viena iš tų, kur šviesoj fiksuoja, dabar taip nebedarau), vizualiai atrodo visiškai normaliai - kadrai pilnai matomi (kaip ir pilnai pabaigus ryškinti ir užfiksavus).
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 03 02, 21:11)

oi, atsiprašau, kad buvau dingęs, bet beveik visą įmanomą laiką kroviau į save tam tikrą info... paie tai vėliau.

visu pirma man atrodo keista siūlymas iso 100 ryškinti ilgiau, nei iso 400. šiaip adox pardavėjas nurodo, kad ryškinti reikia iso 100 kaip ilfordo fp4, o iso 400 kaip HP5. taigi taip ir laikyčiausi. skiedžiant 1+19 kiekvienai paskesnei juostai dėčiau po 10 proc laiko (su sąlyga, kad temperatūra ryškalo nepakito).

jei juostoje perforacija ir tarpkadriniai juodi - ji peršviesta. jei ant perforacijos matosi užrašai, bet juosta skaidri - ji neeksponuota (nauja). jei juosta skaidri ir perforacijoje nėra užrašų - neišryškinta ir atfiksuota (arba ryškalai per silpni, bet bent minimaliai vaizdas vis vien turi būti nors koks, o jei jokio vaizdo, tada vyras teisus - trik atfiksavai, o po to ryškinai...arba vietoj ryškalo buvo vanduo).

išryškintoje ir nefiksuotoje juostoje pamatysi tą, kur pas Sayojnarą su bruknėm būną biggrin.gif . juodą išbrinkusią emulsiją pamatysi.

1 ir 3 pvz norma (3 iš vis vež mani blush2.gif ) jei su planšetiniu ištraukei, tai manau ir su poierium išeis.

o dabar kur buvau dingęs. mano gigantomanija visiems žinoma. kaip ji progresavo žinojo tik Sillwio.... priepuolis ištiko vakar...šiandien gigantomaniją ištiko klinikinė mirtis ir tikiuosi ji daugiau neprisikels ir nešauks manęs link didesnio formato. nes dabar šalia manęs stovi...

user posted image

einu ryškinti pirmo kadro....esu baisus ištvirkėlis, bo ryškinsiu slaidą kaip B/W blink.gif nėr kitų juostų, o rankos žiauuuuuuriai panižo. tai kad ate. tikiuosi kas nors išeis, bo jei ne - keliausiu paskui savo gigantomaniją....
Atsakyti