Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Sansara @ 2009 04 20, 14:20)
nea. grudas ne prie ko. tikejaus didesnio jautrumo smile.gif nesujudejimai arba riboti sujudejimai sudomino is technines puses. nezinau kiek buvo sviesos, aisku. smile.gif, bet islaikymai parinkti puikus.  4u.gif

žinok šviesos tai trūko labai.. pusrūsis toks, durytės, langiukas palubėj, šviestuvas. nervinausi, kad išvis bus viskas išplaukę, bet keletas kadrų visai pusė bieso gavosi.

šiaip, jei įdomu, apie tuos vyno ūkius galiu truputį papasakoti. gali būti mėšlynas paskutinis, buchi kaimiečiai avrinėja su baltais bmw, bet degustacijų kambariai (specialiai tam skirtos patalpos) kiekviename šūdkaimyje yra ir įrengti labai savitai, kiekvienas su savo istorija, stiliumi, aišku, dvelkia visuomet senove, antikvariatais ir t.t., bet ta dalis vos ne labiausiai patiko. aišku, 8 rūšys geriausio vyno per 2 valandas irgi patikdavo alc.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 04 20, 14:46)
norisi dar sugrįžti į tokias vietas..smile.gif

aš tai net negaliu objektyviai vertinti pačių foto, nes man tokia nostalgija bigsmile.gif Noriu į Italiją cry.gif ir kaip gailiuosi kad nefotografavau kai ten buvom verysad.gif Kuriam jūs čia ūkyje buvot g.gif

O jei rimtai tai labai patinka natūralios žmonių išraiškos, šiaip norėtųsi daugiau veikėjų (ir tų kurie klausėsi ir degustavo biggrin.gif )

Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2009 04 20, 14:33)
aš tai net negaliu objektyviai vertinti pačių foto, nes man tokia nostalgija .Noriu į Italiją  cry.gif ir kaip gailiuosi kad nefotografavau kai ten buvom  verysad.gif Kuriam jūs čia ūkyje buvot  g.gif

O jei rimtai tai labai patinka natūralios žmonių išraiškos, šiaip norėtųsi daugiau veikėjų (ir tų kurie klausėsi ir degustavo  biggrin.gif )

neturiu leidimų rodyti. t.y. turiu draudimus rodyti biggrin.gif

o nostalgiją puikiai suprantu, pati jei galėčiau iškart atgal čiuožčiau biggrin.gif lankėmės trijuose vyno ūkiuose: barale fratelli, gonzollino sergio ir bennati Soave miestelyje. šios foto iš vizito pirmajame ūkyje, barale fratelli. aukštos klasės vynas, puikiai įrengta viskas, labai senos tradicijos, viskas labai seniai priklauso tik vienai ir tai pačiai šeimai ir t.t. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 04 20, 15:41)
neturiu leidimų rodyti. t.y. turiu draudimus rodyti biggrin.gif

taip ir pagalvojau mirksiukas.gif
Atsakyti
na ir dar, čia žadėtosios juostinės iš Ligūrijos pakrantės. neatspindžiu beveik miestelių, nes juose daugiausia su skaitmena pleškinau, o šios tokios daugiau ramios link jūros nukreiptos. šiaip visiems, kas lankysis kada nors Italijoje, labai rekomenduoju šį regioną, šią konkrečiai pakrantę, nes tikrai neregėto grožio gamta. Gaila, iš manęs prasta peizažistė, bet kas sugeba, tai iš ten parsivežtų nepamirštamų kadrų. man, prisipažinsiu, fotkinti be žmonių buvo nuobodoka, ale pabandžiau biggrin.gif
čia ne kritikai, iš principo, tiesiog turistinės fotkės, atgaiva sielai, ramybė ir t.t. sunkią pirmadienio popietę. kažkas gerai parašė - pirmadienį reikėtų nušauti smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

tokiais kiekiais čia nebespaminsiu dabar ilgą laiką biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 20 balandžio 2009 - 14:48
Sayonara, taip jaukiai tuos vyno rūsius parodei. Labai patiko.
Atsakyti
Sayonara fainos nuotraukos, spalvotos patiko savo ramiom spalvom smile.gif

QUOTE(sillwio @ 2009 04 20, 11:50)
Andriuska, ar tavo yashika turi automatine paralakso korekcija? Vakar nukoviau rolleicord iv uz gera kaina. Jis turi paralakso korekcija, bet labai idomu ar be korekcijos paklaida matoma (teoriskai ji matoma labiau fotografuojant arti esancius objektus).

ne, Yashica neturi. net nelabai įsivaizduoju, kaip jis veikia (kilsteli objektyvą kai objektą arti fokusuoji?) aš tiesiog žinau, kad jis yra ir jei reikia, pakoreguoju iš akies, be to, su šiuo aparatu nefotografuoju dažnai iš arti. žinau, kad yra matiniai stiklai, kuriuose yra atitinkamas žymėjimas (įtariu koks brukšnys, ties kur maždaug turi būti kadro apačia, kai fotagrafuoji mažiau, nei koks 1,5 m.)

p.s. kad būtų aiškiau, apie ką mes čia, tai apie dviakius TLR. fotografuojantis ir vizirinis objektyvas yra lygegretūs. todėl jei fotografuojant iš arti, matysime vaizdą "antro aukšto" lygyje, o vaizdas į juostelę pateks iš "pirmojo aukšto" (objektyvo) lygio. tai ir bus paralaksas. todėl iš arti sukadruoti reikia tam tikrų korekcijų.

p.p.s. šiandien mačiau, kad aukcionan vėl išmetė krūvą dviakių ir dumplinukų. mačiau ir neblogą daiktą - mechaninį taimerįsmile.gif

QUOTE(Gaziulka @ 2009 04 20, 15:07)
ruduoja mano spausdintos foto (kai kur plemais, kai kur - visos). kame klaida - blogai fiksuota?

blogai praplautos. siera lenda. ir čia jau AA. nieko nebepadarysi...koks popierius? ilfordas man nėra rudavęs, o vat foma - buvo atvejų. dabar plaunu sąžiningai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 20 balandžio 2009 - 19:16
QUOTE(andriuska @ 2009 04 20, 19:15)
blogai praplautos. siera lenda. ir čia jau AA. nieko nebepadarysi...koks popierius? ilfordas man nėra rudavęs, o vat foma - buvo atvejų. dabar plaunu sąžiningai.

kas yra AA?
ir ant ilfordo yra, ir ant tokio seno rusisko kazkokio (nu is sito tai ir nesitikejau stebuklu).
Atsakyti
AA - amžiną atilsį biggrin.gif na norėjau pasakyti - kad nebepataisoma.

dar variantas - fiksažą per ilgai naudojai/ laikei. nors kai kurie sako, kad fiksažas ilgai stovi ir negenda, vis tik laikausi nuomonės, kad savaite - 10 dienų palaikei (ypač užterštą, dirbusį) ir gal jau pilk lauk. chemija toks dalykas. geriau padaryti naują. juk 1+9 tai iš 50 ml gausi 0,5 litro. tai iš kanistriuko 10 kartų užteks tokiam kiekiui, o tai kainuoja 1,7 lito. tikrai ne brangiau, nei sugadintos 5 foto 10x15 formate... ms - šauniai skaičiuoju, a ne cool.gif rimtai, neverta taupyti chemija ilgaamžiškumo sąskaita. jei parudavo dalis po tiek laiko, po kelių metų visas išmesi.
Atsakyti
aa, galvojau vel gal terminas koks cool.gif

nu kad ne, chemikalu as tikrai netaupau - kai tiek darau, tai tik bijau, kad laiku nespesiu sunaudoti. tai naudoju kaip gamintojai liepia mirksiukas.gif nu bet is principo supratau, kad praplovimas arba fiksas. cia kt kartui noriu zinoti. nors kada dar tas kt kartas bus irnesakyk.gif su savo UPA tikrai nebedarysiu.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 04 20, 13:46)
Nusprendžiau įmesti Jums mažą reportažiuką iš vieno faino vyno ūkio.

QUOTE(sayonara @ 2009 04 20, 14:47)
atgaiva sielai, ramybė ir t.t.

Jėėėėėėėėė, noriu į Italiją.

Klausimėlis - ar poroje j/b sekantis kadras išlindo tyčia ar kaip čia? Esmės tai nekeičia. Šiaip įdomu.

QUOTE(andriuska @ 2009 04 20, 19:15)
ne, Yashica neturi. net nelabai įsivaizduoju, kaip jis veikia (kilsteli objektyvą kai objektą arti fokusuoji?) aš tiesiog žinau, kad jis yra ir jei reikia, pakoreguoju iš akies, be to, su šiuo aparatu nefotografuoju dažnai iš arti. žinau, kad yra matiniai stiklai, kuriuose yra atitinkamas žymėjimas (įtariu koks brukšnys, ties kur maždaug turi būti kadro apačia, kai fotagrafuoji mažiau, nei koks 1,5 m.)

p.s. kad būtų aiškiau, apie ką mes čia, tai apie dviakius TLR. fotografuojantis ir vizirinis objektyvas yra lygegretūs. todėl jei fotografuojant iš arti, matysime vaizdą "antro aukšto" lygyje, o vaizdas į juostelę pateks iš "pirmojo aukšto" (objektyvo) lygio. tai ir bus paralaksas. todėl iš arti sukadruoti reikia tam tikrų korekcijų.

p.p.s. šiandien mačiau, kad  aukcionan vėl išmetė krūvą dviakių ir dumplinukų. mačiau ir neblogą daiktą - mechaninį taimerįsmile.gif

Ne, tiksliai nežinau, bet tikrai ne objektyvą. Maniškis ikoflex'as turi korekciją. Manau, kad koreguoja vizirinį objektyvą šiek tiek kilnojant veidrodį. Matiniai stiklai su žymėjimais yra berods mamiya'ose.

Paaiškinsiu kodėl paklausiau. Pvz. rolleicord'o ar rolleiflex'o arčiausias fokusavimo taškas yra kiek per toli pvz portretams, nekalbant jau apie makro. Dėl to jiems parduodami priedai - lęšiai, priartinantys artimiausią fokusavimo tašką. Fokuso taškas arčiau objektyvo, paralaksas daro didesnę įtaką, taigi gali nutikti, jog nuotraukoje kompozicija skirsis nuo pasirinktos kadravimo metu. Reikalinga papildoma korekcija, kurią paprastai atlieka papildomas lešis (prizmė). Buvo įdomu, ar andriuska pastebėjo paralaksą.

Kai rasi kažką, duok žinot.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 04 20, 21:10)
Jėėėėėėėėė, noriu į Italiją.

Klausimėlis - ar poroje j/b sekantis kadras išlindo tyčia ar kaip čia? Esmės tai nekeičia. Šiaip įdomu.

išlindo tai netyčia rolleyes.gif skenuojant ne taip tikriausiai juostą paėmė, bet palikau tai tyčia, nes man patiko..biggrin.gif spausdinimui tai pasidarysiu normaliai, o šitos tokios šyzovai fainos man gavosi, tai ir dėjau, laukiau, kol kas nors pastebės..biggrin.gif

patikėk, Italija nuostabi, ypač ta Ligūrija.. jei norėsi, galėsiu daug papasakoti su pavadinimais ir t.t. į AŽ 4u.gif apie vyno ūkius irgi jau kažką žinau, galėsiu dalintis.
Atsakyti