Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

jei tai kalkių žymės - tai nereikia nei fiksuoti. pamerkti vandenin ir viskas. galma iš pradžių iš krano, po to distiliuotu praplauti, o galima iš karto į distiliuotą. svarbu palaikyti kiek, kad kalkės atmirktų ir emulsija vėl išprinktų visa, o tai jei tik apiplauti, bijau, kad gali būti dar blogiau. plėmais nueis emulsija, kur vandens paklius daugiau.
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 04 16, 18:11)
O čia tai baisiai gražiai dulkės šoko, bet fotoje neperteikiau, vistik rodau:

į šitą pažiūrėjus kažkaip pagalvojau kal maniškėse tie taškiukai gal irgi nuo dulkių esančių namuose atsirado doh.gif biggrin.gif

QUOTE(andriuska @ 2009 04 16, 22:44)
rezultatai (kai kas palyginimui, kai kas naujo):

šitie liuks man thumbup.gif

QUOTE(sayonara @ 2009 04 17, 09:54)
Kelios foto iš Ligūrijos pakrantės, nuostabaus žvejų kaimuko Riomaggiore. Pirmas dvi dienas ten ištisai lijo, tik paskui išlindo saulė. va kai saulė išlindo, aš jau buvau kituose kaimukuose ir naudojau skaitmeną biggrin.gif

ta su dieduku faina labai thumbup.gif
Atsakyti
jep, as linijas su formomis turejau omeny.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 04 17, 09:47)
iš principo lai Marius pats paaiškina, bet esu sulaukus jo priekaištų dėl linijų bardako savo fotose..smile.gif

QUOTE(_ms_ @ 2009 04 17, 12:37)
jep, as linijas su formomis turejau omeny.

Ta prasme, kad formos sinchronizuotųsi, linijos atsikartotų skirtinguose ar tuose pačiuose planuose ir t.t. ?
Papildyta:
QUOTE(Gaziulka @ 2009 04 17, 09:47)
Puriena, prisiminiau gi savo mylimiausia: http://www_photosight_ru/users/39114/
ir is jos i vid.formata komponuot mokyciaus mirksiukas.gif

Aha, pasižiūrėsiu 4u.gif Šiaip jau senai stebiu komponavimą vid formate.
QUOTE(Smiltis @ 2009 04 17, 12:09)
į šitą pažiūrėjus kažkaip pagalvojau kal maniškėse tie taškiukai gal irgi nuo dulkių esančių namuose atsirado doh.gif  biggrin.gif

Ai tos dulkės tai buvo labai ryškios, nes saulė rytinė kaip pašvietė, tai tik jos ir matėsi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 04 17, 15:02)
Ai tos dulkės tai buvo labai ryškios, nes saulė rytinė kaip pašvietė, tai tik jos ir matėsi  smile.gif

as tai labai supratau apie tavo dulkes (ir patiko), nes ir pati kzk rytinej saulej bandziau gaudyt, bet irgi nesigavo. dar daugiau negu tau nesigavo smile.gif
Atsakyti
dar pazysiu. skenuoju spalvotas juostas iš atostogų. nekokios foto, bet spalvos tai tokios, kokios ir turi būti.. fuf.. bigsmile.gif PAGALIAU smile.gif
Papildyta:
Puriena, normalus tas grūdas Tavo pavirintojoe juostoje. mano galva, tai jis neperžengia normos.
patiko ta su dulkėmis, išskyrus tai, kad pirmam plane. šviesos kojos šiuo atveju mano galva išbalansuoja labai vaizdą. ko nors gal labiau grafiško norėtųsi, ne vientiso, kokio nors alia ažūrinio daikto,. o antras planas ir dulkės mane vež smile.gif
Atsakyti
ale jooo, pradinukės labia ryškiai pažengė į priekį.. blink.gif aš neskaitau tos temos, šiandien pasivarčiau, tai jooo.. jei tokiais šuoliais į priekį varys, tai greit teks krautis manatkes ir eit į one.lt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 04 17, 17:23)
Puriena, normalus tas grūdas Tavo pavirintojoe juostoje. mano galva, tai jis neperžengia normos.
patiko ta su dulkėmis, išskyrus tai, kad pirmam plane. šviesos kojos šiuo atveju mano galva išbalansuoja labai vaizdą. ko nors gal labiau grafiško norėtųsi, ne vientiso, kokio nors alia ažūrinio daikto,. o antras planas ir dulkės mane vež smile.gif

Aha, pusė velnio grūdas. Kojos ir man nepatinka. Čia žinai, ekspromtas - gėriau arbatą ir pamačiau biggrin.gif Jei nebūtų tų be ryšio kojų, tai kažkokios gyvasties vistiek norėtųsi, gal žmogystos silueto sėdinčio g.gif Bet kai pakomentuojate, kad veža, tai man labai malonu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 04 17, 07:10)
Vilniuje yra fotografijos aukštesnioji mokykla (kolegija ar kažkas tokio), kur yra didintuvas 4x5. Esu kalbėjęs su vienu studentu, sakė, kad lyg ir nėra problemų su savom medžiagom ten įsiprašyti. tai kai dar biški šedeurų pasidarysiu, bendysiu belstis ten. bo užrūgs mano popieriaus atsargos greitai.

O labai nespaudžia jau iš tokio formato?

QUOTE(sayonara @ 2009 04 17, 08:38)
skaitmeninių čia tai tikrai nwerodysiu, net neprašykit, nes jau tokie turistiniai snapšotia, kad net gėda. o apie juostines gi pasakiau - skenavimas užtrunka..sad.gif

QUOTE(sayonara @ 2009 04 17, 08:54)
Kelios foto iš Ligūrijos pakrantės, nuostabaus žvejų kaimuko Riomaggiore. Pirmas dvi dienas ten ištisai lijo, tik paskui išlindo saulė. va kai saulė išlindo, aš jau buvau kituose kaimukuose ir naudojau skaitmeną biggrin.gif

Pagaliau smile.gif Smagiai, kaip visada. Spalvų nerodysi?

QUOTE(Puriena6 @ 2009 04 17, 09:02)
Sillwio, tu irgi prisižadėjęs nuotraukų. Darom spaudimą biggrin.gif

Žinau smile.gif Atidaviau ryškint, bo spalvotos, o jie, parazitai, patys neryškina, taigi teks palaukt. Tiesa, baisiausiai nustebo, kai paprašiau tik ryškint smile.gif

QUOTE(sayonara @ 2009 04 17, 09:52)
sillwio, mes praėjusią vasarą nuo karščio bandėm gelbėtis alpėse. ties,a papėdėj gyvenom, dienas leisdavom viršukalnėse. nusvilom kaip paršeliai, grįždavom perkaitę.. turbūt geriausia ne vasarą važiuot, o prieš ją arba rugsėjį - didieji karščiai pasibaigę, o šaltis dar neatslinkęs.

Žinau, ale atostogos vasarą sad.gif Teks matyt nukelt metams.

QUOTE(sayonara @ 2009 04 17, 10:10)
dar kelios juostos liko, žiūrėsim, ko ten pridirbau. gaila., kad šį kartą pridirbau praplovimu gerokai. lieka tikėtis, kad ne visos juostos tokios bus, nes šita tai žiauri buvo..

Aš jau kelis kartus rašiau, kad naudoju skystimėlį, kuris skiedžiamas 1:600, vargo nematau.

Papildyta:
QUOTE(Gaziulka @ 2009 04 17, 09:47)
Puriena, prisiminiau gi savo mylimiausia: http://www_photosight_ru/users/39114/
ir is jos i vid.formata komponuot mokyciaus mirksiukas.gif

Smagiai jinai fotografuoja. Jos saitas http://www.styush.com/

Beja, jei norisi pavartyt kvadratinių (ar bet kokių kitų, nurodžius kategoriją) foto, tai galima padaryti pvz čia http://www.flickrive...ags/120 format/
Daug š..., bet tai irgi padeda. Matosi svetimos klaidos.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 04 17, 22:04)
Pagaliau smile.gif Smagiai, kaip visada. Spalvų nerodysi?

parodysiu būtinai. kol kas tik skenavimo metas, skaitmeninės irgi dar netvarkytos..smile.gif kak tol'ko - tak srazu biggrin.gif
spalvotos juostinės tai tokios blankokos išėjo, nes kalnas, jūra ir dangus apsiniaukusios dienos pavakary biggrin.gif
Atsakyti
...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 18 balandžio 2009 - 06:52
...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 18 balandžio 2009 - 06:52