Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(sayonara @ 2009 04 17, 09:22)
aš tai kol kas nedrįstu tik su juostiniu važiuot. ypač šion kelionėn nėdrįsau, nes ne vieni važiavom - daug bendrakeleivių pastatomųjų fotkinau jiems, tai gaila būtų buvę juostų biggrin.gif

Supratau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 04 17, 09:23)
Sayonara. man patiko. tik kartojasi nuolatine pagrindine klaida (nu cia mano nuomone), kuria tu ir taip zinai.

znaju, jau pati pastebiu, nes privertei analizuoti tuo aspektu.. rolleyes.gif
Atsakyti
a baigsit ant saves varyt viena karta?

sayonaros fotkese tai man baisiai daug visko. bet net nezinau, ar cia jau stailas toks tavo, ar sumanymas. lakstau zvilgsniu skirtingais kampais (kartais visai idomiu ar potencialiai idomiu dalyku pamatau), kol kuri nors linija isvis is kadro ismeta - toks pojutis smile.gif
Atsakyti
Būtų įdomu sužinoti, kokios klaidos pagal ms ?
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 04 17, 09:28)
1. a baigsit ant saves varyt viena karta?

2. sayonaros fotkese tai man baisiai daug visko. bet net nezinau, ar cia jau stailas toks tavo, ar sumanymas. lakstau zvilgsniu skirtingais kampais (kartais visai idomiu ar potencialiai idomiu dalyku pamatau), kol kuri nors linija isvis is kadro ismeta - toks pojutis smile.gif

1. teisingai, reik ant kitų varyt geriau lotuliukas.gif man tai gerai sekasi biggrin.gif

2. Nuvažiuok į Riomaggiore arba į bet kurį Ligūrijos pakrantės kaimelį ir tada norėčiau pasižiūrėt, kaip TEN miestukuose padarytum foto, kuriose nebūtų visko labai daug biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Puriena6 @ 2009 04 17, 09:29)
Būtų įdomu sužinoti, kokios klaidos pagal ms ?

iš principo lai Marius pats paaiškina, bet esu sulaukus jo priekaištų dėl linijų bardako savo fotose..smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 17 balandžio 2009 - 09:41
QUOTE(sayonara @ 2009 04 17, 09:40)
2. Nuvažiuok į Riomaggiore arba į bet kurį Ligūrijos pakrantės kaimelį ir tada norėčiau pasižiūrėt, kaip TEN miestukuose padarytum foto, kuriose nebūtų visko labai daug biggrin.gif

kad siunti dar i pakankamai grazia vieta, tai gal ir vaziuociau biggrin.gif siaip tai nemanau, kad "daug" ar "nedaug" fotografijoje priklauso nuo vietos.

Puriena, prisiminiau gi savo mylimiausia: http://www_photosight_ru/users/39114/
ir is jos i vid.formata komponuot mokyciaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 04 17, 09:47)
kad siunti dar i pakankamai grazia vieta, tai gal ir vaziuociau biggrin.gif siaip tai nemanau, kad "daug" ar "nedaug" fotografijoje priklauso nuo vietos.

Puriena, prisiminiau gi savo mylimiausia: http://www_photosight_ru/users/39114/
ir is jos i vid.formata komponuot mokyciaus mirksiukas.gif

patikėk, vietos tokios, kad.. ir aš kartu važiuočiau smile.gif todėl SIUNČIU biggrin.gif
tuose miestukuose nėra neužgrūzintos vietos, viskas visko prigrūsta, todėl jei nori ttvarkingo vaizdo, reik fotkint arba plyteles, arba dangų smile.gif
iš kitos pusės, taip, nereikėtų man fotkint to, ko nemoku - t.y. miesto be žmonių.
Papildyta:
sillwio, mes praėjusią vasarą nuo karščio bandėm gelbėtis alpėse. ties,a papėdėj gyvenom, dienas leisdavom viršukalnėse. nusvilom kaip paršeliai, grįždavom perkaitę.. turbūt geriausia ne vasarą važiuot, o prieš ją arba rugsėjį - didieji karščiai pasibaigę, o šaltis dar neatslinkęs.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 04 17, 08:20)
nes jau net man per kontrastingas pradinis variantas gaunasi kartais..

tai tose nuotraukose mažinai kontrastą? gal tai labiau skanerio nustatymai? nes mano kuklia nuomone, tai su kontrastu ten viskas kaip ir normaliai. ik antroje nuotraukoje eksponometras gal kiek pavedė. bet kitose ir šešėliuose viskas matosi, ir šviesose...mano liga dabar skaitant Adamsą. analizuoju nuotraukas eksponometriniu kontekstu. šiaip tai tikrai įdomus dalykas tokiam nemeniškam žmogui, kaip aš.

p.s. dedikuotas skaneris gerai.
p.p.s. Gaziulka - super nuoroda. nebuvau užtikęs šitos fotografės fotosaite. ačiū.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 04 17, 09:52)
patikėk, vietos tokios, kad.. ir aš kartu važiuočiau smile.gif todėl SIUNČIU biggrin.gif
tuose miestukuose nėra neužgrūzintos vietos, viskas visko prigrūsta, todėl jei nori ttvarkingo vaizdo, reik fotkint arba plyteles, arba dangų smile.gif
iš kitos pusės, taip, nereikėtų man fotkint to, ko nemoku - t.y. miesto be žmonių.

kzk tu gal nevisai teisingai mane supratai. jeigu is esmes - tai mano pastaba turbut panasi i ms apie linijas. ka reiskia - daug visko toj vietoj?? o tai ka - ryskumo zonos fotike nera, ar rakurso, kompozos, atstumu pagaliau?
jauciuos biski pavaranti ant taves, bet taip nera. be to, ir tu manes nebijai pasiusti, tai leidziu sau taip sakant drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 04 17, 10:02)
kzk tu gal nevisai teisingai mane supratai. jeigu is esmes - tai mano pastaba turbut panasi i ms apie linijas. ka reiskia - daug visko toj vietoj?? o tai ka - ryskumo zonos fotike nera, ar rakurso, kompozos, atstumu pagaliau?
jauciuos biski pavaranti ant taves, bet taip nera. be to, ir tu manes nebijai pasiusti, tai leidziu sau taip sakant  drinks_cheers.gif

gerai jau, gerai, nevažiuok Tu ten, aš ir viena galiu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(andriuska @ 2009 04 17, 10:02)
tai tose nuotraukose mažinai kontrastą? gal tai labiau skanerio nustatymai? nes mano kuklia nuomone, tai su kontrastu ten viskas kaip ir normaliai. ik antroje nuotraukoje eksponometras gal kiek pavedė. bet kitose ir šešėliuose viskas matosi, ir šviesose...mano liga dabar skaitant Adamsą. analizuoju nuotraukas eksponometriniu kontekstu. šiaip tai tikrai įdomus dalykas tokiam nemeniškam žmogui, kaip aš.

p.s. dedikuotas skaneris gerai.
p.p.s. Gaziulka - super nuoroda. nebuvau užtikęs šitos fotografės fotosaite. ačiū.

kai kuriose mažinau. na čia viena juosta tik skanuota, adox, kai žinai, jis subtilumais nepasižymi, yr labai kontrastingas, jei tik gerai pamakaluoji ryškindamas biggrin.gif
dar kelios juostos liko, žiūrėsim, ko ten pridirbau. gaila., kad šį kartą pridirbau praplovimu gerokai. lieka tikėtis, kad ne visos juostos tokios bus, nes šita tai žiauri buvo.. unsure.gif
ai, ir pabraižiau gerokai, nes viena spiralė sugedo, bet aš optimistė, tikėjausi, kad kitos juostos jau negadins, tai drožiau, drožiau, kol įkišau, o paskui padėjau šalin, tik su veina ryškint įmanoma.. doh.gif noriu naujo bakelio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 17 balandžio 2009 - 10:13
QUOTE(sayonara @ 2009 04 17, 10:10)
dar kelios juostos liko, žiūrėsim, ko ten pridirbau. gaila., kad šį kartą pridirbau praplovimu gerokai. lieka tikėtis, kad ne visos juostos tokios bus, nes šita tai žiauri buvo.. unsure.gif

o kzk andriuska, aiskinai, kad tokiu atveju (lasu ant kadru) gali "atfiksuoti" ir is naujo praplauti g.gif . ar as kzk maisau. nu ir paskutinis variantas, aisku, isnaudoti tuos lasus savo naudai. bet cia ne to tipo nuotraukos, kur l.paisnaudosi
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 04 17, 10:13)
o kzk andriuska, aiskinai, kad tokiu atveju (lasu ant kadru) gali "atfiksuoti" ir is naujo praplauti g.gif . ar as kzk maisau. nu ir paskutinis variantas, aisku, isnaudoti tuos lasus savo naudai. bet cia ne to tipo nuotraukos, kur l.paisnaudosi

mano fotkėj, kurią kūdroje dėjau su dviračiais, tie lašai visai tinka - balionėliai tokie prie dvirkų. kitose foto tai neįsivaizduočiau, kaip tai panaudoti.
Atsakyti