QUOTE(sillwio @ 2009 04 16, 22:57)
Klausyk, o ką daryt, kai nori didesnio formato atspaust?
Vilniuje yra fotografijos aukštesnioji mokykla (kolegija ar kažkas tokio), kur yra didintuvas 4x5. Esu kalbėjęs su vienu studentu, sakė, kad lyg ir nėra problemų su savom medžiagom ten įsiprašyti. tai kai dar biški šedeurų pasidarysiu, bendysiu belstis ten. bo užrūgs mano popieriaus atsargos greitai.
o žmonės čia konservatyvūs. jie neprieina, tik pirštais pabado ir pakomentuoja garsiai. vat kopenhagoje į yashica tai buvo reakciją, su keliais senukais susipažinau. prieina, papasakoja apie jaunystės laikus, kaip tokiu fotografavo.
QUOTE(_ms_ @ 2009 04 17, 07:49)
Andriuska - pora nuotrauku irgi patiko. O kodel palikai tuos krastelius? juk tai nuodeme pgl tave
a todėl, kad buržuaziniai ilfordo marketologai tyčia nepadaro popieriaus 10x13, kad aš galėčiau ramia širdimi spausti kontaktus ir negraužti nagų dėl bereikalingų juodų kraštų
.
aš nuo vakar galvojau, galvojau, kodėl kai kuriuose nuotraukose dangus tokiais raibuliukais gavosi. skane to nėra. ir nieko geriau nesugalvojau, kaip (a) stiklą dengiau baltu rašomuoju popieriumi, neva kad geriau sklaidytų stalinės lempos šviesą. tai matyt dėl skirtingo popieriaus tnkio taip skirtingai ir apsišvietė ir (
šis reikaliukas labiau matosi ant blizgaus popieriaus, o ant perlinio (nendrių foto) beveik nesimato. todėl gal tai atspindžio nuo gliancinio paviršiaus ir stiklo rezultatas? reiks pabandyti be popieriaus ir viskas bus aišku.