Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(andriuska @ 2009 04 16, 21:44)
pasidariau šiandien kontaktus iš to, ką prifotografavau per savaitę. kaip smagu, kad didintuvo nereikia. 20 foto per pusantros valandos su pasiruošimu ir tvarkimusi. nei fokuso nustatinėti, nieko. padedi negatyva ant lapo, apšvieti ir ryškini. rezultatai (kai kas palyginimui, kai kas naujo):

Klausyk, o ką daryt, kai nori didesnio formato atspaust? Aš tokių didintuvų nesu sutikęs g.gif

Man vis įdomu, kaip į tave žmonės mieste reaguoja? Aš prieičiau pasižiūrėt, ką tu ten darai smile.gif
Atsakyti
Sansara - man rezultatas patiko wink.gif
Puriena6 - keistai paskutinej ilfordas atrodo. labai primena fortepana.
Andriuska - pora nuotrauku irgi patiko. O kodel palikai tuos krastelius? juk tai nuodeme pgl tave smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 04 16, 22:57)
Klausyk, o ką daryt, kai nori didesnio formato atspaust?

Vilniuje yra fotografijos aukštesnioji mokykla (kolegija ar kažkas tokio), kur yra didintuvas 4x5. Esu kalbėjęs su vienu studentu, sakė, kad lyg ir nėra problemų su savom medžiagom ten įsiprašyti. tai kai dar biški šedeurų pasidarysiu, bendysiu belstis ten. bo užrūgs mano popieriaus atsargos greitai.

o žmonės čia konservatyvūs. jie neprieina, tik pirštais pabado ir pakomentuoja garsiai. vat kopenhagoje į yashica tai buvo reakciją, su keliais senukais susipažinau. prieina, papasakoja apie jaunystės laikus, kaip tokiu fotografavo.

QUOTE(_ms_ @ 2009 04 17, 07:49)
Andriuska - pora nuotrauku irgi patiko. O kodel palikai tuos krastelius? juk tai nuodeme pgl tave smile.gif

a todėl, kad buržuaziniai ilfordo marketologai tyčia nepadaro popieriaus 10x13, kad aš galėčiau ramia širdimi spausti kontaktus ir negraužti nagų dėl bereikalingų juodų kraštų cool.gif .

aš nuo vakar galvojau, galvojau, kodėl kai kuriuose nuotraukose dangus tokiais raibuliukais gavosi. skane to nėra. ir nieko geriau nesugalvojau, kaip (a) stiklą dengiau baltu rašomuoju popieriumi, neva kad geriau sklaidytų stalinės lempos šviesą. tai matyt dėl skirtingo popieriaus tnkio taip skirtingai ir apsišvietė ir (cool.gif šis reikaliukas labiau matosi ant blizgaus popieriaus, o ant perlinio (nendrių foto) beveik nesimato. todėl gal tai atspindžio nuo gliancinio paviršiaus ir stiklo rezultatas? reiks pabandyti be popieriaus ir viskas bus aišku.
Atsakyti
labas rytas
tebekaifuoju nuo gerojo skenerio, bet.. nusivyliau savimi (ms tongue.gif).. primaklinau su ryškinimu neblogai.. doh.gif rodos, ir ploviau normaliai, ir su distiliuotu vandeniu, o vis tiek lašų ant kadrų - dafiga sad.gif
ir musėt per smarkiai aš sukinėju ir kratinėju, nes jau net man per kontrastingas pradinis variantas gaunasi kartais.. tiesa, dar tik pusnatros juostos skenavau, gal kitos normalesnės.. po savaitgalio bus aišku.. porą kadrų iš atostogų įdėjau pas save kūdroje prie nevertinamų foto, kam įdomu.. 4u.gif
beje, per atostogas fotkinau ir su smena iš akies, ir su minolta iš akies, tai su minolta, pasirodo, mažiau nesąmonių pridirbau su ekspozicija biggrin.gif gal parodysiu ką nors šiandien.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 04 12, 20:51)
o įdėsiu, kai skanuosiu juostas. išsiryškinau jau 4, dvi juodbaltės liko, dvi spalvotos. kai pasiimsiu skanerį naują, skanuosu ir tikrai pasirodysiu..smile.gif

QUOTE(sayonara @ 2009 04 15, 19:34)
rytoj tikiuosi pradėti skenuoti kelionės juostas, nes visos jau išryškintos ir laukia savo eilės.

QUOTE(sayonara @ 2009 04 16, 07:56)
peržiūrinėju skaitmenines foto, kur nors sumesiu jas, įdėsiu nuorodą, kad ir Jūs pasižiūrėtumėt turistinių snapšotų, pakaks vien mIAnais kvėpuot biggrin.gif

QUOTE(sayonara @ 2009 04 17, 07:20)
gal parodysiu ką nors šiandien.

tongue.gif kiek dar zadi palaikyt itampa? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 04 17, 08:35)
tongue.gif kiek dar zadi palaikyt itampa? biggrin.gif

skaitmeninių čia tai tikrai nwerodysiu, net neprašykit, nes jau tokie turistiniai snapšotia, kad net gėda. o apie juostines gi pasakiau - skenavimas užtrunka..sad.gif
keli kadrai įdėti kūdron:
http://fotokudra.lt/...p...=autm&page=
http://fotokudra.lt/...214187&nav=autm
http://fotokudra.lt/...214189&nav=autm

o kiti kol kas tiek nevykę, kad biškį gėda rodyt biggrin.gif

kita vertus, Gaziulka, Tu teisi: aš daug kalbu, bet mažai darau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 17 balandžio 2009 - 08:40
Kelios foto iš Ligūrijos pakrantės, nuostabaus žvejų kaimuko Riomaggiore. Pirmas dvi dienas ten ištisai lijo, tik paskui išlindo saulė. va kai saulė išlindo, aš jau buvau kituose kaimukuose ir naudojau skaitmeną biggrin.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
ms, fortepano aš nebandžiau. Man kažkaip atrodo, kad gal mažoka laiko buvo ryškinimui. Ilford Delta 400 tetenalio anotacija siūlo ryškinti 10min, kai tuo tarpu Tmax -7min. Bet ryškinau kitu ryškalu, tai nesiryžau tiek ilgai.
Tai todėl tokia pilkai pilka...

Sayonara, aš jau galvojau, kad visai susireikšminai doh.gif Ačiū už vaizdus 4u.gif O kodėl skaitmeną vežeisi?

Sillwio, tu irgi prisižadėjęs nuotraukų. Darom spaudimą biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 17 balandžio 2009 - 09:04
QUOTE(Puriena6 @ 2009 04 17, 09:02)
Sayonara, aš jau galvojau, kad visai susireikšminai doh.gif Ačiū už vaizdus 4u.gif  O kodėl skaitmeną vežeisi?

kad tėvams turėčiau ką parodyti ir kad spalvotų foto būtų, nes su spalvota juosta fotkinu itin retai - nemoku biggrin.gif be to, iš manęs kol kas tokia juostininkė ir apskritai fotograpė, kad jeigu skaitmenos nebūtų, tai neturėčiau išvis foto bigsmile.gif o ir skaitmeninės su kitiniu objektyvu tokios, kad.. patylėti..smile.gif žodžiu, man pas pradinukes laikas smile.gif
Atsakyti
Aš irgi nežinau, kaip man būtų, jei tektų dabar važiuot į kelionę. Kai buvau paskutinėje kelionėje, tai juostinuko neturėjau. Bet kitinis objektyvas buvo liuks. Ir kai dabar pasižiūriu į tas nuotraukas, tai nepykstu ant objektyvo. Esu daug silpnesnė "fotografė", nei tu, bet matyt rizikuočiau važiuoti su tuntu juostelių ir be skaitmenos. Bet būtinai su plačiakampiu.
O pradinukių tai jau kaip ir nebėra smile.gif Jos ten jau visos pažengę thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 17 balandžio 2009 - 09:17
QUOTE(Puriena6 @ 2009 04 17, 09:16)
Aš irgi nežinau, kaip man būtų, jei tektų dabar važiuot į kelionę. Kai buvau paskutinėje kelionėje, tai juostinuko neturėjau. Bet kitinis objektyvas buvo liuks. Ir kai dabar pasižiūriu į tas nuotraukas, tai nepykstu ant objektyvo. Esu daug silpnesnė "fotografė", nei tu, bet matyt rizikuočiau važiuoti su tuntu juostelių ir be skaitmenos. Bet būtinai su plačiakampiu.
O pradinukių tai jau kaip ir nebėra smile.gif  Jos ten jau visos pažengę  thumbup.gif

aš tai kol kas nedrįstu tik su juostiniu važiuot. ypač šion kelionėn nėdrįsau, nes ne vieni važiavom - daug bendrakeleivių pastatomųjų fotkinau jiems, tai gaila būtų buvę juostų biggrin.gif

ai, ir gal nesimatuojam, kuri čia stipresnė, kuri silpnesnė, ok? schmoll.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 17 balandžio 2009 - 09:24
Sayonara. man patiko. tik kartojasi nuolatine pagrindine klaida (nu cia mano nuomone), kuria tu ir taip zinai.
Atsakyti