Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(andriuska @ 2009 04 16, 10:06)
kalbam apie siaurą juostą? o tiesa, kaip tu vandens temperatūrą matuoji? jau bakelyje ar kažkokiam inde prieš sumaišydama su ryškalu?

Taip, apie siaurą juostą. Temperatūrą išmatuoju vandens, į kurį pilsiu ryškalą. Ai, bus taip kaip bus. Pačioje juostelėje yra keletas kadrų, kurių man gaila. Aš visada tokia gyvenime - kad padaryti gerai, turiu užpildyti keletą juodraščių smile.gif
Atsakyti
andriuska, tu supranti, ka rasai ir kodel rasai? turiu omeny formatus.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 04 16, 10:04)
Sayonara, laukiu kelioniniu nuotrauku. Mes jau kuri laika planuojam i Italija, taigi mastau ar nenulekus savaitelei sia vasara smile.gif

nu vasarą nežinau, ar ten važiuočiau dėl karščio, ypač su mažu vaiku smile.gif
jau dabar buvo karštokoka vietom, garavom. nebent karštį mėgstat.
o šiaip - labai labai rekomenduoju. man kaip ten iki šiol nebuvusiai tai super viskas buvo - skani ir be galo pigi kava VISUR vienodai, nuostabus maistas (prišnerkštoje kavinukėje ir brangokam restorane vienodai geras maistas), draugiški žmonės, liberalus požiūris į vairavimą po vyno biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 04 16, 13:14)
andriuska, tu supranti, ka rasai ir kodel rasai? turiu omeny formatus.

Taip. aš bandau išsiaiškinti, kodėl tu 4:3 sumenkinai, nors po to parešei, kad jokio skirtumo formatas neturi (tiksliau sakant ne formatas, o kraštinių santykis) nes po to galima kropinti, kaip tik nori. tai man klausimas, jei įsitikinimai neliepia spausti viso negatyvo taip, kaip jis yra (sukadruotas fotografuojant), tai koks tada skirtumas, kokio santykio kraštinėmis apribotas kameros kadras? nors ir 16:9. jis toks yra, jį tokiu padarė gamintojas (tam, kad fotkes būtų patogų žiūrėti plačiaekranėje plazmuchoje) ir šaipytis iš jo nėr prasmės. bo jei bus šedeuras, pilietis visuomet galės jį normaliai atspausdinti ant popieriaus.

p.s. kaip senas biurokratžmogis aš esu gerai įvaldęs gebėjimą reikšti mintis raštu. todėl kalusti, ar aš suprantu, ką rašau, yra tam tikra nepagarbos formą mirksiukas.gif priimtiniau pradėti sakinį: tu ne visai teisus, nes..... (kas nesuprato - čia bajeriukas).
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 04 16, 13:22)

mes buvom birelio antroje pusėje šiaurinėje dalyje, tai buvo vakarų kai reikėjo net kokį megztuką ar striukytę traukt smile.gif Ten panašiai orai kaip ir pas mus, būna įvairių dienų smile.gif Pietinėje pusėje aišku jau kitaip smile.gif Lauksim fotkių thumbup.gif Italija yra gėris drinks_cheers.gif

Sorry kad ne į temą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 04 16, 15:36)
p.s. kaip senas biurokratžmogis aš esu gerai įvaldęs gebėjimą reikšti mintis raštu. todėl kalusti, ar aš suprantu, ką rašau, yra tam tikra nepagarbos formą mirksiukas.gif priimtiniau pradėti sakinį: tu ne visai teisus, nes..... (kas nesuprato - čia bajeriukas).

karocia tu formalistas-biurokratas, todel ir nesupranti smile.gif
Atsakyti
nezinau, ar perziurit kudros dienorascius, bet gal tiesiog sudomins is technines/idomiosios/smalsiosios puses 4u.gif
cia ir cia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 16 balandžio 2009 - 17:08
Na nuskenavo man keletą kadrų mano "pavirintos" juostelės ir labai baisiai jie neatrodo. Tinkami vartoti biggrin.gif Grūdas baisokas, bet pakenčiamas smile.gif

user posted image

O čia tai baisiai gražiai dulkės šoko, bet fotoje neperteikiau, vistik rodau:

user posted image

Ilfordas palyginti kuklus pilkis. Ryškintas jau teisingoje temperatūroje.
Pridėjus Auto contrast visai simpatiškai atrodo. Čia rodau neliestą originalą.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 16 balandžio 2009 - 17:12
QUOTE(_ms_ @ 2009 04 16, 17:58)
karocia tu formalistas-biurokratas, todel ir nesupranti smile.gif

vienas gražiausių mano girdėtų komplimentų drinks_cheers.gif

QUOTE(Sansara @ 2009 04 16, 18:06)
nezinau, ar perziurit kudros dienorascius

atsižvelgus į mano diagnozę (žr. aukščiau) man buvo įdomu tol. kol nepamačiau rezultato...neabejoju, kad -ms- atvirkščiai cool.gif

QUOTE(Puriena6 @ 2009 04 16, 18:11)
Na nuskenavo man keletą kadrų mano "pavirintos" juostelės ir labai baisiai jie neatrodo.

super!!! pirmos juostos žiūrėk, kaip atrodo žvakės/ baltos kojinės ir šešėliai. įtariu kontrasto dar užmetei (arba gradient map). o ilfordas iš viso super. ją galėsi kontrastiti, kiek į tave telpa. a grūdo beveik ir nėr, nors iso 400. mano supratimu labai neblogas rezultatas su perspektyva normaliai spausdinti. jei spausdinti šlapiai negalvoji, tai kitą kartą pailgink laiką kokias 30 s (apie ilfordą kalbu).

sveikinu įstojus į ryškintojų gretas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 04 16, 12:22)

QUOTE(Smiltis @ 2009 04 16, 15:18)
mes buvom birelio antroje pusėje šiaurinėje dalyje, tai buvo vakarų kai reikėjo net kokį megztuką ar striukytę traukt  smile.gif Ten panašiai orai kaip ir pas mus, būna įvairių dienų  smile.gif Pietinėje pusėje aišku jau kitaip  smile.gif Lauksim fotkių  thumbup.gif Italija yra gėris  drinks_cheers.gif

Karščio nelabai mėgstam, ypač su mažuoju, ale labai norisi. Na, jie bus karšta, liksim kur nors alpėse.

QUOTE(Sansara @ 2009 04 16, 17:06)
nezinau, ar perziurit kudros dienorascius, bet gal tiesiog sudomins is technines/idomiosios/smalsiosios puses  4u.gif

Obana, nesenai tokį įsigijau į kolekciją. Nefotografavau ir nežinau ar fotografuosiu, bet veikiantis, tik matinį stiklą reik išsipjaut. Iš tikrųjų ten nera kam sugest smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Puriena6 @ 2009 04 16, 17:11)
Na nuskenavo man keletą kadrų mano "pavirintos" juostelės ir labai baisiai jie neatrodo. Tinkami vartoti biggrin.gif Grūdas baisokas, bet pakenčiamas smile.gif

O čia tai baisiai gražiai dulkės šoko, bet fotoje neperteikiau, vistik rodau:

Ilfordas palyginti kuklus pilkis. Ryškintas jau teisingoje temperatūroje.
Pridėjus Auto contrast visai simpatiškai atrodo. Čia rodau neliestą originalą.

Grūdas visai nebaisus. Nepasakytum, tai atrodytų, kad taip reikia. O vat ilfordas tikrai pilkas.Net per daug pilkas. Toks vaizdas, kad ekspozicija kokiu 1 stopu per trumpa. Žodžiu, puikiai. Ne toks velnias baisus, kokį jį piešia. j/b juosta daug atleidžia.
Atsakyti
Na ne, andriuska, čia dėjau nuotraukas be jokio papildomo kontrasto, kad įvertintumėt "žalią" rezultatą. O šlapias spausdinimas tai galbūt tolimoje perspektyvoje kada nors.. Gal reikėtų mums pagalvoti apie šlapio spausdinimo plenerus? smile.gif

Papildyta:
QUOTE(sillwio @ 2009 04 16, 20:41)
j/b juosta daug atleidžia.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
yep, juosta atlaidesnė, bet piktnaudžiauti tuom labai nereikia.

pasidariau šiandien kontaktus iš to, ką prifotografavau per savaitę. kaip smagu, kad didintuvo nereikia. 20 foto per pusantros valandos su pasiruošimu ir tvarkimusi. nei fokuso nustatinėti, nieko. padedi negatyva ant lapo, apšvieti ir ryškini. rezultatai (kai kas palyginimui, kai kas naujo):

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti