Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 04 14, 22:05)
Užuolaidos užsidariusios, ekranėlis visiškai tuščias, nieko nerodo tiek įjungus, tiek išjungus. Nebeliečiu ir ryt nešiu pas Mečkauską taisyt. Tikiuosi nieko rimto.. Ir lyg tyčia juostų užsiprekinau, fotografavimo juostiniu ir ryškinimo džiaugsmas atgijo. ech..

Užuojauta. Tikiuosi nieko rimto, nors gedimas keistas. Mechanika užstrigo, bet kodėl elektronika nieko nerodo g.gif
Atsakyti
Puriena, as cia dabar keistai tau aisku atrodysiu ant tokio sviezio nusivylimo, bet gerai, man atrodo, viskas bus. Gi cia grynai igudzio/ziniu dalykai - fokuso suvedimas, ekspozicija. Susitvarkys jie su praktika (aisku, finansiskai ta praktika tai doh.gif ) siaip ar taip.

del kompozos gal sudetingiau, nes man itariu, irgi butu sunku su nauju formatu. as tai klausciau chebros, kuo yra kitokie komponavimo principai su tokiu formatu (ir klausiu, nes man irgi idomu). nu ir siaip man neatrodo, kad su kompozicija butum smarkiai nugrybavus. pirmoj irgi nesuprantu, kodel sviesos vieta prasilenkia su fokuso vieta. o antroj butu fokusas i Auste, butu visai neblogas kadras

del vandens tempos, nu ziopla, ziopla - bet irgi atidirbsi po keliu kartu ta algoritma ir neuzmirsinesi mirksiukas.gif jeigu dar ms alu ivedus.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 04 14, 22:05)
Užuolaidos užsidariusios, ekranėlis visiškai tuščias, nieko nerodo tiek įjungus, tiek išjungus. Nebeliečiu ir ryt nešiu pas Mečkauską taisyt. Tikiuosi nieko rimto.. Ir lyg tyčia juostų užsiprekinau, fotografavimo juostiniu ir ryškinimo džiaugsmas atgijo. ech..

Puriena - jei pirmojoje šakelės būtų gavusios nors spindulėlį šviesos, tai būtų ne tik kad neblogai, bet ir labai gerai!

Pupeliuk, o elementus pabandei pakeisti patikrinimui?

Buvo šviesa šakelėse, bet pasirodo nepagavau. Realybėje viskas šviesiau buvo smile.gif

QUOTE(Gaziulka @ 2009 04 14, 22:38)
Puriena, as cia dabar keistai tau aisku atrodysiu ant tokio sviezio nusivylimo, bet gerai, man atrodo, viskas bus. Gi cia grynai igudzio/ziniu dalykai - fokuso suvedimas, ekspozicija. Susitvarkys jie su praktika (aisku, finansiskai ta praktika tai  doh.gif ) siaip ar taip.

Gaziulka, aišku, kad bus gerai 4u.gif Daugiau fotkinsiu ir pajausiu.

Atsakyti
puriena6 nera taip blogai kaip nupasakojai. nepasakyciau, kad isvis blogai. patinka, kad pati taip sneki. Butu blogai, jei bet ka detum ir dziaugtumeisi, kokie geri kadrai, arba teisintum save wink.gif
Atsakyti
Puriena, lenkiu galvą notworthy.gif pasirodo baterijos mirė lotuliukas.gif doh.gif pas mane jis nerodo, kad baterijos baiginėjasi. Jau vieną kartą taip buvo - pilnas baterijos pakrovimas visą laiką, o staiga bum, viskas išsijungia ir viskas. Bet tada nebuvo bajerio, kad veidrodis pasiliko pakilęs g.gif

Gerai, kad iki meistro nenunešiau, būtų juokęsis iki nugriuvimo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 04 15, 13:52)
Puriena, lenkiu galvą notworthy.gif pasirodo baterijos mirė lotuliukas.gif  doh.gif pas mane jis nerodo, kad baterijos baiginėjasi. Jau vieną kartą taip buvo - pilnas baterijos pakrovimas visą laiką, o staiga bum, viskas išsijungia ir viskas. Bet tada nebuvo bajerio, kad veidrodis pasiliko pakilęs g.gif

tai galėjai nunešti, būtum žmogui visai dienai nuotaiką pakėlus biggrin.gif

p.s. sveikinu, kad nerimtas "gedimas" smile.gif
Atsakyti
Pupeliuk, kai pasakei, kad elektronika mirė, tai pirma mintis , kad baterijos mirę biggrin.gif Mano juk toks pats fotikas ir kai sėda tai neperspėja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 15 balandžio 2009 - 14:14
Gal kas nores prisijungti?

Si sekmadieni, balandzio 19, 12:00 renkames Pilies meneje (nezinia, ar bus geras oras susitikimui lauke ) - paplepeti, pa(si)fotografuoti, ir kitiems maloniems dalykams aptarti drinks_cheers.gif

(cia is "pazengusiu" temos smile.gif )
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 04 15, 13:52)
Puriena, lenkiu galvą notworthy.gif pasirodo baterijos mirė lotuliukas.gif  doh.gif pas mane jis nerodo, kad baterijos baiginėjasi. Jau vieną kartą taip buvo - pilnas baterijos pakrovimas visą laiką, o staiga bum, viskas išsijungia ir viskas. Bet tada nebuvo bajerio, kad veidrodis pasiliko pakilęs g.gif

QUOTE(Puriena6 @ 2009 04 15, 14:14)
Pupeliuk, kai pasakei, kad elektronika mirė, tai pirma mintis , kad baterijos mirę biggrin.gif  Mano juk toks pats fotikas ir kai sėda tai neperspėja.

Nu jus duodat biggrin.gif
Atsakyti
nu tai žodžiu įsitikinau, kokią lemiamą reikšmę spalvotoms juostoms turi normalus skeneris doh.gif
ačiū, Pupeliuk. tikiuosi, šitas daiktas man ilgai ir gerai tarnaus, jomajo biggrin.gif
mane varo nuo kompo nes kol supratau, kaip jis ką daro, praėjo pusė dienos. rytoj tikiuosi pradėti skenuoti kelionės juostas, nes visos jau išryškintos ir laukia savo eilės.
Atsakyti
oi, neatsidžiaugiu tuo skeneriu.. pasirodo, mano spalvotos juostos visai normalios..biggrin.gif
dabar dar neturiu, ką parodyt, nes vakar pratinausi ir pratinausi ir pratinausi, bet gal iki savaitgalio kas nors gausis..wink.gif

peržiūrinėju skaitmenines foto, kur nors sumesiu jas, įdėsiu nuorodą, kad ir Jūs pasižiūrėtumėt turistinių snapšotų, pakaks vien mIAnais kvėpuot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 04 15, 08:01)
puriena6 nera taip blogai kaip nupasakojai. nepasakyciau, kad isvis blogai. patinka, kad pati taip sneki. Butu blogai, jei bet ka detum ir dziaugtumeisi, kokie geri kadrai, arba teisintum save wink.gif

geras mano draugas, niekada nepraleidžiantis progos pasipizdavot nestuke.gif

geriau kaip garbingos organizacijos narys atsakytum į klausimą, kuom ypatingas kadravimas kvadrate ir ar jis kuom skiriasi nuo 4:3 mirksiukas.gif

Puriena o tai kas išėjo su ilfordu? vis vien turėjo gautis vaizdas, negatyvas gal ir blankesnis, bet nemanau, kad blogiau dėl to nusiskanuotų. papasakosiu savo neseną patirimą (ir visi skaniai pasijuoksim su ms). dabar naudoju foma plokšteles. pradėjau jas ryškinti taip: 1+40 tirpale 10 min. rezultatas kiek kontrastingas, negatyvas labai tamsus, su aikiomis skaidriomis detalėmis. tokios koncentracijos tirpale sumažinau laiką iki 7 min. negatyvas kiek pašvesėjo, bet nuskanavus šešėliuose nelabai detalių rasdavau. pradėjau labiau skiesti. ir vat vakar priėjau išvados, kad geriausi rezultatai - 1+90 ir 7:30 min. negatyvo tankis nedidelis (t.y. jis net tamsiausiose vietose gan skaidrus), bet užtat šešėliuose yra detalės ir šviesos neišlekia).

o dėl skubėjimo, tai formatas labai disciplinuoja. ir jei esi "nervininkas", tai geriau nei nebandyti. mano dabartinis fotografavimo tempas yra apie 20-30 min. kadrui, skaičiuojant laiką nuo tada, kai pamatau ir sugalvoju nufotografuoti smile.gif
Atsakyti