QUOTE(andriuska @ 2009 03 15, 13:02)
perinstaliavimas nepadės. ten paprasčiausiai peršoka skanerio liniuotė. jei garantinis - keisk. tik iš karto aiškinkis, ar jie turi juostų, kad patikrinti ir parašyk problemoje, kad būtent skanuojant juostą taip darosi. skanuojant nuotrauką (reflex) tokio bajerio nebus, nes objektyvo mazgas ne tokiu smulkiu žingsniu juda.
labas. kokį skanerį turi ir kokiu softu skanuoji? aš skanuoju BW silverfastu (SE) kadangi darau foto rankomis, tai per daug nesuku galvos kaip tai daryti. be to pas mane 120 juosta, tai irgi leidžia netaip kreipti dėmesį į kokybę, bo skanavimo plotas gerokai didesnis už siaurą kadrą. dariau anksčiau kaip pozityvą, nustatydavau pagal histogramą o tada nuskanuotą kadrą šope inversinau ir stumdžiau kreivasias. dabar praleidžiu tą žingsnį ir iš karto silverfaste skanuoju kaip negatyvą ir parenku iš paruoštų nustatymų ką nors. tauposi laikas ir rezultatas beveik tas pats. skanuoju kadrą 300 dpi kad ilgesnė kraštinė būtų 20 cm maximum. jei skaitai rusiškai, tai daug info yra www.mformat.com forume.
pas mane epson 4490,software irgi epson,kas, kiek zinau, nera idealiausias variantas,todel bandysiu ivairiais budais susiveikti silverfast'a arba vuescan'a
fotografuoju ir 35 ir 120 juosta. bandziau skanuoti ivairiais budais ir kaip pozityva ir kaip bw negatyva ir isvadu negaliu kol kas jokiu padaryti,nes skanuojant viena kadra atrodo geriau veikia vienas budas,o skanuoji kita ir atrodo visai kitas tinka geriau,na matyt tai priklauso dar ir nuo kadro kokybes,ta prasme kaip exposure buvo parinkta.kai software atsidaro pasirenku professional mode,nenaudoju usm'o,bet pasirenku auto exposure,kad pasiziureciau software siuloma varianta,o tada dar stumdau level'ius.bet su leveliais pastebejau irgi reikia pazaisti,nes kartais ustenka juos nustumti iki histogramos krastu,o kartais reikia net palikti laisvos vietos,kad istrauktu daugiau seseliu,arba neklipintu nei highlights nei shadows.vienu zodziu zaidimo kaip mazam vaikui tai butu per akis iki pilnos laimes
,bet kai atrodo jau esu suauges
tai noretusi greiciau ta optimaliausia varianta surasti
. beja,nuotraukas as taip pat spausdinsiu tradiciniu budu,gal kita savaite iseis ta pradet daryt,bet i interneta irgi nesinoretu dek bet koki slamsta deti
. na o skanavimo sharpness vel atskiras zaidimas
vienu zodziu kucia dielof
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2009 03 15, 08:37)
labas, Artūrai, dažniau užsuk ir pasirodyk nuotraukas kada nors.. Mirsiu nepamiršiu, kaip mes su bite laukėm, kol paspausi, o Tu vis nespaudei
labas labas
tikiuosi uzsuksiu dazniau. o nuotrauka gal dar ir siandien kokia imesiu
,o kas liecia laukem laukem,tai as visada skubu,letai,bet skubu