Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Gaziulka @ 2009 03 15, 01:16)
blink.gif taip blogai?
dar perinstaliavimas gal padetu

perinstaliavimas nepadės. ten paprasčiausiai peršoka skanerio liniuotė. jei garantinis - keisk. tik iš karto aiškinkis, ar jie turi juostų, kad patikrinti ir parašyk problemoje, kad būtent skanuojant juostą taip darosi. skanuojant nuotrauką (reflex) tokio bajerio nebus, nes objektyvo mazgas ne tokiu smulkiu žingsniu juda.

QUOTE(wyshnia @ 2009 03 15, 02:57)
Sveiki visi.

labas. kokį skanerį turi ir kokiu softu skanuoji? aš skanuoju BW silverfastu (SE) kadangi darau foto rankomis, tai per daug nesuku galvos kaip tai daryti. be to pas mane 120 juosta, tai irgi leidžia netaip kreipti dėmesį į kokybę, bo skanavimo plotas gerokai didesnis už siaurą kadrą. dariau anksčiau kaip pozityvą, nustatydavau pagal histogramą o tada nuskanuotą kadrą šope inversinau ir stumdžiau kreivasias. dabar praleidžiu tą žingsnį ir iš karto silverfaste skanuoju kaip negatyvą ir parenku iš paruoštų nustatymų ką nors. tauposi laikas ir rezultatas beveik tas pats. skanuoju kadrą 300 dpi kad ilgesnė kraštinė būtų 20 cm maximum. jei skaitai rusiškai, tai daug info yra www.mformat.com forume.
Atsakyti
pas mane ant spavotu skenu ir vienu metu mesdavo linija. Taciau perkorovus kompa, skeneri ir softa viskas susitvarke (skeneris Nikon Coolscan 5000ED). Silferfasta naudoju tik placiom juostoms skenuoti su Canoscan 8600f. O Nikonui - gaila pinigu, nes afigienai tam skeneriui kainuoja biggrin.gif O nuhakintu variantu nerandu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 03 15, 13:02)
perinstaliavimas nepadės. ten paprasčiausiai peršoka skanerio liniuotė. jei garantinis - keisk. tik iš karto aiškinkis, ar jie turi juostų, kad patikrinti ir parašyk problemoje, kad būtent skanuojant juostą taip darosi. skanuojant nuotrauką (reflex) tokio bajerio nebus, nes objektyvo mazgas ne tokiu smulkiu žingsniu juda.
labas. kokį skanerį turi ir kokiu softu skanuoji? aš skanuoju BW silverfastu (SE) kadangi darau foto rankomis, tai per daug nesuku galvos kaip tai daryti. be to pas mane 120 juosta, tai irgi leidžia netaip  kreipti dėmesį į kokybę, bo skanavimo plotas gerokai didesnis už siaurą kadrą. dariau anksčiau kaip pozityvą, nustatydavau pagal histogramą o tada nuskanuotą kadrą šope inversinau ir stumdžiau kreivasias. dabar praleidžiu tą žingsnį ir iš karto silverfaste skanuoju kaip negatyvą ir parenku iš paruoštų nustatymų ką nors. tauposi laikas ir rezultatas beveik tas pats. skanuoju kadrą 300 dpi kad ilgesnė kraštinė būtų 20 cm maximum. jei skaitai rusiškai, tai daug info yra www.mformat.com forume.

pas mane epson 4490,software irgi epson,kas, kiek zinau, nera idealiausias variantas,todel bandysiu ivairiais budais susiveikti silverfast'a arba vuescan'a cool.gif fotografuoju ir 35 ir 120 juosta. bandziau skanuoti ivairiais budais ir kaip pozityva ir kaip bw negatyva ir isvadu negaliu kol kas jokiu padaryti,nes skanuojant viena kadra atrodo geriau veikia vienas budas,o skanuoji kita ir atrodo visai kitas tinka geriau,na matyt tai priklauso dar ir nuo kadro kokybes,ta prasme kaip exposure buvo parinkta.kai software atsidaro pasirenku professional mode,nenaudoju usm'o,bet pasirenku auto exposure,kad pasiziureciau software siuloma varianta,o tada dar stumdau level'ius.bet su leveliais pastebejau irgi reikia pazaisti,nes kartais ustenka juos nustumti iki histogramos krastu,o kartais reikia net palikti laisvos vietos,kad istrauktu daugiau seseliu,arba neklipintu nei highlights nei shadows.vienu zodziu zaidimo kaip mazam vaikui tai butu per akis iki pilnos laimes biggrin.gif ,bet kai atrodo jau esu suauges cool.gif tai noretusi greiciau ta optimaliausia varianta surasti smile.gif. beja,nuotraukas as taip pat spausdinsiu tradiciniu budu,gal kita savaite iseis ta pradet daryt,bet i interneta irgi nesinoretu dek bet koki slamsta deti schmoll.gif smile.gif. na o skanavimo sharpness vel atskiras zaidimas doh.gif vienu zodziu kucia dielof biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2009 03 15, 08:37)
labas, Artūrai, dažniau užsuk ir pasirodyk nuotraukas kada nors.. Mirsiu nepamiršiu, kaip mes su bite laukėm, kol paspausi, o Tu vis nespaudei biggrin.gif 4u.gif

labas labas smile.gif tikiuosi uzsuksiu dazniau. o nuotrauka gal dar ir siandien kokia imesiu smile.gif ,o kas liecia laukem laukem,tai as visada skubu,letai,bet skubu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(barsas @ 2009 03 15, 20:18)

labas labas smile.gif tikiuosi uzsuksiu dazniau. o nuotrauka gal dar ir siandien kokia imesiu  smile.gif  ,o kas liecia laukem laukem,tai as visada skubu,letai,bet skubu  biggrin.gif

aha, mesk ką nors, nes aš asmeniškai tik vieną Tavo foto apskritai esu mačius - Aurelija parodė tą gimtadieninę.. o čia temoje niekas išvis nieko nematęs biggrin.gif taip kad welcome smile.gif

p.s. ale kaip įdomiai dėliojasi - mokomės fotografuoti vien moterys, senojoj fotografijoj beveik vien vyrai ir tada keli (moterusai daugiausia) per abi temas biggrin.gif
Atsakyti
andriuska, atspausdinsi man is negatyvo sita prie progos? smile.gif

user posted image

Atsakyti
keists klausimas, lyg ir pats spausdini...ar kažką supainiojau? ne tau sakyti, kad spausdinimas intymus dalykas ir čia svarbus pačio "užsakovo" noro įgyvendinimas. kontrastas, tamsumas ir t.t. jei labai reikia, aš žinoma galiu. bet jei reikia gerai ir nespaudžia laikas, gal luktelėkime kokio antro bendro nuotraukų darymo/susitikimo? tada pats galėsi procesą kontroliuoti. tarp kitko, gal pagalvokime šia tema. gal kas suteiks prieglobstį?

p.s. jei reikia greitai, tai aš galvoju kitą savaitgalį darytis. ne 100 proc., bet jei bus blogas oras - tai darysiu.
Atsakyti
As spausdinu pora kartu i metus. Ir pavasarinis kartas prapuls del statybu smile.gif O reikia birzelio pabaigai smile.gif
Atsakyti
user posted image

siaip ne taip,per pazystamus suzinojau kaip imest nuotrauka i sita foruma biggrin.gif
fotografuota vidutiniu formatu,juostele fuji neopan 400 exposed at 1600, ryskinta ilford ddx 1:4 14min, skanuota kaip positive smile.gif
Atsakyti
susitvarke man ta linija perinstaliavus soft'a unsure.gif tik dabar neramu, ar ilgam
Atsakyti
user posted image

nesuprantu, foto tai matosi,tai nesimato smile.gif idedu dar karta,dabar gal nedings smile.gif
Atsakyti
QUOTE(barsas @ 2009 03 16, 00:40)
user posted image

nesuprantu, foto tai matosi,tai nesimato smile.gif idedu dar karta,dabar gal nedings smile.gif

gera.. man linijos patinka, kontrastas, rakursas..smile.gif gal erdvės truputį reikia?

ms, parodai ruošiesi?
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 03 16, 05:41)
gera.. man linijos patinka, kontrastas, rakursas..smile.gif gal erdvės truputį reikia?

erdves gal ir daugiau truputi galetu buti,bet labai limituotas buvo plotas,nes ten toks kaip praejimas tarp dvieju sienu ir plotis to praejimo apie 1.5m,tai gana limituota buvo,o objektyvas kaip sakant irgi nera siuolaikinis smile.gif fiksuoto zidinio 45mm tai irgi nebuvo idealiausias variantas smile.gif. na bet as ten kaip sakant nebuvau pagrindinis fotografas,ta prasme gaudziau momentus. gal kai idesiu dar viena foto bus aiskesnis vaizdelis kaip viskas ten vyko smile.gif. bet kokiu atveju dekui uz kritika,nes tobulejimui visada yra vietos smile.gif
Atsakyti